Никога не съм имала приятел - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Никога не съм имала приятел
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1992 пъти
На 17 години съм. Срамежлива съм, може би и външния ми вид не е привлекателен. Момчетата в класа ми са ми правели коментари, че съм била отвратителна, подиграват ми се и никой не говори с мен освен 3-4 приятели, с които се познаваме от деца, но просто не ходим в едно и също училище, така че може да се каже, че съм аутсайдера на гимназията.
Гледам да се поддържам в добра форма, полагам грижи за себе си и се опитвам да изглеждам добре, но никой никога не ме е харесвал. Моите приятели са ми казвали, че съм хубава, просто трябва да ми се изчисти лицето от пъпките и това е. Но аз съм се комплексирала от коментарите на злобните ми съученици.
Омръзна ми да чакам да дойде любовта. Да, знам, че всичко идва с времето и че животът е пред мен, че ще се запозная с нови хора в университета след 2 години, но не мога да чакам до тогава.
Вечер ми се иска да има някое момче, с което да си пиша и да се чувствам добре.Искам да има някое момче, което да ме прегръща, целува и обича. Като гледам снимки на съучениците ми, които вече си имат гаджета или като видя момиче и момче хванати за ръце да се разхождат ми става гадно, защото знам, че аз трябва да чакам още минимум 2-3 години, за да намеря любовта.
В инстаграм ми се случва понякога, някакви мъже или малко по-големи от мен момчета да ми пишат, но никога не съм им обръщала внимание, защото са от тези, които ти пишат само, за да им пратиш гола снимка или да се видите, за да правите се*с.
Използвали са ме по такъв начин за снимки и знам какво е, а и не искам да си пропилявам първите такива моменти, за някой загорял нещастник.
Наистина не знам какво да правя.Ако някой от вас има съвет ще се радвам да ми сподели.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: c89d5edf0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това са младежки пъпки. И аз съм ги имал, скриват се, просто не ги пипай с НИЩО. Никакви кремове и такива. На 18-19, МАКС 20 години ще са изчезнали вече. От пубертета е, то и аз съм на 23 и съм сам. Имал съм момичета, с които съм ходил, обаче почти всичките бяха курви. И на мен ми писва вече, ако трябва да съм честен.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 979b9ec77b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Момиче на 19 години съм, завърших своето средно образование и ми предстои университет.

Разбирам как се чувстваш... аз също се чувствах по абсолютно същия начин на твоите години — отхвърлена, игнорирана и нежелана. Единствената малка разлика се крие в това, че в осми клас се бях подлъгала и за приятел в 4-месечен период бях избрала човек, който се оказа гей в последствие. 4 месеца ме е лъгал, целувал се е и е правил какви ли не неща с мъже, но имал нужда да залъже семейството и приятелите си, тъй като започвали да имат съмнения, а той не желаел да си признае. Като разбрах, просто се смачках емоционално. Чувствах се унижена, подиграна и дълбоко обидена и наранена. А се чудих защо връзката ни така или иначе не вървеше — за тези 4 месеца сме се видяли не повече от 20 пъти...

От осми клас до дванадесети в живота ми настъпи абсолютна суша относно любов. Никой не ми обръщаше внимание, подминаваха ме лесно дори и да притежаваха някакъв бегъл интерес. Момчетата не общуваха с мен. В продължение на четири години бях личен психолог за чужди връзки, гледах щастливи двойки, чуждите подарени рози, букети и влюбени погледи. Това ми влияеше по отвратителен начин. На моменти се депресирах, да, а в други периоди просто завиждах. Искрена съм. Желаех толкова много и аз да се почувствам обичана и да дам на някого своята любов. Но нямаше на кого. Затова и се концентрирах над друго.

След раздялата с прикриващия се хомосексуалист започнах да уча. Много да уча. Станах пълна отличничка в гимназията. Реших да се усъвършенствам и развивам. Множество олимпиади, високи резултати. В гимназията ми от 10 години поради високи критерии нямаше човек, който в целия гимназиален етап да завършва всяка година с 6,00. Аз обаче го направих с труд и хиляди усилия. Имах какви ли не безсънни нощи над учебниците по Биология, Химия, География и История най-вече, но поне спрях да се задълбочавам в състоянието си на лична неудовлетвореност, дължаща се на липсата на любовен партньор. Проблемът все още ме мъчеше, плачех дори, но знаех, че поне се занимавам с някаква полезна дейност.

В края на дванадесети клас обаче се случи някакво чудо за мен — появи се едно момче изневиделица... събрахме се. Не знам дали това трябваше да се случва изобщо, може би бях умопомрачена и просто исках да бъда с някого. Да видя какво е — целувки, прегръдки. Всичко. Харесвах го, но към днешна дата не бих могла да кажа, че съм го обичала. Това е прекалено пресилено становище за едва двумесечна връзка. Дадох всичко от себе си, но... в желанието си да дам и да получа, установих, че съм се събрала с абсолютно неправилен за мен човек. Приятелките ми не го харесваха, твърдяха, че е с доста негативна енергия и е отблъскващ чисто визуално. До мен стоял като грозник даже. Аз не се интересувах толкова от външния вид, бях заложила на характер, но се оказа, че е добър актьор. Докато ме „сваляше“ беше един, като се събрахме — съвсем друг. Започна да ме обижда и нагрубява. Държеше се с мен сякаш не съм човек с достойнство, а помияр, който не би могъл да бъде полезен с нищо. Изобщо... типичен пример за комплексар.

Та... разказах ти част от моята история, за да ти помогна малко. Ще ти обясня с какво по-директно.

Това, че нямаш приятел до себе си, не означава, че си „грозна“, „невзрачна“ или „непривлекателна“. Честно казано, от видяното от мен досега най-приветливите и очарователни на външен вид около мен са необвързани от много дълго време, даже някои от тях са и като теб. Дали момчетата ги смятат за висока летва, дали си гледат себе си и своето развитие — мисля, че всичко е комплексно и не мога да дам еднозначен отговор.

Относно акнето ти — и за това те разбирам. От осми до единадесети клас се борех с упорито такова. И заради него самочувствието ми беше малко по-ниско. Това, което мога да те посъветвам, е: колкото и да е трудно, да не ти пука! Това обаче не означава да не се грижиш за себе си и да не опитваш. Аз си закупих в средата на единадесети клас един козметичен продукт (не знам дали тук ще се счете за някаква реклама, а не искам да рискувам да останеш без този коментар, затова няма да го назова с име), бях опитала какво ли не преди него, подходих с лек скептицизъм, но след ежедневно мазане всяка сутрин и вечер в продължение на 4-5 месеца, ефект имаше. В момента ми се появяват само 1-2 пъпчици около менструация. Наистина... бъди упорита и същевременно нека не ти се превръща в комплекс. Ако знаеш какви познати с акне имам... пък те с такива момчета и момичета се хванаха, изобщо не е фактор това.

Другото, което искам да ти кажа: само защото търсиш любов, недей да се хващаш веднага с хора, които уж са готови да ти я дадат. Прецени ги добре, не се подлъгвай като мен. Ако трябва, дори преди евентуално събиране или връзка в начален период говори с близки твои хора, защото те почти винаги имат много ясен поглед над навлизащите личности в живота ни. Не понижавай ключовите си изисквания и се научи да се оценяваш. В противен случай от едва ли не „зор“ и бегло харесване ще се озовеш в лапите на някой изкусен лъжец и използвач като този, с когото аз бях 2 месеца. Който да те кара да му носиш торбите, багажа, чантите; да те обижда и да ти разяснява колко си „зле“ и колко си „пропаднала“, когато реално не си такава. Внимавай и се пази. Не всички са добронамерени!

Сигурна съм, че ще успееш да намериш някого за себе си. Колкото и клиширано да е това... просто бъди търпелива и не си го поставяй като крайна цел. Времето си знае работата. Концентрирай се над себе си, сега е моментът да се развиваш. Университет ти предстои и т.н. Усъвършенствай се и накрая (рано или късно) ти ще си човекът с много избор, а не човекът с един, но придобит от крайно желание или отчаяние.

Успех и всичко най-хубаво ти пожелавам!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d444cbb496
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ...възможно е да коментирам... всъщност като момче на почти 17 години отлично те разбирам, както и твойте съочиници. Момчетата няма да те поканят на среща просто така. Плюс че ако съм аз ще поканя тази която ми е най- симпатична. Ако не си симпатична няма какво да говорим. Колкото и да се стараеш няма да излязат с теб просто така от нищото. Зависи в каква гимназия си. Елитна, следователно ще има по цивилизовани съочиници, обикновена гимназия, ще има точно обратното, ама ти си го знаеш. Що се отнася до обидите предполагам че говориш за предните години, защото като пораснеш нещата рязко се менят. Аз мога да те заверя, че съм един от най- послушните, но винаги се дразня от откровено грозните си съучинички. Просто се старая да не ги поглеждам или говоря с тях, но има и много други разбрани... ти сама трябва да извлечеш изводите и най- важното: НЕ СИ СЪЗДАВАЙ ИЛЮЗИИ!
Има много още какво да кажа, но от гледната точка на момчетата, която варира ужасно много, ти трябва да си симпатична, изкъпана, общо взето това. Неочаквай да те поканят, ние сме срамежливи хора! Едно е да те харесам, друго е да изляза с теб. Аз никога не съм имал гадже, ама не го мисли и си намири друго занимание... разхвърляни са ми мислите, но ти ще се оправиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 964398fa5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Купи си Зинерит за акнето.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7d5a5b6ada
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   "Срамежлива съм, може би и външния ми вид не е привлекателен. Момчетата в класа ми са ми правели коментари, че съм била отвратителна, подиграват ми се и никой не говори с мен... може да се каже, че съм аутсайдера на гимназията... никой никога не ме е харесвал" --- "В инстаграм ми се случва понякога, някакви мъже или малко по-големи от мен момчета да ми пишат, но никога не съм им обръщала внимание... не искам да си пропилявам първите такива моменти, за някой загорял нещастник. " Не знам дали виждаш връзката и патологията тук, затова ще ти я посоча. Презират те тези, чието внимание търсиш и ти презираш тези, които търсят твоето внимание. Отчаяно копнееш за вниманието на тези, които те отхвърлят и отхвърляш тези, които ти дават внимание. Знаеш ли какво е Стокхолмски Синдром? Прочети за него.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 97c1769964
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, момиче! След около две седмици правя 20 и съм същият като теб. За разлика от теб попаднах на добронамерени съученици които ме приеха такъв какъвто съм. Срамежлив съм и не мога да общувам с хора. И аз като теб две години вече чакам да дойде любовта, но тя не идва. Недей да чакаш да дойде университета! Радвай се, че още не си завършила, живееш в родния си град и сте заедно с приятелите ти. Недей да си мислиш, че когато отидеш в университет ще намериш любовта. Всичко ще си остане все. Ще те е срам и никой няма да ти обръща внимание. Ще ти е мъчно за старите приятели, но връщане назад няма да има. Всеки ще поеме по своя път.
Ако ти е писано някой ден да намериш любовта, ще я намериш. Недей да мислиш за това сега. Едва на 17 години си. И аз като теб се чудя къде ще я срещна, кога и как ще се случи. Едното, което ме крепи е, че бъдещето е мистерия и не знаеш какво те очаква, а другото е, че никога в живота за нищо не е късно. Може да си намериш любовта на 30, на 40, на 50, на 60 и на 70 дори. Като спреш да мислиш и се концентрираш върху други неща, ще забравиш за това с времето и няма да усетиш как любовта ще дойде при теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5721ca727a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   За каква любов говорите на тези години? На тази възраст не е лесно да намериш сериозен партньор, понеже повечето от вас все още не знаят какво искат. Аз също бях аутсайдер в класа, повечето ме мразеха и ми се подиграваха и също бях по-затворена като теб. До 25 години повечето от мъжете искаха самo да ме използват и да спят с мен. Никой не ми даваше шанс да ме опознае и да разбере що за човек съм. Въпреки това не съм сама. Намерих човек, който да ме уважава и обича. И външния вид няма никакво значение, а и след няколко години няма как да не се промениш визуално. Човек не се влюбва във външния вид, а в характера.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f6788029ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Пъпките по лицето наистина са неприятно нещо. Иди на дерматолог, на козметичен салон, въобще направи нещо, сега има много средства за премахването им. Каквото и да ти приказват за характера и т.н. мъжете първо оценяват външния вид. Влюбват се във външността ти, не в ума ти.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e599e57c05
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Знам че може би ти се струва, че изоставаш или нещо такова, но си толкова млада! Първото ми сериозно гадже беше на 21. Преди това съм имала само кратки увлечения. Ще видиш че по-нататък ще ве отпуснеш, в университета ще е по-различно. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker