Защо изневярата стана част от нашето ежедневие. Трябва ли да се примерим с това - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо изневярата стана част от нашето ежедневие. Трябва ли да се примерим с това
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1419 пъти
Здравейте,
Колкото и да е тъжно това е днешното състояние на нещата. Поголовно всичко изневерява и в еднаква степен и мъжете и жените. Тук няма значение възрастта и това дали си семеен или просто обвързан. Хората приемат явно вече изневярата като част от живота и предполагам в повечето случаи си затварят очите.
Не знам кои са причините, може би някои от изброените:
1. Хората не се обичат вече или не умеят да се обичат, а просто съжителстват помежду си;
2. Разтуха от сивото ежедневие и рутината в брака;
3. Просто, защото са полигамни и не могат с един партньор;
4 По първични са и не влагат разум и чувства в това, което правят;
5. Отмъщават си за нещо на партньорите;
6. Или налагащото се мнение любовта и секса нямат връзка. Или казано по друг начин обичам теб, но не ми пречи да се чукам с друг.
Знам, че ще има коментиращи, които ще кажат, че не изневеряват и никога няма да изневерят. Не им вярвам. Рано или късно и това ще се случи. Така ми се кълнеше и бившата ми приятелка. Бяхми заедно цели 4 години. Планове, мечти надявах се да се оженим и да остореем заедно. Много я обичах. И ето при първато възможност едно дълго отсъствие в чужбина за три мисица от моя страна и тя хоп в леглото на друг. Разделихме се разбира се. Вече не вярвам на никого и нищо. Споделих за моята раздаля с една моя колежка състудентка. Тя ми отговори е какво толкова е станало. Приятелката ти се е позабавлявала. Аз вика ви още на шестия месец след ражданито на детето ми в продължиние на един месец изниверявах на мъжа си с мой бивш, иначе щях да психясам. Пресратих и не съжалявам още си обичам съпруга.
Убеждавам се, че трябва да се променя. Трябва да почна да мисля като изневеряващите, но как?
Как така да си настроя психиката, че да не обръщам внимание на изневярата, когато на мен изневеряват ? Но все още не съм готов да изневерявам на човек, когото обичам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0967ef9fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е мисленето на повечето жени. Защото имат голям избор и ниски задръжки. Изкушенията са повече и по често. Освен това нямат добра връзка с разума, защото природата им е такава. Мъже които изневеряват, по скоро го правят за бройката, за само доказване. Не се променяй и ти.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a8bd71f50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм жена и имам приятел. Никога не бих изневерила, защото бих се чувствала виновна. Колкото до него знам че пише с момичета някой път нямам идея какво и защо. Също нямам доказателства че ми е изневерявал, но мислено си мисля че го е правел. С тези социални мрежи се увеличават запознанства между мъж и жена затова и изневерите са повече...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8188050928
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Човекът не е моногамен по своята същност.Той е полигамно същество,което винаги търси и ще търси нещо по-добро,на което да предаде гените си.Моногамията води до израждане на генетиката на човека,защото лисва рекомбинацията в ДНК,а от там тръгват вече и проблемите.Моралът е изкуствено наложен от църквата,за да контролира и държи в подчинение.Или казано по друг начин моралът е за тъпите,за да помага на грозните.Всеки има нужда от глътка въздух извън доброволно надянатия хомот,нали така?Ако хората не са толкова тесногръди и приемат изневярата не като такава,а като своеобразен "клапан" и дори спойка на семейните отношения то тогава човечеството ще премине на едно друго,по-високо ниво на съзнание,от което ще спечели цялото общество.Но докато това стане ще има много постове на мрънкалници заради изневярата,невиждайки в нея изначално заложеното значение и смисъл и заклеймявайки я като едва ли не бич на взаимоотношенията.Блажени неизневеряващите и опустошителите на човешката еволюция!!!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 61b1287504
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Очевидно е, че си много наранен и те боли, но те уверявам, че не всички са като бившата ти приятелка и състудентката. Аз, например, колкото и нескромно да звучи, мога да се закълна, че никога не бих изневерила. Ако съм с някого, значи съм избрала и обичам него, а когато обичам, други не искам даже и да поглеждам. Противни са ми.

Вярно е, че повечето жени са абсолютни боклуци, нооо определено не са всички. За мъжете бих могла да кажа същото. Всички, които уж ме обичаха, ме накараха горчиво да съжалявам за глупостта да им повярвам. Изплакала съм си очите. След всяко разочарование умря част от сърцето ми и започнах да се затварям в себе си. А винаги съм си мечтала просто да имам шанс да обичам и да бъда обичана. Нищо друго.
Бих направила всичко, за човека, когото обичам, но в момента няма кого. Боли ужасно много, но трябва да се борим. Това е.

Свестни хора винаги е имало и ще има, само че, уви, твърде малко са. Не губи надежда. Най-прекрасните неща се случват, когато най-малко ги очакваме.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 336d48c6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Защо? Защото отсъства вярата в справедливия Бог, Който наказва лошите дела и награждава добрите. Какво ще стане ако убийствата, грабежите, побоите и другите престъпления не се наказват? Ами ще станат масово явление. Кое ги спира и служи като ограничител? Страха от закона и възмездието. Същото е с изневерите. В западния тип общество те не се наказват от човешките закони а вярата в Бога отсъства в голяма част от населението, съответно това става ежедневие.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7ffceb3baa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   1. Хората никога не са умеели да се обичат. Просто навремето е имало повече причини да стоят заедно и поддържат фасадата. Да "съжителстваш" с някой също не е лесно, и днес не го умеем.

2. Следва директно от 1, ако не можеш реално да обичаш някого, то се чудиш поне как да си разнообразиш ежедневието, начешеш крастата, възродиш някакви емоции...

3. Хората, поне огромната част, СА полигамни. Понякога се успокояват, че са "серийно моногамни", което наистина не значи много. В крайна сметка като някой ти омръзне в рамките на месец до година, и му биеш шута (директно или чрез изневери), крайния резултат е общо взето един и същ...

4. Това се отнася почти до всички. Стане ли дума за храна и секс, хората са изключилно първични, дори самите те не предполагат колко... Навремето самоограничаването (чрез дрехите които носиш, мисленето) е било част от морала.

5. Може, ако се чувстват предадени. Но и много го ползват това просто за оправдание. "Мъжа ми се скъсва от работа и не ми обръща достатъчно внимание, значи аз мога да му го върна като преспа с най-добрия му приятел"... Изневярата може да е отмъщение единствено когато другия е изневерил първи.

6. "Любовта" и секса имат винаги връзка. Това което хората наричат "любов" представлява реално нагон за репродукция. Просто когато го наричат "любов", имат предвид, че искат да си представят, че между тях има и някаква психологична връзка. Т. е. не е САМО секс, не сме САМО животни. В днешно време хората достигнаха до "гениалната" реализация, че било по-лесно да правят само секс, и да не се мъчат да създават връзка. Демек - по-лесно е да живееш като звяр... В същото време пък, някои имат нужда и от човешка връзка, така че както поддържат разни "приятелства", така може да поддържат изкуствено изчерпана връзка в която вече няма "любов" (т. е. нагона си е отишъл). Дали това е "решение"? За мен лично не е. Ако сексуалността няма да е намесена, може да сте просто приятели, и да не намесвате доъплнителни "очаквания".

"Очаквания" е една много трудна за възприемане от човешкия мозък дума. Навремето към хората е имало всякакви очаквания, до степен целият ти живот да е бил предначертан и обусловен. В последните десетилетия този проблем беше видян, но беше "решен" по типично човешки - дай сега да минем в другата крайност, и да провъзгласим всички "очаквания" за погрешни и ненужни. На средно статистическия хомо сапиенс, баланса силно му се губи... Ако си човек с някакви вътрешни устои и принципи, съжалявам, но няма как да се носиш по течението без капка съзнателност както повечето... В днешно време "далаверата" за мъжа е да се прави на плейбой и търси секс без последствия. Но да обичаш жена и да градиш живота си около нея, около семейство, очаквайки (или дори неочаквайки) вярност - няма да ти се получи. Това е все едно да намерш някой на работа, без да "очакваш" той да идва, но ти да му плащаш надника и искаш проекта завършен... Да не "очакваш" нищо, означава да съществуваш на ниво животно. Така че ще те разочаровам - дори не е твой избор, а дали си устроен по такъв начин, или не.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a4053e9047
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябва ли да се примириш с нещо, което не харесваш - НЕ!
Що за въпрос... И да я узаконят като нормалност в брака, пак няма да харесвам такива хора (изневеряващи) няма да ги коментирам, че ще стане много грозно и няма да ме публикуват.
Т. нар. живеене на сем. начала, не го приемам за сериозно, след като е без брак, така че нямам идея за изневерите там, защото настройката на хората в подобни отношения е недостатъчно сериозна, според мен, иначе да бяха включили брак, а не с години да чакат, какво чакат... страх ги е от последствията при евентуален развод, сигурно, ама те повечето хора са бедни, та едва ли има значение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker