Тормоз и заплахи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (95337)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22423)
 Секс и интимност (11107)
 Тинейджърски (20007)
 Семейство (4750)
 Здраве (7703)
 Спорт и красота (4008)
 На работното място (2104)
 Образование (5775)
 В чужбина (1276)
 Наркотици и алкохол (916)
 Измислени истории (730)
 Проза, литература (1483)
 Други (12881)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тормоз и заплахи
преди: 9 месеца, 1 ден, прочетена 1127 пъти
Здравейте, искам да помоля за съвет.
Подложена съм на психически тормоз от приетеля ми, който продължава повече от две години. В началото бяха заплахи за самоубийство и доколкото знам наистина е имал такива опити преди мен. Аз бях се уплашила много за това, кризите бяха постоянни, през ден, през седмица, през месец (в по- добрите периоди). Развил е някаква параноя, мисли някакви безумни неща за мен, че му изнерверявам, че го лъжа, всякакви такива. Стоях с него, защото ме беше страх да не си направи нещо, и той ми се качи на главата, не мога да излизам свободно, спокойно, не мога да се виждам с хора, нищо, за всяко нещо прави проблем, скандал, побеснява. Идва с кърявсали очи, свил юмруци и диша тежко. От скоро агресията му се насочи срешу мен. Не съм го била обичала, не съм показвала нищо, а той ме е обсебил, не мога въздух да си поема спокойно. Предния ден имаше един пристъп, в следствие на който се притеснявам за себе си вече, страх ме е да не ми направи нещо. Заплаши ме, че ще ми отмъсти, че ще ми се случи нещо лошо, ще ме залее с киселина, започна да хвърля предмети по мен, да размахва ножове, все едно му бях заложник, сякаш едва не ме удари. Страх ме е, че ако тръгна злобата му ще стане по- голяма и не знам какво ще ми направи, но съм убедена, че не искам да съм с него, задържа ме само страхът.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 13 часа
hash: 02b1106175
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Да мре наркоманчето, кой го е *е? Звънни на 112, изнесени се, готово.

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 часа
hash: 9d9f5ee703
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Мило момиче, ти си жертва на насилие и незабавно трябва да потърсиш помощ! Горещо ти препоръчвам да се обадиш на Национален телефон за пострадали от домашно насилие 080018676. Безплатен е. Фондацията има и кризисен център и ще ти окажат пълно съдействие, бъди сигурна. Трябва да се махнеш незабавно от приятеля си. Много е вероятно той да употребява наркотични вещества, които твърде често отключват параноя, силна агресия и всякакви психози и шизофрении. Чуй ме добре, такъв човек може да те заколи и после да реве над трупа ти, или просто да подмине. А после да бъде оправдан, тъй като не може да отговаря за действията си. В едно бъди сигурно, той няма да се оправи и ти не му помагаш. Умолявам те, обади се и потърси помощ!

 
  ...
преди: 9 месеца, 9 часа
hash: 154f56c88e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ако не искаш да приключиш като поредния криминален случай в новините бягай колкото можеш по-бързо от този човек.Този човек както го описваш е опасен.Надявам се,че имаш хора на които да разчиташ и ще ти помогнат.Ще ти повторя за яснота-бягай....

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 9 часа
hash: 9e1aec4585
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Със сигурност трябва да се махнеш час по-скоро, защото ще те убие много скоро. Подай жалба в полицията, те ще го привикат да го предупредят да спре да те тормози и може и да спре. Не му казвай къде си. Има кризисни центрове, в полицията ще ти дадат телефон, можеш да останеш до 1 месец там. Иди там на първо време и след това избягай в друг град, най-добре в чужбина за няколко месеца. Нямаш ли роднини някъде извън България? Да ти намерят работа някаква там за тия няколко месеца. След това може да се прибереш в бг, най-добре в друг град, той ще си е намерил друга жертва до тогава. Действай сега, аз избягах от един такъв преди един месец, заплашваше ме с убийство и не си пиеше лекарствата. Още не е дошъл да ме търси, а съм го уведомила за адреса ми, защото съм с детето ни и съм длъжна по закон, за съжаление. На повечето жертви на убийства грешката им е, че изпускат момента, в който трябва да си тръгнат. Твоят момент е сега! Успех!

 
  ...
преди: 9 месеца, 6 часа
hash: 92a6412d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей, като служител на МВР ще те посъветвам ако това е реална история по най-бързия начин да подадеш в съответното районно управление жалба максимално подробно описан случая. Изнеси се от вкъщи и отиди при роднини или приятели временно докато се вземеш в ръце. Този човек по твоето описание е видимо опасен и ти може да си следващия случай по новините за жертва на домашно насилие. Послушай ме и действай незабавно. Никой не може да ти помогне ако ти самата не потърсиш адекватна помощ.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 8070406ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Миличка, всички дотук са прави и мисля, че трябва да ги послушаш. Но нещата трябва да са изпипани с оглед на твоята безопасност. Ако просто си събереш багажа и отидеш у майка си, той ще побеснее, ще те намери и не ми се мисли какво може да се случи. Трябва да планираш бягството си много внимателно. Първо, извести колкото се може повече хора за това, което се случва - полицията, която да те държи под око, роднини, близки, приятели. Всички трябва да са наясно, защото в един момент може на тези всички да се наложи да действат заедно. След това си осигури жилище и анонимност поне за известно време. През цялото време трябва да държиш контакт с полицаите, те знаят какво правят. Междувременно отвлечи вниманието на твоя приятел с нещо, за да не забележи подготовката. Прави това, което иска, съгласявай се с него, бъди послушна, изиграй си ролята. Междувременно се опитай да разбереш взема ли наркотици. Това е изключително важно, защото ако намерят у него дрога, на полицаите им се развързват ръцете да го задържат, иначе нямат формална причина. От същите съображения, когато сте сред хора, го провокирай към агресивни изблици, за да имаш свидетели, защото заплахата с убийство е углавно престъпление и отново дава основание да го закопчаят, но трябват свидетели. Дозирай обаче нещата, за да не пострадаш после у дома. С една дума - постарай се неговите заплахи да станат явни и лесно доказуеми, а наличието на дрога - откриваемо. Тогава го напускаш. Завесата вече е вдигната и прожекторите са насочени към него. Не съм съгласна с онези, които те съветват изобщо да си смениш местожителството. Не се знае демонстрацията на страх дали няма още повече да изостри инстинкта му към насилие. По-добре покажи сила, че не си сама и не се боиш от него.
Моля служителят на МВР, писал преди мен, да прочете поста ми и да потвърди, че не греша, защото е много опасно да се дават такива съвети, а в тази ситуация всеки погрешен ход може да е фатален.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 77f0c383e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   А защо не викнеш свои познати да го пребият, да му дойде акълът в главата, защото съм сигурна, че има такъв, просто има нужда от наместване. Такива мъже имат нужда от бой, не от полиция, с извинение към слубителя на МВР, който е писал преди мен, но нали знаете статистиките и колко неефективна е ограничителната заповед за много психари. Социопатите и психопатите не се плашат от закона, доказано е, че не изпитват страх като нормалните хора, защото нямат съвест.
Та така, бой за твоичкият, може и системен.
Ще е хубаво да да върнат трудовите лагери, че свободията се отразява зле на психиката.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 4cd713dced
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мила, страхът винаги ни спира да направим правилните неща. Ситуацията ти е опасна и вече доста хора ти казаха какво трябва да направиш! Съжалявам за приятеля ти, явно и той минава през някакъв вътрешен страх и ужас, който го кара да се държи така и да се превръща в чудовище към близките си. Не му помагаш да го осъзнае обаче, докато стоиш при него.

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 1a45b4f6e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   То тва не е служител на МВР. Дечкото не знае къде, как и кога да си поставя препинателните знаци, тръгнал да лъже хората, че е полицай. Искаш ли на бърза ръка да установя дали си полицай или не? Много лесно ще стане. Ти ако си полицай, аз съм бопаджия в ДАНС.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: c879676729
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   До 9

"Ханку Брат" говори ли и нещо? Или сега ще изкараш, че академията където откриха едната учебна година с Parla Piu Piano е средище на мъдри и начетени хора. Преди 30 години, може би. Днес, за съжаление, не е точно така.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 5409099722
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторке, ти си една от многото които си избират такива мъже и после се оплаквате.

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: a18b3da520
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   , , Психопатите, , държат жертвите си със заплахи, но всъщност повечето не са хора на действието, а са супер страхливи, така че давай с неговите камъни по неговата глава, бой ама хубав, той ще се сети защо и докато ближе рани има време да мисли.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker