Жените изпадат в потрес, като им кажа, че не искам да се женя. Една ми вдигна скандал. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Жените изпадат в потрес, като им кажа, че не искам да се женя. Една ми вдигна скандал.
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 2645 пъти
Става въпрос обаче за жени познати, с които нв съм спал, а се бъзикаме швгуваме. Постоянно ме закачат и ми правят намеци различни жени, докато съвсем сериозно нв им кажа и аз на майтал, че нямам никакво намерение да се женя. Не знам какво им става, обаче всичките обръшат плочата моментално. Започват да се заяждат с мен, да ми казват как сега съм мислел така, да не си правя илюзии, че няма да се случи. Че рано или късно ще ме контролира и мене някоя жена. Това ми беше казано в пряк текст, но черешкага беше как една позната, даже близка до семейството ми вдигна скандал пред всички, майка ми баща ми, брат ми за кой съм се мислел, че не съм искал да се женя. Че съм щял да съм сам цял живот и откъде накъде ще се бъзикам с брака.
На 26 съм иначе. Вие на какво мнение сте?
Зашо изобшо им пука на жените аз какво мисля за брака и защо се палят така, направо се сепват всеки път.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2c4cd433b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Погледни си правописа, коя ще те вземе теб, като си толкова видимо неграмотен!

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 42104546e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защото си попаднал на емоционално нестабилни хора, които са потреени от факта, че не споделяш на 100% ценностите им. Вероятно са те харесали и се чувстват излъгани и измамени (от теб, макар вината да не е твоя) от това и сега си го изкарват на теб. Остави ги, да се карат. Те искат, да те вербуват, да изграеш за тяхната ценностна система и няма нищо, което може да кажеш или направиш, че да им промениш мнението.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 30198464fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Аз съм жена на 23, нито искам да се женя, нито деца да имам. На мен също всяка лелка и чичо ми повтаря и ми подксача как така съм си говорела сега. И то с доста нагъл и ехиден тон сякаш са абсолютно убедени. Естествено е ясно, че се изприщват от яд. Та случайно да се срещаш с лели или жени с деца, също такива, които са от типа психо манячки на тема принца, петте деца и слугуването смисълът на живота?!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 74790d3462
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защото не изличваш сигурност и сериозност. Тъпо е да се срещаш с някоя, да речем години, и да няма брак. Все едно нищо не правите. Брака дава на жените сигурност, никоя не иска женомразец и човек с фобия от връзки. На 27 съм, не съм стара лелка, но съм осъзнала, че искам брак. Ти може да си мислиш още, че на 26 си супер млад, но след 4 години ще чукнеш 30. Точно във възраст си, която евентуална приятелка ще иска съжителство, брак.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0c05df13c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Интересно, скоро не съм попадала на човек, който така яростно да реагира, че друг не иска да сключва брак. Всичко около мен го смятат за съвсем нормално. Да не би да живееш в някой малък град или село? Да не би да са възрастни?

Иначе това е същото, когато жена каже, че не иска деца. Почва да ѝ се държи сметка как за нищо не става; ще си промени мнението; длъжна била и т.н. Все някой гледа да си вре носа там, където не му е работа. За да се плюнчат толкова много, явно доста се жегват. Може би е някакъв (подзънателен) страх от ергени, от свободни мъже, които не искат да се заробват. Страхуват се за тях самите, че или ще останат стари моми, или мъжът ще ги напусне, за да си живее живота. Знам ли? Не малко жени гледат на брака като на инструмент, който им дава сигурност - мине ли под венчилото, мъжленцето вече е тяхно и няма да избяга никога. Което освен абсолютно невярно, е и крайно смешно и жалко.

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f3d8eb679c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами всеки има право да не се жени. Има си и мъже и жени самотници и без деца, имало ги е и винаги ще ги има. Е, да за семейството ти ще е кофти да остане синът им без семейство, но както казах, това си е личен избор.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e37ebbf2e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хахаха. Такова ти е обкръжението, има много жени, които ще те разберат и ще оценят твоят избор. Никой не е длъжен да се жени, още по-малко пък си длъжен да слушаш някакви моралистки. Поздрави, ж.на 25г.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 13a70d9ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Ядосват се, че обществото е деградирало и няма никакви ценности. А може би и се чувстват безсилни и провалени, че са изтървали положението с младото поколение. Аз донякъде се съгласявам с тях, но пък съм сългасен и, че всеки е свободен, но те така го приемат, защото за тях бракът е ценност. Иначе е много вероятно желанието ти да не се жениш да се крие в брака на вашите. Ако отношенията им са били проблемни, нормално и разбираемо е да не искаш, от страх да не се случи и с теб.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e65c506945
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Послушай 1.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ab4e0ac2aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много просто - жените са егоистични твари и това е "тайната" на "разбирането на жените" - да гледаш през призмата на елементарния им егоизъм, тогава много лесно ги разгадаваш и им разбираш повърхностните намерения. Да разгледаме ситуацията през призмата на елементарния женски егоизъм и веднага ще ти стане ясно. Жените се въртят около теб, защото си във фертилна възраст а те искат семейство и деца и им трябва мъж - в случая ти и затова ти се мазнят. Тяхната гледна точка е че ти си залухан младеж, който трябва да го грабне някоя от тях за да послужи на целите и, които както казахме са семейство, деца и "сигурност" което значи да им даваш пари. Тоест те ти се мазнят за да избереш някоя от тях и са в конкуренция. Когато им кажеш обаче, че не смяташ да избираш, тогава маските внезапно падат, защото не им вършиш вече работа. Как така няма да се жениш? Ми това означава, че нямат полза от теб! За какво тогава да ти се мазнят? Веднага ти казват, че си на грешен път и да се взимаш в ръце! Не може да не искаш да се жениш, защото според техния светоглед ти си там за да им осигуряваш семейството, децата и "сигурността", подобно на това как функцията на един вол е да оре или на една крава да дава мляко! Как така вола няма да иска да оре или кравата да не дава мляко? Ми тогава за какво са им? Това е женската елементарна логика и егоизъм - ти не си важен, важно за тях е за какво могат да те използват за собствените си цели. Ако не искаш да те използват, тогава се вбесяват! Значи съвременния брак в западния свят не е изгоден за мъжа. Феминизма, "просвещението" на Наполеон и либерализма опорочиха и разрушиха традиционния модел на семейството и го превърнаха в нещо уродливо. В днешния западен свят, особено в щатите от мъжа в брака се очаква да носи все повече и повече отговорности и да има все по-малко права над жена си. Това е все едно да имаш домашен любимец за който полагаш всестранни грижи, даваш време, емоции и средства, но който не се води твой и може във всеки един момент да дойде някой и да си го вземе или той да си тръгне сам. Тогава се питаш - ами аз за какво полагах тези грижи тогава? Този домашен любимец, тази жена не са били мои, аз не съм имал контрол и власт над тях, за какво изобщо да се занимавам, когато всичко може да рухне във всеки един момент? Ами за нищо, няма смисъл! В традиционните общества бракът има смисъл за мъжа, защото там има правила гарантиращи устойчивост на брака и има тежки наказания за нарушаване верността към брака. В либералния свят където всеки си прави каквото си иска няма правила гарантиращи тази устойчивост и мъжът може да загуби "инвестицията" си, брака се явява "високо-рискова инвестиция" при която може да се загуби всичко.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 4afbf03cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И аз не съм попадала досега на жени, които остро да реагират на това, че някой не смятал да се жени. Още повече пък някой, дето не им е в леглото, а просто приятел. Странно е. Разбирам да сте гаджета или да излизате и да имат някакви очаквания - ама просто така, толкова да им пука?

Напълно си в правото си да не искаш да се жениш - няма нищо ненормално в това. Може би нещо в начина, по които го поднасяш по-скоро предизвиква реакцията - ако го правиш например като по-остра провокация или пък почваш да се палиш и да спориш, знам ли какво точно им говориш... Сериозно сред приятелите и приятелките ми няма някой, който да се впечатлява особено от това, че някой не иска да се жени или да се втурва да спори или да убеждава.
Ж29

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: b741a2187a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знам с какви групи хора се събираш пич, ама в моята компания никой не го интересува кой искал и кой не искал да се жени.
Аз съм на 27 и също не искам да се женя. С приятелката ми сме заедно от 4 години, сериозен мъж съм, даже и деца искам вече, но съм й казал, че женитба не искам. Тя от своя страна понякога ми е казвала, че иска да се види в бяло, но не държи толкова много, просто в тоя живот има много по-важни неща от един подпис.
Имам само двама- трима приятели, които се ожениха, но след като приятелките им забременяха. Но ако не очакваха деца, изобщо пък нямаше да им скимне да се женят.
Имам и приятели, които си живеят и без брак.
Не знам защо се напрягат толкова много твоите хора.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 41fbb8fa45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Еми аз мисля, че трябва да спреш да общуваш с истерички и емоционални вампири. Жена съм на 30 за протокола,щастливо разведена. Твоя работа си е дали ще се жениш, дали ще имаш деца и изобщо какво ще правиш с живота си.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 389f3a0eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От Автора:

За правописа приемам забележката, но темата я писах от телефона си.
Колкото и да се старая, винаги правя грешки от бързане.
А иначе живея в София, обкръжението ми е предимно от млади хора, но както казах винаги, когато им кажа, че не искам такъв живот яростно ме нападат.
Иначе не мразя жените, не това имах предвид.
Просто не разбирам защо не приемат факта, че човек живее така, както реши.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 255ce54bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   По Тодорживково време тези, които не са женили плащали ергенски данък, за това разбиранията им да се женят. Женитбата е отживелица, особено ако след 1-2 години си биете шутовете и вземе апартамента, колата или си делите буркание, турщииите или да се търпите 30години и да разбереш, че този човек е боклук. Сега какви скумриии, кифли, курви има с кокоши мозък, освен за разплод за да имаш деца, не си заслужава

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 42104546e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   "Защото не изличваш сигурност и сериозност. "

Може да не излъчвам, каквото ти харесва, но кое им дава правото, да ми се карат, да ме карат да се чувствам зле и да разнасят мълви за мен? М? Кое? А и виж, как е положениет - 1/3 от младите само се женят. От тая 1/3 половината са с разводи. Това брака, доста несигурно ми изглежда....

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: cd8c13a246
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   А ти защо обсъждаш житейските си планове със Сульо и пульо? Защо търсиш одобрението им? На си ли ок със себе си?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 69d56684c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Колко хора познаваш и познават теб? И на колко от тях мислиш, че НАИСТИНА им дреме дали ти ще се жениш, ще си сам, ще ходиш в манастир, на Луната или на майната си? Броят се на пръстите на едната ръка. Останалите просто се сещат за теб като те видят. И си приказват ей така, лаф да става. И с жените е така, направят си кефа, като те разберат, че не си за семейство, отминават, търсят друг и забравят за теб. Колкото на теб ти пука за тях, толкова и на тях за теб. Не представляваш чак такъв интерес за никого, че да се тревожи истински от бъдещето ти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0734d0dff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Жените искат брак, защото това дава сигурност. Някакси странно е да видиш мъж и жена с различни фамилии, пък да имат дете. Може да не вдигат огромна сватба, но да има законно узаконена връзка. Иначе всеки с фамилията си и така може и да си кретат и до старини. Пък хората без брак винаги могат да си тръгнат когато им скимне. Пък и ако с една си 2-3 години без брак, после с друга година-две без брак, и така може да си поживееш до 50 живейки с различни без брак и без трайни обвързвания.
На теб ти се сърдят, защото хич не си малък, на 26 си. Може да си мислиш,че нищо не е , но след 4-5 години си на 30, и свободните жени намаляват. Шансът да срещнеш свободна намалява. Изпадат в истерия, защото мислят, че си поредният несериозен, който иска да си поживее без обвързване. Сигурно ги е страх да не станеш стар ерген с това мислене. Познавах такъв като теб, но беше на 32. Не му е било времето, никоя няма да го командва, не се съобразява с никоя. Зад гърба си само мимолетни връзки, една не е прерастнала в нещо повече, даже не беше живял с някоя. Ама сега искал дете, ама не щял да се съобразява с някоя, да го контролира. То така не става. Която и да срещнеш, няма как да я спреш да иска обвързване и евентуален брак. Ако и заявиш след да речем година,че си против брака, ще избяга,защото ще си помисли,че ти не гледаш сериозно на нея, на връзката ви. Може да се примири, но тайно ще се надява да чуе онези думи и да се види булка. А не да стане на 40-50 и с човека, с когото живеят да имат различни фамилии и големи вече деца.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 13a70d9ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Авторе, какви бяха отношенията на вашите, докато беше дете? Разбираха ли се, изневеряваха ли си? Отговори си на тези въпроси и ще разбереш защо не искаш брак.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: e58ed554f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Ж67
Всеки избира живота си сам съобразно морала, образованието, целите, религията и възпитанието си в живота. Всъщност т. нар разбирания са съвкупност от това. Влияние имат модата, страховете/фобиите, приятелското обкръжение, обществото като цяло. На 26 си още млад и животът е пред тебе, можеш да промениш всичко, включително възгледите си и образованието, професията... Избираш сам, но и всички последствия също. Ако си независим от родителите жилищно и финансово им кажи в прав текст възгледите си и не приемай разговори на тази тема. Ако не си толкова независим им кажи, че засега не планираш нищо сериозно, чакаш голямата любов и каквото измислиш. Аз те съветвам точно така да постъпиш заради собственото си спокойствие. А и не се знае как ще се промени животът ти в бъдеще, ако си хетеросексуален. Има всякакви мъже/жени добри, печелещи добре, умни, красиви и цели чудовища. Всеки е различен.
Съвети от еманципирани мъжемразки, с фобия от раждане и деца не приемай, ти си мъж! Преди конфронтация с близките измисли начин за отлагане на разговора, много си млад. Имам син на 42, ожени се преди година и сега ще има бебе. Защо да бързаш.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7014f9d516
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Брака не дава никакв сигурност, вече може да се разведеш за един месец.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6380c78cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Не ти трябва нито да се жениш, още по-мако пък да се възпроизвеждаш!
Ако беше от качествения мат'рял - досега тези неща щеше да си ги направил вече...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a89d428461
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Повечето жени са двулични, имат едни изисквания към себе си, и съвсем други като останалите. Т. е. те ако не искат да се женят и да правят деца е ок, но ако ти като мъж им кажеш директно да не очакват нищо от теб, вече е драма... Просто си млад и не знаеш още, че воденето на диалог с жена е безсмислено. Тя постоянно симулира и почти никога не е искрена, не иска да стигнете до обективно общо решение. Винаги е - аз, аз, аз... и това не е учудващо, защото повечето жени са с психиката на малко дете. Такава им е биологията, и не е задължително нещо лошо, просто трябва да живеем в общество в което е ясно кой е родителя и кой детето. За съжаление тая граница е силно размита днес...

Иначе ако става дума за по-възрастни хора - > 45-50, просто така са научени и го повтарят като папагал, без да си дават сметка за времето в което живеем. Просто им нарушаваш вярванията/илюзиите за живота и те пищят. Аз съм на 36, и като попадна на такива дето зачекнат темата, просто се умихвам, клатя утвърдително глава и подминавам... Приеми ги като религиозни фанатици, и с тях няма как да проведеш диалог, или да се пошегуваш. Търси си компания от мъже на твоята възраст, не се връзвай на лъжите, че мъжете и жените могат да бъдат приятели. Не могат... Могат евентуално да бъдат партньори, но днес е доста трудно и рядко, особено дългосрочно, особено пък брак...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: bc4fb4e3df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   И какво те засяга какво мислят жените с които нямаш сексуални отношения,връзка и т.н.
Важно е да си ясен с тези с ,които влизаш в отношения и те да са ОК с това!

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 95baeaccb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Имаш само един проблем и той е - защо наистина те интересува какво някакви хора мислят за теб?

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 573c73c592
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   За да реагират толкова остро, най-вероятно изказът ти е... как да го кажа... или просташки, или много просташки. Не познавам жени, които толкова да палят от това, че някой не иска да сватба.

Моето мнение е, че животът е за двама, без значение дали с брак, или без. Друг е въпросът, че в днешно време огромна част и от двата е пола е абсолютна мърша, но това е друг въпрос. Ако все пак ти дойде умът и срещнеш свястно момиче, постарай се да я задържиш. Ще спечелиш много. Ако пък не го направиш, ще загубиш много.

Друго си е, когато имаш кого обичаш, да те обича, да си гушкаш, да си целуваш. Не знам дали някога си бил влюбен, но това е най-великото изживяване на света. Вярно, че е трудно да намериш някого за обичане, ама не и невъзможно. Опитай.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: d465f1a5ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Това право е да решиш дали искаш да сключиш брак и аз го респектирам, както трябва да направят и другите хора. За да се стигне до подобни реакци от страна на блиската на семеството ти жена, мога да предполагам, че е доста на ниско ниво.
Аз след бала ми казах, че никога вече няма да си причиня този цирк и не съжалявам. Имам мъж и деца, подписахме в чужбина, не ни трябваха и кумове, и свидетели. Нашите мрънкаха, сърдиха се и накрая го приеха. Но брака ни носи данъчни облекчения и затова го сключихме, ако живеехме в Бг нямаше да го направим.
Затова да не ти пука и няма смисъл да се обясняваш на ляво и на дясно, като някой зачекне темата усмивка и го оставяш да си живее в стериотипизирания си свят. А да и брака не означава контрол или командване от страна на жената.

Ж32

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 3d4102ee50
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Остави брака, той не е нищо особено. Ама мислиш ли да имаш деца, това е по-интересното. Аз съм жена, мисля да имам дете от мъжът, който обичам, ама не искам да се женя. Както се оженим, така може и да се разведем след 2 дни. Няма по-голяма сигурност от Любовта. Бракът е като договор за Мтел, писва ти вече от него и отиваш и го прекратяваш.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1eb1e9494a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Аз съм на 33, жена (но не лелка!). Не съм се омъжвала и не искам. С мъже съм живяла, да. Вече не смеят и да ми се карат, видяха че е късно.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: a2813d9676
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   32, за ТЕБ бракът не нищо особено. За мен е задължително условие да се чувствам равностойна с партньора ми. Не знам дали можеш да го проумееш, но когато жената се съгласява на съжителство без брак, това е вид капитулация от нейна страна. Мъжът се страхува от официална отговорност и тя глупаво се съгласава да му партнира в това.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2e7d524a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Така, номер 31. РеакциИ, блиЗката, стерЕотип.... Трагедия... И аз живея в чужбина, но съумях да науча българският поне до някъде.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 7014f9d516
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   34, кое в брака те прави равностойна? Да се чувстваш равностойна в една връзка е отношение между теб и мъжа ти. В моя случай ние не сме богати и предпочитам едни пари за евентуално тържество да отидат за бъдещо дете. Ако имахме излишни пари бих го направила в името на купона.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker