Размисли и страсти.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Размисли и страсти..
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1942 пъти
Какви ги върша и аз не знам... Морала в мен говори и се боря с желанията и мечтите..
Накратко... Дълъг брак. Две паралелни връзки, през 10г. С втората връзка на съпруга ми, сложихме точка на брака. Сега той живее с тази жена. Мина година..
Аз с дете на 16.. Не спестихме истината, наясно е с всичко.. Успяхме да запазим добрия тон и отношения най-вече заради детето.
Шест месеца изживявах и преодолявах. Взех се в ръце. Лека полека започнах да се усещам пак жена. Появиха се желания, копнежи... Страх, недоверие....
Първи опит.. Женен мъж, добър приятел... Желания и в моята глава най-добрия вариант да преодолея страха от.. секс и връзка с нов мъж след 20+ години..
Да ама не:) Опит -грешка... Оказа се, че копнея за повече... Само секс не ми беше достатъчно..
Пауза..
Във виртуалното пространство срещнах мъж... Разговори, разговори.. среща, среща.. И.. се случи.. Уж в групата ми, разведен, не желаещ съжителство... връзка 4 месеца и край..
И след още време се появява друг..
Но главата ми пламти.. Какво правя и къде отивам..
Защо е толкова сложно?
На 42... уж пълен живот.. Дете, приятели, хобита...
Но ми липсва... мъжа, секса, усещанията..
Стряскам се, че се търкулвам надолу по плоскостта... А в същото време се питам за кога и за какво да се пазя...
Та..
Как сте вие, които сте на моя хал? Как откривате равновесието?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7ebf1eb031
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кофти е, че първо са страстите, пък после идват размислите... Резултатът вече си го изпитала- неведнъж.
И избор се прави с главата, не е други части.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c927b384db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да ти е лесно да намериш мъж за сериозна връзка и брак, дори бих казал, че е на границата на възможното. Мъжете рядко искат това, след като са се опарили няколко пъти, а обикновено е така над 40 г. И си казваме - защо да се заробвам и то с немлада жена? Искам, искам... не си център на вселената. Това че мъжът ти си е уредил живота, не значи, че ти ще получиш копменсация от съдбата, разбираш ли. Има равновесие, но не и спарведливост в живота, поне според нашите представи. Успокой се, гледай себе си, обърни внимание на детето, защото никак не е голямо, не бъди егоистка. Твоят личен живот не е най-важното нещо все пак. И личен живот не значи задължително да имаш мъж. Ако ме разбираш. И не се занимавай с женени, ще страдаш още повече.
М39

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4b62543e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Веднага идвам на помощ, професор Кучков. Подхвърлили са Ви като люпена семка и сега сте решил, че ще направите буквално същото: ще участвате в изневяра (да, при кекс с женен мъж сте съучастник в такава). Това ви прави лицемерен дегенерат, не по-качествен от предния. Много харесвах предаването "Вафлички и храсти", впрочем. Яд ме е, че го заменихте с "Племена и крави".

Не знам какво очакваш от публиката, хавторке сладичка. Да ти ръкопляскаме за подигравката ти с чужд брак ли искаш? Може би като теб да... почнем... неграмотно... да... спамим... многоточия... в... отговорите... , за... да... придадем... малко... повече... мелодраматична... , лигава... пауза...?
Неясно е какво равновесие търсиш, след като си изтърпяла изневяра два пъти и, знаейки колко грозно и обидно е това, после си решила да подражаваш. Сега просиш съветчета онлайн. Поне няма защо да се тревожиш за плоскости и подобни, дъното си го стигнала, даже и с багер надолу копаеш. Жалко.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e667d05f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към №1 Сигурно си прав/а. Нямам опит с връзките.А последната такава започна със много страст и се превърна в 20г брак.Може би затова поисках съвет тук...Не очаквах такива нападения.
Към №2
Определено не съм център на вселената и приоритет ми е детето.Точно затова не ми и минава мисълта да търся мъж за съжителство или брак.Желанието беше за партньор с когото да споделяме и изживяваме приятни моменти без да се заробваме:) Интересен израз и начин на мислене..
Женени не допускам повече.
Към №3 За теб може и да копая под дъното.Различни виждания имаме.Дъното за мен е ,когато спреш да се усмихваш и се изпълниш с злоба,която изливаш върху хора,които добре знаят грешките си и търсят изход.Явно си безгрешен:)

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d63854d7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз пък ще те окуража - сбъркала си с женения, но си си направила изводите, пробвала си с друг от твоята категория, не се е получило, но си на прав път, просто следващият път ще си отваряш повече очите, ще потиснеш малко жажадата за интимност, ще престанеш да търсиш доказателства, че си жена и все още желана. Жена си, желана си, имаш качества (казвам го сериозно) - остава да намериш човека, който ще оцени качествата ти, а не само това, че си жена. За мен е просто, за теб може да е по-трудно, за всеки е различно, но тръгнеш ли да се пързаляш по надолнището ще станеш парцал за обща употреба - просто не бързай със следващия, не се заблуждавай, че със секс ще задържиш мъж, който вече е видял и 2 и 200, опитай се да видиш човека, не само мъжа в бъдещия си партньор. Казвам всичко това от личен горчив опит, е не е съвсем личен защото се позовавам на опита на позната, която се е плъзгала 9 години по същата пързалка и както самата тя се изразява "изживях живота си през куп за грош в търсене на любовта, а когато я срещнах не знаех какво да правя и как да я задържа" - е, тя се беше пробвала основно с ергени, заблуждавайки се, че това са то свободните мъже, но ергените искат свое дете, дори и тези, които не го казват, искат това дете да е от мома, по възможност девствена, а "бракуваните" като теб са им временни спирки за убиване на скуката по време на дългия път към истинската любов.
Желая ти успех, търси сред себеподобни и си опичай акъла!

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c546d3cb62
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хубаво е да се знае, че се усмихваш, докато скверниш брака на съпругата му. Грешни или не, повечето хора биха изпитали срам. За обогатяване на речника ти: сарказмът и подигравката не са синоними на злобата, особено ако не са безпочвени.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 348b1b0564
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ех, ном 6 какво ли ти се е случило и още не можеш да преживееш:) Явно още не си разбрал, че в един брак(връзка, съжителство) са двама и само те могат да го провалят и осквернят. Аз урока си го научих и от много месеци не съм заплаха за съпругите:)Благодаря за обогатяването на речника ми, но се научи и ти да четеш с разбиране. Аз исках съвет от хора на моя хал, не нападки от хора, които не са изживели своите разочарования.
Номер 5, благодаря! Работата е там, че аз не съм се хвърлила сляпо. Минаха поне два месеца в разговори, опознаване и срещи преди да се стигне до интимност.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c1872dbb3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не мога да те разбера. Изпатила си си от неверен съпруг, сигурно много си страдала. Защо правиш същото, защо причиняваш зло на жена, която абсолютно нищо не ти е направила. Изпитала си го на гърба си, но и ти правиш същото. И на кой ще накривиш-мъжът ти вече те е зарязал и е вече с друга, мислиш ли че му пука с кой си го слагаш? На 42, със 16 годишно дете-не, не си атрактивна партия. Толкова долу горе колкото си писала:3-4 месеца и аут.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d63854d7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторке, ще се опитам да ти отговоря и на още един въпрос "А в същото време се питам за кога и за какво да се пазя..." - пази се за себе си. Може да срещнещ безброй мъже и жени през живота си, но цял живот ще живееш със себе си. Пази се за оня, който ще те оцени, а за да може някой да те оцени ще трябва да е или на твоето ниво, или на по-високо - надали са ти важни оценките на парцалите (мъжки и женски), но паднеш ли до тяхното ниво ще трябва да се примириш с оценките им.
Сбъркала си първия път, направила си си изводите, не си имала късмет втория път, не си мисли, че винаги ще е така - бъди сигурна, че "твоят" човек е някъде там и непременно ще го срещнеш, но трябва да си готова за тази среща, главата ти трябва да е гордо вдигната, а не да гледаш в земята и да се побъркваш от страх, че заради необмислени постъпки и глупави избори ще пропуснеш пилето, което случайно е кацнало на рамото ти. Казвам случайно защото обикновено се получава така. Казано с други думи - поддържай си къщата винаги почистена, подредена и спретната, не я излъсквай само за гости - нали не желаеш само гости и случайни гастрольори да се явяват по нощите, да похапват, пийват, взимат предложеното и да продължават по пътя си в търсене на други гостилници!
Отново ти пожелавам късмет и ползвай акъла си!
От номер 5

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a0aea2e38c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря номер 5:)
Аз съм стъпила здраво на земята... За неуспешния опит вина си имам и аз. Желание да почувствам, да усетя, да повярвам, а в същото време стени и недоверие.
Номер 8:) Колко атрактивна и какъв човек съм не знаеш:) Пречупваш през собствения си житейски път, а това говори само за теб:)Аз не живея с гняв и омраза. С бившия ми мъж сме в отлични отношения и аз му желая само добро. Нищо не искам да му накривя или да събудя. И както казах в близките три-четири години не си помислям да обвързвам мъж за себе си, точно защото имам дете в особена възраст. То достатъчно изживя, въпреки, че спокойно си говорим и на тази тема. Неговите връзки и евентуално мои.
Идеята на темата ми беше друга...
Аз отговорностите и приоритетите си ги знам. Липсва ми усещането за жена. Сляпо не се хвърлям, напротив. Но и съм наясно какво мога да дам...
Чета темите тук. То все лошо -ако не си случила и искаш нов шанс с мъж до себе си, лошо ще заробиш някой. Ако искаш човек до себе си, но без да го допускаш до най-личното си пространство и то ти е приоритет-пак лошо. Факт, че едно време отношенията се случваха естествено. Сега е ясно, че всички сме с "багаж", но пък си мислех, че на моята(нашата) възраст откровеността е едно добро начало.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d63854d7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, няма за какво да ми благодариш - казал съм това, което мисля на базата на личния си опит. Напълно естествено е тези, които не са минали по моя път да не са съгласни с моето мнение, напълно естествено е и не всеки да си признава грешките и неуспехите, особено онези в личен план. Ти си в много деликатна (според мен) възраст, на всичкото отгоре си и в много деликатна ситуация, а за капак си имаш и тийн със своите проблеми на растежа. Споко, не си единствената, и дано си една от малкото, които се справят с подобно положение без да загубят достойнството си и най-вече самоуважението си! Някой беше писал тук във форума (вероятно цитат) "Достойството е оная невидима кост, която държи главата ни изправена. " Не се гордея с опита си, но съм виждал достатъчно много наведени глави, сведени погледи, безмълвни устни, пусти души (те не се виждат, но се усещат).
Повтарям се сигурно - пази се за себе си, а не за този или оня мъж, когато си "чиста" ще усетиш появата на правилния и тогава ще можеш да си откровена, а не да свеждаш глава и да гледаш настрани, няма да ти се налага да правиш всевъзможни лупинзи, ще ти е тихо и спокойно на душата, няма да ти се налага да сваляш гарда и да правиш нескончаеми компромиси.
Ще завърша (за сега) с един съвет (можеш и да не го приемеш), не откъсвай детето си от баща му, но не се чувствай длъжна да поддържаш "отлични взаимоотношения" с човек, който 2 пъти те е предавал!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e352117288
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, не обръщай внимание на злобните коментари. Желая ти щастие

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a0aea2e38c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Леле номер 11... колко истина има в поста ти:)
Аз нямам навик да пиша и сега, когато го правя е трудно да изразя себе си, разбрано:) Трудно е.. С бащата на детето си аз изживях любовта си и въпреки края, аз се смятам за щастливка:) Детето си по никакъв начин няма да отдалеча, напротив(заради събитията всячески се стремя към обратното), но има неща, които зависят от него.
После... в момента цялата отговорност си е моя. И я държа. Да-майка съм.
Но лошо ли и да се усещам и жена.. все още? Аз знам, че любовта съм си я изживяла. Знам, че имам дете.. И не-не мога да го натоваря с мъж в живота ми, освен ако не съм убедила напълно себе си. Просто не мога да си позволя опит-грешка. И.. какво следва?
Няма правилния човек, онзи-вече не вярвам в това.
Но ми се иска да има мъж с който сме на една вълна-интелектуално, емоционално и физически.. Това е:) Аз давам и се грижа за детето си, но на него му трябва пространство да гради своя опит. Имам интензивен живот, но това не замества-мъжа и всичко, което следва. И с грешните ми опити аз държа главата си високо, защото не са били импулсивни...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d63854d7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   13, караш ме да се замисля - 11 съм. Човек се учи докато е жив и едва сега си давам сметка, че вероятно повечето жени в твоето положение разсъждават като теб, а от там идват и разочарованията ми. Какво да се прави, не съм бил жена, не ми се е налагало да търся мъж заради едната физиология. Едва сега започвам да разбирам защо жените, с които съм имал връзка, а те бяха в твоето положение, за кратко време бяха сменили по няколко мъжки индивида и все нещо не се е получавало. Не искам да обиждам никого, нито жени, нито мъже, но някои мъже бързо се научават покрай стресираните жени, че не им трябват дълготрайни взаимоотношения, не им трябват връзки с ангажименти и отговорности, достатъчно им е да омачкат чаршафите няколко пъти и после на лов за нови емоции. Много често жени в твоето положение стават лесна плячка на младоци, които не се котират сред връстниците си (защо ли??? ), лесни са и за обиграните женкари, били те женени или ергени, лесни са и това им става етикет, а стоката с такъв етикет или залежава, или е за такива, които не четат етикети, или пласментът и е само със знака за намаление.
Знам, че е трудно без ласка, без близост, без разбиране, а по-лесно ли е на всеки 3-4 месеца да започваш от нулата с ново търсене, нови колебания, нов ентусиазъм, ново разочарование? Сигурно не ти се вярва, но знам защо най-напред си опитала с добре познаван човек - търсеше сигурност нали, не ти се изкаше да се излагаш, страх те беше от неизвестното. С времето ще претръпнеш, ще започнеш да се правиш, че ти е все едно, ще намериш купчина оправдания за всякакви идиотски деяния, но дали ще си себе си, дали няма да ти се наложи да се оправдаваш - "не съм курва", така ми казваше последната ми приятелка, а аз се правех, че и вярвам, нищо че го мислех без да съм и го казвал дори и веднъж.
Съжалявам за откровението, но си на път да се пуснеш по една пързалка, която може и да ти хареса, но най-вероятно не, защото в края на пързалката ще си парцалка, а съм сигурен, че не го искаш, а и не го заслужаваш.
Ваша е волята Мадам!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8a114141a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Какви са разочарованията ти номер 11?
Ти не си ли в моето положение...Искаш,но не срещаш?Кое прави една жена курва или парцал? Броя на мъжете в живота и, ако е така кой подред? Или това е дума за жена,която използва мъжете за лични облаги..Знам ли? Ето,чета те и...Явно в твоя живот жените не са малко?Това не те ли изхабява емоционално и душевно?Казваш "не съм жена,че да знам какво е да търсиш мъж заради едната физиология" А в същото време допускаш до себе си жена,която виждаш като курва.Защо?

И продължавам да се чудя,как се познава правилния човек? Не,не искам през 3-4 месеца да започвам от начало,всъщност това няма как да ми се случи:)Не съм толкова упорита,а и мъж на всяка цена не ми трябва.Обичам открити,ясни и трайни отношения.Стремя са да съм такава,но как да го позная в отсрещния?:)

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d63854d7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Момиче, не знам как достигна до този извод "Явно в твоя живот жените не са малко? " и защо го завършваш с въпросителен знак. Въпреки, че сайтът е анонимен, въпреки, че е за споделяне, не съм готов да се разсъбличам пред всеки един и да споделям най-интимните си преживявания. Все пак в името на коректността ще кажа, че познавам много жени, но интимен съм бил само с три (за сега). Ако зависеше единствено и само от мен нямаше и с толкова да съм бил, не е нужно да откъснеш всяко цвете по пътя си за да разбереш на какво мирише. Не се определям като моралист, но ми е непонятно да си с един човек само заради физиологичните си нужди и ако сексът е физиология, то целувката също ли е физиология, а как правиш секс без да се целуваш? Допуснал съм тази жена до себе си без да знам, че за нея сексът е просто физиология, разбрах го доста по-късно и въпреки всичко не съм я нарекъл курва, тя сама се определи като такава, очевидно много добре е осъзнавала по каква пързалка се е плъзгала.
"И продължавам да се чудя, как се познава правилния човек? " - нека се опитам да отговоря на този ти въпрос! Трудна работа, но не е невъзможна. Моите грешки са, че прекалено бързо се доверявам, тръгвам да се обяснявам кой съм и за какво се боря - съответно давам възможност на отсрешната страна да се нагоди, да премълчи онова, което знае, че не искам да чувам, да се представи само в желаната от мен светлина. С две думи - търпение му е майката, по-малко приказки, повече слушане и отсяване на зърното от плявата. Нищо повече не мога да кажа, всеки случай е уникален, един те грабва с усмивка, друг с интелект, трети със способността си да те изслуша и да прояви разбиране, няма калъпи, няма общоприети норми - вгледай се в приятелките си и се запитай защо си приятелка с тази или онази, надали можеш да кажеш с какво точно са те привлекли. Спомни си и за онези, които само са ти се стрували приятелки и едва по-късно си разбрала, че лицемерят, преследват собствената си изгода и са правили мили очи само докато са постигнали своето. Същото е и с мъжете, особено ако се вписваш в представата им за хубава жена. Не е лошо да се замислиш и какво ти можеш да предложиш, направи ли си вече изводите какво не се е получило в предишните ти връзки, ако ще и само 2-3 да са.
"Кое прави една жена курва или парцал? Броя на мъжете в живота и, ако е така кой подред? " - познавам курви с по 3-4-ма интимни партньора, познавам такива, които са станали курви само заради един - за теб не бих казал, че си курва, или поне не в настоящия момент и на базата на малкото, което знам за теб. За други "писателки" в този сайт спокойно мога да кажа, че са курви, нищо, че никога не съм ги виждал, нито им знам бройките - курвата е начин на мислене, курви са и много мъже, но за сега по мъже не се заглеждам т. е. все ми е тая какви са, просто не сядам с тях на една маса, не ги търся нито за работа, нито за лаф.
Надявам се да съм бил изчерпателен и не толкова отегчителен, ако ти допадам като начин на мислене ти пожелавам да срещнеш подобен, ако не ти допадам, ти пожелавам никога да не се запознаваш с такива като мен - топката е в твои ръце!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8a114141a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Благодаря за изчерпателния отговор, номер 11:)Благодаря за пожеланията и дано имам късмета да срещна човек с твоя начин на мислене. Дано срещнем правилните за нас хора и бъдем щастливи... Късмет и на теб!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d63854d7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Отново се отплеснах в предишния си отговор и ако можеше щях да изтрия голяма част от него. Не е нужно да се самооценяваме на глас, нека оставим другите да си рисуват розовите облачета - тяхната оценка винаги ще е по-висока от нашата самооценка защото те не познават онези тъмни ъгълчета от нашата душа.
Вече знам, че на сила можеш да отнемеш, но не и да дадеш - не искам да ти давам акъли Авторке, не искам и да пророкувам, мога само да се надявам, че с нещо съм те накарал да се позамислиш за твоята си пързалка. Може би е хубаво, макар и болезнено да си дадеш сметка защо са ти изневерявали - много хора предпочитат да игнорират миналото, но според мен то е основата, върху която после градим. Струва си, по тази логика, да се замислиш и какво не се е получило в следващата ти връзка - опитвам се да не прехвърлям вината само върху отсрещната страна, щом нещо не се е получило, всеки един от участниците в градежа има своя принос, единия е дошъл с прекалено големи тухли, другият е имал прекалено малко цемент в разтвора, ако отвесът и нивелът са били също неточни, градежът се е изкривил и съвсем логично стената се е рушнала. Много често съм чувал от мои познати "нещо не се получава - ако не следващия" - ясно е, че следващи има и ще има, но си струва да се замислим защо все не се получава, дали пък нещо с нашата мистрия не е наред, дали пък нашето лепило не е прекалено слабо, дали пък не сме зидали прекалено бързо и с розови очила.
Пропан Бутан

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8a114141a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Пропан Бутан, вече име, а не номер:) Приятно ми е да те чета и се радвам, че се отплесваш в мислите и клавиатурата си:)Но забелязах, че в един момент темата ми се превърна в диалог между нас, пред очите на всички в сайта...
Анализи, колко време правих анализ на брака си и защо се стигна до тук. После анализ и на връзката ми след брака. Много неща са ми ясни, други не толкова, но.. двете неща са съвсем различни, а и аз самата съм различна.
Факт е обаче, че тази тема ми помогна да погледна някои неща от страни.
Лятото приключи и пързалките вече не са добра идея:)

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d63854d7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   С имена е по-лесно, а и буквите са си наши, а цифрите арабски.
Също забелязах, че темата се превърна в диалог, а това, че е "пред очите на всички в сайта... " изобщо не ме притеснява - аз съм пропан бутан и тук и в живота, нямам какво да крия, нямам от кого да се притеснявам, избухвам и стихвам, бутам и влача, огън съм и съм огнетушител, не се свеня да похваля, не се притеснявам да порицая, а ако ТВОЯТА тема е помогнала на още един човек да "погледнЕ някои неща от страни", какво по-хубаво от това.
"Светът е малък", България е една шепа - знае ли човек колко е дълга жицата, която ни разделя и дали при повече съобразителност не бихме могли да говорим на четири очи. Скромният ми опит обаче показва, че разговорите насаме са много по-трудни, всеки поставя своите си бариери, надява хирургическите ръкавици и внимава какво пипа и какво показва. Насаме надали бих ти споделил и половината от казаното до момента, обикновено мъжете се хвалим с бройките си, а жените ги прикриват - мъж с малко бройки е невървежен изпадналяк, задръстеняк, който всички жени заобикалят защото вероятно нещо му има, а в такъв момент се забравя за друго женско правило, че "мъжете са като градския кенеф - или са заети, или са осрани" (то май и за жените важи същото).
Май пак се отплеснах, но се опитвам да отговоря на всичките ти въпроси. Ще се опитам да ти отговоря и на "Лятото приключи и пързалките вече не са добра идея". Точно през зимата човек се подхлъзва най-лесно, и не, не е заради атмосферните условия, за тях са измислени снегоходки, котки, ботуши. Зимата е най-опасна за хората, които не са оперирани от чувства - мрачното небе, сивото ежедневие, липсата на топлина, подвяващите лоши спомени катализират стремежа им час по-скоро да срещнат любовта.
Разбира се това е мое лично мнение, базирано само на моите наблюдения, а всички знаем, че "Всеки гледа от собствената си камбанария".
Пожелавам ти успех и по-малко разочарования!
Пропан

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8a114141a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   "Стремежа час по-скоро да срещнат любовта" Този период при мен дойде с настъпването на пролетта. Но сега, сега вече не бързам. Толкова въпроси и мисли се въртят в главата ми. Не знам дали изобщо съм готова за любовта, поне тази, която аз разбирам като любов. Зимата никога не е била моя сезон. А тази ще ми е първата като сама жена. Миналата зима изживявах и страдах по приключилия си брак като в същото време се самонавивах, че мога и сама да се справя и, че не е толкова лошо да си сам:)
Този израз "мъжете са като градския кенеф - или са заети, или са осрани" ми го казаха няколко мъже, когато споделях, че търся свободен мъж:)Нещо като: един мъж ако е свестен той не би си зарязал семейството, а ако жена му го е зарязала.. значи не е свестен:) Но аз не слагам хората в един кюп. Смятам, че един мъж/жена за някого може да е голямо зло, но за друг да е съкровище.
И накрая.. Женското ми любопитство ме накара да поровя тук там из нета.. И ще питам "Чуваш ли шума на морето? ":)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d63854d7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Момиче, чета те много внимателно защото много ми напомняш една моя позната, която е минала по твоя път с малката разлика, че е останала сама доста по-рано и е имала доста повече време да направи всичките си възможни грешки - наричам ги грешки защото всичките са довели до разочарование, а много добре знаем какъв е вкусът на разочарованието.
Ако се поразгледаш из този сайт ще намериш много теми пуснати от самотни майки, ако имаш търпението да изчетеш поне една до края ще видиш какво е отношението на "свободните" мъже към майките с малки деца (не казвам, че твоето е малко, но не е и голямо). В общия случай мъжете не приемат чуждото поколение (нищо, че всички твърдят, че сме в 21 век). Имам усещането, че нищо не се е променило от времето на патриархалните семейства, в които жената е стояла диван-чапраз на мъжа си, въртяла се е на пети да му угоди, раждала е деца за да има работници за нивата, длъжна е била да роди поне един син, който да наследи драгоценните имоти, първородният син е бил всичко, ако ще и олигофрен да е. Сега си с "ремарке" (така разсъждават болшинството "свободни" мъже), търсиш си кой да те спонсорира, оглеждаш се за някой, който да ти отгледа детето, което едва ли не е заченато в грях, ти си една използвачка, която навремето е родила на един "батка" за да го върже заради парите му и т. н. мога да цитирам до сутринта несъстоятелните изцепки на млади и стари ергени, женени и разведени любители на плътските удоволствия, всякакви, за които ти си просто нещо за изчукване, междинна спирка по пътя към Моника Белучи.
Много сложна ти е задачата, не е като да отсееш зърното от плявата, но мисля, че не е "мисията невъзможна" - изисква се малко проницание и много търпение. Казано в същия дух - ако имаш търпението ще видиш, че от плявата нищо не никне и не от всички зърна се получава добър плод. В превод "любопитството е изяло на котката главата". Още в първия си пост ти казах, че разбирам сложността на ситуацията, в която се намираш - вече си доказа, че си жена, разбра и че "с главата в торбата" не става, нужно ли е да повтаряш грешките си, трябва ли всеки път да се пързаляш по една и съща пързалка, трябва ли като Шерлок Холмс да опиташ всяко едно нещо, в което си стъпил за да разбереш, че е лайно (знаеш го вица).
Пак се отплеснах, забравих за къде съм тръгнал - за многото мъже, които са ти казали за кенефа ми беше другата мисъл. Не съм велик и до сега не съм измислил нито една мъдрост, но помня какво са ми казали по-мъдрите, а баба думаше "не е важно какво са ти казали, а кой ти го е казал".
И да, чувам шума на морето, всяка заран през лятото се любувам на изгрева, бриза, миризмата на водорасли, но не прибързвай с изводите, край морето не съм онова, което съм в небитието наречено цивилизация - там шумовете са дразнещи.
Има хляб в теб, но и хлебарките не са малко (онези дето ядат, не дето правят хляба).
Същият Пропан

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8a114141a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Никой не е застрахован от грешки. Само този, който не опитва не греши. Още повече, когато става дума за чувства, емоции, отношения. Колкото и да внимаваме, преценяме човека, нещата излизат наяве, когато вече си "нагазил с двата крака".
От години чета сайта и не само този. Чела съм много от темите, които споменаваш и се радвам, че реалността, която виждам е друга. Не са толкова страхливи мъжете:)Аз като жена с дете, някак си не разсъждавам.. че мога да съм в тежест на някой мъж:)Точно обратното е. Дали аз бих допуснала мъж до детето си. Защото любовта си е любов, но е отговорност да допуснеш мъж в семейството си и живота на детето си.
Може би и това е причината, да пазя дистанция и да не допускам близо до себе си.
А какво предстои... времето ще покаже:)

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d63854d7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Започвам да не те разбирам - от една страна искаш пълноценна връзка, от друга не си готова да допуснеш някого до детето си.
Не искам да пророкувам, но се приготви да получаваш от мъжете само това, което си готова да дадеш.
Времето ще покаже, мен връзки за по 3-4 месеца не ме устройват, но може на теб да ти паснат, може подсъзнателно точно към това да се стремиш, а може и просто да си се примерила, че не заслужаваш повече.
Пожелавам ти да намериш баланса между размислите и страстите!
Бутан

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a0aea2e38c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Всяка връзка търпи развитие и до къде би стигнала зависи от двамата участници в нея. Ето аз опитах.. Човека искаше повече(може би), така поне говореше, но на мен ми трябваше време. Той не пожела да изчака, а аз нямаше да се чувствам добре ако бях из0ързала.
Тук не става дума само за моя живот и моите емоции..
Така мисля
Но пък спрях. :) Страстите ги оставих на заден план и подреждам мислите си.
Но колкото и да си подреден.. Една връзка е и емоция, а там никой не е застрахован.
Благодаря Пропан Бутан:)

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0a28943ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Темата не е толкова необичайна, но дебатът под нея се оказва много полезен. Като гледам само мнения от авторката и пропанчо, зрителите са затаили дъх и не смеят да гъкнат, камо ли да напишат нещо :) Ще се заформи сериал, авторката вече гадае родното място на тайния мъдрец, а той пък подхвърли, че жиците в Бг били къси... Очакваме продължение...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker