Как да стана богат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да стана богат
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2674 пъти
Как да стана богат, като в нищо не ме бива и не ставам за нищо. От работа не се става богат, а само роб на някой гаден шеф. Няма смисъл да работя цял живот за без пари и да стоя цял ден на работа, по-добре да се хвърля от някъде или да си слагам бесилото. По-Добре да умра сега на 20 отколкото да съм нещастен роб до 70. Все някой от тука е станал богат макар и малко и съм 100% сигурен, че е станал богат не е от работа, а от далавери. Няма да лъжа, аз съм лош, мързелив и егоист, но повечето хора са си такива, така че ме разбирате.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 28deeaaf0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Много си мързелив

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5cf9a1f790
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Евaлa, пич сaмо тaкa! Трябвaт три нещa зa дa си богaт : Нaглост, Мускули, ум. Aкълa може и дa се зaмени и със "приятели" aмa докaто стaвaш богaт трябвa дa внимaвaш със съвестa и добротaтa си! Не трябвa дa покaзвaш милост !!! Дръж се нaгло със хорaтa, които ти дължaт услугa a със тези, които сa нaд теб се дръж кaто нaй-добрия им приятел докaто не обуеш техните обувки след товa и със тях нaгло и те тaкa стaвaт нещaтa

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: dd922d2ead
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Майтапа настрана Има ли мързел нищо не става.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 291c27ab0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Внимавай с кого си лош и от кого зависиш обаче. Защото богатството ти зависи и от други хора. Познавам бизнесмени, които фалираха, защото бяха лоши с персонала си. Просто в един момент останах без такъв, понеже целия град ги научи и после клиентите ги отсвириха, понеже не можеха да изпълняват поръчките без персонал. Не трябва да си лош и с данъчните, нито с клиентите, нито с доставчиците, нито с кредиторите, нито с тия, които ти осигуряват пазар. И трябва да правиш така, че да има и за теб, и за тях, че ако за тях няма, ще те отсвирят и няма да има и за теб.

Ама каквото и да говорим, не е лъжица за всяка уста и си трябва акъл. Без акъл нищо не става или поне не за дълго. А поне в началото си трябва и здраво бачкане, освен ако нямаш вуйчо владика. С мързел пак не става. Ако гледаш само как да изкараш някой лев и нищо друго ен те вълнува,пак не става, защото губиш фокуса. Не забравяй, че клиентите ти плащат, не за да ти пълнят джоба, а защото си им полезен. На никой не му пука, че искаш да си богат,а колко симу полезен.

И не на последно място - не си представяй, че като нямаш шеф,всичко ще е песен и само ще прибираш едни пари. От клиента по-гаден шеф няма. Той няма да ти се кара, няма да те унижава и няма да те кара да му ставаш роб.Той просто няма да купува от теб и ти загиваш. Ако аз като клиент не съм доволен от магазинера, не му се карам, просто не пазарувам от него и той духа - ей така без да съм го унизил.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e61640a0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ми пич, аз мога да ти кажа как се става от личен опит. Е не съм някъв супер богат, ама много хора могат да си мечтаят за моите постижения. Станах такъв с работа, ама не каквато си представяш, а много по-хард вариант. Работа с мръсни дрехи, мръсни ръце, с тежка механизация, с работници тип бараби, във всякакви метеорологични условия на открито или в неотопляеми помещения, с особено голяма интензивност през зимата, с работно време от сутрин до 9 вечерта. Такава работа не е за всеки, особено за изнежени мързеливи тарикатчета като тебе, а е за истински мъже.
Предния коментар ти го е казал много точно, трябва си най-вече акъл.
Имай предвид, че за далавери или незаконни дейности трябва много повече акъл, защото нещата са сложни и ако попаднеш на когото не трябва начините за уреждане на сметки са..... да кажем много брутални....

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5a82c38c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Питай Райчо цигането с липовона. Едва ли е много богат, ама знае това онова.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 36bd4c6a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Буров го е казал: "богат се става с три неща - с взлом, с ум или с женитба.”

В интерес на истината много от най-богатите хора в света са станали богати едва след 50-тата си година. Имаше един филм за "основателя" на Макдоналдс. Препоръчвам ти го.

Т.е. най-важното е да си неуморен и емоционално стабилен. Да не ти потъват гемиите, ако нещо не ти се получи, а да пробваш пак.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: da9eff652c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   С учене всичко се постига. Много клиширана фраза, но клишетата са такива, защото са верни.
Аз необразовани и прости хора, които са богати или поне с добър доход не познавам. Може и да си прост милионер, но когато си прост, много бързо можеш да си изразходиш парите.
Може и "необразован" да си, но четеш ли достатъчно литература, можеш да успееш.
Започвай да четеш, да се образоваш, преквалифицирай се. Започни да изучаваш занаяти, чети художествена и академична литература. Излизай, наблюдавай.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: eaeb743d45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Пич това за мен е смешно. Щом искаш да си богат, да имаш пари ми размърдай го малко тоя задник бе! Не може да си щракаш с пръсти и да имаш пари. Така не става. Ще стане, ама след време, като преди това си си скъсал задника от работа, ама като ти чета публикацията теб толкова те мързи, че ако те чолеше до сега да си умрял.
Най лесно се забогатява от продаване на наркотици и проституция ама и там си иска акъл, а като те гледам ти нямаш много сиво вещество. Общо взето налягай си парцалките и не разчитай на мама и на тати щото те не са вечни и си напрегни гъза да изкалаш някой лев. Ако не си мизерствай с 200-300 лева на месец и т'ва е!
Като искаш пари може да станеш и международен шофьор- на месец по 5000 като харчиш 2000 например ти остават 3000. Можеш и да спестиш. Ама там се иска труд защото не е лесно да караш и да следиш обстановката 24/7 и да спазваш времето за което тляцва да отидеш от А до Б. Да си учил и да станал човек това е!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6b691379cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като те слушам, дори и в този миг по някакво чудо да станеш безумно богат, от там-нататък те чака само една тотална деградаця. Така че по-добре не ставай богат.
Богатвството е за отговорни хора, които знаят какво да правят с него, да повлияват положително съдбите на останалите. Не е за такива, които биха го прахосали за да мързелуват и да се правят на голямата работа с него.
Освен това богатството е РЕЗУЛТАТ ОТ НЕЩО - от някакво твое качество, целенаосченост, работа в определена насока... Ти направил ли си НЕЩО, за да очакваш резултати от него? Във всеки случай задаването на подобни глупави въпроси по форумите съвсем не е заместител на въпросното НЕЩО.
Това е все едно да лежиш по цял ден в леглото и да питаш: "Как да не съм жаден?", като при това те мързи да станеш и да си налееш вода... Е няма как да стане... Дори да пробваш да се изпикаеш в шепа и да го изпиеш - пак няма ефективно да утолиш жаждата си.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 09c26d8240
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Участвай в "Стани богат".

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1c2c2da890
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом питаш значи няма как да станеш. Човек, ако може да направи нещо, не задава въпроси.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0c68b0f84b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Стани проститутка.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 850ce3bf35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не на всеки му е писано да стане богат. Парите щастие не могат да ти дадат. Запомни че най хубавите неща в света са безплатни. Те са тези, които могат да те направят истински щастлив. За да можеш да го проумееш това, трябва да имаш ум и необходимата умственна нагласа.
Един мързелив и тъп скъсан капут като тебе, цял живот ще ламти за неща които не може да има, ще завижда и злобее и ще е вечно нещастен.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 850ce3bf35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не на всеки му е писано да стане богат. Парите щастие не могат да ти дадат. Запомни че най хубавите неща в света са безплатни. Те са тези, които могат да те направят истински щастлив. За да можеш да го проумееш това, трябва да имаш ум и необходимата умственна нагласа.
Един мързелив и тъп скъсан капут като тебе, цял живот ще ламти за неща които не може да има, ще завижда и злобее и ще е вечно нещастен.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9e5ee07740
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Няма такъв филм. Рокфелер е казал "Този, който цял ден работи, няма време да печели пари", но това изобщо не означава, че не се е трудил здраво, за да стане най-богатия американец на всички времена. Всъщност на 16 години вече е работил като счетоводител и вече е имал цел и план.
"Работи неуморно и скоро усвоява всички методи и тайни на занаята. Той е вещ и в транспортните разходи, което му е полезно в по-късната му кариера. Заработва по 50 цента на ден и заплатата му за първите три месеца е $50 долара."
Тоест не го е мързяло и е работил за шеф, докато събере знания и капитал.

През 1859 г. (на 20 години) Рокфелер започва общ бизнес с Морис Кларк, като събират $4000 ($100 000) капитал. Джон се впуска стремглаво и започва да разширява бизнеса с всяка изминала година. След като няколко години доставят различни хранителни стоки, през 1863 построяват собствена нефтена рафинерия.
Тоест пак не го е мързяло и е знаел, че сам няма ресурса да изпълни целта си, така че е имал съдружник.
През 1865 (на 26) той изкупува всички дялове на своята компания, превръщайки се в едноличен собственик.
През 1866 г. брат му Уилям също купува рафинерия в Кливланд и двамата стават партньори. По-късно към тях се присъединява и Хенри Флаглър и това дава началото на бизнес, който скоро се превръща в най-голямата петролна компания в света.
Тоест, той не става едноличен собственик за да си управлява сам бизнеса, а за да включи нови по-подходящи партньори.

Джон Рокфелер е един от основателите на Федералния резерв на САЩ, институцията, която контролира националната валута.

На това му викам далавера. Постигната е обаче с много акъл, много труд и умение да се сработва с правилните партньори, не с егоизъм, мързел и лошотия.

След смъртта му на 23 май 1937 г. в Ормонд бийч, щата Флорида, на 97 годишна възраст Рокфелер има толкова положителен образ в американското общество, че цялата нация скърби за него. И най-върлите му врагове не можели да отрекат, че колкото повече той богатеел, толкова повече нараствала сумата, която отделял за дарения и то още от първата си печалба.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ec73642c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Започни да си продаваш гъза на магистралата. Това е най-сигурния и бърз начин да станеш богат.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7c00530900
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Модератори, защо пускате такива теми - от тъпи по-тъпи...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3d51b6a2da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Пиши "богат" на челото, така всяка сутрин ставаш богат. Като не си, не давай акъл как се ставало. Аман от тъпи пиявици.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 03854f627e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Можеш да търкаш листчета или да почерпиш от опита на разни журита в YouTube - там има цели канали за забогатяване.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 09c26d8240
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Имам един въпрос към коментиращите, не съм автора. Всеки казва акъл трябва, работа трябва. Обаче давам един пример - Кайли Дженър. Тя е най-младия милиардер и мисля, че беше на 19, когато стана такъв. Ясно ви е, че тя не се е трудила за тия пари, нито пък има кой знае какъв акъл. Просто е хубава, участва в риалити шоу, хората я харесват много, после я грабва някой производител на козметика, за да я използва като рекламно лице срещу някакъв дял. Да, обаче марката става много популярна покрай нея, понеже е голяма симпатяга и след 2-3 г. вече нейния дял струва 1 млрд долара, демек е милиардер.

Нали ви е ясно, че тя хабер си няма от производство на козметика, управление на хора, на финанси, еле пък на 16, когато е започнала кариерата си. Айде тя поне е хубава, което все пак си е някакъв актив, макар че не е точно умение. Но сестра ѝ Ким Кардашиян пък за чий чеп е богата, нямам си идея. Нито е красива, нито е умна, нито работлива.

Тя участва в риалити, качи едно порно с някакъв негър и стана известна, така и не разбрах на какво основание. И после само рекламки, инстраграмчета, това-онова и от ей такива простотии е мултимилионерка. ДО ден днешен няма ни най-малка представа какво толкова я харесват и защо ѝ цъкат снимките на инстаграма, от където си докарва парите.

Та ей това ми е въпроса. Как аджеба някои забогатяват, без да са умни, красиви, да имат някакви умения. Но подобни неща са възможни май само в държави като САЩ. Там пазара е голям и платежоспособен и от 300 млн все ще се намерят 1-2 млн луди да ти цъкат глупавите снимки и ти да богатееш на техен гръб.

Даже веднъж случайно се натъкнах на един ютюбър негър от САЩ и човека само си каччва някакви глупави клипчета как прави разни тъпи скрити камери на жена си, които си личи, че са нагласени и като обърнах внимание, този има по не знам си колко млн гледания на всеки клип. И после прочетох, че онзи изкарвал по 5 млн на година. Представяте ли си - от такава простотия 5 млн. Ама като се замисля, щом от кеч в Америак се изкарват милиони и има балъци, които плащат да го гледат това, защо и негъра да не изкарва 5 милки на година? Абе живеем в шантав свят.

За мен не е нормално една тъпа инстаграм кифла да изкарва десетки пъти повече от професор в Харвард, ама на.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 33a1c1e9f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   21, с талант също става, ама тези са много малко. Примерно футболистите- големите звезди са супер богати, но колко от децата занимаващи се с футбол стават такива? Отговора е, че шансът им е по-малък от колкото да станеш тото милионер. Така че пак трябва акъл, работа и последователност най-вече.
от н.5

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 09c26d8240
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   22, за футболистите е ясно, че си иска талант, качества и работа. Ама въпросът ми беше за Ким Кардашиян. Ей Богу аз не знам на какво основание тя е богата. Нито е красива, нито умна, нито има някакъв невъобразим талант. Аз така и не разбрах защо и цъкат снимките и и пълнят джоба. Но явно е възможно ей така от нищото да си богат.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a86a36b680
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   18 - Хората изтъпяха.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7c00530900
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Само да уточня, че съм жена: еми както има жени, които са луди по Джони Деп, който според мен мяза на недохранен мангал, така има и мъже, които харесват дебелогъзата Ким.
Има хора с всякакви фетиши.
Защо професор в Харвард изкарва по-малко - ами, защото на масата хора не им е до учене..

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 445e70bc11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Едва ли са толкова щастливи богатите, когато има реки от кръв зад цялото им минало и липса на емоции.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c053bc1003
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   18, това описва и модераторчетата.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 846c00e721
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   До 21: първо научи историята на семейството, плюс това ако беше само от секс записа славата ѝ щеше да е краткотрайна, но Ким и цялото ѝ семейство успяха да направят империя, бизнес и всичко, така че ако беше само от секс запис, всеки можеше да е богат и известен!!!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d94e83a764
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   До 23

Кардашиян е умна и красива. Ако знаеш колко жени искат да приличат на нея. Отделно и Ким има редица бизнес начинания. Има и реалити шоу Keeping Up With The Kardashians. В България това шоу не съм чувал да се излъчва официално поне така мисля.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d94e83a764
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   До 22

Футболистите са богати понеже има хора които гледат мачовете им.

Все по-рядко децата се занимават с футбол понеже има по-интересни занимания. Обикновено родитилите искат детето им да стане футболист за да се уреди в живота и го записват да тренира.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 291c27ab0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   31, така е, обаче тези бизнеси не ги върти лично Ким, а само използват имиджовите ѝ права срещу дял. Това е много различно от бизнес начинание или поне от прякото му ръководене. Дори и имиджовите си права не ги продава лично, а си има агент, който ги движи и тези неща. Тя просто е имала късмета да привлече внимание и да стане известна, от там нататък си има цели екипи от хора, които се занимават с монетизирането на този имидж.

Ако си мислиш, че Ким по цял ден върти бизнеси, управлява хора, производствени процеси и финанси или че тя е стартирала лично какъвто и да е бизнес, си много наивен/а. При тях е по-скоро късмет, отколкото умения и качества.

Но няма значение - въпроса е принципен, а именно, че не винаги е задължително да имаш кой знае какви качества и умения, за да правиш пари. Понякога е достатъчно да попаднеш на правилното място в правилния момент и на правилните хора. Разбира се, това са изключения, но е възможно. Нещо като да пуснеш правилните числа в правилния момент и да спечелиш джакпота. Просто тяхната фамилия е на всяка манджа меродия, вре се навсякъде и умее да скандализира. Това е единственото им качество, ако може пошлостта да се нарече такова. Но в свят на пошлост и това е качество, признавам си.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d94e83a764
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Според мен много по-добри отговори ще намериш в книгите отколкото във форума.
Чети биографии на хора които са забогатели и са променили света.
Препоръчвам ти - Законите на човешката природа - Робърт Грийн.
Реализирай собствена бизнес идея пък каквото стане. Ако е неуспешна пробвай с нова и така докато забогатееш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 62192e331d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Авторе, за разлика от повечето коментирали, мисля, че нищо скандално лошо не си написал. Съгласен съм, че като работиш, ще бъдеш ако не роб, то поне подчинен на някой шеф. То той може и да не е гаден, да е свестен, но чувството, че си подчинен си остава. Но има голяма разлика колко пари изкарваш. Едно е чувството да си подчинен и да получаваш 700 - 800 лева на месец, друго 2000 - 3000. Казваш, че за нищо не те бива. Може би това е много крайна оценка. Предполагам, че нямаш някоя от тези професии или занаяти, които се заплащат високо. Но не всеки има природната дарба да изучи образование или занаят, които сега се котират високо. Но аз имам един съвет към теб. Ти си явно още съвсем млад. Има един начин, без да имаш високо ценено образование да напреднеш /то има много начини, но аз се сещам за един конкретно/. Още от сегашната си възраст отиди в някоя политическа партия. Ако имаш убеждения и вярваш в кауза, опитай в съответната партия, която защитава тези идеи. Ако искаш да си гониш интереса, общо взето в България са три партиите, които в момента са реален фактор - ГЕРБ, БСП и ДПС. Внимателно помисли, посъветвай се с различни хора. Ако си съвсем млад, може да те приемат като начало в младежкото крило на някоя партия. Но е начало това. Като отидеш в партия трябва да си лоялен, да внимаваш с кой как трябва да се държиш и да изпълняваш това, което се иска от теб. За това не се иска и много акъл или образование, а по-скоро интуиция. И най-вече - да покажеш, че могат да разчитат на теб и че си им полезен. След време ще създадеш контакти и връзки с влиятелни хора. Ще дойде момент да поискаш и ти нещо за себе си - услуга, да те уредят на добра работа, да те насочат и помогнат да си правиш някакъв твой бизнес. Важното е, че ще бъдеш част от нещо силно. Ще имаш контактите, няма да се бориш съвсем сам с живота. Няма да дойдат веднага успехите и в партия. Трябва да мине време. Ти отиди, пък иначе си работи нещо, или учи и изчаквай да усетиш кога ще си в позиция партията да ти помогне сериозно.
Това е от мен.
Мъж, на 41 години.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker