Родителите на жена ми ме мразят! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Родителите на жена ми ме мразят!
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1564 пъти
Млада двойка сме, аз съм на 27 години, тя на 29. Преди две години се оженихме, а ходихме заедно почти пет. Жената, която срещнах в началото беше много различна! Тоест тогава тя имаше собствено “аз” и не позволяваше на никого да я контролира, а сега много попива от токсичните си родители, а на мен не дава дума да й кажа. Преди да си помислите, че хуля безпочвено родителите й, моля ви разберете, че в началото почнах с добро, а те от тогава ми дадоха отпор. Имаше период, в който се преструваха, но след брака си показаха рогата!
Когато ни запозна, бяха много мили, но в един момент се правеха на много честните и почнаха подмятания за бившите й, как единият бил амбициозен и богат, но тя била труден характер и той не й удържал. Значи къде е тактичността да правиш комплименти за бившия при положение, че сегашният е на масата с теб? ! Това баща й редовно го правеше, после се извиняваше, че не крие нищо от мен. Ама хвалеше какво ги правела дъщеря му мъжете (че ги правела луди), а в същото време, ако беше разбрал същото за мен, сигурно щеше да ме убие. Другото е, че той е абсолютен безделник - не работи, става рано и тормози другите, щото му е скучно за компания и после дреме следобедите. Прави се на голям професор, дървен философ. Писнало ми е от неговите оди и съвети. Майката е скрита лимонка, беше много мила и се подмазваше, ама тази жена без интрига не може да живее! И всичко това го видях преди сватбата. Но тогава не ми пукаше, защото жена ми избираше мен винаги и каза, че срещу всеки ще застане заради мен.
Например аз много обичам животните - кучета, котки. Но много исках куче в апартамента и тя в началото също искаше. Това беше наш общ план! Осиновихме две - малка болонка и чихухуа. Никога не съм я карал тя да чисти, винаги съм се грижел за тях и апартаментът е изряден, те са много възпитани и сладки. И тя беше голям любител на кучета. В един момент започна да ми говори - “хубаво ги обичаме, ама не ми е приятно да ми се разхождат из дома”, а това са думи на майка й! Преди тя даваше зор за животно, а майка й ненавижда животни, а сега изведнъж мисли като нея. И щях да разбера, ако по принцип не искаше или не обичаше, ама разбирате ли, че тя копира от майка си! Ние живеем в наш отделен апартамент, ама ми е интересно какво й пречи на майка й, че имаме кучета, като не са в нейния дом? Че я е настроила! И така за още дреболии започна да копира мамчето. Накрая измисли някаква интрига майката, че жената не се е обаждала, защото съм й бил забранил? Пълни глупости! Аз изобщо не я контролирам. Най-малко дали се обажда или не, на кого и т. н. От там и бащата се включи агресивен, че не я бил отгледал, за да я взима някакъв “пикльо” (аз) за балък. И ми се зъбеше, затова му казах да внимава със заплахите, че не ми е на годините и силата, да не си изпати. Не издържах, разгорещих се! Много са прости и майката, и бащата. Моите родители не са перфектни, ама поне не се бъркат, а и аз не бих дал. А тя все ги оневинява! Истината е една. Те много харесват единият й бивш, защото е имал много пари, бащата имал фирма за камиони и това общо взето. Бил милионер. Аз го познавам това момченце бегло и е един к*рвар и половина с извинение, който ползва момичетата и ги захвърля като носни кърпички. Но явно те държат на него, не на мен, средностатистически човек, който си изкарва парите сам и не чакам от мама и тате. Тя много се влияе от тях обаче. Не дава дума да кажа срещу тях. Но най-гадното както казах е, че се води по акъла на майка си. Използва нейни реплики срещу мен! И не е само до въпроса с кучетата. За всичко е така! Какво да правя? И не, нямаме дете, искаме след 2-3 години поне. Още имаме по-напредничави планове.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: e4c37e9a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Случил си на "калпави" сватове! Да са живи и здрави, да й бяха избрали те мъж :D Ще търпиш вече оженил си се,така като чета цялата семка е срещу теб! Ако толкова много обичаш жена си се бори, ако не се махай докато още не си направил бебе! Ще ти направят животът ад!Успех човече и знай, че ако си имаш свой дом, приятели и работа нищо не е загубено

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ca9b344ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, Авторе. Тъжно ми стана за теб, защото по разказа ми се струваш точен човек. Разбира се, всеки си има кусури и ти едва ли изключение, но си попаднал в много кофти сценарий. Всеки партньор, който позволява родителите да му се бъркат и влияят и който не поставя половинката си на първо място е кошмар. Ако това не се промени, за съжаление нищо добро не те чака. Какво да те посъветвам, ами мене амо питаш, събери на жената багажа и й кажи, че като не е доволна и слуша мама и тати, да си ходи при тях. Или ще се освести, или прав й път. Добре е, че нямате деца все още, не чакай да дойдат за да решиш нещата, че после няма да имаш добри варианти.

Ж31

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 603f0e6f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Шута в гъза и да отива при мама и тате. Аз така направих и не съжалявам. По добре 5-7 години загубени от колкото цял живот. Мисли какво ти дава тази жена или някоя друга слагай плюсове и минуси

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3d60b67b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Свидетел съм на такива абсурди, а как боли, когато такива идиотии идват от собственото ти семейство и как майката говори на зет си срещу дъщеря си.
Така, че ти си една степен по-щастлив.
Ами, съветът е един, деца!
Макар че и това не е гаранция.

Или право куме в очите.

А другият вариант, интимност с жената, ама на ниво.
Без коментари за родителите, все едно че не съществуват.
И не мога да ги разбера тези жени.
Как така на стари години искат да раждат.
На 50 детето ти да е на 20, не е добър вариант. Мислете за старините.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5dced1baf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   "По-напредничави планове" от дете? Идиоти сте и двамата, но най-вече ти самия, защото си написал това нещо.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4144214066
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нещата не отиват на добре, разведи се с нея. За съжаление дори да си много влюбен в някого, ако родителите на този човек са гадни, нищо свястно не може да излезе. Те рано или късно ще успеят да ви скарат, тъй че...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 37a84e7076
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ж33

Моите
родители са нещо такова само дето работят и винаги са работили страшно много занаятчийски професии плюс и вкъщи градина. Майка ми знае всичко и дава ъкъл за всичко и нямаме съсед с който да си говорим, с всички се изпокара. Баща ми има самочувтве до небето и обича да разказва силно преувеличени истории и супер много търси някакви далавери през познати. А неговите истории ги знам на сън да ме бутне някой, ама седиш гледаш тъпо и хрупаш салатата на масата и си мислиш да свършва по-бързо. Но те са ми родители, имат много недостатъци, но ако мъжът ми ги критикува му вдигам як скандал, защото се виждаме с родителите ни супер рядко и аз се държа перфектно с неговите, ок те не са толкова прости и нагли, но все пак ми коства усилия те да се чувстат добре за 2 седмици в годината в които ни гостуват.
Мъжът ми се дразни много, примерно е казвал, че не иска да вижда "тия хора" повече в къщата си, а аз съм издивявала и съм ставала агресивна към него, защото никой не избира родителите си, а и до преди 6 години те са били моето семейство и съм разчитала изцяло на тях. Номера е да не им се подава храна за да правят интриги, това означава да играеш роля пред тях и пред нея в която ти си супер позитивен и всичко е страхотно. Когато такива хора докопат пукнатина почват да ръчка и ще ти разбият брака. Те са докопали нещо и от там са започнали да настройват жена ти. Примерно за моят мъж баща ми без да се усети казва неща от рода, че не можел една крушка да смени, аз гледам мъжът ми да не го чуе и не подхранвам разговора в посока поправка на къщата, защото мъжът ми има друга работа и изкарва достатъчно много пари, за да се плати на хората дето завиват крушки. За кучетата може да я мързи да почиства апартамента или от тях да и липсва лично пространство или пък самата отговорност, нами без домашен любимец е супер лесно. Ако жилището е нейно може родителите и да натякват, че от кучетата се е нацапало и това да съвпада с нейното мнение.
Аз бих те посъветвала още веднъж да не казваш пред нея нищо лошо за родителите и, само хубави пеща и да видиш дали ще се промени положението.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 28d93f5214
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Значи първо 2 кучета, а деца по-нататък. Кое е напредничавото за момента? Екскурзия, котка?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 88dd0cdab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора: Ами просто все още не искаме дете, първо, защото съм на прага на кариерно развитие, второ - тя ме помоли да почакаме малко. Няма да ставаме родители на 40, но до 31-32, защо не? Отдавна мина векът, в който до 20 трябва да си направил дете. Малко грешно се изразих, признавам. Иначе не знам какво да правя... все по на зле отиват нещата. Тя се пали като кажа нещо за мама и тати.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: bf9b63466c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Е, те ти казаха хората. Намекни й накъде отиват нещата. Кои са тия, че да ти се бъркат? Събираш багажа и газ, няма какво да се разправяш. Разбирам и да си по-млад, че да изчакаш да се пооправят нещата, но в твоя случай може би по-добрият вариант е развода. Ще ти мине до най-много година, а през това време си търси някоя по-стабилна жена.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6edab1c8c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Такива като нея, които слушат родителите си за всичко, просто нямат собствена вътрешност. Ако имаха нещо вътре в тях, живец, стойност или нещо подобно нямаше да слушат за всичко своите родители. Тя сега заема отбранителна позиция като показва пред теб, че нейните родители са най-силните съюзници във войната, която ще започне с теб. Очаквай такова нещо. При моя случай тъщата ме настройваше срещу бащата на бившата, нищо, че те уж се обичаха и живееха заедно. Погледнато отстрани това ми беше много странно. Жените като слаби същества търсят постоянно съюзници, но за какво са им съюзници. Не би ли трябвало вие двамата, твоите родлите и нейните родители да сте едно цяло, където няма съюзници? ! Започне ли намесата на външни хора във вашата връзка- стой, огледай се и анализирай случващото се около теб. Може би сега да ставаш свидетел на наченките на нещо много лошо, от което трудно ще излезеш. А и с тия промени на настроенията в крайности "искам куче, не искам куче" показва, че във всеки един спокоен момент, може да те сподели нещо ужасяващо(част от войната). Минал съм през подобен на теб проблем, и аз съм чувал същите реплики "Много свестни е имало около дъщеря ни, но с нейния характер тя разкара всичките". Тези реплики, сравнения, опасения водят до едно лошо нещо. Бъди умен и разумен и избягвай война на комплексарското семейство с теб.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c7b47ba5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Авторе, ти нямаш проблем със свекърите - имаш проблем с жена си!

Никоя уважаваща себе си жена, няма да разреши на родителите си да наричат мъжа и зад гърба му "пикльо" или да го унижават в нейно присъствие.

Тя хубаво се сърди и фръцка като повдигнеш темата, но не отстъпвай - редно е да ги изговорите тия неща и да заеме позиция. Щом не е склонна да застане зад теб, когато възникне ситуация и имаш нужда от нея, то за какво ти е такава жена? Та тя не те уважава, не се застъпва за теб. Явно още се изживява като момиченцето на мама и тати и те са и авторитетите, които да и дават тон в живота. Те нямаше да си позволяват да се държат с теб така, ако не те имаха за някакъв мухльо или ако се притесняваха, че ако те обидят, може да загубят дъщеря си. Тя позволява това да се случва. Затваря си очите, мълчи и продължава да им угажда - е, те просто тестват границата и си простират краката според чергата. Тя е човекът, който е редно да сигнализира, че подобно поведение от тяхна страна не е ОК и че трябва да се преустанови, така както и ти би трябвало да я защитиш, ако я нападнат твоите близки. Ако не го разбира - нека си ходи обратно откъдето е дошла, да си и изберат те мъж.

Впрочем, недей да приемаш каквато и да било финансова помощ от тях, защото при тези обстоятелства това ще е карт бланш да продължат да ви се месят и да я направляват и настройват срещу теб! Надявам се не живеете в тяхно или купено с тяхна помощ жилище?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c6a3bd0a64
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз не мисля, че трябва да си мълчиш и да се правиш, че няма проблем. Така ще стигат все по-далеч тъстовете, жена ти няма да прави нищо по въпроса и ти ще си все по-нещастен в този брак. Родителите стигат до там до където им позволяват собствените им деца, а твоята жена им позволява прекалено много. Ако те обича и уважава, в никакъв случай няма да позволи да те обиждат, да говорят зад гърба ти и да плетат интриги между вас. Ако беше зряла и независима жена, нямаше да допуска да ви се месят. Да крещиш на някого, защото не желае да търпи обиди и вмешателство също не е проява на любов. Сигурен ли си, че искаш да изживееш живота си с тази жена и да имаш деца от нея имайки предвид, че тъстовете ще са вечното присъствие във вашия брак? Заради нейното поведение ти реално си женен за тях, не за нея. При следващия скандал от нейна страна, просто бих й казала, че няма да търпя това унизително поведение повече, да си събира багажа и да ходи при мама и тате, а аз искам развод. Познавам хора, които са го правили и не съжаляват. Жените им избраха родителите си. Сега са сами, а мъжете се радват на нормално семейство и деца.
Аз също имам опит. Свекърите не искаха да се женим със синът им и се постараха да ни вгорчат живота от ден 1. Всеки ден идваха неканени вкъщи, бъркаха по шкафовете, даваха неискани съвети, плетяха интриги и се опитваха да ни настройват един срещу друг. Дойде момент, в който не можех да търпя подобно поведение повече, и седнах да поговоря с мъжа ми и да му обясня съвсем спокойно, че го обичам, но ако да се омъжа за него означава да търпя токсичните му родители всеки ден, не искам да встъпвам в този брак. Така вместо за прекрасния ми мъж бях женена за тях, нямахме нимакво време за нас си, да правим нещо заедно, само нерви, сълзи, нямаше време за любов. Той нито ми е крещял, че говоря така за родителите му, нито се е обиждал. И той не се чувстваше добре от цялото това вмешателство. Разбрахме се и разредихме ходенето по семейни вечеринки, заключвахме вратата и не отваряхме, когато не сме канили никого, не споделяхме никаква информация за себе си. В крайна сметка те се озлобиха още повече, настроиха всички роднини против нас и поискаха да се виждат само с него, без мен. Това беше черешката на тортата и тотално прекъснахме контакт. Сега сме много щастливи. Мъчно ми е че нямам свекъри, но се научих да приемам, че те са такива каквито са, няма да се променят и да започнат да ни обичат и уважават, общуването с тях нанася повече вреда отколкото ни помага.
Жена ти изглежда обаче няма проблеми с токсичното поведение на родителите си и не знам дали има някакво спасение за брака ви. Може би разговор с психолог или семеен консултант? На неутрална територия няма да си позволи да крещи, а и мама може да я настройва против трб, че ги мразиш, а психологът е неутрален професионалист, който много добре знае, че на възрастен човек приоритет трябва да е семейството, което той си е избрал, не това, в което се е родил. Аз лично бих й била шута и не бих се занимавала. Ти звучиш толкова свестен. За 0 време ще си намериш нова без да трябва да търпиш дъртата й майка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker