Толкова ли са важни приятелите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Толкова ли са важни приятелите?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1195 пъти
Здравейте, от много време си задавам един въпрос и той е - толкова ли е важно мнението на приятелите/компанията на един мъж относно жената, с която излиза? Ще дам някои примери: В гимназията много харесвах едно момче, той също ме харесваше. Обаче доста хора имаха лошо мнение за мен, без дори да ме познават, включително и приятелите на това момче и по-късно той сам ми призна, че са му говорели глупости за мен. Факт е, че нещата не се получиха, само заради това, че приятелите му не ме харесват. Общува и до ден днешен /няколко години са минали оттогава/ главно с момичета, които са одобрени от компанията му, дори и самото момче да не проявява особен интерес към тях. Друг пример е с моя роден баща - винаги е бил добър баща, не се карат с майка ми почти, но тя сама ми е признавала, че се дразни, защото понякога заради приятелите му той не й отделя нужното внимание. Предпочита да излезе с тях понякога, отколкото с нея /приятелите му са разведени, имат деца, но не са се женили повторно или просто не им е потръгнало повече с жените/. Трети пример: Имах чувството, че бившия ми приятел беше с мен, главно за да ме ползва като трофей, тъй като компанията му ме харесваха и им бях интересна, а за него беше много важно да е на почит и да го уважават там, макар че тези хора реално бяха доста лицемерни. С мои приятелки е същото - и те са установили, че за много мъже, ако не за всички, е много важно мнението на компанията им относно жената, с която са, дори често е решаващо. Понякога обаче приятелите му може да му завиждат и да ревнуват, че той не им отделя внимание, а на "някаква си жена" и много мъже си съсипват отношенията така. Нека да се включат и мъже и жени, на всякакви възрасти по въпроса. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 96e07dac13
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На колко години си?


В компаниите /не всички, разбира се/ има много лицемерие, аз съм била в такава компания дълги години, повечето от тях /пак не всички/ бяха комплексирани, тези които не бяха такива не след време се отделиха намериха си партньор и нова среда.

Lisa

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 17e5d35286
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Понякога приятелите от дистанция преценяват по-добре даден човек и виждат неща, които ние, които сме влюбени в партньора си, особено в началото на връзката, не виждаме. Винаги сама си вземам решенията, но все повече опитът ме учи да се вслушвам в мнението на хората, които ме обичат. Замисли се, авторке, колко пъти ти самата си виждала у новото гадже на своя приятелка неприятни характерови особености - агресивен е, властен е, глупав е и т.н., а тя го гледа в очите все едно е хванала Господ за шлифера. Тук обаче, има един деликатен момент: дали да й кажеш. По-скоро не, освен ако не потърси мнението ти.
Когато първият ми съпруг ми предложи брак, бях като замаяна и звъннах на най-добрата си приятелка. Тя защото е много директен човек, каза: "Ти луда ли си? Този човек е диктатор! Вие сте напълно различни", а най-добрият ми приятел беше съвсем лаконичен: "Не се омъжвай за него". Само това каза без да влиза в детайли. Въпреки това, аз го направих. И двамата ми помагаха покрай организацията на сватбата и повече никога не споменаха и една лоша дума за съпруга ми, държаха се към него любезно, защото уважиха избора ми. Но се оказаха прави, което осъзнах, когато пеперудите в стомаха отлетяха. Бракът ми беше едно продължаващо 16 години мъчение не задруго, а заради диктаторското поведение на мъжа ми и ние наистина нямахме нищо общо като темперамент и характери.
След развода бях на път да се омъжа отново за човек от съвсем друга социална среда. Т.е. от едната крайност - богат тиранин, скочих в другата - беден симпатяга. Една приятелка се изрази доста загадъчно: "Не го прави - каза, - не мога нищо лошо да кажа за човека, не го познавам като теб, но ти си ми по-скъпа". Друга беше по-пряма: "Той не те обича, а е с теб, за да има по-добър стандарт и да те използва". Приятел пък прецени така: "Тук става въпрос за пари. Сто процента". Е, пак не ги послушах, заживях с него, но все отлагах сватбата, за която той изключително много настояваше. С него живея и до ден днешен и разбирам какво имат предвид приятелите ми. Той е изцяло на моя издръжка, уж работи (аз му намерих работата), но нямам никаква представа къде са парите му, всичко е моя грижа. Започна и да ми възлага задачи като да внеса поредната вноска по кредитите му, като първо ми оставяше сумата, а после предстана да го прави, т.е. аз му връщам и заемите. Иначе е пръв на всички светски събития, на които аз съм поканена, хвали се с моите приятели (повечето са хора на изкуството), разправя наляво и надясно къде е вечерял, с кой се е запознал, как се напили с еди кой си известен актьор и т.н. Като дете в сладкарница е. Започна да разбира от хубави вина, да се мръщи на обслужването в ресторантите, да си подбира внимателно облеклото и в това, разбира се, няма нищо лошо, ако не беше за моя сметка. Продължава да настоява за брак, но аз вече имам обеца на ухото и май отново приятелите ми ще се окажат прави.
Та, по темата: авторке, не е зле човек понякога да се вслушва, ако е сигурен, че мнението идва от истински приятел, проверен в годините. Мисля, че не е трудно да бъде различен такъв от обикновените клюкари, които просто гледат да създадат интрига.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 508aadf8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Един човек, за да се занимава с компании, означава че е още момче или инфантил, ако е по-възрастен. Относно, приятелите, ако им позволява да говорят лошо за жена му, то той е очевиден мухльо, а не мъж и това не е нормално. Да обръща внимание на приятелите си и да излиза с тях от време на време е съвсем различно нещо. Това че някои жени ревнуват от липсата на внимание си е отделно. Човек не може да си прекъсне социалните контакти, за да е нон-стоп с жена си или мъжа си примерно, нали така?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9ad299594f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От приятелите по ценно няма. Тези които не ценят приятелството са саможиви егоцентрици.
Като бях на 21 всички ми казваха да не се занимавам с едно момиче , но аз не ги послушах и тя ми прееба живота. Счупи се да ми изневерява и ме взе за мезе. Това ми нанесе трайни последици и комплекси , сега съм сам , на 38 и не съм доверчив с никоя.

А тези жени които ревнуват мъжете си от приятелите им са самите антисоциални типажи , обсебващи и дори често и свръх емоционални истерички, които никой не търпи освен собствените им мъже.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 88e7d0d2a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не е само до "мъже и жени" а и о това, какви са "компанииките". Някой хора приемат приятелите, като разни с които пиеш бира и се веселиш, други, като ловна дружинка в които си показват новиата жена и се съревновават, а трети са направо отделна общност, със собствена култура и разбирания.

Според мен, тези, описаните от теб са от втората.

А това, кой как и колко внимание трябва или не трябва да отделя е още по-субективно и невъзможно, да се посочи.

Общо взето - ако върло селслко мекере, няма оправия. Ще гледа, да те покажа на компания, а зад гърба ти ще има "как га ибах тая". Имай го наум и помни, че ако е забавен, ама леко простоват, няма да е винаги забавен, но ще става все по-прост.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5bf9e040e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Имах гадже, което не се отлепяше от приятелите си... Вече е бивш :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8760a8987c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма място за трети човек в семейството! Семейството се състои от мъж и жена съгласно СК. Децата са продукт на това семейство, разбира се незадължителен. Всяко трето лице се явява външен за семейството, било той роднина, било той семеен приятел / приятели, било той любовник или емоционален съветник. Всяка непремерена близост с изброените води до разбиване на семейството.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker