Отказвам се от търсене на силната, истинска любов - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Отказвам се от търсене на силната, истинска любов
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 2010 пъти
Здравейте,
Никога не съм била от най-бързо влюбчивите. Но два пъти съм желала мъж ужасно силнооо. Уж всичко е наред, любов, страст и това до един момент. Но много ми тежи, че никога не са се борили истински за мен, не са си представяли един ден без да видят. Има ли въобще такава любов, все си мислех, че има много силна любов, такава която те разтърсва и не можеш да я спреш, независимо дали е правилна или не, независимо колко години има разлика между двама души. Исках просто някой да ме обича от цялото си сърце и душа и да не може да прекара два часа без да ме види. Да ме желае повече от всичко друго. Да ме постави на първо място пред работа или други неща. Да прави всичко възможно, за да бъде при мен и до мен във всяка минута. Това поне в началото. После в дългите връзки е ясно, че минава на друг етап. Да ме изненадва с неща показващи любов. Не е нужно да е нещо скъпо.
Има ли такава любов и такива мъже, защо се отказват лесно? Почнах много да се отчайвам. Не съм някаква луда романтичка. Искам на просто някой да умира за мен, така както и аз за него!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: afaba3af4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, има такава любов. Аз я имам. Дълго я търсих, срещнах я късно, но я срещнах. И не е вярно, че в дългите връзки нещата "минават на друг етап". По-хубави стават, защото идва спокойствието от споделения живот и вече уредения бит.
Вярвай в любовта и тя ще те намери. Ще я разпознаеш по това, че всичко ще ти бъде много "лесно". Това е признакът.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9a5e5c1433
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз като тебе така искам. Или попадаме на такива мъже или не съществуват . При мен и така даже се радва като трябва да се разделим за 1-2 седмици и на мен ми тежи ,.Надявам се или да намеря някой инстински или да спре да ми пука за тези неща.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 82a1fa44eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Да речем,че го срещнеш и си с него.Колко време мислиш ще издържиш преди да ти писне и да ти потекат лигите по някой простак?Няма да е много,гарантирам ти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: eb8d23f22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обикновено ако някой показва такава любов се самозабравяте, хубавото е че не го знам от опит :Д. Много малко жени, а може би и мъже, разбират, че това е двустранен процес. А и малко си си луда романтичка или не си имала много проблеми в живота си. Понеже в живота има достатъчно необходимост от борбеност, сега и всеки ден нещо да измисляме да се доказваме... добра дума, от време на време цвете, такова очакване разбирам. Но да се прави на интересна и да очаква да и ходя зад г*за, ми няма да стане. А повечето способни да напишат подобна тема, изглежда това искат. "Защо се отказват лесно" - значи ти искаш да им отказваш, но те да си се борят там.. понеже други жени на "острова" няма :Д.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 852cd3bb44
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   И аз съм като теб и винаги съм страдала заради добротата си. Съветвам те да си търсиш приятел чужденец. От българите няма да видиш нищо добро. Тях ги интересува само курвалъка, свирките, аналните и порното. А, и най-важното - да мачкат жените и да ги плюят. Всички, до една.

Не искам да обиждам никого, но това виждам и това казвам. Да, има и изключения, но са или заети, или не ги бива в друго.

ж22

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e305e03614
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Тя не била романтичка, ама искала просто някой да умира за нея и тя за него. Това, авторке, е сюжетът на „Ромео и Жулиета". И куп сапунени сериали. Там главните герои са все такива. За съжаление животът не е турски сериал. Предстои ти брутално изтрезняване.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f188a73c4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хубава жена и хубав кон не са за сиромах чиляк. Тази родопска мъдрост съм чул от баба ми. Какво да се прави като повечето сме бедни духом и не можем да задоволим толкова много искания , като тия на авторката.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 234890fba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Преди 20 години умирах така за съпругата ми.Преди години ми изневери и нещо в мен умря, но въпреки всичко останах с нея.Сега, от 2години съм лудо влюбен в една също семейна жена - точно както го описваш, разтърсваща любов, която ме промени дори физически, но несподелена и невъзможна.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: dc8ac4083f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Ами аз лично колкото по-зряла ставам, толкова повече започвам да осъзнавам, че няма по-силна любов от тази към самия себе си. В реалния живот няма мъже като от филмите и книгите - няма кой да те обича повече от себе си и няма кой да е готов да умре за теб. Изкуството сякаш векове наред изгражда у хората една грешна представа за понятия като любов, приятелство, добро, зло. Още от малки ни възпитават да вярваме в идеалното и вече като зрели индивиди се чувстваме разочаровани, защото "идеално" не съществува.
Има любов, но тя не е такава, каквато сме научени да си я представяме. Любовта в действителния свят е първоначално физическо привличане, което в най-добрия вариант прераства в разбирателство и споделеност. Но такова нещо като 100%-ва отдаденост на другия, просто защото го обичаш, без да си сериозно зависим от него, не съществува. Поне аз съм стигнала до такъв извод. Ние, хората, по природа сме устроени подсъзнателно да поставяме себе си пред всички останали - затова имаме инстинкт за самосъхранение. Това не ни пречи да обичаме хората около себе си, но не и повече от самите себе си.
Та с две думи - почти всички имаме изкривена, прекалено естетизирана и идеализирана представа за любовта, която не отговаря на реалността, и затова се разочароваме и започваме да мислим, че ние не сме в ред и че не сме достойни едва ли не за истинска любов. Пък всъщност повечето неща, които ни се случват са си в реда на нещата, просто не са толкова красиви колкото са в художествените измислици. Просто човек трябва да се научи да открива красотата и в бита, в малките неща, в реалните човешки истории.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 856bc0a876
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Колко познато.. лошото е аз съм във връзка

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 47b6871546
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   "Исках просто някой да ме обича от цялото си сърце и душа и да не може да прекара два часа без да ме види. Да ме желае повече от всичко друго. Да ме постави на първо място пред работа или други неща. Да прави всичко възможно, за да бъде при мен и до мен във всяка минута." - това е всяко начало, после започва оплакването, той ме задушава, нямам лично пространство, омръзна ми вече и т.н.. Приземи се и заживей като нормален човек!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3a5d8fced1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Със сигурност я има тази любов, изпепеляваща и осмисляща всичко. Мойте наблюдения обаче са, че почти винаги хората я срещат, след като са имали дълги връзки и бракове зад гърба си. Рядкост е такава любов да се случи, когато си млад и зелен както се казва, обикновенно трябва да си преживял доста и точно в момента, който мислиш, че всичко в живота ти е наред яя срещаш и всичко се обръща с главата надолу. Много хора намират тази любов, когато са във връзка и имат деца и за жалост не си дават шанс да я изживеят, водени от страх и предрасъдъци.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f56a00e3b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Такава любов има, но тя не е за малки кучки, които очакват от мъжа всичко на тепсия, тя е за жени, които се раздават за мъжа и дават мило и драго за него и той затова ги обича толкова много. Такива дето все чакат да се появи някой принц а те да не правят нищо биват третирани като едни дупки, защото те нищо друго не предлагат, те само имат очаквания.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ee79385614
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Аз любителски се занимавам с градинарство, отглеждам цветя. Опознавайки растенията, започнах по-добре да разбирам и хората, както и да прилагам този опит в живота си. И ще ви кажа, че любовта е като роза, например - обича еди каква си почва, трябва да се тори отвреме навреме, трябва да се вземат мерки срещу вредители и болести, редовно да се полива, да се премахват прецъфтелите цветове и т. н. Разбирате ми мисълта.
Със съпруга ми празнуваме всяка вечер. За нас времето, прекарано заедно, е един безкраен бал. Така е близо 10 години. През деня работим и влагаме всичко от себе си, но вечерта и почивните дни - това е нашето лично кралство, в което той е кралят, а аз съм кралицата и всеки се отнася така към другия. Сигурно съм най-целуваната жена в света, а той е най-прегръщаният мъж. Но подчертавам - ние се грижим за любовта си. Създаваме си специални моменти. Какво ви струва да сложите три сандвича и бутилка кока-кола в една кошница и да отидете на пикник? Скъпо ли е да запалиш една свещ на масата и да сложиш вазичка с цветя? Да направиш масаж на любимия нещо сложно ли е? Да налееш виното в красива чаша? Да потанцувате само двамата у дома (правим го редовно)? Да откъснеш един слънчоглед от полето и да събудиш жена си кафе и целувка? Да избирате поред музиката и всеки да мисли за това коя мелодия ще достави удоволствие на другия? Или просто да слушате щурците на масичка в градината? Да ароматизираш и изгладиш чаршафите трудно ли е? Какъв е проблемът да посрещнеш мъжа си в хубава рокля или според настроението - изобщо без рокля?
Всичко това нито струва пари, нито е сложно за изпълнение, но пък създава атмосфера именно за любов. Красотата е храната за любовта, но за това трябва общо желание. Приятели са ни питали: вие всеки ден ли вечеряте сред лилиумите в градината? Не - отговоряме - снощи взехме един фенер и отидохме в гората, даже спахме там. А днес пък ви каним на барбекю на терасата.
Разбирам всички коментирали преди мен, но не споделям мненията им, защото смятам, че любовта е като градина - иска всекидневни грижи - подхранване, поливане, плевене. Със съпруга ми сами си отглеждаме любовта и тя цъфти с все по-красиви цветове. Не обезкуражавайте авторката! Щастието е възможно, ако имаш визия за него.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e305e03614
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   № 14 - Само не видях къде са децата в семейството ви? Или такива няма, за да не развалят идилията?

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: aaf1c0ed6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   14, темата тук е за любовта между мъж и жена, а не за това кой колко деца има. Пък и не смятам, че те пречат с нещо на хармоничните отношения, точно обратното - допринасят.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 82a1fa44eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Ето го N 15-докато не изпльока нещо от някой свой отвор няма да се почувства жена. Единственото нещо, с което може би ще се докаже.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c821453956
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Докато жените продължават да мислят за себе си като за някакъв връх, който ние мъжете трябва да изкачим, няма да намерите истинската любов :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b60825df3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   №14 е идеалистка, романтик от класа. В днешно време няма почва за романтика, животът е като преса, така ни мачка, че въздух не ни стига, а камо ли да си мечтаем!? Прекрасно чувство е романтиката, но за други времена и само за кралете и кралиците, само те са без грижи.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: aaf1c0ed6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Грешиш 19. Номер 14 съм. Всичко е както си го направим. И точно това се опитвам да кажа. Какво значи "животът е като преса"? Всички работим. Аз лично на три места. Съпругът ми излиза в шест сутринта и се прибира в осем. Но въпреки това намираме време да сме заедно и да изпълним това време със съдържание. Да, живеем в материален свят, парите днес се изкарват трудно, затова изрично подчертавам, че ако двамата имат обща визия за красиви изживявания, за тях не е нужно да са богати. Не зная откъде е насадено това схващане, че само богатите се целуват под звездите, понеже всичко им е наред. Ами изкарайте си две табуретки на балкона, окачете си едно сандъче с петунии, прегърнете се - и готово. Сметките са си сметки (и аз днес плащах тока и водата), децата са си деца (и нашата малолетна пикла ми сервира сутринта, че има гадже), ремонтите са си ремонти (мъжът ми вчера кова пак някакъв прозорец), всичко това си върви... Но когато и двамата имат желание да създадат хармония в живота си все ще намерят времето да се превърнат в крал и кралица. Колко му е! Другото го виждаме в този форум - лична неудовлетвореност, изневери, разочарования, скука, отегчение, постоянно мрънкане, сивота и в крайна сметка самота. Такива хора и милиарди да имат, ще са си същите, сигурна съм.
В момента пиша от служебния си компютър в края на работния ден. След като се прибера, ще направя салата, ще препека филийки, ще приготвя гювечета, ще подредя красиво масата и ще чакам любимия си с нетърпение, за да го нацелувам и да се наприказваме. Това сложно ли е? Цялото меню струва 3 лева. Доматите съм си ги отгледала от миналогодишните семена. Чашите ми за вино са от 10 лева комплекта. Ще откъсна някоя и друга богородичка от градината и ще спретна и букетче. Пакет салфетки са левче и стигат за месец. Небето е безплатно, вятърът е безплатен, щурците пари не ни взимат. Друго има, номер 19, друго! Но явно не ме разбираш.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7a61d10d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Ще ти кажа нещо.. преди време харесах едно момиче и тя мен, обрщах и голямо внимание и тя като че ли свикна с това, в един момент спря да оценя нещата, които правих за нея, отнесе се лигаво и неблагодарно. Накрая си тръгнах. Сега не спира да ме търси от 1 година, но аз никога няма да се върна при нея. Любовта е странно нещо. Просто повечето хора не може да се разчита на тях, особенно на жените. Въртят се като фурнаджийски лопати. Рядко можеш да видиш земни, естествени хора, които са благодарни за това, което имат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ea2f95e98e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Не съм някаква луда романтичка. Искам на просто някой да умира за мен

Окей.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3258dfc0fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Има я! Ти обаче много искаш, и аз така навремето много исках и мечтах. Да ти кажа само, че не е важно какво си взела, а какво си дала. Ако мислиш, че просто ей така ще я заслужиш се заблуждаваш. Аз изпитвам същите тези неща към един човек. За него направих невъзможното, простих невъзможното. Газих в калта, потъпках гордостта си, достойнството си. Всичко това, защото го искам, обичам го. Никога не съм губила контрол до такава степен, не можех да се позная. Много страдания и плач и винаги при него се връщам. Мразя го, но го обичам. Очаквах и той така да ме обича, сърдех се че не може. Винаги има момент, в който можеш ти да си тази, която обича повече. Не виждам обаче да си готова за това. Няма как преди да си заслужила да получиш нещо. Ти говориш само за себе си, но не казваш искам да обичам. Казваш искам да ме обичат. Любовта не е цветя и рози, а напротив носи повече болка отколкото радост. Тя не е за страхливци и горделивци.
Ти готова ли си на саможертва? Или си принцесата от някоя приказка? Пита те жена.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: eb8d23f22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Номер 23 е другата крайност. Крайносста на тоталното самосъжаление и представяне като жертва. Наранена...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c210e61c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Ми стига си търси модели, а си хвани някой с твоето ниво на атрактивност

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0320888311
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Номер 23 не се самосъжалявам. Напротив знам, че мога да обичам и не очаквам отсрещния да ме обича. Никой не ми е виновен аз сама се насадих до такава степен!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 155c1d86fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Никога не съм виждала такава връзка и не вярвам, че има. На 40 години съм. На 29 се омъжих - вече не вярвах на нищо и си казах, поне да не съм сама, да си родя деца и да си имам семейство. И досега не съм срещнала някаква страст или някой, заради когото си струва да напускам мъжа си или да му изневерявам. Не се обичаме с него с ТАКАВА любов. Но вървим през живота заедно. Иначе сама и без деца, нямаше да ми е по-добре.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c8bae624ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Ами да, спри да в търсиш и я намери най накрая.

Ако си с нагласата, че търсиш, само ще търсиш.
Ако си с нагласата, че намираш, значи ще намериш.

Разликата е само една дума и тя се нарича " оптимизъм"

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: af640d94d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Няма такава любов. Това е просто страст в различна степен, било то от малка до вкарване в лудост. Това е естествена реакция на организма при определени хормнални процеси, следствие на дълбоко генетически и съзнателни влияния. Хората, които са се ''намерили'', всъщност просто са се привързали към тези съвпадащи се биологични функции, и нищо повече. Вие сте с някаква мисия да народите чада, и да оставите поколение, за да не умре човешкия вид. Нищо повече, за съжаление истината убива.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3a85eae082
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   ОТ АВТОРА: Разбира се, че всичко съм дала от себе си, за да се получат нещата. Просто има някои други странични фактори, които ни пречеха. Странното е, че една седмица след като публикувах тази история той продължава да мисли за мен, както и аз за него. Но мълчи, избягва ме дори когато се виждаме в работата, защото сигурно не може по друг начин, но защо не казва нищо, защо мъжете само мълчат и не казват нищо, това е странното? !? После как да вярваш, че съществуват истински неща и чувства. Явно всичко е илюзия...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 86b2a8d5c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Те може и да умират за теб, но ти ако не им даваш директна зелена светлина никога няма да се получи. От факта че толкова се фокъсираш върху боренето за теб предполагам че си играеш игри от гимназията и се правиш на недостъпна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker