Споделете мъките и проблемите си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Споделете мъките и проблемите си
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 3376 пъти
Здравейте приятели! Пиша този пост за да можете под него в коментар да споделите своите мъки и проблеми! Като опитен психолог бих дала адекватен съвет, както се надявам и други приятели от групата.
Лек и усмихнат ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 55

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 20d3ffa640
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имам всичко, но не съм щастлив.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a0b40c38d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, имате ли сродна душа? И защо като имате всичко се чувствате по този начин? Споделете.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e77b0b1ca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Имам всичко за което се борих до тук много време в професионален план и това ме държеше жив и ме караше да продължавам да се боря.Сега когато преизпълних плана ми е празно и тъпо и не виждам смисъл освен консуматорския такъв на нещата.

В Личен план съм пълна издънка сериозна приятелка нямам и не ми трябва харча си парите по елитни курволяци за да запълня празнината в себе си и всичко общо взето се движи около консумацията на живота при мен.

Успех на всички празни души и надежда винаги има предполагам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 348c2d52ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ме приеха в университета, не мога да си намеря работа, нямам приятели и се чувствам подтиснато, сякаш ми предстои нещо лошо, сякаш никога няма да успея и да сбъдна мечтите си, защото е трудно.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 20d3ffa640
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   2, абе всичко ми е 6. Имам семейство, любов, деца, работа, всичко. Обаче искам... как да кажа... дали пари, дали признание, дали лично удовлетворение от успехи. А съм стигнал тавана в кариерата и по-нагоре вече почти няма накъде.

За да ме разбереш по-добре, ще го кажа така. Като бях малък играех на Супер Марио. Още първия път играта ме грабна. Аз съм такъв човек, че нещо като ме обземе и докато не стана спец не ми дава мира. Та хванах се и само за 2 дни вече можех да я превъртам, когато си искам. Обаче докато играеш, се трупат и разни точки, които по принцип не служат за нищо, просто ей така някакви цифри. Аз я превъртях първия път с 300 000 т. по спомен. После започна да ме гложди да я превъртя с повечеи да подобря рекорда си. И започнах докато я превъртам да правя безсмислени неща в играта. Примерно да чупя тухлички, които няма нужда, да си убивам костенурки, вместо просто да ги прескоча, само и само да трупат точки. Всеки следващ рекорд ми носеше неописуема наслада.

Разказвам това смао като пример за начина ми на мислене. Това мислене се пренесе във всеки аспект на живота ми. Завърших най-елитната гимназия. Борех се за всяка смислена и безсмислена оценка, точно като за точки на Супер Марио. Състезавах се по олимпиади, печелих грамоти, какво ли не. Играех всякакви игри, бях и състезател по борба доста години. Абе какво ли не съм правил, само и само всеки път да има над какво да трупам повече "Марио" точки.

По същия начин се и поиздигнах в работата, обаче сега стигнах тавана. Няма накъде повече точки. Пробвах бизнес, не ставам за такъв. С времето започнах да зациклям, да затъпявам от еднообразието, липсата на предизвикателство.

Моята жажда за успехи е като празна чаша. Тя е жадна и страда, защото бленува за вода. Докато я пълниш, нирвана, върховно щастие. Но като се напълни, няма какво да пълниш повече, а зависимостта от щастие си остава. Трябва да вземеш още една празна чаша, за да има какво да пълниш. И така докато всички чаши свършат. После започва болезнената летаргия. Застой, скука, липса на предизвикателство. Трябва да започнеш да изливаш чашите, за да има какво да пълниш, а това е още по-болезнено. В моя случай е да заеба цялата си кариера и да започна да уча ново нещо. Отскоро съм студент. Искам да започна ново нещо от нулата, само и само да се развивам. Кофти е, защото си стигнал едно ниво в старата професия и трябва да зачеркнеш всичко и да започнеш от нулата. Не е лесно да си взимал хубава заплата и да започнеш пак от студент, стажант и т.н. Но се надявам да постигна големи успехи и там само до няколко години. После пък кой знае - в комбинацията от двете професии може да излезе нещо наистина красиво и ценно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9af153973c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Намерих си работа след като дълго време нямах. Бях доста отчаяна, но късмета ми се усмихна. Колкото до любов-нямам успех. Последната ми връзка беше преди година, от сега насам-нищо. Гадно е като гледаш колко са щастливо влюбени всички, но понякога се получава така.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a0b40c38d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябва ви само и единствено позитивно мислене и нова цел. Целите са за да се постигат и да имаме нови такива.
Ще ви дам пример: до сега винаги съм си планирала живота и всичко е по вода. Половин година преди съпруга ми да ми предложи да се омъжа за него аз знаех! Той го е решил доста след това. Просто си повтарях, че тогава ще бъда негова годеница и така и стана. Радвах се за предстоящото събитие, дори да не беше планирано от негова страна. След сватбата: знаех кога ще забременея.. и познайте-така и стана. Месеци след като се роди сина ми знаех, че мъжа ми ще преуспее в личен план и ето го сега, сбъднал мечтата си . Просто имайте вяра в себе си и винаги ама винаги позитивна мисъл, единствено ТЯ ще помогне.
Малко бонус от мен: винаги съм се възхищавала на документалния филм “Тайната” .... :)
От авторката

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5dfbf303a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

8.   Ти, ако си опитен психолог хич няма да пишеш тука, защото графикът ти ще е пълен, а в малкото свободно време ще си гледаш детето и мъжа. Според мен си по-скоро някаква студентка по психология.
А това за филма 'тайната' направо няма да го коментирам.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 20d3ffa640
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Точно "Тайната" ме докара до състояние на депресия. Трябваха ми доста години да се отърся от тази глупост. Това да си мечтая и "вярвам" не е за мен. Аз трябва да действам, да правя това, което ми е страст и обичам. Но ми трябваха прекалено много години да го разбера. Едва сега като започнах да уча, го осъзнах. Когато решавам задачите за мен всичко се променя. Парите престават да имат значение, реализацията също, псотиженията, щастието, вярата, всичко престава да има значение. Да намериш решение на задача, да измисляш креативни и различни начини, ей това е щастието за мен. Разбирате ли, за мен една гола и абстрактна вяра не е достатъчна да усвои жаждата ми предизвикателство. Трябва да го усетя, да правя нещо реално, да виждам резултатите и напредъка всеки ден. Това никоя вяра, религия и философия не може да ти го осигури.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 19de33dbfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, това че с "позитивно" мислене на вас са ви се случили нещата е страхотно, но не бъдете наивна. Живеем в многофакторен свят и бъдете сигурна някога вкусваме от горчивите плодове. Разбира се, не трябва да се предаваме, но не трябва и да си въобразяваме, че ако задължително вярваме в нещо, то непременно ще стане. По-здраво стъпилите на земята живеят по-щястливо.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a0b40c38d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   От авторката: всеки има право на мнение!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: cd56c549ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ами 5, просто ти трябва някаква цел - да отслабнеш с 10 кг, да направиш бицепс еди-колко си см, да научиш испански, да обиколиш всички страни в Азия, да рисуваш японски миниатюри... Това не е задължително да ти е професия, може да е просто хоби.
А позитивното мислене и "Тайната" от опитната психоложка дори няма да ги коментирам :-) То ако ставаше така, психолозите щяха да са умрели от глад :-)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a0b40c38d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Аз подкрепям колежката. Тези, които не вярват в позитивното мислене да опитат с негативно! Споделете после как точно постигнахте нещо като не вярвате в себе си.
Аман от празноглави хейтъри.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c68d0db568
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Имам проблеми, но като знам колко по-зле има от мен от една страна съм благодарен, а и като цяло смятам, че едва ли има човек без проблеми. При мен нещата тръгнаха на зле, когато бях на 20. Преди това взимах наркотици и в един момент реших да ги спра. Случи се нещо като катарзис, но спирането на наркотиците ме доведе до дълбока депресия, която завъртя нещата при мен на зле. Дълги години щуках сред ада, но не се отказах, вървях напред и още продължавам. Сега съм на 28. В общи линии живота ми от 20 до 28 беше тежък, но изградих характер и в крайна сметка се изчистих напълно от дрогите, започнах да тренирам и д уча. Промених живота си. Проблемът ми е, че от 20 до сега 28, не съм имал приятелка. А пробвах с много момичета. Просто не става. Отделно от това хванах и язва и отслабнах. Сега съм 60 кила, 1,72. Това и малко промени външният ми вид, което допълнително ме комплексира. Не знам дали искам съвет или просто да споделя, като цяло знам какво трябва да направя. Да тренирам (което го и правя от 2 години ), уча нови неща в моята професия и имам планове да увелича приходите си и да започна собстсвен бизнес, подобрявам си и английския. Започнах да комуникирам с много хора. Мисля, че тези неща ще ме изведат в правилната посока и си карам напред. Някой ако се сети нещо да ме допълни, добре.. Като цяло съм нещастен заради провалените си опити с жените. Тва е.. но пък след всяка добивам някакъв опит.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 122771cb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Мъж на 31. Не съм излизал на среща с жена от 2 години. Някак си се отчаях от жените, но и от моят подход към тях. Свръхкритичен съм към себе си и към околните, голям комплексар съм, въпреки че съм средностатистически в почти всяко отношение, и съм странен в поведението си. Предполагам комплексите идват от прекаления перфекционизъм на родителите ми по време на израстването ми. Но би трябвало да съм го преодолял това уж, нали? Ето отново се обажда перфекционизма и самокритиката... Това е то, не искам съвет, просто споедлям. Проблемът е, че промяната е трудна,а и неща да положа труда и да си изцапам ръчичките променяйки се.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 747f4a4331
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Аз пък мисля, че "Тайната" е фундаментално вярна концепция. Малцина в този живот наистина се замислят какво представлява материята и от какви закони наистина се управлява.
Всичко, включително и материята, е енергия, която има честота. Мислите ни също са честота и влияят на материята. Просто тя е "по плътна" (втвърдена) енергия и се изисква по-концентрирано и дълготрайно въздействие. Нещо като да се движите в кал. Резултатите зависят от личната енергия на всеки човек и от концентрацията на мислите му.
Проблемът на повечето хора е, че мислите и желанията им са крайно хаотични и некоординирани, затова не виждат резултат от "молитвите си" и погрешно решават, че това не работи. Отделно, много хора не знаят какво точно искат.
Правил съм си многократни експерименти това и са ми се случвали неща, които бих могъл да определя само като чудеса. После, подхванат от ежедневието съм спирал да прилагам техниката и всичко тръгваше по старо му. Когато наистина искам нещо и се концентрирам - резултатите са наистина потресаващи и все по-бързи...понякога до ден-два.
А за това дали "Тайната" и психологията имат нещо общо и дали си пречат едно на друго...ще каже авторката :)

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7e12b8dec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До 8!

Абе мълчи, бе! Тръгнала да разправя на хората, какво и как да правят с живота, и врмето си! И какви са тея заключения - мъже, деца ... Саккън няко да не реши, да помогне, заради добрината на сърцето си!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 38651afb9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Е, онзи ден се оплаках в една тема. Проклетата ми младоликост. Преди малко родителите ми ме накараха да им купя бира и цигари и веднага се почнаха кървавите погледи и хилене от клиенти и продавачки. Най ме е яд, че никога не съм се напивала или пушила, а хората вероятно ме мислят за малка отрепка, заради подобни покупки. Дори лична карта понякога ми искаха...Другото са студентски проблеми, но като гледам повечето хора тук, проблемите им са доста по- сериозни от моите.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 525da6f5d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

19.   Авторката категорично няма как да е адекватен психолог.
Аз съм такъв и казаното до момента ме навежда на следните варианти:
а) жената си мисли , че е „натурален“ психолог и може да помага на хора без да е учила и година в университет
б) жената е нахъсана студентка по психология, нямаща още идея за професията си
в) жената е последователка на силно неадекватната школа в психологията , наречена „позитивна психология“, която много т.нар. консултанти по личностно развитие използват и заради които масово хората изпадат в депресия в конкретен момент
г) може би темата е шега или е създадена от любопитство

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 359f477bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   На 25 съм и имам сериозен проблем с общуването, прекарвам около 10-12ч пред компютъра. Трудно ми е да комуникирам с хората, в ежедневието често използвам едносрични думи за отговор. От типа на да, не, ок, аха, добре, има моменти в които се чудя за затъпявам

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8e4d81e42e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Авторката може да се отбие до темата за пълен и кратък член, пък и да отвори една за пунктуация, преди да си играе на психолог. Психолозите са грамотни хора. Психология кандидатства се с изпити по история и езикова култура, обучението преминава през прочита на огромно количество литература и завършва с дипломна работа и държавен изпит, самата професия също предполага много, много писане. Та, докато човек стане опитен психолог, неминуемо става и високо грамотен.
Още на първата лекция по обща психология, бъдещият психолог разбира, че е психолог единствено в кабинета си и в професионалните трудове, които евентуално пише. Не със семейството си, не със социалния си кръг, не с непознати. Не, защото не иска да бъде полезен, а защото знае, че най-важната предпоставка за успешно развитие на клиента е осъзнаването на нуждата от психологична помощ, която се изрязва в посещение при специалист, или в четене на материали за самопомощ- дело на психолози.
Второто нещо, което бъдещият психолог научава още на първата лекция, е че не съществува универсално лечение.
Третото нещо, което научава, е че такива "тоалетни издания", както се наричат в нашите среди, са изключително вредни за масовия потребител, както ви казват и коментиращите- те ги откъсват от реалността и ги възпират от действия и усилие.
Четвърто нещо, е че няма такова нещо позитивно мислене. Мисленето е процес, то няма знак. Има позитивна енергия, има честотна вибрация, има колективно съзнание, има смисъл от визуализацията и медитацията, само тогава, когато те водят към активно действие. Най-просто казано, чрез визуализацията човек осъзнава най-ясно целта си, преживява емоционално (не мисловно) удовлетворението от постигането й. Един вид, човекът поставя постигането й на пътя си, но дали ще извърви този път, или ще седи в поза лотус, чакайки чудо е въпрос на усилие и действия. Това, с което е полезна визуализацията, е че при редовното й практикуване се поддържа фокус върху целта, преживяването отново и отново предлага възникването на нови идеи за постигането, удовлетворението, което човекът преживява емоционално, поддържа висок ентусиазмът, подвига вибрацията и след преживявато, човекът се чувства окрилен, сякаш реално току що е преживял голяма победа. Това реално го въоръжава със силна мотивация. Но мисленето само по себе си, без усилия не би довело до резултати.
Рос

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 866fd9c495
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Моят проблем е, че не мога да се примиря с факта, че мнозинството е морално деградирало. Не че ми пречи, но този факт някак ме натоварва.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 659a6de0c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Мъж на 30 г. Съгласен съм с 22. Проблемът е, че го ударих на курвалък и аз влязох в групата на морално деградиралите. Преди си мислех, че преобладаващо мъжете са аморални, но това, което виждам с жените надмина всичките ми очаквания. Другият проблем е, че това ми харесва и е напълно неангажиращ. С една дума ебеш и живееш ден за ден. От 6 м.съм в това състояние, след като хванах годеницата си с един мухльо накалъп. Щяхме да се женим сега през септември, ама сватба нямаше. И така на никого не вярвам, не ми трябва бъдеще. На жена повече не вярвам. Изкарвам пари добри, но ги хвърлям по курви. Еми така ми е добре. Не мисля за нищо повече.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 62dca0a23a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Здравейте, пиша за мен , защото така и така ми е скучно и в безнастроение (имам подобни периоди в които преосмислям всичк). Уча в престижен университет и съм доста доволен от това което уча , тренирам от няколко години и имам хубава форма, бих казал , че съм доста адекватно мислещ човек, дори понякога сам забелязвам колко се отличавам и правилните хора също го забелязват, обичам да чета, развивам в духовен и културен план, обсъждам различни теми. Бих се определил , като доста позитивен и силен човек ( сиреч-всичко ми е наред) , но проблемът идва с момичетата, доста съм критичен , защото съм бил много нараняван преди , винаги съм себе си сред момичета и мисля ,че изпъквам , но по никакъв начин не дават индикации , че ги привличам , а ако има такива аз продължавам да гледам консервативно на ситуацията и се правя все едно нищо няма ( не мисля ,че съм хищникът който трябва да бъда). В момента си чатя с доста умно и симпатично момиче , тя казва ,че съм изключително принципен, умен и забавен ( не сме се виждали), проблемът е там ,че винаги приемам всичко насреиозно, твърде бързо се привързвам и сърдя , от 1 ден и половина не сме си писали защото я чакм тя да ми пише първа ( не става винаги аз да пиша пръв , а за момента не е започвала тя разговора, колкото и да й е приятно да си пишем , когато си пишем си пишем в продължение на часове и то все важни теми, забелязвам ,че сме абсолтно винаги на едно мнение, но прблемът е там , че като не ми пише така аз все повече се дразня-смачквам) попитах я веднъж дали иска да се срещнем, а тя отговори ,че първо би искала да се опознаем и тогава да се видим, с времето започна да ме разпитва неща които ме карат да си мисля ,че има някакви намерения , попита ме за ръст , какво тренирам и др. всичко изглежда точно , но проблемът е ,че бързо губя интерес защото се филмирам , че или съм я отблъснал или не иска да си пишем. Не знам дори защо го пиша това , но нали казват ,че така олеква , а пък и кой знае , може и да получа адекватен съвет и всичко да се нареди :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 19de33dbfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Номер 16, "със сигурност" много чудеса са ти се случили... аз познавам такива, вече са в лудница(не се шегувам). Същите глупости като на авторката. Той и Хитлер е мислил като тебе, имал е ясна цел, но руснаците го порязаха, теб вероятно ще те пореже живота. В твоите мисли очевадно е тотален хаос, посети добър специалист, с най-добри чувства ти го казвам, не го приемай лично.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 19de33dbfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Номер 13, едно е да не вярваш в себе си, друго е да си мислиш, че позитивното ти мислене гарантира успеха. Просто не трябва да се навлиза в крайности. Погледни номер 16 до къде е стигнал. Мислите били втвърдена енергия... и с това хейтъри.. голям аргумент. Хората просто очевидно са здраво стъпили на земята и следват целите си. Визуализацията наистина помага, тя е както когато инженер чертае проекта си, но не трябва и там да се навлиза в крайности.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7e12b8dec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   До 18

Това не е проблем мила, това е самохвалство.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 9cf7561c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Aз съм мъж на 26. Буквално знам и 2 и 200 в живота си. Имаше период, в който имах много пари, като за студент от нормално семейство се видях в пари и започнах да харча, като луд. Не знаех какво да правя с тях, купувах маркови и скъпи дрехи за хиляди, ядях само в лускозни ресторанти и давах луди пари за какво ли не. Имах свободно време бол, а жените заради парите ме търсеха постоянно. И точно тогава осъзнах, че парите не са отговорът на всички проблеми. Толкова празен се чувствах, в такава депресия изпаднах, че не знаех какво да правя със себе си. И точно тогава колелото се завъртя на 180 градуса. Изпаднах до положение да броя стотинките, жълти стотинки за хляб. В един тиган с олио и хляб съм си топял, защото нямаше какво друго да ям. Предателство от човек, който ме наричаше свои приятел. Изпаднах и от университета заради слаб успех и много пропуснати лекции и упражнения. Изтеглиха заем на мое име незнайно как, чрез измама и трябваше да го връщам. Забих се с още хиляди заеми, за да изплатя всичко, но ми отне 3-4 години. Започнаха да ме търсят всеки ден кредитори и да ме заплашват, дори се стигаше до съд. Дори за мен незнайно как се оправих с всичко, изплатих всички няколко хиляди на приятели, наеми, заеми към банки и дори на хазяйката, на която и дължах 2000 хил, че живях в нейния апартамент без да плащам известно време.
И сега на 26 сякаш съм се родил отново. Колкото и смешно да звучи и странно започнах да намирам удоволствие в елементарни неща, като това да се разхождаш и да усещаш че си жив и свободен без грижи.
И така 1-2 години, в които се радвах на спокойствието си досега. Работя незавидна работа, която не изисква висше. Сякаш току що съм се родил и съм готов да започна живота си отначало и начисто.
Отговорът не е в парите, но е по-добре да ги имаш. Безценният съвет, който мога да ви дам и научих е да се държим към хората с добро, защото си позволих да бъда арогантен и да се държа сякаш съм хванал Господ за шлефера. Има карма и каквото правим, то се връща в живота ни дори след години.
Намрете смисъл в нещо, което ви доставя удоволствие и не преследвайте парите, а се опитвайте да бъдете от полза на обществото, създайте продукт, който да ви носи смисъл, както на вас, така и на другите.
И най-вече радвайте се, че сте живи. Това е смисълът на живота, в самия живот. Няма смисъл, просто да се радваме, че сме живи и да живеем тук и сега.
Това от мен. Успех на всички

М26

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 83edf8ea66
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Омъжена съм с три деца, мъжът ми е в чужбина от две години, прибира се на няколко месеца за по - две седмици. Замина, понеже имаше дългове от хазарт, изплаща се малко по-малко. Изпраща пари да покрие и дълговете си и разходите на дома. За сега аз се справям с всички задачи свързани със семейството домакинска работа, водене на децата на децка градина и училище, плащане на сметки, водене на лекар и т. н. На практика съм се самозабравила в ежедневните си задачи. Не ми тежи и грам, мога да изкарам така и още пет години, но проблема е, че се чувствам недооценена от супруга си. Много добре осъзнава, че без семейство е нищо, но не си признава, че аз имам заслуги за нещо. Приятелите му, постоянно му говорят, че "има златна жена" и че друга не би го търпяла и ден, но не чува и не чува. Боготвори сам себе си, не излизаме никъде без деца, когато се прибира, все намира оправдания, чувствам се като бавачка на децата му и до там. През ум не ми е минавало да изневеря, понеже уважавам избора си и децата си, не знам той може и да има друга, макар че не ми е давал поводи да се съмнявам, но човек никога не знае. Решила съм да не се самообвинявам и да спра да мисля, че правя нещо неправилно, гледам си децата и това е, но ми е все по-трудно и не знам до кога ще издържа да живея така. Не съм наивна хлапачка, отдавна съм спряла да вярвам в хората и в любовта, единственното нещо за, което имам сърце са децата ми.

Ж32г

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4844c28f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Няма с кого да правя хубав секс.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ca2b53f60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Авторке, недей да се гавриш с хората, защото някой може наистина да се върже на това, че ще получи безплатна консултация от психолог. Години наред съм посещавала психотерапевт и не мога да си представя д-р Й., дори да е запознат с този сайт, да предложи услугите си и главно - при неговия график да намери време да пише и отговаря на въпроси.
Моля те, разбери, че това е много сериозна отговорност. "Популярната" психология повече вреди, отколкото помага. Ако си студентка първи курс, би трябвало вече да го знаеш. Страшно позитивна ли трябва да бъде жена, която е системно малтретирана? Според теб - да! Ако започне да скача от радост, мъжът й ще спре да я бие. Да пеем и пляскаме с ръце, че ни е блъснал влак? Ако мисли позитивно, сакатият ще оздравее?
Това са глупости. Хората имат проблеми. Тези проблеми не се решават с игнорирането им, а с действия. Работата на психолога е да подтикне КОНКРЕТНИЯ клиент да подреди в съзнанието си приоритетите, да канализира емоциите си и да вземе САМ решенията, които ще подобрят живота му.
"Опитният психолог", като каквато се представяш, абсолютно никога не поема отговорността да дава съвети. Никога! Той просто помага на човека да открие най-ефективната за него стратегия за справяне с проблема. Хубаво е, авторке, че имаш мечтата да работиш като психолог, но първо ученето, а после - практиката. Ти отсега се отнасяш безотговорно към професията си. Даваш ли си сметка какво ще стане, ако някой тук се представи за лекар вътрешни болести и започне да раздава "безплатни" съвети и да препоръчва лекарства на хора, страдащи от диабет, язва или хипертония? Моля и модераторите да обърнат внимание на тази вероятност!
А пишещите в тази тема - не бъдете толкова доверчиви, че да тръгнете по акъла на авторката, защото последствията може да са във ваша вреда. Забавлявайте се, споделяйте си грижите, но в никакъв случай не допускайте, че отговорите идват от професионален психолог.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 293d4d330d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   27, за теб е самохвалство, за мен е проблем да ме имат за "детенце", при условие, че съм млада жена на 21. Обидно е.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 119868f277
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Защо психилозите чарджат по 50 либани лева, за час седене ...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: af1a620951
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Аз пиша, не защото вярвам че авторката е психолог, а просто за да си кажа и моите терзания, хаха. Момиче на 18 съм и не знам какво искам от живота, нямам ясна цел и като цяло някакъв талант или нещо, в което съм добра. Записах специалност, която изобщо не ми харесва и не знам как ще се развият нещата. Абе като цяло съм крайно неориентирана в това, което искам и точно това ми е проблема.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 02838c483f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

35.   Черната Събота има най-сериозните проблеми. Само че тя не осъзнава, че изобщо не касаят младоликостта й. А психиката й.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c02535a48c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Да се похваля и аз! На върха на щастието съм, защото "От понеделник-няма шега"-както се пееше в онази песен на братя Аргирови! Защото наистина ще започна работа в Кейбъл Тех! Ще работя за каквото съм учил! А и днес ходих да си взема дипломата за магистър-СОСТ в Шуменския университет! А утре вече ще ходя да ми оформят договора и да започвам работа от понеделник! Най-важното бе, че на интервюто се представих добре-уговорката беше за 10.00, минути преди това се обадих на управителя, той каза, ме ще ме посрещне, след което се качихме горе! Всъщност през повечето време говореше той-каква заплата ще взимам, командировки и др. А проблемът с намирането на работа е, не образованието, а това че нямам още стаж, а съм на 36 вече, нито шофьорска книжка имам! Това са препъникамъните, когато човек търси работа! Именно тази фирма е най-подходящата, защото тук няма изисквания за стаж и шофьорска книжка, търсят се както хора с опит, така и млади специалисти! Този понеделник пуснах автобиография, с моите координати и на другия ден ми се обади Десимир Атарасов да уточним датата и часът за интервю! Както знаем, първото впечатление е най-важно, а то е, че съм дошъл навреме! Всъщност изчаках отвън на спирката и като наближи времето, се обадих на управителя! След интервюто той снима документите, за да ги даде на секретарката и си стиснахме ръцете! Сега остава да занеса свидетелство за съдимост и медицинско, както и дипломата, да уточним къде ще работя, както и транспорта! Някои казаха по-горе, че са теглили заеми, което е много лошо-а стигне ли се до съд, шансът за постъпване на работа силно намалява! Ето още един препъникамък! Дрогата и алкохола също влияят много лошо и човек става нетрудоспособен! А още на втория ден следва уволнение-работи се на терен, с инструменти, с монтажни тела и много други! А шефът няма да търпи някой да се тутка или скатава от работа, защото е неадегватен, както и да пуши извън времето за почивка! А с това се губят и сроковете-да речем, че днес трябва да се пуснат кабелите, защото утре ще се слагат пък датчиците за дим, камерите и др.! Никой не може да прави каквото си иска, ако иска да остане на работа и да му се плаща-трябва да работи заедно с другите! Оставете тези заеми, комари и дроги-те няма да ви дадат щастието, а само ще ви обърнат живота! Вече съм се реализирал на пазара на труда, както се казва, чист съм си отвсякъде, както преди, така и през настоящето, така и ще бъде занапред! А и тази е една от малкото фирми, които подават ръка на хора като мен и никога не бих си позволил провал! Това е от мен!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 97c0df6a10
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Един от най-големите ми проблеми е, че общо взето откакто се помня
винаги съм се чувствала супер самотна. Често и чисто физически е било така, но дори и когато съм имала компания и кръг от хора, с които да излизам и споделям, отново съм чувствала огромна самота - едно усещане, че нямаш никой близък, никой истински загрижен за теб, никой, който да харесва душата ти. Не съм адаптивна и това ми играе лоша шега при смяна на обстановката. Често чувствам, че не ставам за нищо, че няма нищо, в което да съм добра и да имам шанс да успея. Но се боря да го променя.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 52d496d5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Мой любим човек почина скоро.Това е най-голямата мъка

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c0aaa83cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Гледам, набедената психоложка и сама си пише коментари, в които подкрепя" колежката". Луда работа.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d5e2870510
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Тъкмо навреме ми идва тази тема. Кучето ми се загуби и мъката ми е непоносима. Беше ми голям приятел и сега не знам как да го намеря. На някой случвало ли се е, загубено куче да се върне само след време? За котките съм сигурен, имал съм случай котка да се върне след месец, но за кучетата не знам. Търся го всекидневно, но резултат няма. Как утолявате мъката?

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 20d3ffa640
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   39, да, и аз сега забелязах по хаша, че 13 е неин коментар. Няма лошо, иска да помогне жената, но пътя към ада е осеян с добри намерения.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0aef202513
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   35, ти първо завърши психиатрия, пък тогава се изказвай по въпроса кой има проблеми с психиката. В тази държава станахте големите специалисти по всичко, без да имате акъл за две стотинки.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d5e2870510
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   №40 съм, днес е велик ден за мене, докато се оплаках от непоносима мъка по кучето си, вече съм много щастлив, защото преди малко си го открих и вече сме отново заедно. Това говори, че мъката и щастието вървят ръка за ръка. Не трябва да се отчайваме, прави са хората които твърдят, че само позитивното мислене е градивно, даже и при най големите песимисти!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 20d3ffa640
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   BS, ние нямаме акъл за 2 ст., но пък компенсираш за всички.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 23bf4b38cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Хех, големи сте психолози Л)
Само че този сайт съществува още от времето, когато повечето от вас са ходели прави под масата.
Да, имаше добри психолози тук, но престанаха да пишат, може би заради опростачаването на аудиторията и цензурата.
Специално за позитивното мислене темата е дъвкана много:
http://spodeli.net/3/story-20356.html

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0aef202513
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

46.   44, ако имаше акъл за две стотинки, щеше да знаеш, че проблеми с психиката не се определят в анонимен сайт и без необходимото образование. За съжаление, обаче, природата те е ощетила откъм интелект и не можеш да го разбереш. Така, че не аз компенсирам, а ти. И за мен компенсираш, за което ти благодаря. :)


Black Sabbath

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7e12b8dec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   До 46

Уф, твойто мнение е посмешище. Хората се гаврят с теб и ти дърпат конците, да видят как ще реагираш. Все едно, да имаш умствено изостанал в класа и да го правиш на палячо ...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e7d589489b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Най-голямата ми мъка... Влюбена съм в приятелка. На 28 години съм, цял живот съм имала връзки с мъже, но харесвам жени и не мога да го споделя с никого. Приятелите ми никога не биха го приели, роднините ми също. Имам две приятелки лесбийки, но дори и с тях не мога да споделя, защото те смятат, че съм супер хетеро и праволинейна. Ще си кажат, че имам в временно увлечение. Чувствам се адски самотна. Искам връзка и семеен уют, но не мога да го имам с човека, когото обичам... Целият ми живот е една лъжа, която ме уморява ден подир ден... не знам какво да правя

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 866fd9c495
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   46, ти ако видиш някой, който се изживява като Наполеон (примерно), ше ти бъде ли нужда диплома за психиатър, за да знаеш, че този човек.. как да го кажа по-деликатно... не е като другите? Или ако някой кашля и има температура, трябва ли да си лекар, за да знаеш, че не е напълно здрав?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8e4d81e42e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   48, какво ако това, което хората смятат за теб се окаже грешно? Какво значение има дали ще решат, че това е временно, или че е твоята същност?
Какво като някой не приеме това, което си? Това, което си ще се промени ли, в зависимост от това кой, как го приема?
Какво ако не припокриваш очакванията за теб?
Цял живот ли ще живееш за да изпълняваш чужди очаквания?

 
  ...

1-50 от 55
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker