За нищо не ставам. Ама наистина. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За нищо не ставам. Ама наистина.
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1328 пъти
Никога не съм имал приятели, нито приятелка, нямам работа, нямам кола, нямам шофьорска книжка, нямам собствен дом, еми кажете ми после, че ставам за нещо? Не искам да се оправдавам защо се е стигнало дотук, явно трябва да приема, че съм роден боклук и се чудя защо въобще съществувам като не съм постигнал нищо през живота си, а съм вече на 26? Май ще е най-добре да се хвърля от някъде и да не се мъча, хем и на майка ми и баща ми ще им олекне и няма да се мъчат с мен. Винаги са ми давали пари, носят ме на гърба си, вместо да си живеят живота, мисля, че ще им е по-добре сами отколкото с дете издънка и провал. Те си имат приятели, къща са построили, отгледаха ме, ходят на почивки в чужбина, а аз не мога да им стъпя на малкия пръст. Не ги заслужавам. И те не заслужават детето им да е такъв боклук като мен. Ако ставах за нещо за 26 години щях да имам къща, кола и да се издържам сам, а не да чакам на нашите. Това е!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: 6b99983454
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има хора които са били на 40 в същото положение. За родителите най-добре би било да си жив и здрав и да не се отчайваш. Няма човек който не става за нищо. Тези неща които изброи са плюс, но никога не са гарант, че си стока. Съответно и евентуалната липса не е гарант, че не ставаш. Хубаво е че искаш да промениш някои неща, но нека тази строгост за те мотивира да действаш плодородно. Успех и не се "отписвай".

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ebbca81d8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш страхотни родители, някои пък нямат това, а то е много важно. Твърде си взискателен към себе си. За какво ти е къща, нали са построили... Живота не се случва като по учебник, както си мислиш ти. Ти се радвай, че имаш такива родители, а болните амбиции ги остави

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 715ae8aaec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Търси си работа. Каквато и да е. На 26 години трабва даъе издържаш сам. Понякога родителите в старанието да дадат всичко, се получава лошо. Дари са ти много, стъпи на това и давай напред. Здрав се, имаш семейство и само малко воля от това страна и нещата ще се случат. Вашите не заслужават след всичко които са направили да пишеш всичко това. Те те обичат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8d6c639fd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо си мислиш, че всички 26-годишни са напълно стъпили на краката си и нямат никакви проблеми?
Възрастта ти е крехка, още си много млад. Аз лично не познавам 26-годишни, които са построили/купили къща напълно сами. Животът за всеки върви по различен начин. Едни срещат любовта на 20 години и на 22 вече имат дете, докато други го правят на 30-35 години. Много мислиш за проблемите, а малко работиш по разрешаването им. Да се метнеш отнякъде и като да избягаш от всички трудности, вместо да ги преодолееш. Можеш да си кажеш, че си провал и да спреш до тук или да се опиташ да излезеш от порочния кръг и да постигнеш поне една от целите ти. Подреди си приоритетите и започни от това, което ти се струва най-лесно за постигане. Намери си работа, запознай се с новите колеги, събирай пари няколко месеца и се изнеси на квартира. Ето- живееш и се издържаш самостоятелно, като си натрупал и малко социални контакти. На практика така изпълняваш три и половина от целите си- работа, приятели, да се издържаш самостоятелно, да не живееш при родителите ти.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 332a04636f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защо говориш така за себе си, миличък? Не се отчайвай, не разсъждавай по този начин. Аз съм на същото дередже, даже мисля да пусна тема ( на 25 г., живея при нашите, не работя, всичко наготово, малко приятели, гадже никакво, девствена, на антидепресанти, без самочувствие, озлобена, асоциална, а красотата, ума и дипломата не ме топлят). Но се стягам.
Всичко идва от това, че не обичаш себе си, нямаш никакво самоуважение. И от електрониката. Тази електроника със закон трябва да я забранят! И така, ти не си боклук, а си депресиран. Може би си по-емоционален, чувствителен, духовен? Забелязвам наплив на хора като нас. Възможно е да си зациклил някъде в детството си. Няма боклуци и неудачници, запомни! Тези термини са фашизъм. Няма хора, които нищо да не умеят! За любовта и постиженията възрастова граница не съществува! Голям праз, родителите ти построили къщи, другите се оженили! Някой се жени пък на 40, всеки преценява как да изживее живота си! Ти пък ще напишеш роман! Признай си честно, вашите ли ти натякват? Миличък, да построиш къща или да родиш дете не е осмото чудо! Ти си съкровище сам по себе си! И няма нищо не умея, нищо не мога. Всеки човек е духовно развит и носи потенциал, мисия, карма. Почни да обичаш себе си, да излизаш, чети духовна литература, ходи на йога, води си тетрадки със цели и планове, запиши се на курс или да следваш. Важното е да обичаш себе си!
Цял живот вярвах, че не ставам за нищо. Цял живот ми казваха, че съм боклук. Обикнах се, и спрях да пропилявам дните си. Хора, няма боклуци и нищонеумеещи! Трябва да спрем с тези думи. Има необичащи себе си.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5b13dc8831
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Батее и аз съм на 26 и се връщам от ада образно казано, но поради други причини. Бях затънал в заеми, само на Господ не му дължах пари. Хиляди левове за един млад човек... нали се сещаш. Не питай как се оправих.
Зарязаха ме 100 пъти жените, с които се опитвах да създам връзка. Хора, на които имах доверие ме предадоха по такъв начин, че още не мога да се оправя напълно, защото ми повлия финансово. През годините осъзнах, че до мен никога не съм имал истински приятели и това продължава и до днес. Нямам почти приятели. Превърнах се във вълк единак, а това се оказа най-силния ми коз.
Ония ден почти не си счупих главата след еидн инцидент и трябваше да ходя в Пирогов, прибрах се целия в кръв в 3 през нощта в проливен дъжд. Застанах пред огледалото, погледнах се и започнах да се смея, ако искаш ми вярвай. Смеех се на цялото положение, на себе си, на кръвта, която се стичаше, на това, че нямам пари, че съм целия мокър и че имам дупка на главата, смеех се на това колко просто нещо е животът, защото ние си го правим да изглежда труден, а след това се оплакваме от нещата. Животът не е надпревара, той ни е даден просто за да го живеем и да се наслаждаваме, а не да се надпреварваме.
И въпреки това човек, въпреки всички простотии не съм се отказал да се надявам за нещо много, много по-добро, което ми предстои.
Аз не живея много отдавна при нашите. Вече има няма 10 години, работя супер тъпа работа за 1000 ама това да не ме прави много по напред от теб с материала. Прекъснах 100 пъти образованието си и още не съм завършил, но не се отказавам да искам нещо много повече от това, което имам.
Да, имам моменти на силно отчаяние, особено когато нямаш 1 лв в теб, но след това се сещам колко много искам всичко да се промени и ме обвзема един спортен хъс и гняв, който ме мотивира.
Няма значение какво е положението ти в момента, то не те определя, като човек. Ти се самоопределяш като провалил се.
Промени насоката на мислите си. Седни на един лист напиши всичко, което мислиш, че искаш да постигнеш през следващите 6 месеца или 1 година. И започваш веднага да работиш по въпроса.
Докажи на себе си, че можеш да се промениш.

Fake it till you make it. Ако вярваш в себе си и се мислиш за успешен, всички останали ще започнат да те мислят като такъв. Но само с мислене не става.

Мачкай здраво и успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker