Болна ревност и заплахи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Болна ревност и заплахи
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1589 пъти
Здравейте! Нямам с кого да споделя и затова пиша тук, ще съм ви много благодарна, ако някой ми даде адекватен съвет.
Приятелят ми има някакви много сериозни депресивни състояния и мисли за самоубийство. Това продължава откакто сме заедно, почти три години. Доколкото знам и преди е имал такива наклонности. През цялото време съм се опитвала да го подкрепя, да му вдъхвам сили, положителни емоции, да ама когато човек иска нещо такова никой не може да го спре. Изключително е ревнив, страда от някаква параноя, все съм ходила някъде, някакви конспирации срещу него от мен и така. Агресията му беше насочена само към него, като към мен е осъществявал само психически тормоз. Стигнахме до там, че ме обвинява за всичко лошо в живота си, по цял ден, всеки ден ми повтаря как не искал да живее и ще се самоубие, изпада в някакви пристъпи на ярост, започва да ме обижда, да ме обвинява, навя ми чувство за вина за всичко, а то аз го поддържам жив вече три години. Ако не е едно да се депресира, ще е друго. Вкопчил се е за мен, иска да ме контролира, обсебил е живота ми, нямам социален живот (както и да е това). Искам да се измъкна от него вече, психически не издържам, сякаш ме мачка постоянно, казва, че ме обича, но му доставя удоволствие да страдам когато и той. Сега ме обвинява, че си сменил работата, която е по- хубава, по- платена, за което аз не съм виновна. Той сам си я намери, сам си взе решение, аз нищо не съм казвала. Просто трябва да има някой виновен. Взела съм решение да се махна от него, защото скоро ще ме довърши, подложена съм на брутален психически тормоз, все той е прав, аз нищо не мога да кажа, защо съм облякла това, защо съм минала по другата улица и като кажа, че ми тежи ме обвинява, че бил достатъчно зле, за да го тормозя още. Искам да се разделя с него, но ме е страх, защото наистина има някакъв проблем с психиката, не просто да се преструва. Аз знам, че когато тръгна ще си направи нещо, а не мога да бъда виновна и за това, чувствам се в безизходица и понякога си мисля да изпия няколко хапчета и да се приключва всичко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: a7da4be9d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тръгни си. Той е насилник и оставайки с него, убиваш себе си. Какво той ще направи след това е само и единствено негова вина и отговорност.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1ba6d40e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За какво ти е този ненормален депресант? Я му тегли една и бягай с 300, изтрии го от живота си, социални мрежи и всичко. Даже не знам как си издържала три години, може би и ти не си добре с психиката?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b65d457e86
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Я недей мисли глупости! Събирай си багажа, докато го няма и си тръгвай! Ако те заплашва - веднага жалба в полицията за психически тормоз. Ще го привикат и ще го предупредят. От къде на къде ти да си виновна, че той не е добре и иска да се самоубива! Като е толкова сериозно положението, да иде на психиатър. Ти не си отговорна за здравето му и не можеш да му помогнеш. Той те манипулира така, за да останеш и да продължава да те тормози. Не те обича, хората които обичат, не тормозят близките си. Също така, ако иска да се самоубива, не е нужно да ти го споделя, това си е чиста манипулация, ти лекар ли си, че да трябва да ти го казва точно на теб? Тръгни си от тоя изрод, преди да те пребие или убие, защото този момент е близо. И моя така заплашваше със самоубийство, кълцал се е с нож и кво ли не и аз си мислех, че агресията е насочена само към него. Е, започна след няколко години да ме заплашва с убийство и избягах. Като го помолих да иде на лекар, след поредната заплаха за самоубийдтво, пак бях лошата, как не ме било срам да му говоря така... Сподели с майка си, сестра си, някой друг близък или приятелка, за да ти помогнат. И в никакъв случай не се връщай това ще го мотивира да започне да се държи още по-зле.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8b9861a63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте, от авторката.
Стана страшно, пак искаше да се самоубива и говорих с майка му, казах й, макар, че много пъти съм и казвала за тези проблеми и тя ги знае добре, отрича го, все едно несъществува. Този път не бях с него, бях си вкъщи и не исках да отида да го спасявам и казай на майка му, казах й че не съм там. Тя пратила баща му, не знам какво е ставало, но след малко тя ми пише и ми казва, че аз съм виновна за нещата, да съм си купоняслва и да съм си живеела живота, а той да се самоубувал, така ли. Била съм долен миндил. Аз просто исках да помогна, защото не мога повече сама да нося това бреме и имах нужда от помощ. Той после ми звъня, крещя ми, че не съм имала право, побесня, заплашваше ме цяла вечер, че щял да ми отмъщава, да се простя с лицето си, ще ме намери така и така. Почувствах се много зле, защото май не постъпих правилно, не трябваше да казвам, а просто да си взема нещата и да се махна, но как да го оставя, като знам, че може да си посегне. Снощи ми взе страха, идва два пъти, обиди, заплахи. Последно каза, че няма да ме търси повече и да не идвам на гроба му, но аз не го спрях. Сега не влизам в интернет, защото ме е страх от тормоз, карам други да гледат кога е бил онлайн последно. Бил е на линия днес, иначе не ме е търсил. Не знам какво да правя, дали да звънна да го видя, да се извиня за постъпката си, не трябваше така да става.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a7da4be9d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Авторке, повече никаква комуникация с тези. Над теб се упражнява насилие, разбери го. Тези хора са луди и ти не носиш отговорност за тях. Колкото по-бързо се махнеш, толкова по-малка е вероятността да пострадаш. Не позволявай повече да те държат със страх, вина и манипулации. Ако трябва се свържи с телефон за хора, пострадали от насилие или направо в полицията заради заплахите.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8b9861a63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторката
благодаря ви за думите. Имам нужда да чувам това. Толкова време търпя всички тези неща, че вече съм се бъгнала. Снощи бяха заплахи, днес ми пожелава всичко хубаво, като се успокоил. Не знам какво мисли да прави, но аз не мога повече така. Рзабрах, че майка му ме занимава нещо, но аз не чета, не гледам. Сигурно ме обижда и не кара да изпитвам вина. Аз толкова време държа сина й, макар да знае как са нещата, сега съ миндил, защото не мога повече да ходя да спасявам другите. Наистина ми е жал, мъчно ми е за него, боли ме, но не мога да се върна. Не трябваше да става по такъв начин, но ако бях тръгнала и бях го оставила без да кажа на никого, тогава, ако беше станало нещо, аз щях да съм виновна, че не съм направила каквото трябва.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a576a618ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, от семейството на този няма да получиш разбиране. За тях той е идеалният син, просто случил на лоша жена. Никога няма да застанат на твоя страна. Кой знае какви е приказвал за теб. Пък и ще застанат на страната на синчето си, а не на твоята, на чуждия човек. Много малко родители ще упрекнат детето си.
От хора като тоя по-надалеч, ненормални са в пълният смисъл на думата. Каква му е точно диагнозата не се знае, но си е чисто луд. Впие ли се в теб, няма измъкване. Не се оправдавай с това, че го обичаш, че е добричък и изстрадал. Ставаш негова жертва заради това си мислене и оправдания. Бягай докато е време. Добре, че нямате деца.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8c2b6d93e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не звъни, не го търси. Майка му няма право да прехвърля върху теб цялата тежест, при положение че много пъти си сигнализирала за проблема, а тя си е затваряла очите. Сега им е по-лесно да обвинят теб, вместо да признаят, че нещо с отрочето им е сбъркано и са се провалили като родители. Бягай далече от тия хора. Относно заплахите, които ти отправя - ако ги имаш някъде на запис или в писмен вид или някой може да потвърди, че е имало такива, директно в полицията и поискай ограничителна заповед!!!

Той ти е бесен, защото не е очаквал, че ще изпратиш баща му и ще му видят и други цирковете - изложил се е, един вид. Засрамила си го. Значи има достатъчно трезва преценка да разбере, че това, което прави не е нормално и да се срамува от родителите си - с теб обаче всичко си позволява. Емоционално те изнудва, защото си добричка, търпиш и поддаваш. Правилно си постъпила в случая, че си казала на техните - нека и те опитат от резултатите на собственото си възпитание - следващия път като ти каже къде ще се самоубива вече директно изпрати обаче полиция, а не родителите му. Той трябва да е под наблюдение от психиатър. Не оставай сама - покани приятелка или приятел да стоят с теб, ако има опасност да се върне. Смени ключовете. И отново - сигнализирай в полицията, че към тебе са отправяни заплахи - един разговор с кварталния доста ще го отрезви.
Пиши моля те, какво е развитието и какво става с теб.
Ти си в по-голяма опасност в момента от него - такива редки лайна не си посягат или го правят само, ако знаят, че някой е наблизо и ще може да реагира и да ги спаси навреме. Виж, заплахите към теб са сериозни и повод за притеснение.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6acbacd118
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   разкарай ги тези, цялото семейство не са в ред. Каквато и да си, всеки си носи отговорност за действията и за резултата от тях. Който иска наистина да се самоубие, няма да го повтаря с години, а просто ще го направи. Това неговото е долна манипулация и психически тормоз. Подай жалба в полицията и го напусни и никога, при никакви обстоятелства не се връщай, колкото и да моли, реве, тръшка и т.н.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 35c6a5300c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, смени местожителството ако можеш.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8b9861a63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравейте, пак съм аз. Снощи пак искаше да се убива, предотвратих го. Днес пак иска, отново говорих с техните, те са вдигнали ръце от него. Сигурно е манипулация, но и със сигурност не е добре с главата. Казва, че е убеден в това, което иска да направи и е сигурен. Аз повече няма да го спирам, не мога. Довечера пак ще се разиграва същото, казвам на техните и аз нищо не правя. Не знам дали има смелост да го направи, иска го, но го е страх. Започва да пие и да се самосъжалява. Аз не съм добре с кръвното, с главата, сърцето, толкова много напрежение, страх и всякакви такива. Даже мисля тази вечер да отида в болницата да ме прегледат и, ако може да остана там поне една вечер. Вдигнах ръце и аз вече, подкрепа и помощ от никъде нямам, не мога цял живот друг да спасявам, за да е добре и аз трябва да съм засмяна, щастлива, като ми повтаря постоянно, че иска да умре и все ме уведомява кога. Като снощи, сбогом не знам си какво, искал да събере сили, не искал да живее повече, нямаше кой да отиде и пак аз, но лошо направих, не трябваше да се занимавам, защото все по- лошо става. Наистина изпитвам чувство за вина и аз не знам за какво, може би, защото постоянно ми се повтаря.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2380850047
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е, голяма грешка, че пак си се хукнала! Следващия път сигнализирай в полицията - тяхна работа е да спират самоубийци, а и после принудително ще получи помощ от специалист. Явно техните не искат да си признаят, че има проблем и ще продължат да си затварят очите и да обвиняват теб. Аз не бих си мръднала и пръста за човек, който оставя майка си да ме нарича "долен миндил", а после очаква от мен да търча да спасявам сина й, докато тя си седи на топло. Смени ключа, ако трябва и квартирата. Нямаш ли приятелка при която да останеш да спиш? Предупреди ги, че следващия път като се обади, ще звъниш директно в полицията, защото не ти е по силите това. Родителите му са длъжни да потърсят помощ от специалист. Ти нямаш повече работа там. Спри да поддаваш - защото ако мислиш, че сега си зле, не знаеш в какъв филм тепърва ще се вкараш, ако сега не сложиш край.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: c3ca0405f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Вече почвам да си мисля, че авторката си търси внимание. Авторке, каза ти се какво да направиш. Ако държиш да продължиш да се занимаваш с тоя, спри да занимаваш нас. В момента правиш като него, само празни думи, та някакви хора да се занимават с теб.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 302cf9aee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   100 души ти казаха, че е манипулатор и никога няма да се промени, но ти продължаваш да се занимаваш с него. Напускай го, за да не потънеш съвсем. Или си стой така, защо ни занимаваш, какво още искаш?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8b9861a63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравейте!
Не търся внимание, просто имам нужда да споделя. Оставих го снощи да се оправя, каза ми, че се прибирал да слага край и нищо не направих, просто си се прибрах вкъщи, писах на майка му да знаят, за да не стане нещо и аз да съм виновна недай си Боже, тя даже не ми отговори, явно не мисли, че е необходимо, то и няма значение де, защото аз знам, че съм се подсигурила. Какво ще правят вече си е тяхна работа. Късно вечерта почнаха смсите, но аз не се поддадох, а просто си легнах. Сутринта видях, че е бил на линия преди няколко минути. Значи не се е самоубил, снимки получих как се е нарязал и на тях не реагирах. Днес не ме е търсил, притеснено ми е, защото не знам какво да очаквам, но ще се справя. Лошото е само, че багажа ми остана там, в бързината да избягам не можах да го изнеса, като се успокоят нещата ще пратя някой да го вземе. Благодаря ви!!! :)

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 678ec5e871
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   С какво те държи този човек? С пари, къща, дете ли? Нима е единствен и неповторим? Слез на земята! Този не си заслужава нищо, дала си му 3 години от живота си, стига толкова! Коментарите дотук са едни и същи, а ти още търчиш. Кажи му сам да се оправя, има си семейство, не си му майка, нито съпруга. Такива хора са манипулатори, играе си с теб както иска. Ако мислеше наистина да си отнеме живота, щеше отдавна да го е направил. Просто иска да чувстваш вина, че едва ли не ти си го докарала до там, заради теб се мъчи. Само абсолютно ненормален ще постъпи така. Чудя ви се на жените как качвате такива истории тук и седите доброволно при такива! Няма обичам го, той ще се промени, много е изстрадал, няма такъв филм! Защо оправдавате такива типове?! Къде виждате любов у тях?! Мислете за себе си , хора!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8b9861a63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз го оставих. Вече не искам комуникация с него, лошото е, че ме преследва постоянно. Постоянно ми повтаря как аз съм виновна за всичко, как съм го излъгала. Как не трябвало да става така, не е бил правилния момент. Както е уж добре и спокоен в следващия момент побеснява, става агресивен и ме обвинява. Даже вече не се чувствам виновна, чувствам само страх. Стана съвсем различен когато вижда, че няма да тръгна с него. Уж разбира защо стана такас връзката ни, след това ме обвинява че не съм направила нещо си. Потърсила съм помощ вече, говорила съм с различни хора. Към полицията за сега не искам да се обръщам, защото съвсем ще се срине, но ако се наложи ще трябва да го направя. Днес едва не ме уби, едва се измъкнах, буквално мислех, че ще съм следващата жертва по телевизията. Още от тази вечер мисля да се покрия някъде. Давам съвет на жените, които имат хора със суицидни мисли, оставяйте ги да правят каквото искат, защото реално не искат да се самоубиват, а да ви манипулират. Когато видят, че вече не дейста ще посегнат на вас.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ff12317c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   От авторката!
Здравейте! Първо искам да благодаря на всички, които отделихте време да ми пишете и да ми дадете съвет.
Както вече казах, оставих го. Не се върнах повече там, след като за малко щеше да ме убие, това гледам да не го забравям и ден, повтарям си го и си го представям всеки път, когато ми се моли. Не отговарям на съобщенията и обажданията му. На няколко пъти ме причаква, настроенията му се сменят- от молене и съжаление до обвинения и заплахи и обратно. Аз не се поддавам, нищо хубаво не е останало в мен. Искам само да кажа, че се чудя как съм могла да съм толкова глупава и страхлива, да вярвам, че ще си направи нещо, но когато си във филма, нещата изглеждат по различен начин. Сега се чувствам много по- добре, когато не съм под влиянието му, да ме манипулира и плаши, разбирам, че мога сама да вземам решения за себе си, които са елементарни, сама да преценявам с кого да говоря и какво да правя. Разбира се, още съм притеснена, оглеждам се постоянно, но така ще е известно време, трябва да взимам предпазни мерки. Надявам се да престане да ме търси с времето, защото още не е спрял, но като че ли е по- рядко. Има такива хора, манипулативни, не мога да повярвам в какъв страх съм била за него, като манипулациите идваха и от семейството му. Чувствам се пречистена някак от негативни хора. Ходих да ми леят и куршум за страх, на психотерапия, взех си светена вода. Човек от добротата си пати, но се обръшам към всчики жени, били някога в моето положение или които ще бъдат- трябва да сме по- твърди и да не отстъпваме. Да не позволяваме да ни мачкат и да ни се качат на главата, да ни заплашват. Решенията, които човек сам вземе за себе си са си негова отговорност, ние не сме виновни. Успех на всички!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker