Котката ми избяга - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Котката ми избяга
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 818 пъти
Здравейте :) Имам мъжка котка, която не е кастрирана и я гледаме в апартамент вече 2 години на първи етаж. Плашлив е, но често стоеше на прозореца да наблудава външния така за него свят. Преди 2 дена видя едно от котките които живеят около блоковете близо до нашата тераса скочи и тръгна да го гони и така го няма вече 48 часа, а се привързах много към него и ми е много тежко. Някои знае ли дали има някакъв шанс да намери обратно път към вкъщи или дари инстинктите му са притупени зареди живота в малък апартамент, не знам дали ще може да си намери храна и вода ако не знае пътя към дома и всякакви мисли ми се въртят в главата. Предполагаме, че е някъде на близо и се е скрил, защото е под стрес и се чудя ако е така след колко дни би се пристрашил да търси път обратно не знам. Моля ви ако някой е запознат със подобни случаи да пише тук ще съм ви много благодарен :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6515526709
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами дете излез и го търси. Носи котешка храна, от любимата му. И не отказвай

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8e4cac50f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моята мъжка котка избяга преди година. Иронията е, че точно мислехме да го кастрираме, за първи път се разгонваше и беше на около година. Котаракът го търсихме в продължение на месец-два. Бяхме направили обява, залепихме я из квартала и често съседи се обаждаха, за да ни кажат, че са видели котката еди-къде си. Това е идея, която можеш да използваш. Аз не очаквах някой да обърне внимание, но много хора се обадиха с информация. След месец го видяхме близо до кварталния магазин, гонихме го около час, но не успяхме да го хванем. Не се страхуваше, просто си играеше. Даваше ни да се доближим на определено разстояние, не повече. И до днес е така. Понякога го виждам, но той очевидно не иска да се прибере, защото отказва да дойде при мен и спазва дистанция от порядъка на два-три метра. Изглежда си доста добре. Притеснявах се, че ще бъде гладен и жаден. Оказва се, че котешките му инстинкти са по-силни, отколкото сме предполагали. Не се притеснявай, котаракът ти ще си намира какво да яде и имай предвид, че със сигурност имате съседи, които хранят бездомните животни. Щом твоят е по-страхлив, значи ще иска да се прибере. Моят си е дивак, то му личеше, че е създаден максимум за дворна котка, а не за домашна. Та, няма да отиде много далеч. Дай му малко време да походи, щом е разгонен, значи е излязъл с конкретна цел и като приключи ще се върне. Можеш да си носиш гранули в себе си, в случай, че го видиш, да го примамиш и хванеш. Много хора са си имали котка-беглец, обикновено се връщат или стоят блио до дома си.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: da2879a150
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Значи понеже е котка в апартамент, а не такава, която излиза, едва ли е много надалеч, най-вероятно е около блока. Не може да си набави вода и храна, но за няколко дни нищо няма да му стане. Трябва да сложиш тоалетната му на терасата. Така ще си подуши миризмата и ще се върне. Те усещат миризмата на собствената си тоалетна от километри. Друг вариант е да излезеш вечер когато е по-срокойно с фенерче и чиниика с риба тон или сварена риба със силна миризма и да обикаляш около блока, близките храсти и т. н и да го викаш по име. Най-малкото ще го чуеш да мяука ако е там. Дано да се намери

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c0614d9564
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Котките се ориентират добре и със сигурност знае къде е дома му, но защо не се връща е вече странно, освен да е разгонен и яденето да не му е много важно в момента :)

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3fde5a38dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Чакаш да стане 10 - 11 вечерта, когато е тъмно, тихо, няма много коли и хора. Излизаш и започваш да обикаляш като го викаш. Домашните котки обикновено не отиват далеч; най-вероятно е до няколко пресечки, сгушен и не смее да мръдне. Като чуе спасителните викове, веднага ще се яви :)

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5bba748dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Когато котките не са кастрирани, винаги бягат. Често се връщат. Обикновено не се отдалечават от района, в който живеят. Можете да го търсите вечер около блоковете. Мисля, че тогава излизат и се събират с други котки. Често се крият под колите, катерят се по дърветата. Можеш да оставиш вода пред блока в някаква кутийка. Дано скоро се прибере!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker