Как да прекратя дълга връзка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да прекратя дълга връзка
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1179 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче на 19 години. С приятеля ми сме заедно от 2 години и половина и наистина го обичам. Но в един моненти любовта стана недостатъчна, за да продължаваме да бъдем заедно. Просто имаме различни виждания за бъдещето си. По никакъв начин няма да успеем да изградим здраво семейство. За да не бъда голословна ще ви дам принери. Аз искам в бъдеще да имам деца. Той не иска. Аз искам да сключа брак (естествено не сега, а след 3-4 години примерно). Той не иска. Той не е свикнал да поема отговорности. И в никакъв случай не би бил готов да работи на място, където не му плащат достатъчно, въпреки че дори и в момента парите не му стигат. Докато аз работих лятото той заяви, че работата в кафене не била за него, защото не му плащали достатъчно и не можел да се разбере с хората. Да, ама не пробва с нищо друго, а само се оплаква. Преди да си помислите, че се отказвам твърде лесно ви казвам, че съм опитвала мноооого пъти да говоря с него по тези теми. Но никога не е имало ефект. Трудно ми е да се откажа от тази връзка, но от друга страна не мога да продължавам така. Много ме боли и дори не виждам как ще скъсам с него. Дайте ми съвет.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: fdd55dae21
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те, но имай предвид, че вие още сте много млади и приятелят ти ще се промени коренно, когато му се наложи да се сблъска с истинския живот. А това ще се случи в рамките от една до четири години. Повечето 19-годишни мислят като него и имат високи очаквания от бъдещето. Те не си представят сватба, деца и работа, чието заплащане е под 1500лв. Сега за него всичко това е само теоретично, но скоро ще стигне момент на практическо развитие и тогава ще осъзнае, че е по-добре да работиш за 600лв, отколкото да живееш под моста и да нямаш пари за хляб. Всъщносост, обикновено всеки започва с нископлатена и незадоволителна работа, идеята е да натрупа стаж. Първо човек работи за стаж и име, а после за пари и време. Неговите амбиции, макар и малко наивни, са точно нещото, което трябва да ти подскаже, че той ще работи усилено, за да стигне далеч и да намери добра работа за себе си. Някога ще се събуди и ще има пари, но ще му е гадно, ако няма за какво да ги похарчи. А то така ще се случи, ако парите са му приоритет дълго време. Да, имаш хубава кола, обзаведен апартамент и готини дрехи, но няма с кого да излезеш, не се будиш до един и същ човек и сякаш парите ти се трупат, а на теб ти се иска да се използват за ексурзии с някой близък или за да купиш шоколад на онази циклична жена, която в момента е пред нервна криза, но иначе се обичате. Ти си момиче, малко по-бързо стигаш до известни размишления. Аз на 19 години бях наясно, че до 10 години може да съм омъжена и с дете. Разбирах, че 10 години звучат страшно много, но ще се изнижат бързо като топчета на броеница и няма да ги усетя изобщо. После мигнах и се събудих на 20 и няколко години, животът ми беше коренно различен и се развивах. Приятелят ми ми е споделял, че на 18 години не е искал да има деца някога и изобщо не си е представял, че ще сключи брак. Когато се запознахме, той беше на 23 години и вече си представяше тези същите неща като толкова близки, че почти можеше да ги докосне. Изминалото време налага на хората да променят вижданията си и целите си. Ако не се чувстваш задоволена в тази връзка и любовта не ти е достатъчна, за да се чувстваш добре с момчето, то седни и поговори с него сериозно. Кажи му всичко, което те тревожи и го зарежи, но поне му дай шанс да разбере мотивите ти и да не си задава въпроси с месеци, че и години. Честността е голямо достойнство, съветвам те да я използваш винаги, когато не си съвсем сигурна как да постъпиш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 82c4008d4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто му кажи, че го напускаш, така си решила и толкова. Можеш и да му кажеш, че си се влюбила в друг. Късай без много обяснения, не започвай дълги разговори, срещи, изясняване и пр., защото може и да успее да те разубеди. Помни, че за себе си най-важна си ти и бъдещето ти, не той.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e722e7581a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това ми е любимо. Подлите, нарцистични и нелоялни "принцеси", когато случат на любов и тръпка не минава много време и почват да се оплакват, че нямало "сигурност" тоест някой мъж да им дава пари наготово. Ако пък се хванат за сигурността с някой не се мине много време и почнат да мрънкат, че без любов не се живеело, че няма тръпка и не са щастливи. Мрънкащи и неблагодарни същества, които не оценяват това, което имат а само гледат някоя друга патка какво има и се сравняват с нея, но само с някоя, която има нещо повече от тях и естествено няма да се хванат те да си го придобият а ще мрънкат, че мъжа им не им го осигурява все едно им е длъжен с каквото и да било. И това е когато с тях се държат чудесно представи си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c0c9fd66ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Изключително зряло и разумно разсъждаваш за тази ранна възраст. Имаш ясна визия за бъдещето и какво искаш от живота и от партньора до теб. Приятеля ти не е като теб. Вероятно е глезено едно дете в къщи. Но все пак е твърде млад за да мисли отсега за такъв тежък ангажимент като семейство и деца. Момчетата узряват по-късно и след време сигурно ще промени възгледите си. Сега смята, че му е време да живее, да се забавлява, отговорностите ги оставя за по-късен етап.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d0fe03edd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти си на 19, тоя пикоч сигурно и той някъде там.

Ти искаш някой на 20 и малко да иска деца и да иска да се жени? !? !




Братан.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f70949c292
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Към 3: Далеч съм от мисълта, че някой е ДЛЪЖЕН да ме издържа и да ми купува скъпи подаръци и така нататък. Дори съм написала, че цяло лято работя. Не че е кой знае какво, но поне се опитвам да не бъда в тежвст на родителите ми. И някак си очаквам от партньора ми да прави същото. Но уви не е така. И аки става въпрос за издържане напоследък по-скоро аз плащам сметката като излезем с него някъде или като отидем до няиой магазин. Така, че не мисля, че можеш да ме наречеш глезена принцеса.

Към 5: Ще се учудите ли ако ви кажа, че моя позната получи предложение за брак от 22-годишния си приятел. Или пък ако ви кажа, че най-добрата ми приятелка всеки ден чува от 19-годишния си приятел как той иска да живее с нея. И нямам предвид просто да правят секс всяка вечер. Говоря за реалнл живеене заедно. Само двамата. И не само на думи. Лятото бачкаха на морето. След това си намериха квартира в София (студенти са) и сега си живеят като истинско семейство, с общи пари, общи задължения един към друг и така нататък. Докато моя приятел вобще не мисли за такива неща. Аз не очаквам да ми сваля звезди, не очаквам да ми предложи утре. Очаквам просто да мисли за съсздаване на семейтво постепенно. Аз просто имам нужда вътрешна да започна да градя своя живот с човек, които мисли за след 5 години, не само за утре. Искам да живея с някого, който иска да живее с мен. А не с някого, който все още разчита на мама и татк при положение, че има реална възможнот да си помогне финансово с някаква работа.

От авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker