Изнервена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Изнервена
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2160 пъти
Здравейте,  

Искам да споделя нещо и съответно да получа помощ по въпроса.  


С приятелката ми сме заедно от почти година вече ( на по 29 години сме ), проблема е там, че тя се ядосва и се напрага за най - малкото и от мравката прави слон ( за един химикал, че съм я попитал защо е оставен там тя се нацупи и не ми говореше известно време и все такива някакви такива глупости). Като се сърди, тя не да се сърди за 1 час а се сърди ден или повече. Когато седнем да говорим за това, тя си била такъв характер, не харесвала някои неща които правя или не правя разбирам, че има и такива хора но и на мен ми писва. Заради такова нещо бяхме разделени 4 месеца, просто ми кипна и си тръгнах, събрахме се отново, все пак имам чувства към нея и не ми беше лесно. Мислех, че ще има промяна но старта песен на нов глас. Въпроса ми е следния, ако някой от вас е бил в подобна ситуация дали с времето нещата са се изгладили  и какво да направя за да не се изнервя толкова. Ако и кажа да иде примерно да психолог или на Йога тя ще го приеме по съвсем различен начин и сигурно със седмици няма да ми говори.  

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: d21d36480d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сподели ѝ всичко, което те дразни, напряга, но директно, без заобикалки. Разбира се, в рамките на добрия тон, ако е възможно.
Ако те обича и е човек, ще те разбере и ще се поправи. Ако пък отново разиграе сцени или обвини теб, значи е време да си тръгнеш. Дал си и вече шансове, които тя не е оценила... Помисли и за себе си. Изглеждаш свестен човек, според написаното.

Ж,22

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2043ee9852
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Можеш да и подариш ваучер за спа, или масаж примерно.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4b75acfca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Няма да се промени нищо. Моята ходеше на психолози, психиатри, какви ли не. И нищичко не се промени, накрая ще съсипе и твоите нерви и ще си мислиш, че си един непълноценен човек. По-добре се разделете, колкото се може по-рано иначе ставаш свидетел и приемник на нещо много лошо, което ще се всели в теб идващо от нея и това ще те промени, накрая като ѝ писне от твоите "забележки"(които знам, че са на място), ще ти бие шута. Такива са готови да ти сринат живота, но ти кажеш ли им нещо нормално и спокойно те обвиняват в нещо измислено от тях, колкото да се измести акцентът от отровата, която внасят между вас. Такива жени бягат и от сериозни и конструктивни диалози, така че няма какво да говориш. Спасявай се!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 82364b3432
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Да си завре шибаната химикалка в задника. Кво я търпиш тая. И изобщо как мъжетв търпят тея подигравки. Не харесвала била някои неша.. Милата тя, да не е принцеса и перфектна, а ти що нв и каза, че не можеш изобшо да я търпиш нея.
Брат опраяй се, кви мъже ств не знам. Кой знае с колко се е наебала за 4 месеца, докато сте били разделени.
Мислиш, че не е ли, ама я питай.
И после пак се е върнала на питомното.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 64fa3d1fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Голяма грешка е да се хващаш с такива сърдещи се жени. Щом за нещо такова дребно се сърди с дни, значи не е добре психически. Ще те разсипе. Бягай с 200 от такива.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: fdfcfbaa6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На 29 ти е прекалено късно да бъдеш бавачка на някаква лигава мърла. Изискват се усилия от двама души в една връзка, бебето с което си се хванал очевидно си търси дрънкулката. Като си е такъв характер (най-смотаният и неук начин да покаже, че ѝ пука само за нея самата), тогаз да си гние с него. Не е длъжна да се променя, ти не си длъжен да си хабиш живота с такава инфантилност.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ffb722f58a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Най-добре да се разделите, не сте един за друг имала съм подобна връзка.
Млад си още ще намериш точното момиче.
Приятелката ти, явно няма желание за компромиси, а в една връзка няма как.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f281e0e5a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Като гледам, единственият ти избор е да си тръгнеш. Тя НЯМА да се промени, напротив - с времето все по-лошо ще става.
Чувства имал... а ако погледнеш напред в бъдещето - имат ли бъдеще тези чувства? Колко пъти трябва "да ти кипне", за да разбереш, че нищо няма да се промени в положиелна посока? Другата възможност е ти да обръгнеш и да спре да ти пука, ама това едва ли ще стане в близките 20 години...
Нека някой друг да ѝ търпи глупостите!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 660a371094
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имам такава приятелка.. същата като твоята и 100 пъти съм и казвала да не бъде такава, защото отблъсква мъжете. Случая им е точно като вашия. Разделиха се пак се събраха и пак тя си продължава.. не знам какво да те посъветвам, но аз посъветвах нея, че ако не и допада нещо да си занимава, защото са на по 30 години и както тя ката и той да не си губат времето. Колкото и рюбов да има така не се живее.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ba1d1e5a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   С времето нещата ще си останат така. Тя ти е казала, че е такъв човек. Очевидно не иска да се променя. И ти трябва да избереш - ще живееш с нея каквато е. Или не.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 39c65cc8e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз пък ще ти кажа една друга гледна точка. Проблема е в двамата.

1. В теб защото й казваш ". Защо тази химикала е тук". Звучи обвинително. Трябва да й кажеш директно "Тази химикалка не ми харесва тук, ще я преместя". Без упрек в гласа ти. Повече като въпрос, дали тя има против.

2. Проблема е в нея, че се засяга защото има много комплекси, най-вероятно натрисани от родителите й. " Нищо няма да стане от теб един ден". "Виж другите деца колко са внимателни и оставят нещата там откъдето са ги взели, а ти си толкова непохватна".

3. По-добре е изобщо да не й казваш за химикалката, а сам да я преместиш, без дори да задълбаваш върху това което си направил. Ама ти не си зрял още. И се дразниш от дребни неща.

4. И още по добре е тя СЪЩО да ти каже "извинявай ", забелязвайки, че местиш химикалката. Ама тя пък явно е твърде емоционална и невнимателна, както е обикновено при младите момичета. Нито пък е зряла да види каква "грешка" е направила и да си признае вината.

5 Перфектен вариант е, когато ти нищо не правиш, защото не се дразниш от нея. Тя няма защо да се извинява, защото нищо не е направила. Само, че такова разбирателство се ГРАДИ от разумни беземоционални спорове и градивна критика, и много много време съвместен живот.
Вие младите се вземате за даденост един друг и се разделяте след първата кавга за щяло и нещяло.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 148232f6ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Хахаххахахах! Ти сериозно ли й правиш забележки къде е оставила химикалка?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4e35c9224c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Всички те защитиха, обаче си мисля, че ти щом за една химикалка правиш забележка значи си супер прецизен. Моя приятел е много разхвърлен, аз съм подредена и мен това ме дразни. Мъж да го дразнят тия неща ми е малко странно. Може би и твоето поведение не е много правилно замисли се.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a8c7e1b434
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Те, ако хората се променяха за ден или седмица, светът щеше да е съвсем различно място и разводите щяха да са само митове.
Приятелката ти просто е с такъв характер, тя не се сърди съзнателно, нравът ѝ е по-силен от разума и се обажда непрекъснато без повод и покана. Такава е, това е. Дори да разговаряш с нея, тя няма да се промени. В най-добрия случай ще ти се извини, но няма като с магическа пръчица да спре да се дразни за глупости и да избухва. Единствения вариант е на теб да спре да ти пука, че тя се сърди заради един химикал. То това и ще се случи, ако не се разделите. Ти ще спреш да се впечатляваш от нейното сърдене, а тя ще започне да се чувства зле, че не ти пука за чувствата ѝ. Такива връзки са почти обречени.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d2ea33b10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От автора : питате дали виждам бъдеще с нея? Да, виждам и си мисля че все пак може да се промени дори малко. Но, наистина ми идва в повече, ето снощи пак се скарахме заради ядене!!! Аз и повиших малко тон и казах, че и мен ми писва с нейното държание. И тя като каза , че тя била лошата и извъртя така нещата, че едва ли не аз съм се имал за нещо голямо.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7f3794503d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Този тип жени не се променят, стремят се винаги да изкарат мъжа виновен. Днес се сърди за ден, утре за ще е за два а после и за седмици. Така убиват самочувствието мъжа, после се сърдят и мрънкат, че не им обръщат внимание и не ги карат да се чувстват жени, еми дръжте се като жени и тогава имайте претенций.
Ж32г

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 823623b880
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Да те подценяваме професионалната намеса. Ако съм на твое място, говоря с тея, ако желае тръгва да търси помощ, отваря си очите и тръгвате на чисто. Ако не сефдамидли какво ще стане с деца, финансови проблеми и като се стовари реалният живот върху вас, каго те спите, защото са детето му растат зъби и т.н. ще се сринеш и не само ти, ами детето ти. Човек трябва да осъзнава, че има проблем. Ако не го осъзнае потъва още по-дълбок.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1c5fceb5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Тя прибягва до т.нар. манипулация "Наказание с мълчание" . И най вероятно, ти подсъзнателно я награждаваш в тези моменти, като й предлагаш повече грижи и внимание, за да върнеш баланса в комуникацията. За да счупиш този успешен нейн модел да получава, каквото иска, чрез тази манипулация, трябва да спреш с награждаването й.
Например, следващият път, когато се разсърди неоснователно, вместо да се смущаваш от настъпилото напрежение, се престори, че му се наслаждаваш. Кажи й "Ох, кеф-тишина", или "Повече няма да ти говоря- супер, обещаваш ли?" и си пусни някоя комедия, или се настани удобно да си четеш. Ако ти е трудно да седиш, край пуфтящата, тряскаща врати манипулаторка, кажи й "Излизам, днес не си приятна компания", излез и действително намери нещо, което ще те зареди положително, понеже като се прибереш няма да е сърдита, а отчаяна "жертва" и ще се опита да ти вмени чувство за вина "На теб изобщо не ти пука как се чувствам!". Ок, ама и на нея не й пука ти как се чувстваш през дните сърдене, така че не падай в този капан. Можеш да и кажеш "Пука ми, как се чувстваш, толкова колкото и на теб ти пука как се чувствам аз, когато си ми сърдита за някакъв си химикал. И понеже така, или иначе няма диалог, за да изгладим нещата, не виждам защо трябва да седя и да се напрягам около теб, вместо да изляза и да те оставя да размислиш дали един химикал си струва моето присъствие."
Винаги си задавай въпросите: Основателно ли е? Моята реакция награждава ли поведение, което не харесвам? Има ли старание от другата страна да се възстанови баланса, или цялата отговорност за конфликта е върху мен?
Имай в предвид, че ако идва от взискателно семейство и цял живот й е внушавано, че нищо не прави достатъчно добре и никога не са доволни от нея, всяка забележка й идва твърде болезнена. Дори може да намира критика и забележка, там където ги няма. "Леле, то е станало 20:00 часа, искаш ли да си поръчаме една пица?" Нормална жена ще ти каже "Да, супер, поръчвай, че нямах време да сготвя", а жена, която е свикнала да е "недостатъчно добра" веднага влиза в отбранителна позиция "Какво да направя, че е 20:00, цял ден не съм се спряла, кога по-точно трябваше и да сготвя, ти луд ли си?!"

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cb69cf831a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От автора: само да кажа, че скъсахме с това момиче, по един нормален начин като големи хора. Седнахме поговорихме, тя още си мисли за бившив и така, нямаше смисъл да продължаваме

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 81521a72d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Значи ще дойде по-добра. :) Дано си намериш свястна девойка, с която взаимно да се направите щастливи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker