Пред дилема съм... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Пред дилема съм...
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1965 пъти
Здравейте! Ще карам по същество - преди около година започнах нова работа, която включва чести срещи с хора. Имах един колега, който беше много готин и разбран, по - възрастен от мен, ако има значение ще кажа че разликата е над 10г. Та работата ни с него е доста свързана и ни се налага да прекарваме доста време заедно. От ден на ден, от дума на дума, станахме доста близки. С времето започнахме и да изпитваме чувства един към друг. И дотук със сладникавата любовна история - женен е. Дълги години със съпругата му не са можели да имат деца, но щастието им се е усмихнало и преди година и половина им се ражда дете. Определено вече бяхме стигнали до ниво флирт, пишехме си вечер, аз го харесвах, но мислих, че няма да задълбавам и просто ще си остане приятната емоция. Еми да, ама не! И двамата много се пожелахме, накрая просто поддържахме псевдо-връзка около 7-8 месеца, в които той нито веднъж не е оставял семейството си вечер или когато не е на работа, за да е с мен, но и аз не съм го притискала за това. Срещите ни се състояха на работа и в обедните почивки. Естествено, както винаги - тя разбра.
Преживях го много тежко, защото вече наистина бях влюбена до уши и само аз си знам колко пъти исках да прекратя всичко преди тя да разбере, но уви, слабохарактерна съм и не го направих. Скараха се жестоко, тя искаше да се разведе с него. През този период аз успях да се отдалеча от него и му казах да си спасява брака. В момента знам, че са заедно, но уж заради детето, не се знаело до кога. Опитвам се да го игнорирам на работа, но не става, а той се държи като дете. Не иска да си оставя детето, обича ме много, знам, личи му, но ме наранява. Иска да си общуваме, като приятели, но аз не мога да съм приятелка с него.
Днес ме попита дали наистина го обичам и искам да съм с него, защото ако е така ще се разведе. Насълзиха ми се очите, наистина много го обичам, никога не съм се влюбвала така, но не мога... На чуждото нещастие не се гради щастие. Той е отговорен, грижовен, никога нищо лошо не е казал за съпругата си пред мен, въпреки че повечето го правят. Дори самата ни любов е била на 70% платоническа досега. Много го обичам, не мога да се храня, да спя, искам да съм с него, но не искам да оставя това дете без баща и нямам това право да развалям семейства. Искам съвети как да се правя с проблема и какво да направя...
Наистина ми е много трудно, изпитвам емоции, които никога не съм изпитвала. Моля ви само за едно - не искам пристрастни мнения от хора, които са в положението на съпругата му или в моето. Искам неутрални мнения, защото знам че това, което направих така или иначе е неморално и нямам нужда да слушам още от същото. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 8ef2d52e30
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ех, мила...трудно е наистина. Пусто сърце като иска...знам какво е. Не се обвинявай че си развалила нещо, рухнало е защото не е било стабилно. Но мисля че и въпросния господин не е много наясно със себе си. Наистина не знам какво да ти кажа но трябва да проведете един наистина сериозен разговор. Ако той не се понася със съпругата си, може би ще се разделят с или без теб...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: f7c27fea66
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ама чакай малко, бе... какво означава да оставя това дете без баща.
Човек може да поема отговорност и без да е част от семейството!?

Вече е късно за морализъм. Да беше направила морално-правилното нещо преди да се съсипе всичко. Но щом вече всичко е факт... ще лишавате вас от потенциалното си щастие - за какво?
За фалшиви отношения, в името на детето? Моля те...
Едно дете винаги знае когато около него има обич. И по-добре да изпитва обич от две отделни места, от колкото да не изпитва такава с наличието на двама мразещи се родители, които живеят заедно само заради това...



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a78232c664
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Накрая добре си го написала от кой очакваш коментари и аз ще съм един от тези хора.
Предполагам какво ти е на сърцето ,аз също съм бил много влюбен,трудно е,това е ясно.
Приятеля ти за да стигне до тук с теб означава ,че не обича жена си,това е от ясно по-ясно,няма гаранция в този живот ,че двама души щом създадат дете ще са заедно до край.
Явно имаш съвест щом се допитваш ,гузно ти е,но,ако сте един за друг опитайте.
Това не значи ,че и вие няма да се разделите,нали така?
Лично бих го попитал той самия много добре да си помисли дали иска да е с теб,дали вижда живота си с теб,да не е само мимолетна авантюра.
Щом не обича жена си,ако не стане с теб така ли иначе един ден ще е с друга,надали ще прекара живота си с човек,който не обича.
Пожелавам Ви да сте наясно и двамата какво искате един от друг и ако сте сродни души нищо не би ви спряло да сте заедно
Успех и умната:)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a723e47a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Смени работата и прекъсни връзката.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 86309ca9ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Намери си друга работа. Не си ли сетила досега? Блокирай го отвсякъде, смени си номера на телефона, ако можеш напусни и града. Така няма да имаш контакти с него. Намираш си свободен НЕженен мъж и си продължаваш живота. Ще те боли, но така се учат житейските уроци - трудно и болезнено.
И ако мислиш, че човек с дете на година и половина, който върти любов на работното място с десетина години по-млада и е готов да изостави семейството си, е отговорен, то не искам да си помисля какво ли пък смяташ за безотговорност.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b11320489d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   То и вашата не е работа и с жена му . Главно той е трябвало да мисли за детето , и да се разделят детето пак ще има баща . Не е трябвало да се занимаваш . Може би с годините в брака хората си омръзват , искат тръпка . Сигурна ли си че след някоя година няма да искаш друг . Може би да го оставиш е най - добрият вариант . Ужасна ситуация .

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 36751c2219
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кажи му, че го обичаш, искаш да се разведе и да заживеете заедно. Да видиш, как ще избяга с 300. Набързо ще се излекуваш, като разбереш какъв лъжец е. Просто използва, че си наивна, и те баламосва.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1d2e603135
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много ми стана жал за жена му! Най-вероятно си е мислела, че всичко е страхотно между тях, дългогодишна връзка, доверие, мъж със стабилна работа, след много опити детенце, което донася със себе си и чисто щастие. Това дете е било желано след като са опитвали дълги години, не е спукан презерватив. Била е на върха на щастието си и изведнъж... изневяра... и целият й живот рухва.

Тоя мъж очевидно мисли с долната си глава! Горните коментари твърдят, че не обича жена си, но тогава защо се е борил за дете толкова дълго? Просто не намирам логика и нещо ми липсва в цялата картинка! След като е родила не й е било до секс? Или секса е намалял? Или е била нервна по време на бременността и го е отблъснала? Или бебето е било от не-спящите и ревящите и не е имала време да се наспи, от което следва недостиг на ласки? За жалост можем само да гадаем... И се появяваш ти, авторке - млада, красива, флиртуваща, покрай теб явно самият той се чувства по-млад. Всеки копнее за онези пеперуди в стомаха, за тръпката. Но как е умряло всичко с жена му? Ти си се появила в цялата картина когато бебето е нямало дори една навършена годинка, как по дяволите спираш да обичаш семейство си толкова бързо, след като си се борил години за него? ! Умът ми не го побира това!

Не знам до колко имаш вина ти, но е доста логично след като разбереш, че даден човек има дете и то на няколко месеца и жена от няколко години насам, и че това дете е желано също от няколко години насам, да се отдръпнеш и да запазиш добрия, колегиален тон, а не да флиртуваш с човека. Много зависи и кога си разбрала за цялото това нещо де, но пак е трябвало да се спреш на време, колкото и да е трудно. Доста си му подкосила краката, няма какво да се лъжем. А той е пълен глупак, че изобщо е допуснал такова кривване от пътя. Адски трудно ще му е да изгради наново доверие и комфорт вкъщи, ще трябват МНОГО компромиси от жена му, тя от своя страна най-вероятно до живот ще се съмняват в него... Но това е добрият сценарий, в който семейството се запазва. Лошите сценарии ги знаем всички - караници всеки ден, токсична среда за детето, омраза; раздяла и дете, виждащо баща си 2 пъти в месеца, разправии за издръжки.

А ти сега си отговори на въпроса наистина ли го обичаш този мъж, или просто си много влюбена? Границата между двете е изключително тънка, но е много важна! Замисли се ако останеш с него и имате дете... това дете ще има полу-братче/сестриче, което ще ви обвързва завинаги с бившата, което от своя страна ще влачи със себе си омраза и обтегнати отношения, защото тази жена трябва да е от желязо, че да не те мрази поне малко, а най-вероятно ще мрази и детето ти. Трябва да приемеш, че тя завинаги ще е част от живота ти. Отговори си и на още един въпрос - защо този мъж, уж сериозен, зрял, вече на възраст, е изневерил на жена си толкова скоро, след като го е дарила с дете; къде е сбъркала толкова много и имаш ли гаранция, че и ти самата няма да бъдеш заменена, докато се мъчиш да гледаш 4-5 месечното ви дете?

Моят съвет към теб е на работа да работиш с други хора, или пък още по-добре би било да си потърсиш нова работа, да го блокираш въпросния господин и да го оставиш да се помъчи да закърпи семейство си. Отговори си на въпросите по-горе и ако ключа се крие в това, че през последните 2 години жена му е била с тежка бременност, а след това е трябвало да си гледа бебето, докато мъжът й е мислел с долната си глава и е спрял да я обича поради липсва на секс и изнервеност в нейно лице, бягай далече. Ако мъжът ти не е в най-трудните ти моменти до теб, значи не е никакъв мъж и изобщо не ти трябва, а и не те и обича! А ако не те обича защо създава дете? Отговори си на тези въпроси, мила, мисля че ключът е в тях. И бъди силна, знам, че не ти е лесно!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 72fb103b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не е дилема. Не е трябвало и не трябва. Остави семейството намира.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5039ec48a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   То се е видяло, че този човек не обича жена си, ама мислиш ли, че човек, който си хваща любовница на работа може да стои с теб до край? Жена му ако разбере това с радост не би го погледнала повече. И ти не си жената, която би му развалила семейството, а той самият.

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3d270be4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ето моето абсолютно безпристрастно мнение-нито съм в позицията на съпругата му, нито в твоята. Няма да ти е приятно да го чуеш, но за мен ти си виновна. Защото знам какво е да чакаш с години дете. Как не ти даде сърце да оставиш семейството да се порадва на дългоочакваната си рожба, а се вреш където не ти е мястото? Да, в такъв момент във семейство в което дълго не е имало дете има стресови моменти когато то се появи-ти точно от това си се възползвала. Твоите чувства-не ядеш ли, не спиш ли-нямат никакво значение и не интересуват никого-много добре си знаела, че се захващаш с женен мъж. Иначе на думи го докарваш-че щастието не се гради върху чуждо нещастие. Отдръпни се като достоен човек и недей, не разваляй чужди семейства.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: eaa76d416e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз мога да споделя само опит и лично мнение на база опита ми. Жена на 43 съм. Само мога да кажа, че в любовта, връзки, брак гаранция няма. Ако вярваш в себе си и емоциите, които изпитваш, ако искаш нещо силно просто го направи! Никой от нищо не е застрахован, а моментите, които си заслужават не трябва да се изпускат.
Казвам го от позицията на жена, разведена такава. На бившият ми съпруг му се случи нещо такова. Нова колежка в командировка за три месеца, след седмия месец с него вече водихме откровен разговор за емоциите, любовта, детето! 20год връзка в която ни държеше точно това-любовта! А нея вече я нямаше... Един мъж винаги може да бъде баща и детето не трябва да го задържа в отношения и да е предпоставка за такива! С А в този брак близостта и това, което ги е събрало явно вече го няма.
Естествено това не значи, че между вас ще се получи. Пък и моето лично мнение е, че 10г разлика е твърде голяма..
Така или иначе, в живота ни се налага да вземаме трудни решения.. С или въпреки себе си! Без да знаем дали печелим или губим!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a78232c664
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Сърцето си послушай, обичаш ли го и той теб бъдете заедно, не го ли обичаш на 100% не бъди с него, толкова е просто, а изглежда мноооогооо сложно

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: cf08601f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Хубаво е, че поне осъзнаваш грешката си. Моят съвет е да напуснеш работа и да си намериш друга, иначе ще продължаваш да се мъчиш. Няма друг начин, той ще продължава да си повдига самочувствието на твой и нейн гръб.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e006616a03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ти така или иначе вече си развалила едно семейство. Не ти разбирам изобщо чуденията.
Любов, та любов, ама не го разбирам наистина това. Как пък точно в женен мъж и как знаеш и продължаваш, и има дете и ти пак продължаваш и видиш ли сега вече драма.
Искаш просто да чуеш нещо, което да те успокои и някой да ти каже "давай, ти си, щом е любов"
Ако реално се захванеш с него, не си сменяйте работата, да не те смени с нова колежка.
не ле по

Дисни

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a78232c664
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Много коментари от жени ,които разбира се са съпричастни към жена му,поставят се на нейно място или са били на нейното място!!!
Ако този човек те обича истински трябва да го докаже с едно -да се разведе ! И то по -скоро,без недомлъвки,ако не я обича ще го направи.
За любовта няма граници -бивши жени,деца ,родители,двама души обичат ли се няма кой да ги спре,Поздрави на по-горните моралистки

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9804f8cd56
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   12, и защо само тя да е виновна? Онзи, ако е бил мъж на място, а не курва, и ако е обичал жена си, не е щял да се заглежда по чуждо.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: a78232c664
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   8 ,сподели колко ти е станало жал за жена му,много разсъждаваш без да знаеш ти самата как се живее с човек ,който не обичаш.Много е лесно отстрани нали?
И какво да прави този мъж ,да живее с жена ,която не обича и по този начин да страда и детето му.В среда ,в която майка му и баща му не се обичат само и единствено ще му разбие психиката.
Авторке ,на теб ще ти кажа,че не ти си виновна за краха в отношенията им,ако той я обичаше нямаше да погледне друга,явно ,че не я обича
Но като съвет -не предприемай нищо сериозно докато той е с жена си,ако иска да е с теб да се развежда и заживявайте заедно,иначе Не!
Това,че бил по-голям с 10 г и по-горната (8) ти обяснява ,че били много явно живее в 20 век

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 3d270be4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Към 18 от 12-Ти къде видя в коментара ми, че го оправдавам тоя.... хайде да не казвам какъв. Но всеки който е чакал дълги години дете, знае когато се появи то как се преподреждат приоритетите. Сигурно съпругата се е отдала изцяло на детето и той се е почувствал пренебрегнат. И е дошъл часът на нашата авторка. А защо не попита никой авторката какво означава това-70% платонична любов. Авторке, колкото и единички да ми пишеш, все ми е тая-ти си вече бита карта. А, и дето пише Дисни, очаквай рокада-ще те сменят в най скоро време с друга колежка.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 5b1bd83472
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Чудя му се на тоя тъпак, на акъла... жена му ражда и имат дете на година и нещо, и тоя хойка... типично. Жената ражда, бебето е най-важно за жената и онзи се чувства пренебрегнат, или не правят секс, и... чувства имал към теб, ама друг път.
Пък ти, като разбра, че е женен - къде са ти принципите, или нямаш такива? Емоциите/увлеченията и желанията се подтискат, не е трудно. Любовта и обичта са нещо, което се случва с времето, с общия живот, с преживяното.
Акълът ви е малко и на двамата, заблуждавате се, че се обичате..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker