Красота, поквара и елегантен упадък - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Красота, поквара и елегантен упадък
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1200 пъти
Пиша тук защото усещам, че имам проблем със себе си, но не знам какъв е точно той и как мога да коригирам тази част от себе си очевидно отвратителна черта в моя характер да съм ВИНАГИ в двете крайности относно жените в живота си.
Преди да опиша подробно за какво става дума и какво ми тежи моля само хора минаващи/минали през подобен етап от живота си, ако преценят, че могат и имат желание да дадът съвет как се излиза от такава ситуация.
На 29г съм от София определям се за интелигентен, мил, добър, весел тип социалния ми статус също е на ниво, с добър доход съм на ръководна позиция в голяма компания.. и т. н НАКРАТКО отстрани, ако ме погледне/прецени и си поговори с мен човек без да ме познава със сигурност би се заблудил жестоко, че притежавам някакви добродетели у себе си.
Проблема е, че от известно време започват да напират в мен едни такива чувства за самота, излишност, отегченост, неразбраност/недоверчивост главно от жените в живота ми, което в моя случай е смешно защото не ми липсват контакти с хора, жени, колеги, приятели малко, но са доказали се в годините като такива и това ми е достатъчно, но така се чувствам като цяло факт е.

Средата ми е да речем е умерено нормална за нашите си географски ширини и за столицата по-конкретно.

Имал съм една СЕРИОЗНА връзки до тук през живота си и много несериозни. Дългата ми връзка беше с една прекрасна и стойностна жена, но за съжаление, която срещнах в неподходящ или по-скоро незрял момент от живота си в, който учех и главно ме интересуваше единствено това да развивам личността и качествата си и да преследвам целите си.
Въпреки всичко и всички съпътстващи растежа и развието проблеми на двама 20г младежи изкарахме 5 прекрасни години заедно, но края неусетно дойде поради много причини, които няма да споменавам сега с две думи преживях го, както се казва хората са казали от първия път нищо не се получава.

Та.. проблема идва от това, че всяка следваща жена която срещам през живота си в процеса на опознаване/срещи и т. н се оказва абсолютно несъстоятелна, празна, куха личност, която се вълнува единствено и само от материални неща, дрешки, парцалки, молове, екскурзии, коли, почивки, което мен ме влудява и не мога да изпитам никакъв толеранс/търпимост към подобен тип плоски и несъстоятелни хора.
Имах една нелепа случка с такъв тип жена с която реших да излезна ЕСТЕСТВЕНО поради това, че ми допада визуално допадайки.. излизаме.. разхождаме се известно време напред назад.. опознаваме се всичко прекрасно в следващия момент я каня на бар, но преди бара решавам спонтанно да минем да хапнем по нещо в една голяма Fast Food верига в центъра която ни беше по път към бара при, което поръчвайки някакви неща за двамата и сядайки на масата тя ми заявява, че не била жена която ще седне да консумира храна и напитки в такъв тип заведение и стана и си тръгна :) Останах шокиран и си взех моментално необходимите поуки разбира се.
Казах си ДОБРЕ вината си е в мен като излизам с пачаври няма как да очаквам друго потърси други тип ЖЕНИ спри да гледаш приоритетно обвивката/визията. Казах си, че има и по стойностни неща от едната обвивка която е до време и така започна, моето приключение..
Реших тотално да променя мисленето си и мирогледа спрямо жените в живота си с едничката цел да успея да намеря някъде там може би и аз точния човек за себе си, тъй като се чувствам зрял и готов за сериозни отношения и създаване на семейство.

Започнах да излизам умишлено с жени, които визуално не ме привличат по никакъв начин по-невзрачни и неоткрояваши се тип жени срещайки ги по най-различни места завръзвайки някакви случайни и нормални разговори /метро, магазини, театър, паркове, планини/ хубаво ама.. опитвах по всякакъв начин да се абстрахирам от визията.
Започнах да обръщам внимание на малките неща думи, жестове, начин на мислене/възприятие, общи интереси хобита, общо взето приятни неща подтикващи нормален човек да изяви желание да излезе на среща с цел опознаване, НО и това разбира се се оказа грешно решение.

Накратко.. абсолютна катастрофа.. излизаме 5-6 пъти допадаме си ментално, споделяме, общи теми, начин на мислене и т. н усещам как се поражда симпатия към мен, но от моя страна.. НИЩО празно ми е дори не ми е приятно да прегърна, докосна жена която не ми допада визуално и логичното се случва след 5-6 такива срещи на човека отсреща му става ясно, че нямам интерес и всичко приключва.

Това се повтаря отново и отново не съм си поставил за самоцел тези неща, но ми прави впечатление, че нещо не ми е ОК явно и имам проблем/дупка в себе си/възприятията си спрямо жените или нещо генерално просто е сбъркано в мен, което ми пречи да оценя някой, който може би заслужава да бъде оценен подобаващо.
. Подчертавам, че не съм затворен тип, изглеждам добре, усмихвам се старая се да се поддържам имам точно толкова самочувствие, колкото мога да си позволя да имам според моите представи за това.
Нямам идея с какъв тип жена мога да си допадна и има ли смисъл изобщо да продължавам да правя безсмислени упражнения и да си губя времето?
Получава се малко параграф 22 при мен с тези неща като стигнах и до там лъжа.. с какво се занимавам, какъв ми е социалния статус отново с цел да проверя мисленето и приоритетите на човека с който се срещам и разбира се масово се сещате, че нещата бързо си идваха на мястото.
Не ме разбирайте погрешно рогато теле съм.. живея си и се оправям сам отдавна, не съм от тези, които си седят вкъщи и се депресират или пък случайно да ме е обзела музата да пиша точно сега в този момент напротив живея си живота излизам, забавлявам се имам и множество хобита и слава богу имам възможността да ги практикувам, но отвътре се чувствам празен изправяйки се пред фактите, които споменах по-горе в поста си и невъзможността да намеря решение за себе си.

Къде е баланса? Има ли други такива като мен? Толкова ли е важна скапаната визия в днешно време за да може да получиш онова увлечение, което да те накара в последствие да опознаеш/харесаш/влюбиш? Всичко ли стана вече на принципа
-търсене/предлагане/
-богат/беден/
-добър/лош

Какво не ми е наред и къде бъркам?

Благодя предварително на всички, които ще отделят 5 мин от времето си да прочетат моята изповед с елементи на лек пасквил, но това съм аз и това е нещото, което ми тежи и исках да споделя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 165278b83f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Не мисля че имаш проблем със себе си, а по-скоро с заобикалящия те свят. Напълно те разбрах, и само да спомена че щом си имал петгодишна връзка, а си на 29, опитът ти хич не е малък. Все пак не си на 40. Нормално е след като си приключил тази връзка, да има известен период от време на лутане, и често това не са няколко месеца. Моят съвет е да не отстъпваш на критериите си за партньорка в живота. Вече си разбрал че компромиса да излизаш с някоя жена, която не те привлича физически, не работи. Просто отнема време да срещнеш човек, който притежава и визия, и душевност. Но такива има. Като жена мога да ти кажа как горе долу се познават. Жени около твоята възраст, които носят малко грим, обличат се стилно, но не прекалено, и са естествено красиви. Насочи се към такава. Просто се замислих за хора, които познавам. А и също спортуват, имат някакво хоби като планинарство, и фотография например. Чудно ми е как още не си забелязал такава всъщност? Може би с всичкия кич наоколо, е трудно да забележиш естествената красота, а тя не включва направени коси и прочие. Може и по косата да се ориентираш. Не би ли харесал красиво момиче на плажа с разрошена от вятъра коса?

Преди да пратя коментара, отново мислено си направих преглед на жените, които познавам. Тези, които смятам за качествени и хубави, не си правят косите освен ако не е някакъв специален повод, слагат минимален грим, слаби са (и спортуващи), имащи визия относно развитието в професионален план, и не ходят по барове (изобщо) с риск да помислиш че ти описвам някакви задръстени хора, ти описвам такива, каквито аз квалифицирам като естествено красиви, устремени и добросъвестни жени.
И само последно да добавя - това със случката в бързата закуска ме порази. Огромна част от жените между 20-30 (нямам представа на каква възраст е дадената, но предполагам е в тази категория) са емоционално и ментално незрели. Това е забавено развитие, каквото и да си говорим, поведение на 15-годишна. Идва от огромни комплекси от бедност, малоценност и неудовлетвореност от собствените постижения. Нейно постижение би било да я заведат на скъп ресторант, защото тя
приема външния си вид за своето единствено' 'умение. ' Толкова повърхностно, толкова глуповато... Ако става въпрос, дори и заможните хора понякога отиват в бързи закуски (известни личности например заснети от папараци), значимостта на някой не се измерва в това на колко луксозни ресторанти е ял.
Дано коментара ми достигне и до повече момичета, особено тези между 13-18, на които им предстои да се изграждат като личности.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: bc3e046019
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много ми допадна начина ти на писане мислене :-)
Според мен (колкото и голямо клише да е това) може би просто не си срещнал твоя човек. Нещата не трябва да стават насила - като не харесваш някой, не го. Няма среден вариант, всичко останало ще е мъка и за двете страни. Така че продължи да живееш живота си както на теб ти харесва и Жената ще се появи, успех! :-)

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b93e740ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Препоръчвам ти да гледаш един филм: "Свалячът Хал" се казва. Има го на Замундата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: fea0da75d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей,
И аз като теб съм мъж на 29г. с добра професия, добри и близки приятели, хобита, самостоятелност. И аз като теб имах връзка почти 5 години.
Според мен ти си осъзнал какво си вложил в себе си като време за развитие. Осъзнаваш, че си над средното интелигентно ниво тук в България. Предполагам, че бившата ти приятелка е била хубаво момиче. На базата на тези неща до тук предполагам (аз съм същия), че като човек търсещ развитие постоянно, се оглеждаш новата да бъде по-добра от предходната. Затова я искаш да бъде по- красива, по-умна, по- мила и т. н. Една от грешките в започването на нова връзка е да сравняваш предходната със сегашната. Огледай се малко повече, сигурен съм, че ТЯ е там. Номер 1 е написал/а много хубави неща. Според мен в теб няма проблем никакъв, лошото е, че сам си формираш такива мисли, които ти пречат на разгръщането на собствената личност в пълния потенциал. Този текст все едно аз съм го писал, с разликата, че след раздялата ми не се виждам с жени.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 99abd4d47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пиленцето ти е било кацнало на рамото ама ти не си го оценил навреме. Сега го търсиш ама го няма. Ще се наложи да почакаш сори.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6e764a578e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Както ти имаш претенции към външността така жените имат претенции къде ги водиш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7bb49f3287
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мъжете сте толкова елементарни, само една 90-60-90 ви трябва на всичките и сте като шарани на кука. Всичките извън този ви елементарен критерии са вън, или сами заблуждаватш себе си, че служат само за задоволяване на креватен нагон. И после ревете, че с поредната "най-прекрасна" всичко ви е зле-разбира се, интересувало ви е само визията, хапвайте си и екстрите с нея. Ничии "перфектни" /както ги виждате вие/ пропорции не са осигорили щастлив живот. Но това го разбирате когато сте на 80 години и сте живяли с някоя, която ви трови нервите заради вашия собствен елементарен избор. Елементарния ви избор, които си е лично ваш, води до точно такива отношения-елементарни сами по себе си. Да има и хора с хубави тела и свестни, има и симпатични хора с не чак толкова хубави тела, но все пак симпатични и ако има химия между А и Б би се получило. Но тогава идва мъжката проста философия от сорта на "ми какво ще каже мама, а какво ще каже тате, еее баце тая не мога да я развявам на приятелите си, щото е с 5 килограма повече и ще ми се подиграват"
Така че скъпи ми мъже-намирайте си перфектните приятелки и си живейте перфектно, пардон-заближдавайте се че е така и по дяволите оставете останалия добър и прекрасен свят да диша :) Успех в избора хихи
И спокойно-просто съм обективна така, както вие не можете да бъдете, защото нивата ви на израстване обикновено са покъртително ниски

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1a7cf18e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Типично, мислите си, че всяка следваща ще е по-добра от предната. Според мен за един мъж има най-много 2 жени, които остават в съзнанието и сърцето му. Всички други са запълване на време. Просто не се насилвай непременно да стане.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 263bb7c3a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторе и но ер 4, къде излизате? Къде може да ви срещне момиче като мен - симпатична, със хубава работа, нНЕмеркантилна, която харесва разходки в паркa и все попада на неготови за сериозба връзка и семейство?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0501c7c2eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   С две думи - искаш интелигентна кифла. Е те такова животно няма. Смени си идеала за красота - спри чалгата, спри порното с напомпаните каки, приличащи на коне и си попромий малко мозъка относно какво е красиво/ секси и какво - не. Има и друг похват - представяй си голи жените, както кифлите, така и естествените, и ще видиш как ще ти се преориентират сексуалните предпочитания. Представи си една лъскава жена без грим, с естествени вежди и коса, без токчета, без дрехи и без евентуално силикон (ако случайно си е сложила и такава глупост). Ще получиш едно дребно, слабо, с голям нос и джуки същество, и изгорени от многото боядисвания коси. Ще видиш как ще и спадне прилекателността набързо. Чак ще се чудиш как да избягаш с 200.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7da79fb1f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако не те привлича визуално няма никакъв смисъл да се занимаваш поради простата причина, че самолета няма да излети, няма усещане, няма нищо и да се насилваш да се държиш мило и влюбено полза никаква. Вчера четох в социалните медии един пост на негърки за това какво заслужавали от негрите в Америка и какви стандарти трябвало да имат към тях и негрите естествено бяха супер разочаровани и вбесени, понеже и там очакват от мъжа всичко наготово а те се изживяват като принцеси на които всичко им се полага по право. Феминизма унищожава и тяхното общество, както унищожава и обществата в западния свят и Европа и изобщо навсякъде където гнусното му влияние се разпростре. Затова и срещаш такива повърхности и плоски жени, които на практика са едни проститутки, които си търсят спонсор. Моя съвет е да гледаш външността, но не и от жени, които се занимават единствено с нея и я разглеждат като вид търговска стока. Оглеждай се за естествено привлекателни жени, които полагат минимални грижи за външния си вид и имат други интереси.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7867498c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автора:
#1 благодаря за съвета и да все още такъв тип жена която описваш не съм забелязвал и не съм срещал никога до сега.
Няма как да отстъпя от критерийте си разбира се именно защото ги сформирах по трудния начин за съжаление.

#4 Разбира се, че искам по-умна и по красива и по способна и т. н от предходната и смятам, че това е най-нормалното нещо може би несъзнателно човек сравнява това, което е имал/преживял като опит/ситуации и т. н

#7 Ако тръгна да ти отговарям на примитивния опит за анализ и като цяло на това, което си написала от А до Я... рязко ще ти станат ясни много неща и колко всъщност наистина нивата ни на израстване/осъзнаване с теб са различни и мисля да пропусна тази част :)

#9 На доста места из София може да ме срещнеш основно в Младост,

#10 Приятел не си падам визуално по кифли не слушам чалгия и порното ми е в норма. Моя визуален тип може да се характеризира по-скоро с определен тип специфично излъчване и поведение. За промяната на секслуаните ми предпочитания много трудно..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker