Квартира или в общежитие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Квартира или в общежитие?
преди: 4 години, 8 месеца, прочетена 1135 пъти
Здравейте! Бих се радвала да чуя мнението ви дали си заслужава да дадеш повече пари за спокойствие в квартира или и в общежитие не е толкова зле. Ще бъда студентка догодина и все още се чудя. Знам, че е по-скъпо на квартира, но аз съм от хората, които им трябва спокойствие и пространство. И въпреки това в момента имаме проблеми с доходите и ще ми е трудно... И наистина ли в общежитията има пиянски истории, постоянно е шумно и не може да се учи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7e5dfc7c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи от случая. Аз съм живяла в спокоен блок на общежитие. Беше нов и поради тази причина имаше повече охрана. Знам за един случай, в който се е направил купон в коридора на един от етажите - 15 човека бяха преместени след него. За СУ се плаща около 50 лв. на месец, заедно с консумативите. За УНСС и семейните общежития ( двама в стая )- около 80-90 лв.
За квартира трябва да си приготвиш 250-350 лв. на месец. Зависи от квартала и дали ще бъдете 2-3-4 човека. Отделно сметките също са доста по - високи.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d5c2cea8b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Звуци на бясна чалга в 2 през нощта. Крясаъци на пияни хора по коридорите.

Повечето квартири са за трима човека, има и двама. Приемай в една стая. Без кухня.. кой взел бързовар, кой единичен котлон. Място няма да се заврътиш. Постоянно трябва да се съобразяваш ако има хора в стаята.

Не е като да не можеш да правиш всичко в общежитието, но определено ако търсиш спокойствие и място, това е последното място, което ги предлага.



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 7a4cdcefd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Супер си е в общежитие.
Благодарение на общежитията си живях страхотно през студентските години.
Работех, изкарвах добри пари.
Плащах си сама сметките и образованието.
Ако не беше ниската месечна сума за живот в общежитие (наем и консумативи общо около 30 лв. ), просто не виждам как бих се справила с наемите от по 350 лв. за стая в София.
И остави финансовата гледна точка, но и има охрана, има техници, има винаги към кой да се обърнеш за помощ, ако ще и един тирбушон да е.
Хората са сплотени, отзивчиви и много добронамерени.
Да, живеете по двама или трима в стая, но е весело.
Аз смених три съквартирантки през годините, бяхме общо 3 момичета в една широка стая и беше хубаво.
На етажа никога не е имало купони със силна музика за всички 4 години, в които живях там, нито някой ми е пречил да уча, дори напротив.
Освен това, към повечето общежития си има обособено място за четене/учене, дори си има и различни малки клубчета, в които интелигентни млади хора се събират и играят настолни игри или пък си помагат с ученето.
Според мен да си на общежитие като студент е най-хубавото нещо, което може да ти се случи, стига да си достатъчно отворен и добър човек.
Давай в общежитие и няма да съжаляваш :)
Извади си и абонаментна карта за градския транспорт за всички линии, ако още не си.
Мисля, че ти трябваше студентска книжка и снимка, но си провери.
Така ще се возиш навсякъде в София за 21, 50 лв. всеки месец.
Ех, колко е хубаво да си студент.
Радвай се на възможностите, които имаш :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 2d27c9acca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поне в софийските положението е отчайващо-по трима в стая, от всички места гърмят кючеци и чалга, все едно си на циганска сватба, а не сред българи, като се съберат, си правят оргиите! А и най-важното е, че и дискотеките са в близост до общежитията, така че едва ли ще имаш възможност да учиш! Избери квартира, но казваш, че нямате пари-посърси си работа и ще събереш пари-и за университета и за квартирата ще трябват маса пари-ако наемът е да речем 600 лева, то хазайнът ще иска 1200 лева в началото! В София наемите са скъпи, особено за добре свързаните с града жилища-по-отдалечените са по-евтини, но ще пътуваш по-дълго до университета, което не е желателно, така че гледай квартирата ти да е близо до университета! Желая ти успех!

 
  ...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: d0ef0a5561
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много зависи с какви хора ще си в стая. Ако са от хората по живота и чалгата, няма да ти е приятно. Също и ако мъкнат гаджета и не се съобразяват дали в стаята има някой. Първите две години бях в стаята с тихи момичета, нямаше пиянства и купони, поне в нашата стая. Беше ми спокойно с тях. Иначе се чуваше музика отдолу и отгоре, все пак съседи бяха диви. Другите две години бяха по-шумни, но в границите пак. Музика има постоянно, при мен под нас бяха едни купонджии, и често вдигаха купони. Но много често са до към 12, докато отидат на дискотека, после замираше. Около сесията е тишина.

 
  ...


...
преди: 4 години, 8 месеца
hash: b75a45bd77
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз уча в ТУ и съм на общежитие. Първо бях в блок в центъра на Студентски град, точно до дискотеките и бях изключително изненадана, че от тях не се чува нищо. Съседите също бяха доста тихи, но там някак... никой не познаваше никого и нямаше големи компании, тъй като блока е ремонтиран и има главно уредени хора вътре. Чак ти става самотно, хаха. Няма кой да ти пречи да учиш, но няма и с кого да си кажеш две приказки, особено ако съквартирантката ти не е от тези, които си стоят в стаята.

Вече съм в нов блок, близо до университета, не ремонтиран - сменили са дограмата и са пооправили баните, не е зле. По двама в стая. Тук хората са по-сплотени, ако имаш нужда от нещо било то отвертка, олио, учебник, лекции - винаги се намира кой да ти услужи. Намерих много приятели в общежитието, хора, които са интелигентни и искат да се развиват, но в същото време знаят и как да се забавляват. Не съм чула някой да вика по коридорите след 22ч., музика е имало в редки случаи ако в някоя голяма компания има рожденик, но в такива случаи винаги можеш цивилизовано да ги помолиш да са по-тихи. Все пак общежитията имат и охрана, чиято работа е освен да седи на входа и да пуска единствено живущи в блока, да обикаля и по етажите в случай, че някой нарушава реда.

Според мен най-важното е съквартирантката ти да е адекватна. Съседите не са толкова голям проблем.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 1d4c2b5dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Две от пет години студентски живот съм ги прекарал в общежитие. Трети Блок, стария вход към ВТУ преди ремонтите /от старата школа съм/.
Шест човека в една стая- две тройки с обща баня и тоалетна.
Там от мамино синче се превърнах в мъж.
Чалгия, простотия, вафли боровец, 80 градусова рИкия, електрошоци и палки. Мизерия голяма беше, но за мен истинският студент е този, който е живял на общежитие.
Живял съм дори и със Сашко Джексъна в една стая, ако има някой "стар" от там ще се сети.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker