Голямата любов или Голямата заблуда - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Голямата любов или Голямата заблуда
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1652 пъти
Здравейте, момиче съм на 21г. имам приятел на 31г. Заедно сме от около 5 месеца. В началото всичко беше като приказка, заминахме на далече, за да може да сме далеч от злобните душици и да развиваме връзката си спокойно. Преди да се запознаем и двамата имахме предишни дългогодишни връзки. Почнахме да си пишем след това се видяхме и на втората седмица решихме, че ще заминем. Вече близо 5 месеца сме непрекъснато заедно, той е грижовен много мил и добър човек, но когато се караме все едно става друг. Не мога да си го обясня почва да крещи и да ме дърпа, веднъж ме удари след това каза, че било на шега а бяхме скарани тогава. Е на скоро ме удари още веднъж, но този път сериозно, аз започнах да си събирам багажа, но той плачеше и ме молеше да остана и да останах, но вече не го виждам с онези очи с които го гледах преди, някак по-студено ми е. Не ме съдете много, че реших да остана той наистина е добър човек. Та въпроса ми е как да постъпя в тази ситуация... Да говоря ли с него за тази му ярост или няма смисъл..? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: d819f31c1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На шега вика ми резна една :D

Припадам... :D



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 497e572c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Той е много добър човек, но те удря?! Схващаш ли иронията? Просто е хванал достатъчно наивна и с робско мислене,че да търпи всичко. Продължавай все с него, и утре може да те гледаме по новините.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7d653fb8fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Момиче, тръгвай си докато можеш. Ударите много скоро ще прераснат в бой, после боя в пребиване и накрая не се знае в какво. Най-лошото е, че колкото повече стоиш толкова по-трудно ще си тръгнеш. Жените като теб развиват с времето Стокхолмския синдром-стоят при насилника си и го оправдават за това, че ги удря. Ще чакаш поредната доза бой и неговите сълзи, молби и мило отношение след това. А после пак бой, пак извинения и така до безкрай...ако оцелееш след поредния побой. Знаеш ли, че така може да те удари и да ти нанесе мозъчен кръвоизлив и фатален край само от 1 удар. Започне ли с удари , знай, че няма да е 1 път. И не, не е добър човек. Щом си позволява да те удря, значи е гадняр, който не може да се контролира. И да говориш с него , ще те разбере за няколко дни и после пак ще си е същото. Махни се докато е време. Хубаво си започнала да си събираш багажа. Сега си го събери докато го няма и се махай. Дано да има при кого да отидеш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: cd1d9b1b01
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, наистина - трудно е човек да приеме партньора си за лош въпреки ударите, след като толкова дълго го е виждал като добър, възлюбен и т.н. МАлко прилича на стокхолмския синдром.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 77cf0e6dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Голямата глупост по-скоро.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 22c01f94d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Прочети книгата "И никога не я откриха" - всичко ще ти стане ясно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9ed71f20d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   БЯГАЙ! С 200! Ама без да се замисляш повече!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: c751c5ad62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Без да му казваш нещо просто си събери багажа и си тръгни като го няма вкъщи. Той трябва да разбере грешката си и да ти се моли като куче, за да се върнеш.

Домино

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: e7e2b5e242
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Виж сега, мъж съм. Със сегашната ми партньорка сме от 4 години заедно. Караници, спорове, скандали колкото си искаш. Но за тези 4 години нито един път не съм й посегнал. А твоят човек в рамките на 5 месеца ти е посегнал 2 пъти. Тоя човек явно е насилник и манипулатор, а ти доста наивна. Бягай от него!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: acc2b923dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Проявила си се многократно като патка :Първо, на втората седмица тръгваш за някъде с непознат, второ, той те побийва -ти стоиш. Трето, като как си предствяш отношения с караници? Вие, някакви цигани ли сте, що ли?

 
  ...

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 0d1515180e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Бягай с 200! Човек, който обича и уважава не удря!
Било то и на шега...

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 9acb6e318e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Замислете се веднъж защо ви бият!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d34ac88cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз не си представям да ударя жена, само това ще кажа.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7a514601fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   31 годишен какво мислиш ще прави с 21 годишна пикла? Любов ли? Не се заблуждавай.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7c4594cf83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Има адски много такива истории за жалост... Отстрани - перфектната двойка, прекрасно семейство, любов, деца, всичко точно. Той - стабилна професия, добър баща, любящ съпруг. Тя - винаги до него, хората й завиждат, че дори не трябва да работи и си гледа децата, усмихната. Докато не дойде вечерта и нещо не му прешрака... Тогава любящ се заменя с душащ, целувката с шамар, любовта с мания за власт. Такива като него се зареждат от сълзите на съпругите си, зареждат се от молитвите им да ги пощадят. С времето насилника се научава къде да удря и по колко - за да няма видими белези за пред хората, а жертвата се научава да бъде тиха - за да не чуят съседите и детето. След като най-накрая боя престане, насилника се превръща в малко котенце, умилква се, извинява се, обещава, че ще е по-добър, че повече няма да посяга, че това е за последно. Но не е за последно. И тя го знае, но седи от страх, че ако избяга той ще я намери, че няма да успее да си гледа детето, че няма да може да обясни на обществото какво се е случило, че никой няма да й повярва и да я защити. Но в крайна сметка варианта е или да избягаш или... да бъдеш убита.

И всичко това започва с шамар на шега :) Звучи ти крайно? Това е реална история.




Бягай докато не е станало късно.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 86e6f43030
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Мило момиче, ще ти разкажа моя опит пък ти си помисли...
Та бях на 21 когато с тогавашния ми приятел решихме да сключим брак. Влюбена до уши и виждаща всичко розово не обърнах внимание на подмятания от приятели и познати, че този човек е насилник. Та той беше моя принц, по-любящ от него не съществуваше. Всичко беше просто приказка, приказка която за секунда се превърна във филм на ужасите. Няма да навлизам в безкрайни подробности и преразкази, но месец преди сватбата разбрах, че води паралелна връзка с друго момиче от съседния град. В деня на разкритието ми той се прибра по-рано от работа, но не за да се извини, а за да ми подари първия шамар. Стоях вцепенана, безсилна и уплашена. Когато се разплаках той стана и започна да се извинява плачейки и молейки ме да му простя. Тогава разбира се обичаща и заслепена се поддадох на манипулацията му. (Повярвай ми, мъж насилник е равно на голям манипулатор). И от този ден кошмара започна. Два дни по късно когато му казах че вече не съм сигурна дали решението да сключим брак е най-доброто получих следваща порция “заслужени шамарчета” та той ме обожавал и обичал до полуда и нямало как да позволи да променя желанието си. И пак извинения сълзи и обещания. И така в рамките на две седмици за лека нощ получавах плесник. Вече движеща се като призрак и разиграваща сценарий как казвам не в ритуалната зала, той реши че иска да говорим. Когато каза, че сме зрели хора и трябва да решим какво да правим с бъдещето ни всякъш камък падна от плещите ми. Той сподели мнението си, обясни как се разкайва за действията си. Вече дошъл и моя ред едва събрах сили да кажа “КРАЙ! Аз искам край! ” Тогава ме погледна с насълзените си очи и за първи път се съгласи с мен. Почувствах се щастлива, щастлива защото щях да изляза от този кошмар по възможно на-тихия и цивилизован начин. Обърнах се и започнах да събирам някои от вещите си когато поразяващо тежката му ръка се стовари на главата ми. Обърна ме и се започна с шамари, плесници и така докато се умори или му стана жал ( до днес се чудя какво го накара да спре тогава) остави ме плачеща, хлипаща и с кръв на лицето върху спалнята. Тук вече ще спра с разказа. Само ще кажа че сватбата се разпадна броени дни преди насрочената дата. Сега вече отърсила се от целия кошмар и от болката по тялото ми съм щастлива. Щастлива, че събрах сили да си тръгна. Това е трудното да събереш сили да си тръгнеш, но по-трудно ми беше да призная сама пред себе си, че съм била с насилник.
Някъде там в тези редове се надявам да намериш и правилният отговор за себе си!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 4a273f6067
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Само едно жалко подобие на мъж би посегнало на жена. Сама си отговори на въпроса какво точно правиш с този индивид. Може би чакаш да имаш фрактура някъде следващия път...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 75c9a3e9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Тук, за жалост, има прекалено много такива теми. Насилникът, малката, никога няма да се промени. Изобщо не се надявай на това. И не повтаряй 16-годишния ми опит. Първият ми съпруг беше такъв. Болезнено е за мен е да си спомням и не искам да влизам в подробности. Да, те плачат после. Да, те съжаляват. Да, те молят да простиш. Всичко това е така. Но истината е, че нито им се плаче, нито съжаляват, нито им пука дали ще им простиш или не, защото жертвата е налична, тя е тук - готова да бъде малтретирана още и още, за да се почувства той господарят и повелителят.
Знаеш ли за какво съм отнасяла шамари? Мисля, че го споделих в една друга тема, зададена от дама със същия проблем, така че да ме извинят онези, които вече са чели поста ми там. Та, биел ме е в следните случаи:
- че хълцам
- че съм се забавила с пет минути от магазина
- че съм поканила съседи да им дам автограф на новата ми книга
- че съм изпила една бира
- че пия второ кафе
- че съм купила нарязан хляб, а не цял
- че съм направила сметанова торта, а не шоколадова
- че не му е изгладен панталона
- че са ми откраднали портмонето в трамвая
- че гледам новините по телевизията
- че простирам прането "наобратно"
- че компютъръте блокирал
- че съм поканила гости на рождения си ден
- че се прибирам късно от работа
- че на неговите роднини не им е харесала лютеницата
- че съм си купила чанта
- че съм се обадила на братовчедка му да й честитя Коледа
Списъкът е безкраен. Мога да продължавам още дълго. В един момент осъзнах, че той просто има необходимост от това да излива злобата си върху някой. Нужно му е. И каквото и да правя, както и да се старая, по корем да се повлека, ангелски крила да ми поникнат, пак ще е същото. Тогава скъсах синджира. Преживях няколко доста трудни години преди да си стъпя на краката, защото той всячески ме саботираше с надеждата да се върна. Но устисках и днес съм добре. Ако не щастлива, то поне съм удовлетворена и спокойна. Не съм виждала бившия ми съпруг от години, но поддържам връзка с родителите му, те много ме обичат. Днес на път към тяхната вила минаха през моята да се видим и останаха за обяд. Като ги изпращах, майка му на бившия ми мъж се разплака, прегърна ме и каза: "Добре, че се отърва, моето момиче! "

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker