Мъжете златотърсачи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мъжете златотърсачи
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 2565 пъти
Както има и такива жени, има и доста такива мъже. Мъже, които гледат да се закачат за някоя по-добре материално от него. Мъже, които са от малките населени места, и търсят жена, която да ги изтика нагоре. Мъже, които тъпчат на едно място в живота си, и търсят успяла жена. Мъже, затънали в кредити.
Познавате ли такива мъже? Мислите ли, че наистина преуспяват в живота, или търсят все нови и нови златни мини?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: c19e950f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Срещала съм малко такива. Не мисля, че повечето правят нещо в животите си, по- скоро гледат да паразитират и сякаш имат огромно дразнещо самочувствие. Също както жените - златотърсачки.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d4d3d398f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сигурно има, ама пропорцията е едно към много в полза на жените :) И обикновено не успяват да се задържат дълго - колкото и да си говорят за любов жените, много я умеят математиката и ги бива да си правят сметката... А и мъжът няма как да върже мадамата с дете, ако благоверната не желае :)

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0760c3a695
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Омъжена съм за такъв. Снощи го изгоних. Днес се свързах с адвокат, за да оформи развода. Пет години този човек ми вися на врата.
На въпроса. Не, тези мъже не преуспяват. Жестоката истина е, че, ако са имали качествата да преуспеят, са щели да направят това, а не да търсят някоя наивница, която да ги храни. Защото като последна глупачка се оставих да имам богат опит в това отношение, ще си позволя да предупредя останалите жени кои признаци да следят. Мъжете-курви - точно както и жените такива - могат лесно да бъдат разпознати.
- Той е отличен любовник и просто те обожава. Ти никога не си знаела, че си толкова приказно красива, сексапилна и умна жена.
- Той никога не е срещал по-добър човек от теб. Толкова всеотдаен, щедър и лоялен. Какви тъпаци са били всички мъже преди него, че са те изпуснали!
- Никога никоя жена не го е карала да се чувства така обичан.
- Ненадмината готвачка си, просто си си сбъркала професията, иначе щеше да имаш ресторант насред Париж.
- Всичките ти колеги са некадърни, а ти си най-способната, просто не те оценяват. Разбира се, че е добре да поемеш и допълнителен ангажимент, та това е такъв шанс!
- Приятелите ти са чудесни хора, колко приятно е да се вечеря с тях. А Данчо, всъщност, не беше ли шеф на банка? Хайде да ги поканим с жена му за уикенда.
- Имаш ненадминат усет към модата, той никога не би си избрал толкова качествени дрехи.
- И от парфюми разбираш, а той просто не знае как да се ориентира в магазина.
- Защо въобще използваш козметика, като си толкова хубава? Направо си хвърляш парите на вятъра, вместо да се поглезите с една екскурзийка.
- "Ти, миличка, иди да се освежиш и да си починеш, но ми дай портмонето си да заредя с гориво колата".
- "Не, не, недей, скъпа, да носиш тези тежки торби, дай аз ще взема покупките, а ти се разплати на касата".
- "Винаги съм си мечтал за хубав часовник, ех! Винаги съм си мечтал да имам електрическа самобръсначка, ех! Винаги съм си мечтал за тази кола, благодаря ти, скъпа, уникална си, просто не можеш да повярваш колко те обичам, а и направо не знам как успя да спестиш пари, че да ми я подариш за рождения ден?!"
- "Мило, обожавам те, не си представям живота без теб! Ще се омъжиш ли за мен?"
- "Слънчице, изглеждаш невероятно в тази рокля! Какво ще кажеш да си направим един предбрачен договор, не че ти нямам доверие, но понеже всички имоти са твои, просто да имам някаква сигурност?"
- "Обожавам пушена сьомга, ти винаги знаеш как да ме зарадваш, защото си съвършена".
- "Ужасна история! Бившият ми работодател днес ми сервира, че му дължа четири хиляди лева, задето съм напуснал работа без предупреждение".
- "Да, любов моя, зная че изплатихме четирите хиляди, но новият ми работодател от месеци не ни е плащал, така че аз буквално гладувам по цял ден".
- "Колата се повреди, трябва някак да я поправя, защото иначе губя пари, понеже не мога да си върша работата".
- "Не, пиленце, не съм похарчил парите за глупости, а ги вложих много разумно и ти ще видиш как догодина ще те заведа на Малдивите".
- "Романтиката е важна. Какво като ще почиваме в бунгало в Китен? Между другото, аз само направих резервацията, а ще платиш на място. Нямам търпение по цели нощи да те целувам, докато слушаме шума на морето".
- "Ох, пак ми се скъсаха обувките, а нямам време да си купя нови, би ли ми взела, знаеш ми номера?"

Няма да продължавам нататък. Мисля, че изясних картинката. Някой ще се запита: верно ли има толкова тъпи жени, които да се вържат? Да! Бедата е, че, ако чаровникът е достатъчно убедителен, на тази помия се връзват практически ВСИЧКИ жени. Щом аз - жена с две висши образования, от интелигентно семейство, с отлично възпитание и натрупан житейски опит- се вързах, правете сметка как някой такъв екземпляр може да промие мозъка на едно невинно девойче. Затова си дадох труда да напише толкова подробен коментар. Внимавайте, момичета, за по-горе изброените признаци. Манипулацията е поетапна. Започва се с разсеяно забравяне на портфейла у дома, а накрая вие самите оставате без дом. На всички ни е приятно да чуваме комплименти, но ако тези комплименти са някак твърде нереални - да ви светне червеният светофар. Сексът е особено опасна територия. Тук манипулаторът ще се постарае наистина да е на ниво и като се задействат и хормоните в организма ви, вече нямате контрол над себе си.
Аз лично имам чувството, че мъжете златотърсачи са много повече от жените такива в България. Този ми е третият. Но тук вече сгазих лука като се омъжих за него. Е, мажи

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 40429d9114
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не съм срещал такива, но предполагам говориш за наистина силно изпаднали типове, защото колко да е успяла една жена... Да има стабилна работа и да си плаща сама сметките, то това е "успялата жена". Демек, мъж да търчи след такава заради "парите", значи да е безработен, криминално проявен, наркоман вероятно.

Ако става дума за жена с наследтство, род, връзки, такива неща, често ги преследват мъже с амбиции, така че нищо чудно и да успяват. Но естествено цялото нещо се върти около самата жена и какви мъже тя търси. Щото това, че се въртят такива, не значи, че ще им върже. Ако тя оцени някои по-пробивен, амбициозен човек е едно, но ако е нещо като първата катергория - криминално проявен, наркоман, е съвсем друго...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 390c70ad10
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ха-ха, и какви са тия "мъже"?
Това мъже ли са изобщо?
По-скоро за съвременните джендъри и гейчовци ми прилича да е писано това...

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2aa8a2a9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За щастие не познавам такъв човек, но наистина има и такива мъже. Мен не ме интересува финансовото положение на една жена, за мен е много по-важно да се обичаме и разбираме.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3688dc576e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Лошото е, че жените златотърсачки са в милиони пъти повече от мъжете такива.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5bc7484e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Има. Попадала съм на такъв. Много долна, манипулативна и гнусна курва беше, а може би и още е такъв. Обичах го, но като видях какъв е, направо ми се доповръща от него. Играеше го ангел, ама се оказа един от най-големите боклуци, които съм виждала в живота си. Така че, дами, пазете се. Има много като този, на когото аз попаднах. Имайте си едно наум, отваряйте си очите и ако повече от веднъж ви смуче пари - шут отзад, без да ви е жал. Казва ви го една, която бе много милостива, но си получи "наградата" за добротата си.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 63b713b678
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Да, има, бившият ми е такъв, в комбинация с кръшкач. Новата му е доста заможна, как не се усеща тази жена, не знам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a4f0d1a28a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За сега не видях никви примери или доказателства за такива мъже, спрямо жените такива, които са в почти 100% вече. Особено с тази суета и соц мрежи.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 673da0775c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Засега се пише заедно, малко лумпенче от номер 10. Прочети 3 пъти коментара на номер 3, но бавно, без да се напрягаш, да не вземе да се разпори последната ти мозъчна гънка.
Към авторката - нисшите духом си остават така, познавам и много добър художник, който никога няма да успее, защото хората не купуват само картина, а и се асоциират по някакъв начин с автора.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 111d6c82a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Любовникът на най - доброта ми приятелка беше такъв. Караше я да се чувства на 7 -то небе, а в същото време я муфтеше за пари. Той беше чаровен и умееше да омайва. Любовта обаче е сляпа и човек, когато е влюбен и най -елементарните недостатъци на другия не вижда. Съпругът й разбра за нейната връзката и се разведоха. Тя повече не можеше да бъде провайдър. Тогава прогледна, любовникът и би шута и тръгна да търси следващата жертва. Тя в момента е сама с едното дете, а другото остана при съпруга й.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 794ef8897a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   3 Разкажи повече, той не работеше ли?
Аз забелязвам, че мъжете търсят лесното, поне повечето искат делене на сметките наполовина. Да не се минат нещо.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2885205061
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Номер 9, не се усеща тази жена, защото те са отлични манипулатори. Напипват пролуките в съзнанието ни и проникват през тях. Ако жената не харесва външния си вид, той ще я обсипе с комплименти за красотата й. Сега. Според мен, един добър съпруг също би направил това, за да може половинката му да се чувства добре в кожата си, но тук целта е друга. Ние ставаме зависими от тези мъже, пристрастяваме се като към наркотик, а през това време те изсмукват силите ни. И парите ни, естествено. Затова сутеньорите в началото сами дават наркотици на проститутките, за да се пристрастят към дрогата и след това да са послушни и да им изкарват пари. Абсолютно същото е. Само дето нашата дрога е ниското ни самочувствие, очакването ни да бъдем обичани, готовността ни да направим всичко за любимия човек и вярата, че щом ние сме почтени хора, то всички са такива.
Битува мит, че мъжете-курви се насочват само към богати жени. Това не е вярно. Жена, която коли и беси в офиса, обикновено е достатъчно опитна в деловите отношения, че моментално да усети, че тази сделка е в неин ущърб и да изхвърли паразита. Обикновено мишената са работещи жени, на които не им достигат емоционални преживявания, преживели са разочаровали ги връзки или бракове, не им достига секс, внимание и романтика, страхуват се от самотата и все още таят надежда да срещнат своята любов. И тук се появява "съвършеният" мъж. В началото той наистина ще бъде съвършен, докато не налапате въдицата. Оттам нататък вече описах в предишния си пост какво ще ви се случи.
Още един съвет: слушайте приятелите и близките си. Понякога хората покрай нас виждат ситуацията по-ясно, заради самата дистанция, а ние, които сме заслепени и практически подложени на хипноза, си мислим, че сме в рая. Когато приятелки започнаха деликатно да ме питат защо винаги аз плащам в заведенията, аз помислих, че просто ми завиждат за красивия мъж и се изпокарах с тях. Когато майка ми ме попита докога аз ще покривам сметките и този човек не получава ли заплата, се скарах и с нея. Аз просто не давах никой да каже лоша дума за съпруга ми.
И аз не знам кога изтрезнях. Може би тогава, когато лежах болна и нямах пари за скъпите лекарства, които ми бяха предписали, а той се прибра радостен, че си е купил нов таблет.
Номер 10, тази тема не е да сравняваме процента меркантилни мъже и жени. Тя е за мъжете златотърсачи. Такива има и лично аз поне се опитвам да очертая техния профил, за да предпазя други момичета от такива господа. Ако нямаш какво да кажеш по темата - чети и си мълчи.
Всъщност, тези мъже не търсят богатство, те търсят лесен и удобен живот. Когато си мислите, че ви ревнуват (и вътре в себе си лекичко се радвате), това не е ревност, а страх, че някой друг ще се намърда на тяхното място. Когато ви правят подарък (обикновено само за празници, понеже няма как), ще е възможно най-евтиният. Ако по някаква случайност купят продукти, те ще са най-некачествените. Последното е с цел да кажете: "Ох, пак са те излъгали на пазара! Остави, вече само аз ще пазарувам".
Защо е целият този цирк? В някои случаи тези хора издържат предишни семейства, в други - имат натрупани кредити, в трети - не им се работи. Или всичко това накуп (както в моя случай).
Моя приятелка мислеше, че мъжът й получава минимална заплата, защото така й казал, докато накрая не разбра, че той е три пъти по-добре платен от нея и всички пари си ги спестява в тайна банкова сметка, докато тя се бъхта да работи като вол, за да живеят прилично.
И последно. Мацки, вие имате право на информация. При най-малкото съмнение, проверявайте бележки от банкомати (там е указан остатъка по сметката), чатове, телефони, фишове за заплати и прочее. Няма абсолютно нищо нередно в това да знаете в каква ситуация се намирате. Избавете се от скруполите, че това "не е редно". Не е редно и да ви лъжат и ограбват.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 56ba0663e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Явно доста жени са си патили от такъв, аз включително.
Бях много млада, той много обигран, бързо заживяхме заедно.
Няма и месец след това напусна работа, каза че шефът му бил много проблемен и го махнал, вдигал ми скандали за нищо.
А аз се връзвам и му съчувствам - ууу, че лош шеф.
И така и не започна друга работа почти 3 години, все никоя работа не беше достатъчно достойна за него, никое заплащане на ниво, никой шеф - добър...
По късно разбрах че дължи пари на кой ли не, че и бившата му го е издържала, че има кредити, кредити, кредити, които дори майка му плащаше, а после аз...
Гледам много такива са се навъдили.
И не таргетират глупави или бедни жени, а жени с професия и ги използват до дупка...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5222641955
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Аз не виждам нищо лошо в подобни връзки, в които единият има повече материални възможности и/или социални контакти, и помага на другия. Важното е да се обичат. Рядко има хора, които да не виждат, че ги използват, т. е. някой да е с тях само заради ползата, а те да не забелязват... лесно се разбират толкова елементарни мотиви.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 384ea2231d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   До номер 3: Изключително полезен коментар! Поздравленич! Мъж съм, но моя близка в момента е в подобна ситуация И дума неможе да се каже за "любимия", който много бързо се настани при нея, за да не плаща квартирам напусна работа, за да има време да си търси нещо по- достойно...вече 6 месеца, ползва нейната кола, понеже има климатик и т.н. Хора, отваряйте си очите, че в един момент става страшно....

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2ddc96bd5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Тези мъже, сигурно са повече от жените. Случвало ми се е да ме отхвърлят щом разберат, че не съм заможна.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d4d3d398f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

20.   Nаха, когато мъжът е с кинти - “търся сигурност“ , когато не е - “златотърсач“ :) Добре дошли в прекрасния нов свят на равноправието , където или използваш, или си използван...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e0a9f40822
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Номер 16, ако си жена, ти си идеалната потенциална жертва на мъжете златотърсачи. Точно така, "важното е да се обичаме" - оттук се започва. Важното е да си "помагаме". И да, няма толкова тъпа жена, която да не се усети, че е използвана, камо ли пък аз, умницата. И вече си налапала кукичката. Ще се усетиш какво се случва, когато се съсипеш от работа, притеснения, тревоги за оцеляването ви и осъзнаеш, че всъщност вече не живееш собствения си живот. Цялото ти съзнание ще бъде обсебено от мисълта как той, паразитът, да бъде добре. Как той да е нахранен, облечен, зарадван, обгрижен, без значение, че ти си носиш от къщи сандвич за обяд, тресеш се от нерви и си боядисваш косата сама в къщи. Ще си казваш: "Като види моята всеотдайност, още повече ще ме обича". Той ще поощрява това, ще те зомбира с всекидневното "обожавам те, ти си прекрасна" и ти още повече ще се оплиташ в мрежата му. На това пълно обезличаване и загърбване на нормалните си човешки нужди ще му викаш "любов". Но то не е любов, а зависимост. Наркоманът не си забива спринцовката, защото му е приятно да се боде, а защото не може без наркотика. По цели нощи не съм спала от мисли как ще покрием и този месец разходите. Почивен ден не съм имала от години - постоянно работя. Мъжът ми ходи на работа, твърди, че изкарва 1000 лева, с половината от които покрива кредит отпреди да се познаваме, част от останалите дава на дъщеря си от първия брак, а с другите си плаща транспорта. Но разбрах, че това не е вярно. Първо, печели много повече. А когато направих сметка, цифрите показаха, че за тези години въпросният кредит отдавна е изплатен. Освен ако не е вземал нов, за който не зная, както и не зная с каква цел. Но разумът ми се събуди чак след като хормоните се поуспокоиха и тогава видях истината. Да, много е тежко да осъзнаеш, че не си обичана. Да разбереш, че пет години си била лъгана, докато си съсипвала здравето си, за да е доволен "любимия". Но...
Казвам ви, този ми е третият. Първият поне наистина беше беден, но и страшно мързелив. Срещнах го след 15 години - същата работа: без една стотинка и гледа да се намърда някъде. Навремето пишеше "гениален роман" и аз, глупачката, покривах разходите, че "писателят" да работи на спокойствие. Ни роман, ни дявол няма.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 56ba0663e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Номер 21, толкова познато ми звучи всичко, което пишеш, защото вече съм минала по този път.
Искрено се надявам никога да не ми се налага да вървя по него отново.
Препоръчвам ти една книга - "Никога повече съзависим", може би ще ти е от полза.
А тия, дето все чакат големия удар - пишат роман, правят бизнес план или правят сайт, който никога не вижда бял свят - и след още 20 години да го срещнеш пак ще си е същия, нула градация...
Оздравявай, обърни си внимание, за да не влизаш повече в такива връзки.
Пожелавам ти искрено да успееш да обикнеш себе си - това ще те предпазиш от такива отрепки, които се възползват от огромната ти нужда от любов.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d4d3d398f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   до 3
Ти си имала един такъв. 90 процента от жените около мен са така... Има такива мъже, да! Но също е вярно, че е са изключението. При жените е по-скоро правило....

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9b60e74550
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Номер 20, колкото и парадоксално да ти прозвучи, връзките, семействата са именно, за да се използваме един друг и да живеем по-добре. Огънят в камината топли и двамата или тримата, т. е. с едно количество дърва се греят няколко човека. Но! Мъжът ще насече дървата, жената ще поддържа жарта. Мъжът ще убие елена, жената ще го сготви. Така е от пещерно време до днес. Тук, ако не си разбрал, говорим за дисбаланса, когато мъжът очаква от жената хем да насече дърва, хем да поддържа огнището, хем да иде на лов, хем в същото време да готви, а той да си седи на топло в пещерата и да лапа. Изразявам се образно, защото не си разбрал същината на дискусията.
Аз нямам нищо против да бъда "използвана". Но по предназначение! Винаги бих подкрепила любимия човек, не бих го изоставила в труден момент, бих му осигурила нужните за работата му контакти, ще му помогна в социалната адаптация към едно по-високо ниво, ще му създам уют у дома и т. н. Но нали и ние, жените, сме човешки същества и искаме да си починем и да се облегнем на нечие рамо? Да почувстваме мъжката закрила? Мъжката сила?
Златотърсачите напълно игнорират тези наши потребности. Да, той ще те прегърне, колкото да ти замаже очите, когато се прибираш скапана от работа, но всъщност изобщо не му пука как се чувстваш. Интересува го колко пари си изкарала.
А! Още нещо. Момичета, има един лесен тест за разпознаване на паразита, пробвайте го. Поискайте да седнете с молив и бележник двамата и да направите една калкулация на приходите и разходите за месеца. Кажете, че просто не се справяте добре със сметките и искате той като по-умен да погледне къде са финансовите дупки. На бас, че няма да го направи. Това е сигнал!
Друг признак. Започва да ви крещи всеки път, щом изобщо стане дума за пари. Това е, защото знае, че жените възприемаме вербалната агресия като физическа и се плашим. Това е все едно да ти се озъби зло куче насреща - сработва същия инстинкт. А ако на следващия ден ТИ се чувстваш виновна за своята "дребнавост", обвиняваш се, че го "дразниш", чувстваш се като последната досадница и търсиш отново неговата любов и ласка, значи вече яко си го загазила.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a115030fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Мъж на 32 съм. Не съм виждал богата жена никога. ((освен някоя жена политик като Мая Манолова). Имам в предвид жена, която да е постигнала сама богатството си чрез ум и качества. Ако видя такава със сигурност ще изпитам респект а може и да се влюбя.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3688dc576e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Мъжете златотърсачи са единични случай. Обаче има епидемия от леки жени- златотъсачки, която трябва да бъде изкоренена.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a054481235
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Бях попаднал веднъж на една такава, като тя не беше златотърсачка, ами ЗЛАТОМИНЬОРКА и се опита да ме работи направо на идустриално ниво. Хубавото е, че не беше много умна и се усетих на време. От тогава внимавам много.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 621d896cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Номер 23, аз мисля, че темата е неправилно формулирана. Тя трябваше да е "Мъжете-търтеи". Донякъде са прави онези, които казват, че жените-златотърсачки са повече, защото имат предвид кифлите, които искат да ги возят в лимузини, да ми купуват джунджурии, да ги водят на Малдивите и да не работят. Да, съгласна съм, че в процент те са може би повече от мъжете, които искат това. Но ако мъжете-златотърсачи са единици, то мъжете-търтеи са масово явление. Огледайте се наоколо, бре, хора!
Мъжът-търтей не иска швейцарски часовник и ферари, той иска да живее удобно, да е нахранен и да не си дава много зор. За разлика от класическия златотърсач, той не е претенциозен - стига му, че някой друг му осигурява покрив над главата и обезпечава живота му. Да бяха само моите лентяи, с мед да ги мажеш, ама не. На една научна конференция сядам на П-образна маса срещу моя стара приятелка - професор и декан на факултет. Бре, гледам краката й така отекли, че не се събират в обувките. Понеже се прибирахме до София с нейната кола, я виждам в профил, че има и гуша. Защото ми е близка, дирекно я попитах. Оказа се, че е ходеща медицинска енциклопедия - диабет, щитовидна жлеза, хипертония и още куп болести. Защо не се лекуваш? - питам. Защото нямам време - казва - всички в къщи зависят от мен. Тази жена се убива от работа. Мъжът й е доктор по славистика. Ходи два пъти седмично в университета, прочита по една лекция и после лежи на дивана. А тя взема лектории из цялата страна, съвместява това с административната работа в своя си университет и постоянно пътува по конференции. Минава през къщи колкото да остави на мъжа си пари и пак потегля. Издържа и дъщеря им студентка, а и се грижи за болна майка на легло, т. е. плаща и на болногледачки. Такова весело момиче беше някога, сега въобще не се усмихва, с нея не може да се проведе друг разговор, освен по работа. Всички, които не са запознати със семейната й ситуация, страшно много харесват мъжа й. И защо не? Той е симпатичен, възпитан, образован.
Друга приятелка. Тя пък след поредица неуспешни връзки, в които винаги мъжете я зарязваха, прибра един екземпляр, който вече 8 години не е работил нищо. Тя се скъсва от работа, а той си сглобява у дома самолетчета, което му било хоби. Когато за първи път го видях и аз се подведох: приятен човек, държи я за ръката, викам си: ето че и на моята приятелка най-после й се усмихна съдбата. Тя все още е на фазата "ако го изгоня, няма да намеря друг", но се надявам да се осъзнае.
Трети случай. Аз не знам как тая жена успя да отгледа две деца, като вече 20 години не знае каква е заплатата на мъжа й. Живеят в нейната къща. През целия им съвместен живот тя е покривала храна, режийни, разходи по децата, всичко. Той работи, но когато му поиска пари за нещо, казва, че няма. Ако бъде настойчива - я бие. И него го харесвах - един такъв русоляв симпатяга, мълчалив, но приятен.
Четвърта. Тя пък е направо абонирана, също като мен, за търтеи. Най-големият "сладур" в нейната колекция беше един Боби, който 7 години друго, освен бира и цигари, не беше внасял в дома им (неин, естествено). Накрая я подмами да вземе голям кредит, с който да ремонтират неговия апартамент уж защото бил по-просторен. Тъпачката му направи ремонта и Боби я заряза, продаде въпросния апартамент, а тя до ден днешен изплаща кредит.
Та, мъжът-търтей изобщо не е изолирано явление. Когато се запознахме с моя последен паразит - всички го харесаха: общителен, енергичен, чаровен, с чувство за хумор, а и толкова влюбен в мен. След година-две обаче това скромно момче, след като се научи да разбира от вина и да се оплаква от обслужването в ресторантите, доби такова самочувствие, че реши, че е хванал Господ за шлифера. Т. е. реши, че аз съм до такава степен зависима от неговата харизма и уменията му в леглото, че няма накъде да мърдам. И беше абсолтно прав! Е, балонът все някога се пука, но кой ти ги дава едно десетина годинки да си живуркаш като цар на чужд гръб!
Най-страшното е, че търтеят трудно може да бъде разпознат. Златотърсачът си личи: той следи за модата, поддържа се, чете много, за да води разговор, има безупречни маниери, с една дума - постоянно лъска търговския си вид. Докато търтеят може да е напълно обикновен, скромен, възпитан и с нищо не отличаващ се човек, за който жените си казват: "Ето, едно нормално, добро момче, което просто ме обича. Аз не ламтя за богаташи и лек живот. Точно като за мен е". И оттук се започва.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 56ba0663e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   29, толкова си права, че чак ми се плаче.
По-лошото е, че това не се осъжда в обществото и тия хора си карат по линията на най-ниското съпротивление цял живот!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d753c54ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Виждам, че пишете тук, че такива мъже си оставали винаги така. Не съм съвсем съгласен и примера който ще дам е аз самия. След като завърших гимназия записах да уча и изобщо не ми се работеше. Знаех, че нашите ще ми дават пари и единственото което правих е да лентяйствам. Пропилявах си дните. Запознах се с едно момиче и започнахме връзка, тя работеше и учеше, винаги ме подканваше да си намеря работа но аз все отлагах и я лъгах, че си търся, а всъщност си лежах в леглото и гледах сериали докато тя работеше. Много често ме е черпала и ми даваше пари в нужда. На мен ми беше добре така и не си търсих работа, докато един път на нея и писна и прекрати връзката. Много трудно го изживях, после си намерих ново момиче и отново същата история се получи, като след като и тя ме остави и нашите спряха да ми дават пари често. Накрая се принудих да си намеря работа. Трудно ми беше в началото, но постепенно свикнах и ми стана навик, а и когато си изкарах първите пари беше най-хубаво защото почувствах, че сам съм постигнал успех. От тогава минаха години, сега имам прекрасна жена, връзката ни се развива страхотно, работим и двамата, щастливи сме и се разбираме.
Чак сега, години по-късно, осъзнавам колко пропиляно време е било тогава и какъв търтей съм бил, разпознат се в горните коментари. Но пък съм и горд със себе си, че успях да се взема в ръце и осъзнах, че да имаш здрава и щастлива връзка, отговорността е и на дамата партньори.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker