Паркиране - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Паркиране
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 3148 пъти
Здравейте, искам да попитам какво означава когато ти вдигнат чистачките на колата? Понеже уча в центъра и всичко е зона, зад университета ми има един изоставен строеж, където колегите ми паркират и са ми казвали, че няма проблем и няма да вдигнат колата. Днес за първи път паркирах там и след няколко часа, когато ми свършиха лекциите, някой беше сложил някакви палета пред колата и беше вдигнал чистачките. Не разбрах какво е това, ясно, че повече няма да паркирам там, по добре да си плащам зоната, ама какви са тея глупости? Също и да попитам как реагирате когато ви засекат, не ви пускат да се преустройте и ви бибиткат веднага след като светофара е светнал зелено или когато спрете на жълто. Нов шофьор съм и си карам по правилата, не си позволям някакви своеволия като 90 на градско и минаване на червено, незачитане на знаци и тн и страшно много ме изнервят тези ситуации. Днес сутринта исках да се преустроя, видях, че имам място, пуснах мигача и в същия момент колата, която беше зад мен даде яко газ, засече ме и на всичкото отгоре ме изгледа нагло през прозореца. Момиче съм, не мисля, че е подходящо да соча средни пръсти и да псувам на майка, но просто излизам извън нерви при такива ситуации. Ви е как се справяте с тези глупаци, така да ги нарека?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1496b29664
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Означава "предупреждение".

Не знам каква е зоната, на която си спрял и дали не си бил наистина в грешка и не е позволено. Ако е така - може. Ако не... тогава бих я зарезал пак там и да чакам цял ден да видя кой е тоя тарикат, дето ще се опитва да ми пука гумите.

Как така те засича човек за теб? Това е физически невъзможно. Засича само този, които е леко отпред и сече пътя.

Пътната обстановка е пълна с неуверени водачи, които не могат да смогнат на динамиката на един голям град. Мен лично ме изнервят момиченца, които не знаят къде се намират.



Братан.

Ти нали знаеш, че пускането на мигач не дава разрешение, а показва намерение. Зависи от човека, който кара в лентата, в която желаеш да навлезеш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f315119689
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Казва се престрояване, а не преустрояване.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5aaf93f878
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Вдигането на чистачката означава да не паркираш повече там. Но това го е направил някой човек който или ползва мястото или му трябва свободно за да минава от там. Ако го видиш поговори с него учтиво. Колкото за тия дето не дават предимство и не те пускат...свиквай и се примири. Не участвай в дразгите за да не се афектираш и ти. Ако искаш сложи си лепенка млад шофьор ей така да те знаят

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7df3c547cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Пречиш на накой от живущите. Намират паркирането ти за неуместно. Най-вероятно е против правилата. Това е предупреждение. Така сме от центъра. Съобразителни сме, спазваме правилата и искаме всички да се съобразяват.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d28916aec5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Казва се "престроя", а не преустроя. Чистачките са намек, лека форма вместо спуснати гуми. А за свиркане и зъбене - гледаш си правилата и не се вълнуваш. Става и да псуваш, не те чува никой така че може да твориш. Веднъж не се усетих, че ми отворен прозореца и си говоря "къде бе дървар" - оня на 2-3 метра и той с отворен прозорец.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1d84ca6011
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Колко селски неща научих за милата си родина днес... УжасТ

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0029d8c6a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре, съжалявам за грешката и "преустроиването". До номер 1: Ми сори Братане, не може всички да сме оправни като тебе. Какво означава "динамиката на голям град"? Динамиката на големият град е макс до 50, това, че някой все бърза за някъде хич не ме грее. И конкретно за ситуцията, която написах - ти си на 20 метра зад мене и като видиш, че пускам мигач се изтрелваш, за да не ти заема мястото на светофара или какво? Това беше просто глупаво. Нали трябва да има и някаква колегиалност на пътя? До номер 4: Ама как така го намират за неуместно? Преди мен са паркирали 200 човека, всеки ден го правят и ще продължават да го правят. Да има жилищни сгради в близост, но това не означава, че местата могат да се ползват само от вас, живущите в центъра. По никакъв начин не съм пречила на преминаването, то е изоставен строеж, не е улица. Това със заплюването на места е мноого тъпо. Паркирал си 3 пъти там и вече мястото е твое, ще пукаш гуми и вдигаш чистачки. Хора, осъзнайте се. Това, че живееш в центъра не означава, че всичко ти е бащиния.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d29eb04511
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Братане, не си разбрал изобщо каква ситуация описва авторът.

Авторе, често се случва. Караш си, искаш да изпревариш някого или да се престроиш в съседната лента, пускаш мигач и този зад теб, да не остане по-назад, обикновено без да е сигнализирал, набива газ и зор да мине преди теб. И разбира се, ако си продължиш маневрата, има сериозен шанс да те офраска.

На пътя е пълно с идиоти от всякакъв вид. Половината ти отнемат предимство или правят простотии като гореописаната, другите се моткат, карат с 10км/час в кварталните улички и общо взето не знаят къде се намират. Лично аз си ги псувам, ама трябва трябва да внимаваш, някъде на не гризнеш дръвцето.

Предлагам ти да си лепнеш един стикер "млад шофьор", повечето хора го взимат предвид. Не се вталясвай много като те овикат, тепърва ще ти се случва, независимо дали си прав или не. Ситуацията на пътя няма да се промени, но пък с времето ще се научиш да караш и в тея условия, а това си е висш пилотаж... Или пък ще станеш един от тези, дето ти ги описах, хаха.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 85c2cb02f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има си частно/лично платени парко-места в София, които не са сигнализирани надлежно. По-скоро няма никакви свободни такива. С тези "сигнали" си "минала метър". Има драскане с ключ, даже рязане на гуми и всякакви съприкосновения на колата с летящи камъчета ...
Не се разправяй с никой, който те е прецакал в движението! Нямаш идея на какви ненормалници може да попаднеш! За престрояването - внимавай много. Бъди абсолютно концентрирана. Не трябва да пропускаш и най-дребния сигнал, че те пуска. В същото време не е добре да рискуваш ако не си наясно с мнението на въпросния, с възможностите на колата ти и на теб самата.
С достатъчно опит съм, но точно вчера при малко естремно мушване за престрояване ми се изправи косата. За да го направя трябва да ускоря рязко. Преценил съм принципно обстановката. Само че този отпред внезапно рязко намалява. Едва успях да спра без да го ударя. Отделно очаквах да ме фрасне колегата отзад, защото му бях изял дистанцията. Размина ми се благодарение и на неговия опит вероятно.
Всеки греши. На всеки се налага да предприема нерегламентирани действия в някакъв момент. Бъди само максимално концентрирана в пътната обстановка. Не поглеждай шофьорите в съседната кола! Много малко е вероятно някой да те поздрави приветливо от там! Все пак ти го пожелавам - да виждаш само усмихващи ти се колеги!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0ae0cafd6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Мигача не ти дава предимство. На светофара в София се минава и на жълто знам че не е редно а като караш с 50 км. карай в най дясната лента да не пречиш на бързаците и с времето ще свикнеш ще добиеш самочувствие и няма да спазваш и ти ограниченията но винаги давай мигач когато завиваш.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4cf5645093
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това, че учиш в центъра, също не означава, че всичко ти е бащиния. Била си в нарушение на ЗЗД. Плащай си зоната и си викай полиция за такива неща, пише се протокол, застраховката те обезщетява. Лесно е.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e495f610ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз имам вече около 3 години опит като шофьор, но карам ежедневно, и ситуация като твоята с опита да се престроиш и някой да даде пълна газ, за да не успееш, ми се е случвала вече десетки, да не са и стотици пъти. За съжаление, доста често се случва да няма колегиалност на пътя, но пък мисля, че шофьорите, поне в София, започват да стават все по-цивилизовани. Така че - съветът ми е да не се дразниш толкова, това са ситуации, които ще ти се случват често, но доколкото няма ПТП, всичко е наред и няма смисъл да се изнервяме. Аз лично, осъзнавам, че напоследък съм все по-спокоен зад волана и много трудно нещо може да ме изневрию Наскоро имах ПТП, за което виновен беше другият водач и след като излязохме отвън, той очакваше, че вероятно ще съм изнервен, а всъщност бях доста спокоен, написахме двустранен, стиснахме си ръцете и се прибрахме всеки у дома.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1496b29664
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Точно за това ти говоря, авторке.

50 в населено място.. мхм. На село - може. В София и големите градове ПО ЦЯЛ СВЯТ се кара с повече.

Има неща, с които трбва да свикваш, а не да диктуваш буквата на закона.
Като това, че се кара по-бързо от архаично-устроените закони, както и това, че никой нищо не ти е длъжен на пътя.
Да, добре би било да те пусне като види, че искаш да смениш лентата, ама пък той ще го направи АКО иска.

Време е да спреш да живееш в розов, утопичен свят и да започнеш да се адаптираш.

Карал съм в софия над 15 години. Колкото и както да ми обрисуваш картинката, на мен ми е ясно. Ако е бил прекалено назад си щяла да влезеш в лентата без проблеми, ако не е бил много назад - си щяла да го засечеш, но пак да влезеш в летната, а той да почне да свирка отзад. Ако пък изобщо не е бил прекалено отзад, ще може да види, че искаш да застанеш пред него и да реши, че не иска да заставаш пред него - да даде газ и да те "засече" като си е в собствената лента? !

Това, че ти не можеш да преценяваш ситуациите, не означава, че вината е в отсрещните.



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0029d8c6a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Като се кара с повече от 50, що намаляш покрай полицаи?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4c97c3a624
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Жена съм и имам книжка от 10 години. Карам в града всеки ден, макар и по един два часа сутрин обикновено, в събота и неделя повече. Когато са налага и извън града, макар че съм зле с ориентацията - затова ползвам навигация. В града /Бургас/ повече от 50 не вдигам. Като се усетя, че натискам повечко газта, отпускам педала. Извън града също спазвам ограниченята. Също така не си изхвърлям боклука през прозореца на колата, не свиря безпричинно на други коли /когато спрат на жълт светофар например, както е редно/, не смятам, че паркоместа, за които не съм платила и са общински, , са единствено и само за мое лично ползване, не драскам с ключ чужди коли, в т. ч. чисто нови и лъскави. Защото, авторке, това го правят само СЕЛЯНДУРИТЕ и ПРОСТАЦИТЕ, с които напоследък всички по-големи български градове се напълниха.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4cf5645093
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   14, Ела в Берлин да видиш как се кара с повече. Като има зона 30 си е 30. Като има зона 60 си е 60. Има и 80 - на градската магистрала. Карат ли всички с почти еднаква скорост, стигат по-бързо. Големите разлики в скоростта водят до задръствания. Не съм го установила аз, а Съюзът на автомобилистите в Германия. Ти ще си патиш, дано околните ти - не.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker