за мен... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

за мен...
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 3586 пъти
За мен... няма какво да се каже. За мен.... животът ми е една разбита мечта... Не, грешка - много, толкова много разбити мечти.... Ще си кажете - защо толкова многоточия? Защото спирам да поема малко въздух между сълзите си и губя мислите си. Да, аз сега плача.... И да - аз съм от онези жени, на които всички се смеете -мазохистки, страхливки...

Не мога, не мога да пиша разбрано и смислено , не и сега. За някои може би съм поредната глупачка. Аз, , боже, аз съм момиче на 19 години и момчето, за което бих умряла редовно заплашва, псува и удря... мен. Дори преди 2 минути...

господи, боли ме и няма на кого да го кажа. Знаете ли за кое ме боли - не ме боли ръката от онзи ден, не ме боли кракът от сега, въпреки че не мога да стъпвам. Боли ме защото в главата ми има само "защо? "... защото ме удря просто така, без някаква причина - причина винаги има, но само в неговата глава.... Ето днес - прибираам се от работа (ние живеем заедно), събота е, та подреждам, чистя и го правя за да се чувства тои добре. Събирам распилените дрехи, подреждам ги, по - късно тои си търси някакъв потник, нямало го.... крещи, псува ме, аз му казвам, че трябва да е там, тои казва "намираи го" псува и излиза.... вече стигнал в коридора аз гледам пак разпиленните дрехи, ядосвам се, изтичвам и му казвам : " намираи си потника, аз си тръгвам, не искам да живея с теб".... а тои се връща и пак всичко наново-псуувни, заплахи и удари, , , , обикновено големият бои при мен е 2-3 удара, но достатъчни... а иначе ми е налитал с какво ли не - кабели, столове, щанги, днес със колана от панталоните си.... Днес - само преди 5 минутки.... И знам-после ще се прибере, ще се извинява, ще обещава да не се повтори... но също знам, че това винаги се повтаря и че обещанията са по-празни и от дупката, в която се намирам. Но аз не съм мазохистка, не съм страхливка, не съм от "онези" жени.... просто съм едно моми4е, което обича, за което всяко празно обещание е глътка живот, защото чувствата и са по - силни от разума, защото тя винаги е искала да остарее с него, защото... знам ли и аз защо. Тои каза, че ако си тръгна, ще ме намери и ще ме пребие. За мен това няма значение. Моите документи са в него, моите пари, за които работя, са в него, , , Аз в момента нямам никакви приятели, нито имам роднини и близки в града. Аз останах днес, защото нямам 5 лева за автобус... И когато се прибере, ще се вкопча в поредната лъжа, защото ако бях тръгнала-- за мен то е равностоино на смърт. Това е, когато обичаш някого повече от всичко и не можеш да живееш без него. Да, аз знам какво ще ми кажете - махни се, бягаи, тои е неуравновесен , тои не те обича, защо си се хванала за него като удавник за сламка. Господи, положението ми е пределно ясно, аз не съм идиотка, ако видя момиче в такова положение, знам какво да и кажа. Но чувствата надделяват над разума.... това е, аз исках само да споделя с някого, защото не само се чувствам- аз съм сама.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0247f603d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако останеш с този "мъж/момче" постарай се да ползвате предпазни мерки, за да нямате деца...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 94cb1b7748
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   съжалявам, но не те съжалявам. За мен жена в това положение има един изход - да ИЗБЯГА ОТ ТОЗИ МЪЖ и никога ама никога да не го потърси! Но ти търпиш, „чувствата надделяват над разума“?
Моля ти се!
За документите имаш решение - обаждаш се на полицията, никой няма право да ти взима документите!
Съжалявам, но някой трябва да ти го каже - ти за мен си глупачка, само гледай да не забременееш и родиш - ужас, горкото дете! то няма да има избор и ще живее в дом като вашия!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f4803b5e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Момиче бягай от този мъж на далече. Мислиш ли че нягога ще се промени? Най вероятно не. Нямате деца, нищо не те задържа, невярвам това да е любов.
Обади се на на някого да ти даде заем и бягай надалеч.
Страната ни не е чак толкова малка за да се скриеш, а и повечето говорят празни приказки.
Има и центрове за жени пострадали от насилие.
Млада си.
БЯГАЙ!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9ff1df80f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Махай се ВЕДНАГА от този! Та, той може да те убие някой ден! Обичала го... обичаш го, ама ще го обичаш ли като те убие? Не се и заблуждавай, че те обича. Някъде там чака ТВОЯТ мъж/момче.. някой, който заслужава любовта ти. НЕ СТОЙ ПРИ НЕГО!! НЕ СТОЙ!!
*Яса

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 11ead59cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това ли искаш да ти е живота? Бой, но като го обичаш и да стоиш... Помисли трезво, не искам да те съдя, но мога да ти кажа, че далеч от него, ще намериш щастието си... Каква любов в това, как можеш да обичаш някого, който най-малкото не те уважава и прилага насилие върху теб? Млада си, ще срещнеш някого, който ще те цени, ще те обича и ще усетиш щастието... Не си го причинявай, избягай и живей живота си с усмивка, а не със сълзи!!! Дано се осъзнаеш скоро!!!

jasmin

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1ffacd71b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Опитвам се да се поставя в твоята ситуация, но нещо не ми се връзва. Мен ако ме бие някой, мога да изпитвам само омраза. В по-добрия случай или ще викна някой да го набие или ще го изгоня. Твоето е криворазбрана обич, но за твоя сметка. Колкото по-късно го осъзнаеш, толкова по-зле за теб.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: fb3361568a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Момиче по добре нещастен край, от колкото нещастие без краи... сабираи си куфарите докато го няма и изчезваи варни се при родители си... Вълкът козината си мени но нрава не.... Когато се махнеш ще се наслушаш на какви ли не глупости... от сорта:ще се променя, няма да те удрям, и т. н.... но това даже и няма да го мисли докато ти го говори...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: dcf1d81eb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добре де, не проумявам едно - КАК МОЖЕ ДА ОБИЧАШ НЯКОЙ, КОЙТО ТЕ БИЕ И ОБИЖДА??? Казваш, че не си глупава, е мила, съжалявам, но си адски ГЛУПАВА. Нямаш право да се оплакваш, след като си избрала да стоиш и да търпиш този ад. Млада си, здрава си... Какво повече искаш? Просто го напусни! Или ти доставя перверзно, извратено удоволствие да си с него... За мен ти си един слаб, безволев, глупав човек. Нормална жена не би търпяла нещо подобно, като същевременно твърди, че обича насилника. Пак казвам - нямаш право да се оплакваш, ама никакво право. Сама си избрала този начин на живот.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c2a9f6f514
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Казваш, че не си страхлива мазохистка и не си глупачка, но си точно това. И че не си от "ония жени", но за съжаление си от тях.
Съчувствие? Кой нормален човек може да има съчувствие към това? !? Хубаво, живей си с изрода, "обичай" си го, но след като така или иначе не искаш да го оставиш, защо трябва да заливаш хората тук с тази помия?
Наистина съм възмутена, дано нямаш деца, които да се мъчат!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 7d72b57fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Какво точно искаш? Съвет? И защо-за да не послушаш нито мен, нито някои от другите прочели историята ти.
Така или иначе ти е ясно какво трябва да направиш-въпреки, че знам, че няма. Просто ще си седиш в това положение до безкрай, докато един ден не се озовеш в болницата.
На колко години си? Родителите ти не знаят ли за това положение?

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: fb8809d262
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Aз съм мъж и бях на твоето положение, понякога така обичаме че нараняваме чак себе си, радвай се че нямаш семейство с този човек те не се променят, никой няма право да контролира живота ти да ти причиня болка и страдание жената е създадена да и се даде любов уважение нежност защото тя дарява живот. ЩЕ СЕ РАДВАМ ДА ТИ ПОМОГНА С ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ

Център "Надя" - София
Помощ за жени, жертви на насилие

02/986 47 10
nadjaambox. cit. bg
Предоставя подслон за жени и деца преживели домашно насилие. Психологически, юридически и психиатрични консултации за жени, преживели насилие.
това са други организации

http://forum. abv. bg/index. php? showtopic=46798

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3ed46c0c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   браво 11. момиче изчезваи това не е здравословна връзка

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: dbb48a0a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Здравей момиче, ти си в грешка не той. Ако това момче не те обичаше отдавна да те е заменил. Ако го обичаш както казваш промени си държанието към него, прочети коментарите по темата http://spodeli.net/6/story-12362.html

Защо един мъж удря жената/приятелката си и после съжалява? Защото не знае как по друг начин да отвърне на неистовите крясъци на ядосаната любима. Заплахи от типа "аз си тръгвам, не искам да живея с теб" са неуместни в момент на ярост. Особенно ако нямаш намерение да го правиш или си го използвала няколко пъти и е видял, че е само сплашване.
Вярвай ми имам опит с мъжете мога да ядосам най-добрият мъж та да ми посегне и най-големият побойник който има чувства към мен да мърка като котенце в краката ми. Всичко е игра на думи, важно е да знаеш кога кое и как да го кажеш. Жената не е слугиня на мъжа си "да му слугува" а половинка с която споделя живота си. С правилните думи изказани на място той не само няма да ти посяга и обижда ами и ще прави това което искаш когато ти поискаш.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 9d35691c04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 13 Какви правилни думи, каква "обич" - човекът е насилник! Никой няма право да малтретира друго човешко чъщество - било то физически или психически! Можеш да спориш, можеш да мълчиш, можеш да си тръгнеш - но не можеш да удряш. Побоят по никакъв начин не може да е част от арсенала на общуването - никой нормален мозък не може да го допусне. Тези, които малтретират жените/ приятелките си, след време пребиват и децата си - това са комплексари и нещастници, които не могат да оставят и другите да са щастливи. Да не би да искаш да кажеш, че жертвата е отговорна за насилието върху нея? А ако я убие утре - тя ли ще го е предизвикала пак??
Към авторката - момиче, махни се от този психопат, извади си медицинско, обърни се към близки хора - въобще, направи нещо добро за себе си. Колкото повече търпиш, толкова по-сигурно се превръщаш в "съучастничка" на мъчителя си. Трябва да имаш повече самочувствие и доверие в себе си - заслужаваш наистина нещо добро! Това не е любов, а мазохизъм, липса на самоувереност. Има подобно психическо състояние, описано като Стокхолмски синдром, при който жертвите проявяват разбиране и привързаност към насилниците си.
Желая ти повече смелост и успех!
Ел

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f86a049248
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Като чета историята ти ми става ясно, че едвали ще го оставиш. Съветвам те да се опиташ да поговориш с него. Щом те бие и прилага насилие в-у теб, можеби него са го малтретирали в детството му. Момчето определено има психически проблеми, някакви страхове. Затова като не искаш да го оставиш поне се опитай нещата да тръгнат към по-добро. Успех ти желая!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3381eef709
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   13 не само че не е в грешка ами ти си в грешка. като не знае как да се изразява младежа да отиде да се консултира с психиатър не да удря. не бил я сменил от обич дрън дрън. просто тя му е удобна може да прави с нея каквото си ще, знае че тя си няма никого и това му дава преднина. гледаи си кефа пук мъжа ти ако те бие то е от любов да не се оплакваш 13. мила събери си багажа за документите иди в полицията пък и може медицинско да си извадиш. разкараи го много си млада да се загробваш. уважаваи се за да те уважават и другите

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 0e02b48992
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Глупачка!!!!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: a94488afb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Щом си приела този вариант значи си направила избора си - следователно си си заслужила всичко това. Не ми е жал за теб, смешни са ми такива жени.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: dbb48a0a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   № 16 аз съм 13 мислиш, че греша, мислиш, че жена не може да изкара дори влюбен мъж извън нерви до толкова, че да я удари. Е тя се старае да му шета а трябва да се старае да говорят повече. Има доста хора, дори в купчина книги "според някой" който знаят от коя страна къде е точният документ в купчината и ако някой ги "подреди" това за него е проблем той вече не знае веднага къде е документът и ще му трябват часове да прегледа всичко за да го открие. Примера който е дала, например за дрехата, той по скоро е свикнал да си оставя нещата и да ги намира там където ги е оставил и не му пука дали според нея е ошетано или не, за него е подредено /той знае къде са му нещата/. И след като не намира дрехата си на мястото където я е оставил и тя не му дава точен отговор къде я е преместила, а на него му трябва спешно, започва да обижда, да търси следователно "разхвърля" тя горката и се свиди огромният труд който е положила да подреди ядосва се, че той не уважава трудът й, започва да вика стига се до скандал и удар, затръшване на вратата и плач от неразбиране.
В същият момент той не разбира защо тя му крещи като е преместила нещата му а той я пита къде? Тя се пита защо ме удря като аз толкова се старая за него, да е подредено в къщи?
Отговорите са:
Различното разбиране на думата "подредено" за двамата.
Той мила те обижда не защото си ошетала, а защото не разбира, след като е подредено според теб, защо нямаш точен отговор къде му е дрехата. А те удря защото не стига, че нямаш отговор на въпроса му но и крещиш заплашваш и се опитваш да изкараш него виновен. Не, че има виновни в ситуацията просто различни разбирания на думата подредено в даденият момент. Седнете, поговорете, разберете се, какъв е проблема покажи му къде ще слагаш от тук нататък: блузките му на този рафт, късите на този, неговите бележки, болтчета в това чекмедже и няма да имате проблем вече с това.
На № 16 и 14 ще кажа, че съм жена и ако докато съм навън те дойдат в къщи и ми разместят нещата "подредят" а трябва спешно да се прибера да си взема важна папка например и да тръгвам и аз бих ги обиждала, че не мога да си я намеря и ако вие 14 или 16 скочите да ми крещите защо разхвърлям за да търся, еее тогава може и да посегна макар да съм жена. Не мисля, че в тази ситуация съм насилник /побойник/ и ако ви обичам ще ми е мъчно, че съм посегнала /ударила/ и ще се извинявам после. Всичко е до разговор до начин на разбиране ако живеем заедно и ми е обяснено кое къде ще се прибира няма да има проблем ще знам къде ми е папката която съм оставила вчера на бюрото в кабинета и няма да разхвърля всичко за да я търся.
Казвате този мъж щял да бие децата си, възможно е, ако с децата не е говорено от малки кое може и кое не може да пипат и късат, нито те ще разбират, че може да им се ядоса тати и защо ще им се ядоса тати, нито таткото ще разбира защо точно с мойте неща си играят. Защо драскат по стените/вратите, за който съм платил толкова пари за ремонт и още изплащам заема. Ако едно дете прави за бой то няма вина, родителлите са виновни, че не са говорили с него и то е сгрешило защото не знае. Пак става въпрос за разбиране за говорене.
Когато синът ми беше на 4 не му давах да излиза на терасата, защото живеехме на 17 етаж, а парапета беше опасен, един ден простирам дрехи той излиза при мен аз почвам да викам да не излиза, а той ми казва "мамо аз дойдох да ти дам герданчето, което съм ти направил за да си хубава, защото тати скоро ще си дойде, защо си ми ядосана" тези детски думи ме научиха на много важно нещо дано го разберете.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 69dcdcc6e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Как може да стоиш при човек който те малтретира??? Точно от онези жени си, заради които се слагат всички под общ знаменател.. ти си си виновна.. хубаво-любов, любов, но да те бият, псуват и да се държат с теб като с парцал и ти да търпиш и да му тичаш подир задника-това вече е много голяма глупост.. Млада си, живота е пред теб, хващай си пътя и се спасявай на време. Не си задължена да стоиш при него, никой не те е вързал-всичко зависи от теб
Те0

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c15b99fe0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Aз съм мъж 11 отново, 14 месеца търпях обиди пренебрежения лишения заради жена срина ме тотално психически физически и само слушаx поредните обещания ще се променя заради семейството от здрав прав мъж в разцвета на силите си се превърнаx в развалина. В теб го има страха от този мъж единствения лек е един бягай и никога не се връщай назад след време ще срещнеш подходящия мъж които ще оцени всичко това да му подреждаш дрехите да се грижиш за него и той ще ти отвърне с много любов уважение. тези хора не си променят характера егоисти мислят само за себе си да запълват собственото си его без да мислят че причиняват болка и страдание на другите, ти си млада някъде там те очаква твоето момче

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: ecffaf62a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Побойникът не се променя с разговори и твоят няма да се промени, каквото и да говори. Той е някакъв нервак, който не може да търпи и себе си. Не му казвай, че ще се махнеш, защото ще го вбесиш. Просто намери удобен момент, задели си малко пари и си тръгни, когато той не е вкъщи. Зарежи работата си. Не разбрах дали имаш родители, но все при някой може да отидеш. Живота е пред теб. Не си го причинявай сама. Не напразно казват, че човек. каквото си направи сам и най-големия му враг не може да му го направи.
Те насилниците разчитат на страха и безпомощността, с това се храни агресията им. Абе той е психопат. Не се опитвай да го разбереш, защото няма да намериш логика в поведението му. Бягай и не се обръщай, защото ще става по-зле. Човекът има психически проблем и ти не можеш да се справиш с това. Колкото и да се стараеш да бъдеш идеална, той винаги ще си намери повод да те набие, защото е ЛУУУД!!!
Забрави за любовта и даже не си мисли, че го обичаш.
Ти си толкова млада, че пред теб има океани от любов. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 397e763a2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи - иначе казано, оправяй се и не занимавай другите с глупости, които ти сама си причиняваш.
Бих те нарекъл с епитет, използван по принцип за хора с изключително нисък коефициент на интелигентност, но ще се въздържа.

bile

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: dbaac08112
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   19 или си на акъла на младежа или въобще си нямала контакт с такъв вид хора. имах приятелка подредена и разбрана сияко си беше на мястото. просто човека си изкарваше всичко на нея. е писна и и го остави и е много по добре. пък и не съм съгласна че за щяло и нещяло трябва да се посяга, все пак тя не е на 5 години а е голям човек. ако го оправдаваш вземи си го у вас хем ша ти е подредено хем ша ти праи редовно масаж

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: dbb48a0a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   № 24 Защо да съм на акъла на младежа защото си казах, че е възможно някой да ме ядоса, теб никой никога ли не може да те ядоса да те изкара извън нерви. Ако е така евалла ще се радвам да знам, че е възможно да има толкова индиферентен човек.
"контакт с такъв вид хора" Имам доста голям опит с мъжете както споменах под №13.
"все пак тя не е на 5 години"- Дори да е на 5 години пак не трябва да бъде удряна и начина е този, да се промени ако иска да е с него, той сигурно има и хубави качества, щом тя казва, че го обича.
Бих го прибрала но първо съм омъжена, второ малък е за мен, трето нямам чувства към него. А това, че вашата приятелка е имала подобен проблем, въобще не е свързано с това, дали е била "подредена и разбрана" според вас важно е според него каква е била.
Дайте своето мнение на момичето смисъла да нападате моето е никъкъв. Тя ще послуша който иска, само тя може да реши колко го обича и струват ли си усилията, но ако продължава така и в следваща връзка може да има проблеми. Когато живееш с някой трябва да се съобразяваш с него с неговите навици, да му промениш навиците е трудно и колкото е по възрастен по трудно става.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker