Емоционален наркотик - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Емоционален наркотик
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 3019 пъти
Здравейте на всички тук!

Прочетох темите и коментарите, видях, че има доста интелегентни хора тук и... ето - престраших се да напиша едно от нещата, които ме тормозят.
Ето и цялата история, която може би ще прозвучи тривиално, но за мен....

Срещнахме се, когато още бях в училище - бях на 16г.. Запознахме се на един купон. Отначало не го харесах, но малко по-късно го погледнах с други очи. Търсеше ме постоянно и аз... се влюбих - изпепеляващо. Пуста натура - обикнах го жестоко и страстно, за съжаление. Той беше мил, внимателен, сексът - фантастичен /той е 5 год. по-голям от мен/. Всичко добре, но господинът още в началото ми каза: "Аз не мога да обичам, защото веднъж се влюбих в моя съученичка и никога не можах да бъда с нея и това е - точка с любовта повече! ". Колкото моите чувства към него растяха, толкова по-непоносимо ми ставаше това изявление. Казвах му, че го обичам, даже го умолявах и той да го каже, но... Е, казвал го е, НО... Иначе ни беше много хубаво заедно, той се държеше с мен като с неговата кралица, сексът - уау и т. н. По-късно забеляза, че съм ревнива, когато ме провокират и започна да ме дразни абсолютно умишлено и безобразно и се забаляваше с това... и със сълзите ми, явно. На мен /тъй като съм много темпераментен и емоционален човек/ в един момент ми писна жестоко и взех да му изневерявам поголовно, като се стараех той винаги да знае от първа ръка за това. Той /истински мъжкар/ всеки път плачеше като хлапе, но ми казваше, че иска да е с мен. Аз се чувствах наранена да полуда. Връзката ни беше ад... по-скоро наркомания, зависимост, от която не можеш да се оттървеш. Късахме /кога аз, кога той/, събирахме се и така - до безкрай... почти.

Изкарахме три години така, в които имах около 10-на предложения за брак от негова страна, но вече видяла за какво става въпрос, не пожелах да се обвържем.
Накрая скъсахме. Даже не знам кой с кого.

Мина се половин година и аз се запознах с мъж - страхотен и мил, който не спираше да ми показва и казва колко много ме обича и... той стана мой съпруг година по-късно.

Около година след раздялата ни, бившият си хвана гадже. Виждахме се отвреме на време - ей така, по приятелски и той се оправда пред мен /не, че вече беше нужно/, че имал нужда просто да гушка някого, та затова се захванал с нея.

В продължение на 7 години ми се обаждаше и без повод, и за рождени дни, независимо в коя точка на света се намираше. На мен сърцето ми се свиваше всеки път. Останахме приятели. Даже сме излизали аз със съпруга ми и той с въпросната. Между другото още е с тази, с която тръгна след мен, но и дума не дава да се издума за брак. Той много често изпада в носталгия /мен не питайте/, но се е и случвало като пийне и сме само двамата, да казва - какво ли щеше да стане АКО; можеше да имаме вече порастнало дете; нищо не се знае - може пак да се съберем и т. н. Казваше, че още ме обича, че всъщност винаги ми е бил верен и ме е провокирал, за да ме дразни, че съм все така красива, даже повече, че сексът между нас е останал недостижим и дрън, дрън...

След тези срещи се чувствам объркана, разплакана...
Обичам съпруга си. Вече много по-равнодушно се държа с другия /въпреки, че ми трябваха години/, но въпреки всичко...

Това е моята история. Не го разбирам, чудя му се.
Надявам се, че вие ще ми помогнете да ми се изяснят нещата по отношение на този човек. Нямам намерение да си развалям семейството заради него. Просто това е една голяма енигма в живота ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3f747e1996
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знам каква е тази ситуация. Много странно...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3f747e1996
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много ще ми помогнете, ако споделите мнението си!

От автора

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: d8fe8eb026
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Бих те посъветвала, колкото и да е трудно и болезнено, да му кажеш твърдо, че не желаеш повече контакти с него по никакъв повод. Скъсай с него, иначе ще продължава да ти трови живота!
Лиз

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3f747e1996
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ама, Лиз... аз не ходя с него, не сме гаджета. Понякога просто се чудя, дали не ми прави ежегодишни проверки, де да знам... за да си поддържа егото, че още го обичам ли...? ! Може пък... не знам. То ако знаех, нямаше да се допитвам до всички вас :(

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 050b192828
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мила, гледай си семейството, развивай се напред. Ако продължаваш по този начин, винаги ще се връщаш назад и ще ти тежи. Това е вреден навик, който ще попречи и емоционално на семейния ти живот. Бъди с този, който те цени и дава всичко за теб, с когото не се тормозиш. Не си пропилявай енергия излишно. И аз се изморих от подобна на тази връзка и всеки ден разбирам нови и нови неща за него, с които ме нараняват, а аз съм била като одавник за сламка. Само едно "благодаря" можеш да му кажеш за всичко, и да се отдръпнеш навреме. Все пак и благодарение на него цениш човека до себе си:)Надявам се да съм от полза!

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5b0f7e13ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Имах подобна връзка. Същата голяма, първа любов! Обичах го сляпо, безумно. И аз получих предложение за брак, но разума надделя и се разделихме. Мога да кажа, че още го обичам, а минаха 19 години. Той е семеен но брака му не е сполучлив. Усещам, че не ме е надживял. Прави опити да се срещнем, но за тези години аз не го допуснах повече до себе си.
Не знам дали това е любов или просто иска да излекува егото си. Гледам и да не се замислям много. Просто той остава мъжа, който няма да забравя. Само че никога няма да се върна при него. Никога няма да се подложа отново на всичко през което минах с него.
Това е моят съвет към теб: НИКОГА!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a5f7868adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм в подобна ситуация с един човек от 3-4 години. Бяхме заедно 1 година и все още като теб се връщам на моменти назад, но само като приятели. Но наистина тежи много това да ти кажа, защото той не оценява че искам да му бъда приятел просто, не знае какво иска. Наранява ме и се държи детински за глупости. Проблена е че за жалост осъзнавам че държа на него по един или друг начин. той след мен не е имал сериозна връзка сигурно за повече от седмица, ако това може изобщо да се каже връзка. Наистина като наркотик е това чувство. Имам и аз човек до себе си, който държи на мен и гледам да ценя това нещо, но дълбоко в сърцето си знам, че той не е другия. Странно как ние жените мислим и изпитваме нещо към мъже които не са пораснали емоционално и духовно и прочие, които не заслужават, но се осъзнават в даден моменти се връщат и започват с "ВЕЛИКОТО АКО". Това е егоист, който мисли само за себе си и не осъзнава отварянето на стари рани колко много струва и колко пак ще е нужно да ги затвориш. Но наистина като се замисли човек след като си се опитал да бъдеш приятел с такъв човек и не става, по-добре е да се отдръпнем колкото и трудно да е понякога, защото сме млади ( аз съм на 22 ) и не заслужавам така да си тровя живота и то за човек който не го заслужава. Това е от мен. Може би няма да бъде от полза коментара ми, но използвам възможността да разкажа и за моя скромен, но горчив опит. :))
П. С Горе главата и само напред. Каквото е писано да стане в живота става. Нека ние градим нашия живот и се развиваме във всяко отношение.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 57e9e00570
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Наистина и аз не знам защо, но в повечето случай първата любов не се забравя. И аз винаги си мисля за първато ми гадже и какво би станало, ако нещата се бяха развили по-друг начин. Но в това няма смисъл, а и нали знаеш всяко зло за добро. Мъжете имат навика да се държат много джентълменски, мили и така нататък, когато ни нямат - някой продължават да се държат така, ама има други - в тази категория слагам и бившия ти - веднъж като имат жената и вече забравят за това отношение. Може ли ти като излизаш с някого, дори и да не изневеряваш, нарочно да караш другия така да мисли като знаеш че ще го заболи? Дори и да не те е обичал, не е ли това прекалено долно, прекалено да си задоволи мъжкото самолюбие и да види колко е харесван и ревнуван от теб? Не е ли това признак, че не се интересува от твойте чувства, а само от неговите? Честно казано, не вярвам, бе бракът ви тогава щеше да е сполучлив, не вярвам и сега една връзка да е сполучлива или поне рискът е много голям. Защото ако се замислиш - от какъв зор ти ги говори тея неща сега. То е хубаво само на думи и никакви действия. Какво би било, ако не сте били скъсали - защо не се замисли защо сте скъсали и какво ти причиняват думите му сега, точно сега, когато си удовлетворена малко или много от живота - имаш добър съпруг, хубаво семейство. Човек като обича силно и вижда, че другият е добре без него, не ходи да разваля кефа му и да всява съмнения, какво би било, ако не се бяхме разделили. А всъщност той дори сега нещо предлагал ли ти е? Или просто си говоря носталгично за минилати неща и ако зарежеш твоя съпруг сега да каже - еми аз така си говорих за миналато, не за сегашното.
Моят съвет е от такива хора по надалеч. Вярно, че едно са първите чувства, първата любов - често тя е най-силна, но и тогава често изборът ни е най-грешен.
Радвай се на хубавото семейство, което имаш и не мисли глупости за отминали времена. Все пак живеем днес и за бъдещето, не за миналото :)
Ана

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2b97399374
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ана, много добре казано. За мен обаче първата любов се забравя и то много бързо. Като те грабне животът, като срещнеш правилния човек, не ти пука, какво е станало с първия.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3f747e1996
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Искрено ви благодаря, мили момичета! Вие сте написали това, което аз самата осъзнавам, но... просто понякога ме боли и то до сълзи. За това, че е егоист и незрял - ами, вярно е. Само много ме е яд, че отдадох такива чувства, че именно този човек плени голямата ми любов, а сега - когато искам да даря с нея съпруга ми, не мога... Обичам го, но по друг начин. Не е бурно и изпепеляващо, а топла обич. Гадно е, да осъзнаваш, че един такъв "крадец" на чувства ти е задигнал нещо толкова скъпо, но... минало бешело. Аз си ги знам тези неща. Писах тук с надеждата, че... де да знам, може да ми се изясни що за типаж е моя бивш, защо ги правеше тези неща преди, защо ги прави и сега...

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b4d3727285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Скъпа авторке, наистина провокира в мен топли чувства и разбиране с историята си. Имаш нежно и интелигентно звучене и съжалявам, че толкова се измъчваш заради някого, който не го заслужава.
Аз съм забелязала, че доста от проблемите в домейна на чувствата идват от пораждането на копнеж, в който се опитваме да "напъхаме" неподходящ човек. Някой е разбудил в теб усещането за мечта, за обич, които реално не може да осъществи с теб и за теб. Мъжът, с когото вярваш, че си преживяла нещо значимо преди - просто не съществува! Ти го осъзнаваш. Оттам идва и кризата в душата ти. Знаеш, че тайно се палиш от нещо, което не е истинско. Ако имаше доказателства и беше убедена, че си струва, повярвай ми, нямаше да ти е трудно да вземеш решение.
Някога си вложила много емоция и надежда в този човек и сърцето ти още се движи по инерция. Но това ще отмине. Имай търпение и, междувременно, се учи да "възпитаваш" и контролираш чувствата си. Мисля, че и на друго място съм казвала - повечето неща в живота са въпрос на психическа нагласа. Убедена съм в това.
Получила си много ценни коментари. Много ми допада анализът на Ана - истински е.
Вглеждай се в постъпките на съпруга си. Оценявай ги по достойнство. Отдели време за вас двамата. Заминете някъде за няколко дни - помага. Постепенно всичко ще си дойде на мястото. Желая ти повече усмивки и оптимизъм :))!
Ел

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 97cc8c69b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има една стара приказка, че*Очи, които не се виждат се забравят. *не знам какво търси този човек от теб, може би разравя стари рани, а това е пагубно за теб. Забрави го и не го допускай до себе си. гледай напред-той иска да се увери, че все още имаш някакви чувства към него. Животът е напред-а не назад-забрави го, колкото и да ти е трудно. Гледай си семейството и съпруга-иначе само ще се измъчваш и ще живееш в един илюзорен свят. Той през това време докато сте били заедно ти е показал, че не може да обича. Да не искаш всичко това да се завърне отново. Гледай човека, който те обича.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3f747e1996
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Още веднъж ви благодаря. Опитвам се от години да правя именно това. Сега след толкова много време е по-лесно /ц, как абсурдно прозвуча това "лесно" в главата ми/. Но все пак...
За Ел: Даже си нямаш на представа колко си права за илюзиите. Даже аз себе си бях кръстила Кралицата на пясъчния замък :( Имам ужасната склонност да качвам на един пиадестал мъжа, който обичам, да го идеализирам, а по-късно - когато реалността ме отрезви и ми забие някой шамар за разсънване... е, тогава става страшно. Но май не съм единстваната с този порок.
Просто ме е страх дали този човек /бившият ми/ не ме е превърнал и мен в "крадла на любов".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker