Твърде претенциозна ли съм?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Твърде претенциозна ли съм?!
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1988 пъти
Започвам да се замислям, че съм сама заради всичките си претенции. Моля за мнения дали трябва да променя собствените си виждания, защото съм отраснала с фрази, гласящи че не бива да правя компромиси с принципите си, не бива да омаловажавам критериите си за приятели и т.н.
Въпреки че започвам така малко надуто - все пак да отбележа, че всъщност аз не съм някаква надута кифла, не произхождам от богато семейство, не съм натрупала някакви капитали и не разполагам с божествена визия. Земен човек съм си и другите хора по принцип ме харесват. Имам тесен кръг от приятели, но пък за сметка на това социалните ми контакти никак не са малко.
В момента бивам харесвана в интимно отношение с намерение връзка от няколко човека, но аз всички отхвърлям. И тъй като сега в петък още един човек ми се обясни в любов започнах да се замислям, че не е логично да бъда сама при тази "тълпа". Нека ви разкажа за настоящите си обожатели, минусите, които съм намерила в тях и да ми кажете греша ли в причините да ги отхвърлям и всъщност това неща, с които може да се направи компромис ли са.

Започвам с А., тъй като е категорично отхвърлена като вариант - тя е жена. Тя ми е една от най-добрите приятелки, появили се в близките години. С нея за година и половина изградихме изключително силна връзка, страхотна е и всички нейни кусури бих преодоляла. Но не и пола. Проблемът тук е, че просто не ми се бори с клеймото върху обратните; не ми се мислят пъклени планове как да проимаме дете; не ми се занимава. Честно казано. А не толкова, че не бих искала да имаме такъв тип връзка. Ако беше мъж, щях да съм с него.

Преминаваме към Б., който е мой колега. Трудолюбив, умен, проспериращ младеж. Проблемите в него са три - по-малък е с година от мен; не ме привлича визуално изобщо и най-важната е, че е агресивен. Избухва. Когато се ядоса, крещи, псува, удря (предмети). Тази агресия ме плаши, защото съм почти сигурна, че като мине сладникавия период от връзката ни все пак ще стигнем до някоя караница. А щом удря предмети в яда си, според мен ще премине и към живи същества. Тоест опасявам се от физически, а защо не и психически тормоз над себе си в случай че имаме връзка. А доколкото съм говорила с преминали през това жени - когато е минало някакво време и си се влюбила, си склонна доста дълго да търпиш издевателствата.

Отиваме към В., с който бяхме колеги в университета. Имахме кратка тримесечна връзка, в която имаше много страст, но не само в положителен аспект. Той е много ревнив, аз реагирам на реността с ревност и от моя страна. Съответно за тези три месеца сме се карали почти всеки ден. В момента той е доста успяващ мъж, навярно е улегнал. Той е с най-привлекателен външен вид от всичките. Притеснява ме, ако отново се опитаме да имаме връзка дали няма пак да изпаднем в същото положение. Проблемът е, че към него аз се привързах изключително много за краткото време, в което излизахме и знаех, че раздялата е за добро, но все пак ми донесе много голяма депресия. Страх ме е да не се повтори.

Колкото до Г. той от около година се събира с мен и моите приятели. Има много хубаво тяло, начетен е, има някакво привличане между нас. Но смятам че е чисто сексуално. Един от притеснителните моменти в него е това, че не работи някаква регулярна работа. Има идея в какво да се развива, не му се получава от години, но си настоява на нея. Като закъса с парите отива примерно на някой строеж за два дена, колкото да оцелее. Непрекъснато муфти цигари. Ако някой извади нещо за ядене, непременно си взима. Харесвам упоритостта, но не до там, че да те доведе до просешка тояга. Също така го раздава малко женкар, съдейки по неща, които чувам в разговорите му с други хора от компанията, което ме навежда на мисълта, че е още по-ненадежден.

И последният е Д. Той е с читава професия, не кипи от умствен капацитет, но не е на съвсем ниско ниво, не е с много хубав външен вид, но има много хубава усмивка и заразяващ смях. При него притеснението ми е, че е с 12 години по-голям от мен, има дете от жена, с която са се разделили. Възрастовата разлика не ме притеснява, но... Първо, нормално е да каже, че жената е виновна за раздялата, но дали е така? Изневерила му. Ок, но защо? Подозирам, че все нещо я е подтикнало да го направи. Разбира се, може чисто и просто да е намерила по-хубав мъж за себе си (като не говоря само за външен вид), но има голяма вероятност да е изпитала недостиг на нещо във връзката им. Притеснявам се за сексуалния ни живот - аз мога много дълго време да не правя секс, но когато имам партньор - очаквам да имам редовен живот в леглото. Опасявам се, че той не набляга много на тази част от връзката, съдейки по някакви косвени белези. Също така не съм сигурна дали би желал да имаме наши деца, а не сме водили разговори, които позволяват да попитам.

Ще се радвам, ако споделите мнението си, дали трябва да пренебрегна някои минуси, да опитам връзка с даден човек въпреки тях. За мен проблемът е в това, че просто аз виждам защо бихме се разделили с даден човек и не искам изобщо да започваме такъв тип отношения с цел да не си губим времето взаимно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 88fc608987
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И така и така си почнала, вземи поне направи едни таблички и почвай да излизаш с всичките за да си най-сигурна.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ce0c749ca1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Никой не е подходящ. И на мен ми се е случвало - те искат секс/връзка, но изобщо не мислят, че имат минало или са просто лузери, женкари...Продължи напред, на тия им сложи по един хикс. Не ти трябват предизвестени драми.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7d019833d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Според мен В.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0fdd99b490
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хахаха на единия викаш че бил една година по-малък и това било проблем , другия някакъв с 12 години по-голям и викаш ''ем годините не ме притесняват'' :DD ще останете тъпи животни.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4cfa5dbaee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   По принцип, аз не търся някакви определени квоти за попълване, търсейки човек. Не знам ти какво искаш, но ревност, агресия, рехава работа, лесбийство... до момента един читав вариант не изложи.

Последното не е хомофобия, факт е. Всеки претендира, че не му/ѝ пука какво мислят другите, но социалната стигма жили (няма официален брак, водещо до финансови несгоди при теглене на кредит, деца ще е невъзможно да се осиновят, ще трябва да се търси изкуствено оплождане, семействата може да се откажат от вас, списъкът е дълъг).

Търси другаде. Но знай какво искаш, конкретно. Претенции или не, няма никога да намериш нещо, ако не знаеш какво е. Само секс? Имаш вече вариант. Само емоции? Имаш пак. Емоция, секс, стабилност и уважение? Там вече всички търсим.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 17a4a4b821
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няма как да изберем вместо теб! Всичко зависи от твоите очаквания.

В 1 нещо съм сигурна: Никой не е перфектен. Но ако има любов и човекът не стига до крайности (например изневяра, психически, физически тормоз, лъже за всичко, ограничава те и т.н.) то става от само себе си. В момента, в който усетиш, че наистина искаш този човек - не само сексуално, дори няма да се сетиш за мненията на хората тук в сайта! Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d4f8e524a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как ли пък биха те описали А,Б,В и т.н? Тези, както ти ни ги представяш не стават за нищо, но пък до края на азбуката има още доста букви. Споко, ако и те не излязат стока, има достатъчно котки по развъдници и приюти, мили и обичливи животни.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ea29fb4b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей авторке, както ми го описваш, едва ли бих се навил и аз на сериозна връзка с подобни хора. Не че съм претенциозен, но това са базови неща.
А - ами ако човекът отсреща не пасва на сексуалната ти ориентация, няма как чисто физически. Аз съм изцяло хетеросексуален и нещо подобно не би било вариант за мен.
Б - Няма привличане. Това е достатъчно, за да не просъществува една връзка. Относно "агресията", не е точно както казваш. И аз на работа, като не ми тръгва кодът, псувам, кълна. Но с хората се отнасям добре ,разбираме се. Никога не съм удрял човек след ученическите си години. Просто изпускане на парата.
В - Обсебваща връзка и ревност... Не, мерси. Бившата я разкарах заради това. Не познавам човек, който да е бил щастлив, връщайки се при бивш.
Г - И аз не бих имал сериозна връзка с жена, която е безработна и чака едва ли не на мен.
Д - за мен лично възрастта няма значение, но ако за теб е важна, няма как да стане.

Нека ти дам сега и друга гледна точка, с която и аз в момента експериментирам. Опитай да приемеш излизането не като търсене на гадже или съпруг, а като начин да трупаш опит и да опознаеш нови хора. Няма нищо лошо да излезеш с човек, който не е твой тип. Не е нужно да стигате до целувки и секс, ако няма привличане. Просто опит. Ще ти споделя и една книга, която четох наскоро по въпроса "How to Get a Date Worth Keeping" - Henry Cloud. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8fcce83892
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   На твое място бих опитала или с В или с някой съвсем нов. Щом имаш толкова обожатели, явно не ти липсва мъжко внимание. Може би е най-добре да се насочиш към мъж, който не попада в този списък. Но не забравяй, че всеки си има кусури и няма да откриеш идеалния, защото такъв не съществува.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: bc4cdfbb74
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   недей да правиш компромиси само за да не си сама. Наистина никой не е подходящ, както ги описваш, а и не си истински увлечена по никой от тях - ако беше, нямаше изобщо да анализираш и питаш, а просто щеше вече да си предприела крачката. Не става така без чувства, без привличане, само за да си в двойка за пред хората.

Според мен няма смисъл да избираш по-малкото зло - подобен подход е обречен. Продължавай да търсиш - ще изскочи и твоята половинка отнякъде. А междувременно: по-добре да си сама, отколкото зле придружена.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 48cd1f105e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4ecdd2266c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ама че виждания имаш...няма проблем, че е с 12 год.по-голям, а има проблем, че друг е с една година по-малък... Хмммм

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a86fdf860a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   По-добре си вземи котка.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 733fa4dd60
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Миличка, нито единият от всичките, щом имаш и най-малкото съмнение. Партньорът не се избира по каталог. Какви ли не съм ги срещала в живота си. Но когато съпругът ми за първи път ме целуна... светът изчезна. Такова вълнение никога не бях изпитвала. Той дори се стресна, защото цялата се разтреперих. До ден днешен това между нас е живо. Няма по-голямо щастие от споделената истинска любов; ние се измъчваме, когато сме физически разделени. Аз нямам очи за друг, той няма очи за друга. Беше беден, ходеше с протрит анцуг и една червена тениска, никога не беше имал кола, до ден днешен живеем в моето наследствено жилище, но.... видях диаманта измежду чакъла. Повярвай ми - ще го разпознаеш, той просто блести между останалите камъчета. Всичко останало се съгражда с обич и труд. Днес нищо не ни липсва, домът ни е пълен с приятели (най-голямото ни богатство), пътуваме, радваме се един на друг, готвим заедно, имаме градина. Но в началото беше като гръм от ясно небе. Преди онази целувка, веднъж хвана ръката ми за поздрав на някаква спирка - сякаш електрически ток ни разтресе и двамата. А бяхме хора над 30-те, не някакви тийнейджъри. Нещата бяха предопределени. Минахме през огън, въздух и вода, но останахме заедно. Никога не сме имали съмнение, че това е пътят. Затова ти казвам: щом се колебаеш, значи това не е твоят човек. Когато намериш истинската си любов ще усетиш една пълна сигурност и лекота, по това ще я познаеш. Тогава не само няма да питаш непознати как да постъпиш, но дори и целият свят да ти каже, че грешиш, ще останеш вярна на решението си. Желая ти го от сърце!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 783161b37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Щом не се чувстваш истински привлечена от някого, значи наистина просто не си срещнала правилния човек, който да те накара да изпиташ увереност, че нещата между вас биха се развили в положителна посока. Не си претенциозна, може би по-скоро си реалист. Колкото и мъже да имат симпатии към теб, ако го няма този, който да отговори пълноценно на нуждите ти и изискванията ти за партньор, просто няма как да се получат нещата. Важно е качеството, не количеството. Количеството на ухажорите е за повдигане на самочувствието и за галене на егото, но до там. Разбира се, трябва да се правят компромиси, но не и да се започват отношения с хора, които дори не те привличат или тотално са лишени от качествата, които ти искаш и имаш нужда да притежава мъжът до теб.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6f35a189bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   В и Г ми изглеждат подходящи, вижда се, че там има тръпка а друго не ти е нужно. Ако продължаваш с анализите и чакаш някой перфектен шанса да си остарееш сама е доста голям. За съжаление на теб, както и на много други жени в днешно време им е промит мозъка, че те са перфектните принцеси, които трябва да си подбират и да чакат някой принц, да имат високи стандарти и подобни дивотии. Имам подобни познати в същото положение, които постоянно се измъчват от това колко самотни се чувстват, публикуват сърцераздирателни постове в социалните мрежи за това колко са нещастни и са едни мъченици на които съдбата е обърнала гръб, "шерват" чужди драматични словоизлияния и истории за несподелена любов и подобни, но когато някой прояви интерес веднага почват с претенциите и анализите и човека губи интерес и си тръгва, след това почват постове от рода, че и те не знаят какво искат, каквото било такова и подобни глупости. Аз вече дори не си правя труда да им гледам постовете, да лайквам или коментирам, то е една и съща боза - много са им скъпи дупките и не си ги дават, чакат златния прът пък той все не идва а то ужасно сърби. Дори сега си спомням една такава публикация на отчаяна "принцеса" - "Хайде принце, докога ще те чакам". Това всъщност дава доста добра представа за ситуацията а много момчета като видят за какво иде реч вдигат окончателно ръце от жените и не се занимават повече, защото все се оказват недостойни и недостатъчни за "принцесите" и така избора на "принцесите" с течение на времето става все по-малък и накрая изчезва, особено ако пък ако външния вид се отклони в погрешна посока, тогава "обожателите" изведнъж съвсем изчезват.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d4f8e524a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   17, когато обожателите изчезнат, остават котките.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 91e160e2d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Милион пъти по-добре с котки, отколкото с ганьовци.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a972d0ccdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Количеството не е качество. Просто това е някакъв сбирщайн. Ти не си претенциозна, а тези които те харесват в случая са тотално неподходящи и няма нужда да си го доказваш, като опитваш. Безсмислено е.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 85854d638d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Аз предлагам на всички мъже, дето ти дават акъл да се хванеш с кофти партньор като гореизброените, да се хванат с някоя непоносимо дебела и мустаката лелка, щото иначе нали, да не останат сами с котките...

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c7b3e8200d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   17 до 23 - За разлика от вас ние нямаме 10 типа претенции към другия пол, обикновено гледаме за 1-2 неща и това е достатъчно. Обаче как да кажеш на някоя жена "да си свали стандартите", че това е мисия невъзможна! Тя си е решила, че иска съвършения и перфектния "принц" от приказките с опита, социалните умения и познанията на 100 годишен човек, но същевременно с атлетичността и обаянието на млад спортист и с успехите на търговец в апогея на живота си. Как ще си свали "стандартите"? Първо това не са стандарти, защото тя не ги притежава и дори не ги е помирисвала, че да са нещо стандартно за нея а са просто едни блянове, които са и втълпени. Омръзнало ми е от такива истории на жалващи се принцеси, които все чакат своя измислен принц и си стоят самотни. Разберете, че проблема си е във вас, в начина ви на възприятие на света. Никакъв принц няма да дойде и нищо няма да се случи, просто времето ще си минава и накрая ще осъзнаете, че сте си изпуснали възможностите поради погрешно мислене и схващане на нещата. Аз не искам да ви убеждавам да се хващате с "кофти партньори", напротив останете си самотни и дай Боже да сме живи и здрави след години като разберете, че съм прав и се жалвате тук или другаде как живота си е минал и аз чета или слушам със задоволство заради прекомерната ви надутост и чувство за специалност и да ви напиша: "Казах ли ви? " Много ще ме изкефи. Ще ви кажа тогава: "А защо не си свалихте стандартите? " и няма да можете да ми отговорите нищо.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7f55faa90c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Нито един от изброените. Не влизай в мъчителни връзки с мъже, които не обичаш, защото няма нито ти да си щастлива, нито този до теб. Чиста загуба на време, а понякога и на нерви.

Между другото и аз съм като теб. Винаги съм си подбирала много внимателно и не съжалявам. Няма как да съм с човек, който не ми харесва визуално или пък по характер. Последвай примера ми и ще си благодариш.

А неадекватниците, които твърдят, че си капризна - заеби ги. Ти ги посъветвай да се хванат с първата турбо грозна и тъпа дрипла, която им обърне внимание (ако въобще някоя им обръща внимание), че обожател(к)ите ще свършат. Не си капризна, въобще даже, просто не си намерила мъж като за теб. Това е.

И не се връзвай на коментарите. Тук пишат предимно женомразци, онанисти, самотници и дъртаци.

Успех! Бъди здрава, щастлива и обичана!


Ж, 22

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 85854d638d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   24, много ще те изкефи, ама няма как да се случи ;)
Това, че ти не ставаш, не значи че други мъже не покриват "стандартите" ни.
И точно за тези други мъже се омъжваме и с тях създаваме деца.
Айде жив и здрав.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 60b121b5d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   24 до 26 - Ооо не само има как, ами и се случва навсякъде. Чакай принца, "принцесо" и продължавай да четеш любовни романи и да гледаш сапунки.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a972d0ccdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   До 27. Няма как когато търсиш една краставица, това да стане в щайга с домати. Разбра ли? За никкави принцове не става дума, а за разминаване на критериите мужду мъже и жени и това ни е билогически заложено. Мъжете гледат да им пусне...май това е критерият.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 85854d638d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   27, колкото и да се злобиш жените пак няма да се примирят със злобно, дребнаво и отмъстително същество като теб.
Да не сме луди?
Айде много поздрави от принца, ходи да си плюеш злобата на друго място.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1b58ed0038
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   28 и 29 - Никакво биологично разминаване няма "принцесо" има женски нарцисизъм. Аз обичам да влизам тук и да изобличавам лицемерките и злобните душици, правя го не от злоба а защото ми доставя удоволствие да чета злобните ви постове. Тези постове с които ми отделяте вниманието и жлъчта си аз действам подобно на мъдър човек, който изстисква отровата на гадни усойници и я използва за да изгради имунитет срещу отровата им. Благодаря ви за гнусната ви отрова с която аз изградих своя имунитет и вече не ми дреме за вас, вие сте без значение. Сега влизам тук когато искам да усиля своя имунитет и затова дразня змиите тук за да им потече мръсната отрова, която събирам и използвам за да изградя своя характер и да стана по-силен. В реалния живот аз съм доста по-различен отколкото в терариума и ми допадат вашите отровни опити за обиди, напомнят ми на несполучливи опити на някоя змия да захапе човек, но вместо това захапва подметката на ботуша му. Ще гледам при всяка възможност и идвам и да ви раздразвам и предизвиквам за да плюете от отровата си и да ме правите по-силен а вие да отслабвате с всяка изплюта доза.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker