Осем години разлика и още нещо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Осем години разлика и още нещо
преди: 4 години, 7 месеца, прочетена 1720 пъти
Здравейте!
Искам да споделя своята история с вас! Мъж съм на 27 години!
Живея от 5 години с жена която е по-голяма от мен с 8 години!
Още преди да се съберем, ние се познавахме!
Всичко се случи доста бързо и заживяхме заедно, дори си взехме куче!
Тя е образована финансово стабилна (за финансовото си състояние ми сподели едва след три-четири месеца съжителство.. искам да подчертая, че никога не съм знаел че тя има достатъчно пари, за да си купи сама дом и като цяло да се справя сама с живота!
Като цяло всички приеха нашата връзка спокойно, имаше и крайни коментари от странични хора, но и това се очакваше!
Първата година тя не ме запозна със сестра си, защото тя е била причината да се раздели с бившия си, който отново е бил по-малък от нея (но не годините е била причината да се намеси)
След запознанството със сестра и всичко вървеше окей една година... излизахме заедно, забавлявахме се!
В един момент напуснах работа и докато търся нова, тя ми предложи да направим собствен бизнес, който отнема месеци време докато стартира!
Само че през тези (да ги кажем ) 7-8 месеца аз бях на нейна издръжка, докато се опитваме да извадим всички документи за нашия бизнес!
И дойде момента в който сестра и ми каза в очите, че според нея аз съм изпозвач... с нея съм само заради парите и.. и се възползвам от бизнеса който ще създадем за да съм добре(на всичкото отгоре зет и говори зад гърба ми че аз не съм искал деца от нея, а това не е вярно, никога не съм го казвал, напротив преди да се случат тези неща си мислих за дете от нея)
Понеже съм доста тих и чувствителен човек го изживях доста!
Две години изминаха от мнението на сестра и че аз я използвам... от скоро и бизнеса е в ход, не е супер успешен но се опитвам да го задържа и развия!
Чак след като минаха тези две години и аз започнах да се занимавам с общото ни начинание, се появиха позиви от сестра и към мен да говорим т. е вече не съм изпозвач!
Само, че аз съм човек с принципи и за мен това е недопустимо и немога да го простя, още повече след като ми лепват думи които не съм казвал никога!
И сега когато има голям семеен празник(и караница съответно) и трябва да сме заедно, аз отказвам да отида в тях, ненавиждам ги тия хора и не искам да имаме нищо общо!
Пренебрегвал съм себе си да присъствам на такива събития, но се чувствам изключително зле... усещам им лошата енергия и аура и предпочитсм да не присъствам!
Само, че според нея, аз трябва да присъствам, дори да съм лицемерен спрвмо тях, но понеже съм изключителен интроверт.. същността ми не го побора!
От известно време ме мъчат мисли в главата ми...
Прав ли съм да не присъствам и да отстоявам тази своя позиция почти всеки път?
Права ли е да ме кара на всяка цена да съм там (защото все пак това било нейното семейство)?
Можеби и заради този спор, който го водим за N-ти път и всеки защитава своята позоция, ме тормозят и тези 8 години разлика?
Мисля си и за напред, ако имаме дете... отново ще трябва да се срещаме с тия хора, дори по често от сега, което е безкрайно натоварващо!
Ако продължим напред заедно, ще трябва винагии да пренебрегвам себе си!
Ако се разделим, ще изляза копелето, което живя с нея 5 години и не помисли, че на нея и тиктака биологичния часовник за деца!
Моля за съвет и странично мнение... благодаря!
Peace

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 7 месеца
hash: c1d18eb310
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прости ми, авторе, но никога не съм вярвала във връзките между по-млад мъж и по-възрастна жена. Ако е година, две, хайде три-иди прийди. Но осем години разлика в нейна полза не са никак малко. Знам, че всяко правило има щастливи изключения, но... изключения. Но не се разделяй с нея заради родителите и или сестра и. Вярвай, ако тя истински те обича ще си на първо място за нея-мама и тати са до време, с човека до теб се налага да живееш цял живот. А за биологичния и часовник трябва първа тя да се замисли-след някоя година от тия на които е вече се забременява само за беля.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 32933ee7d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Пич, нямам биологичен часовник, нито деца, но съм над 30, с кариера, финанси и мога да кажа перфектно кой мъж е путьо. Ако ти бие шута, не е заради това. Аз съм издържала търтеи бол през годините и то от пуста любов. Сега не искам семейство и деца, но и паразити от мъжки пол не търпя повече.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f4839cd736
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1. Ти не си прав да не искаш да отидеш. Трбява да си мъж и да си там, поне заради жена ти, келеш.

2. Не е грешна жена ти да те кара, ако е важно нещо за нея.


3. Тея неща се говорят с половинката. Взимат се решения заедно.




Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: fb4ac168fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз също съм силен интроверт, освен това съм и злопаметна, така че не знам до колко моето мнение ще ти е полезно, но съм съгласна с позицията, която си заел. Семейството на моя приятел редовно говорят против мен. При това не някаква градивна критика, от която със сигурност имам нужда, а пълни тъпотии, че трябвало да си намери богата жена, която да дават по телевизията (? ! ), а не такава като мен; не съм с подходящ външен вид и все в тоя дух. Иначе ми се мазнеха и искаха услуги до момента, в който спрях да общувам с тях напълно и им обясних защо. Приятелят ми все пак не дава зор да ходя на семейните им сбирки, защото си ги знае какви са.

Разбирам, че приятелката ти държи на семейството си и иска да си част от него, но трябва да разбере и твоята позиция. Струва ми се крайно глупаво да се събирате и да си лицемерничите един на друг, след като не се понасяте. Това е фалшиво, инфантилно и много вредно. Не знам какво значение имат тука 8-те години разлика. Хора на всякаква възраст държат до глупост на семействата си и са готови да търпят страшни поразии, защото, видиш ли, това е родата и не можело. Ми, извинявай, ама родата ти е кофти и не всички са длъжни да им сърбат попарата. Да, би било много хубаво да живеем в мир и разбирателство, но реалността е съвсем различна.

Ако тоолкова много иска все пак, направете някакъв компромисен вариант: ходи от дъжд на вятър, дръж се хладно и на ниво, може и да ги бъзикнеш нещо, ако си на кеф. Демонстрирай незаинтересованост и пренебрежение, не им слушай глупостите и така.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5136da5560
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За мен лично 8 години разлика е страшно много, независимо дали е в полза на жената или на мъжа. Но явно на теб това ти харесва и привлича.
Също искам да ти кажа, че в днешно време вече ВСЕКИ съвременен човек, който е уверен в себе си и обича себе си защитава своята позиция, независимо на каква възраст е, и на каква възраст е пратньора ѝ/му.
Аз обаче не бих издържала и месец във връзка, в която да трябва да търпя някакви злобни и досадни роднини (а те почти винаги са такива към половинките на близките си). А и роднинските неща никога не са ми понасяли, още от малка. Но ти сам си си виновен според мен затова, че изначално си показал склонност да бъдеш част от роднинските работи.
На Семеен празник човек е със семейството си, т. е. ако имате дете сте си ти, тя и детето ви, а ако нямате дете всеки си ходи сам при родителите си.
Сам си си виновен за това, че си допуснал да се вкараш в сюжет на турски сериал.
Има нещо недорасло при хората, които влизат във връзки със значително по-възрастни партньори от тях - и при вас мъжете, и при нас жените. Освен, ако не става дума за финансова изгода, но дори и тогава често по-малкият на години човек е някак непораснал емоционално.

Ааа, за прословутия часовник пак - ами тя, ако толкова искаше дете щеше да поиска да роди досега. Да, разбира се, че ако я напуснеш роднините ѝ ще те обвинят, че си ѝ изгубил времето за деца, но просто защото изпитват някаква злост към теб.
Щом изобщо ти се върти в главата дали да не я напуснеш, значи ти тази жена не я обичаш, затова най-добре я напусни още днес, но не защото ѝ хабиш годините за раждане, а за да ѝ дадеш възмжоност да намери някой, който наистина ще я обича..

 
  ...


...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: f4ecdf4b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Цялата работа не е в разликата в годините, а в серизното отношение и на двама ви към връзката ви. Със съпруга ми вече почти 10 години сме заедно. Разликата ни е 9 години - аз съм по-голямата. В началото през какво преминахме направо ме втриса като си спомня. И двамата се разведохме. Семействата ни скочиха срещу нас. Той остави къщата си на бившата си жена и дойде при мен. Майка ми ни отрови живота и се преместихме на квартира. Той напусна работа, защото нямаше как да пътува дотам. Тази борба продължи с години. Постепенно нещата започнаха да се нареждат. Близките ни клекнаха. Свекърва ми, като видя, че съм сериозен и отговорен човек, ме прие като близка приятелка. Моята майка така и нищо лошо не видя от мъжа ми и започна да го нарича "синко". Съпругът ми започна да напредва в кариерата, аз поех още ангажименти и си стъпихме на краката. Приспособихме вилата ми за целогодишно живеене и вече си имаме самостоятелен дом. Но! През цялото време бяхме ръка за ръка. Знаехме какво искаме и се борехме за него. Никой не позволи никому да каже лоша дума за другия. Аз съм ставала от семеен обяд и съм си тръгвала, защото роднините на майка ми си позволяваха да обиждат мъжа ми. Той е правил същото. В един момент околните осъзнаха, че сме непробиваеми и обърнаха палачинката. Сега сме нещо като стълба на едно голямо семейство - той е най-големият от трима братя (всичките женени с деца), и кой и когато и да има проблем, всички се обръщат към нас. Разликата в годините не я забелязваме. Да, нито той, нито аз ставаме по-млади, но затова пък приятелството ни укрепва. Не сме загубили тръпката помежду си, сексът все още е страстен и всепоглъщащ, обичаме да се глезим един друг с разни жестове на внимание, имаме много приятели, забавляваме се.
Може би, както по-горе споменаха, сме от изключенията, но не това исках да кажа, а че вие, авторе, с твоята приятелка очевидно нямате еднаква визия за бъдещето. Иначе нямаше да ви пука кой какво говори за вас. Една братовчедка на мъжа ми веднъж в началото на отношенията ни ме замери с камък на улицата. Улучи ме в тила. Аз дори не намалих крачка, нито пък се обърнах. Спокойно продължих напред, защото знаех къде отивам.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 0dd64dcd32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Просто не взимай нещата навътре , искали са да не попада на кофти мъж . Всеки може да си мисли нещо за някой друг , но юосле да си промени мнението . Ако е само това не е голям проблем . Не са били наясно със ситуацията и са си направили изводи ... Ако тя не е споделила идеята за бизнеса е много вероятно да си мислят , че чакаш наготово и търсиш лесното . Почти винаги може да има нещо , което да не харесват близките и в теб и ти в тях , всеки има кусури ...

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1e6dbff9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   За №7

Мога да разкажа подобна история.
Всичко, което споделяш, е просто две сродни души са се намерили.

А за автора на статията, не отивай.
Или ако идеш, при първия намек за каквото и да е било, ставаш и си тръгваш. А сестрите, повярвай, дали осъзнато или не, завиждат. Явно има за какво.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: ea766add3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторе, прочетох историята ти три пъти. Направи ми впечатление колко безлично споменаваш за приятелката си-нито веднъж в текста не прочетох да си написал-приятелката ми, годеницата ми, любимата ми, съпругата ми, или нещо подобно. Само тя, тя, тя... Това е показателно за отношението ти към нея.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker