Майка ми иска да си върне изгубените години с мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Майка ми иска да си върне изгубените години с мен
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1485 пъти
Здравейте, искам да споделя. На 25 съм и съм омъжена, след броени дни очаквам да ми се появи първото детенце. Моята история е като на много на моята възраст. Родителите ми ме оставиха на баба ми и дядо ми да ме гледат и заминаха в чужбина. Никога не съм имала силна връзка с майка ми, ама никога. Винаги съм я виждала най-много веднъж годишно и по телефона веднъж седмично. Имало е период да не се чуваме цели две години, просто тя не искаше връзка с мен. В един даден момент аз вече не бях 5 годишното момиче, което те оставиха на баба ми и дядо ми. Тя започна да ми помага финансово. Преди година с мъжа ми се преместихме да живеем в държавата, в която е и тя, но с времето тя започна да ми звъни по 10 пъти на ден, да се сърди, че не и се обаждам като си лягам да спя и тн. Опитва се да ми бъде най-добра приятелка и понякога ми държи сметка за много неща. Аз имам вина, че и приемам финансовата помощ и съжалявам, но на моменти едвам се справяме и за това си позволявам да приема. Никога не съм имала такава близост с нея, тя не знае нищо за мен, не знае имам ли алергии, какво обичам да ям и тн. И когато имах нужда от майка тя не беше до мен, а само обещаваше. Свикнала съм без нейната обич и подкрепа и сега ми идва в повече всичко това, разговори, сръдни, държане на сметка.

Моля ви посъветвайте ме как да и кажа, че искам да не се чувствам притисната и като във връзка с нея. С мъжа ми се чуваме по-рядко и то ако има нещо, аз непго притеснявам докато е на работа, докато тя ми звъни през половин един час и ми идва в повече. За половин час няма какво толкова да се промени.

Знам, че звучи гадно, но просто се чувствам притисната и то много и ви моля за съвет как да се държа с нея без да я обидя. Моля без нападки, имам нужда от морална помощ.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 65a9aac604
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз знам какво е да те отгледат баба и дядо. Единствено хората като нас биха разбрали за този проблем. Очаквай нападки, но не обръщай внимание, те са имали родители до себе си. На мен също няма да ми е ок тази ситуация....
Поговори с жената, би могла да те разбере
Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 69640c343c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спри да приемаш финансова помощ, сподели й, че не си ок да се меси така и да ти звъни по 100 пъти на ден, ако не се съобразява - не й вдигаш и точка. Не си длъжна да я търпиш, за да “не се разсърди”. Ти си знаеш как искаш да разполагаш с личното си време и с кого искаш да разговаряш. Тя не се е чувствала длъжна да се грижи за теб въпреки, че е длъжна по закон, ти ще й се чувстваш длъжна да й угаждаш на стари години. Сигурно ще очаква ти да й сменяш памперса, а?
И не по темата - нямате пари, а се женитв и правите деца, които не можете да издържате. Що за логика? То не може да лапаш парите на мама, а после да й се сърдиш, че се меси. Първата свобода е финансовата. После идва всичко останало. В един идеален свят, родителите обичат и помагат безвъзмездно, но повечето са егоисти и гледат себе си. Вземеш ли пари или къща от родители, това те чака. Не си ли чела историите тук?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: fcfe9963fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ето това е удачна тема, от която много хора могат да си вземат поука, че децата не са кученца и не са предани на родителите си цял живот. В един момент децата се отделят и заживяват свой живот.

Ценете децата си докато са малки, защото после живота ги грабва и не са тези вечно свободни, както винаги.

И аз имам малка история по този повод, но може би ще я споделя по-долу.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e3a0784093
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма да коментирам съдбатаа на двете ви до този момент. Замисли се каква е причината тя да ти звъни непрекъснато-може би изживява някакъв тежък период, или е решила, че бидейки бременна, има нуждаш непрекъснато да ти виси като квачка на главата. Вероятно, нямайки никаква връзка с теб много години, не знае каква да е мярката в общуването с теб. Като разбереш причината, насочи усилията си в дадената посока. Ако има трудности, я подкрепи, ако не като дъщеря, поне као жена. Ако е решила, че ти имаш нужда от такова обгрижване, поговорете, че те натоварва. Недей да мълчиш и да я отблъсваш или да се караш нея, или да й се сопваш. Но си отстоявай личния живот. Важното е да намериш баланса.
До някъде те разбирам-аз също бях метната на бабите на село, родителите ми бяха разведени. Това се отрази на целия ми живот. Не упреквам майка ми, сега тя е на 83, аз на 60.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3fec435df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Сложи граници на отношенията. Мъжа ти да учиъезикътхи да работи сносна работа за да се справите финансово. Ти може би също имаш право на бр. часове работа. И оз съм в чужбина при майчинство е до 20 часа месечно. Бъдете независими! Това е решението.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 65a9aac604
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Към номер 2!! Помолих без нападки! Сватбата сме си я платили с наши спестени пари, изкарани с пот на челото! Казах, че понякога ни помага и това е от както се преместихме в чужбина при нея, не ни дава хиляди, говоря за някакви къси пари, когато имаме нужда, все още мога да кажа, че сме нови в държавата и никой без помощ няма да живее ок някъде, където започва на чисто!

Проблема ми е друг, но явно не четеш, явно знаеш, какво е родителите ти да са до теб, най-вероятно си някой чичак, който живее с мама и избира комплекси по тези анонимни сайтове.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5cb0eb9254
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Приятелски съвет: НИКОГА не се опитвай да запълниш емоционалните дупки на родителите си!
Сега вече ти си имаш твое семесйтво, твои грижи и отговорности. Човек на родителите си не дължи НИЩО - дължи го на децата си. Така е устроен светът, така се продължава веригата на живота. А ти пък на твоите родители - още по-малко да им дължиш нещо... по-скоро на баба си и на дядо си (ако са живи).

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d7bf5ba2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз пък мисля, че трябва да й дадеш шанс.Въпреки всичко тя ти е майка. Може да те обича много и да е трябвало да работи в чужбина и сега когато си наблизо да те иска до нея

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 056af6182f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, тя ти дава за да те държи до себе си. Ако спреш да вземаш тя ще се разсърди. Кажи й в прав текст точно това което каза и на нас. Какво ще се промени ако й кажеш как се чувстваш? Тя ще ти се разсърди и ще ти стане по-малко майка ли? От това по зле може ли да е? Каквото било било, след като я нахраниш обаче й прости. Така ще установиш дистанция.
Явно е човек който лесно се привързва или пък вече е на възраст и се плаши да не е сама. И двата случая ти остава майка. На майките се прощава, нищо друго не може да се стори. Така са ме учили мене.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5cb0eb9254
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До твето пълнолетие (или хайде - до 21-годишна възраст, по американските стандарти) сте майка и дъщеря, след това - или оставате приятелки, или всяка си хваща пътя! Каква е тази "майка" на човек на 25?!
Не ме разбирай погрешно - не да не я уважаваш или нещо такова, но това, което прави тя с теб сега е отвратително! Нищо ама НИЩО на този свят не може да преомени времето, когато тя НЕ Е била с тебе, а е ТРЯБВАЛО!
То за всяко нещо си има време - не може да ти се запали къщата, а ти да тръгнеш да гасиш след 5 години, нали ме разбираш?
Не ѝ се връзвай на глупостите, ама изобщо! Гледай си НОВОТО, ТВОЕТО семейство и назад не се обръщай. Тя вече не ти е МАЙКА (в смисъл - като роля в живота ти).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker