Промених и провалих живота си, защото обикнах социопат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Промених и провалих живота си, защото обикнах социопат
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2761 пъти
С моя мъж се запознах едно лято преди 3 години, работихме заедно в един нашенски курорт и двамата мислехме, че ще е забежка за сезона, но нещата ставаха сериозни постепенно и днес вече живеем заедно. И двамата не сме от морето, но решихме да се установим тук като компромисен вариант да започнем наново в град, който е непознат и за двама ни. Всичко това ми се струваше романтично тогава, но днес започвам да си мисля, че съм била манипулирана и използвана.
Имам сигурна и добре платена работа, отговорна позиция, апартамента, в който живеем е нов, макар и на изплащане, аз съм щастлива, че се борим заедно за нашето бъдеще.
Когато се запознахме, иронично, в него ме привлече, това, че изглеждаше тихо и кротко момче с невпечатляваща външност, мило с всички и много усмихнато. Живееше в София като се запознахме и когато планувахме логистиката около заживяването ни заедно, реалността, която ми рисуваше е, че ще направи този голям компромис да напусне столицата, защото ме обича и от работата ми зависи да съм до морето.
Винаги ни е било малко трудно, но с минаването на годините отношенията ни се влошават, защото той не е щастлив тук, не харесва работата си, не харесва квартала ни (краен, но аналогичен на този, в който живее в София), не харесва апартамента, хората в града, всичко сравнява със София и не спира да се чувства жертва, защото не е там. В началото ме нараняваше като говори така, защото се чувствах незначителна, нали целта беше да сме заедно, каквито и да са обстоятелствата аз съм доволна, че имаме един друг, но преглъщах, защото мислех, че е в реда на нещата да му липсва дома и удобствата на големия град (и сега не сме в малък, но София е на пиедестал). С времето обаче разбирах за една много различна версия на живота му - София не е родния му град, преди да заживее с мен е бил на квартира с няколко други момчета ( и двамата бяхме над 35 като се запознахме), въпреки образованието си винаги е работил нискоквалифицирана работа, никога не е имал много приятели, не само в новия град, почти нищо от историите, които ми е разказвал не отговаря на истината.
Започвам да си мисля, че единствената причина да бъде с мен е лесния живот, който е очаквал да му осигуря и сега, когато вижда, че не е като приказка се чувства изигран и сякаш се сърди на мен за това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 66c0579b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как точно си провали живота? ! Добре, това не е твоят човек, покажи му вратата, какъв е проблемът ти? Та той е в живота ти едва от 3 години, не 30, примерно. Аз не виждам драма.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b864269d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мъжът е бил на 32 години като сте се запознали, ти му казваш момче? На някаква мижава сезонна работа по морето? Хора на над 35 години имат деца ученици, кариера, развитие, вие как мислите да я карате? Времето не чака никого, изяснявайте си отношенията и като виждате, че няма съгласие, кой откъдето е.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b864269d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мъжът е бил на 32 години като сте се запознали, ти му казваш момче? На някаква мижава сезонна работа по морето? Хора на над 35 години имат деца ученици, кариера, развитие, вие как мислите да я карате? Времето не чака никого, изяснявайте си отношенията и като виждате, че няма съгласие, кой откъдето е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f86a00710f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като четях си мислех, че сте на по двадесетина години. Разкарай го тоя инфантилен лентяй. Ето затова стоя далече от "мили и скромни момчета".

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f96df64123
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   На такива хора винаги друг им е виновен, авторке. Сама виждаш - живота му преди теб не е бил цвете: мъж над 35 със смотана работа и все още на квартира с няколко момчета в краен квартал. Не звучи като нечия мечта.
Сега има приятелка, има собствен дом, с работата - положението е същото. Явно просто му е по-лесно вместо да се бори за това, което смята, че заслужава, да гледа на себе си като на жертва и да прехвърли върху друг отговорността за провалите си. А ти му връзваш. Следващият път като почне да ти се оплаква и да се изкарва жертва, просто се съгласи. Кажи му - да, прав си и аз не се чувствам добре така. Нека да продадем апартамента и кой откъдето е. И гледай реакция - веднага ще се усети, къде му е интереса.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9ef0445db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Апартамент в голям град, платена и стабилна работа. Къде е провалът, че не сте в Ню Йорк? А и от цялата история не разбрах къде е престъпникът. "Социопат" си е термин за антисоциално личностно разстройство, това е доста кораво обвинение и такива изроди проличават. До момента има само един търтей, който навярно и пред себе си го е срам, че е живял в подножието на Люлин. Ако ти е писнало от такъв нещастник, трий го. Нито си си "пропиляла живота" (3 години са, имаш още немалко), нито си изоставена в Сомалия с някой содомит. По-малко мелодрама, повече решителност.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8fdf937a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Няма как да сте щастливи при положение, че и двамата обичате да сравнявате и да мерите. Като сравняваш и мериш винаги ще има нещо по-добро и винаги ще си неудовлетворен, защото го нямаш. Той сравнява сегашния си живот с живота в София а ти го мериш и сравняваш с миналото му, правиш му оценки и го анализираш. Той се чувства жертва и смята, че е манипулиран да жертва всичко заради теб и твоята работа и ти се чувстваш жертва, защото си мислела, че ще бъде едно а виждаш, че е друго. Значи любовта от една страна и егоизма и нарцисизма от друга не могат да съжителстват. Любовта включва себеотрицание а това е несъвместимо с мрънкането от другия и изживяването като жертва на другия.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6ed5a7230f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Първо, че този човек изобщо не е социопат. Социопата би се държал по съвсем различен начин. Второ вместо да се оплакваш наляво, надясно и по форумите от него, седни и поговорете да си разрешите проблемите и не се изкарвай жертва за абсолютно всичко. Аз бих бил много ядосан, ако приятелката ми седне да се оплаква от мен, вместо да дойде да поговорим. И отделно напуснал е София, защото работата ти зависи от това да си на морето, налучила си повече за живота му, а не само хубавите неща и си почнала да го плюеш, а иначе ти си изгиграна и използвана. Единственото за което може да се оплакваш е, че те е излъгал, че е родом от София, но ако го обичаше това от къде е нямаше да е важно.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 22cecae8c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Извинявай, ама не можеш да наречеш човека социопат, защото не му се живее във Варна. Много скоро сте взели жилище след настаняването си там. Във Варна хората са много груби и това цяла България го знае.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 127cdb5bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Аз в тая дупка Варна не бих живял и с пистолет да ме заставят.



Братан.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: bb0fcbc7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей. За мен този човек не е социопат. Това, че не му харесва града не го прави лош човек. А това, че може би е мързелив е отделен въпрос. Ти също не виждам с какво си провалила живота си с това, че си се сдобила с апартамент. Винаги можеш да го дадеш под наем и да се преместиш. И ако става въпрос за Варна, да наистина града си е кофти, аз съм се зарекла, че повече няма да стъпя там. Камо ли да живея.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 294ab28291
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Прав е човекът, София си е София, каквото и да говорим. И аз мечтая да живея само и единствено в София, ама трудна работа. За мен лично е късно. Старая се да уредя поне децата си в София. Само там има всичко необходимо, в провинцията( Варна) е друго.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: fc42581c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   откъде-накъде да е социопат? ти дори не знаеш значението на думата:-) Човекът е най-обикновен неудачник, а може би и използвач (не знам защо го наричаш момче :-)).
Чак да си си провалила живота - не виждам как. Като не вървят нещата, разделете се и кой откъде е. Нямате деца, за да те спира тяхното отношение към раздялата.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 855cac45a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   През цялото време, докато го четях си мислех, че е писано от младежи на по 22-25 години... Обаче вие сте били на по 35... Сама си се докарала до това положение. Сама си позволила да бъдещ манипулирана. Късно ти е вече за много неща, но в същото време си и доста млада.

Жени, сами се докарвате до това положение. Никой не ви е виновен. В ежедневиео си игнорирате свестни момчета, а си избирате такива като тоя льольо. После ревете в нета. Така ви се пада. Нямам грам жал. Сорка ;).

Узунов

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c8e86ec232
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Добре де кажи кой е този толкова голям град , Варна или Бургас? Какво толкова го криеш , два са.

А за твоя човек , задръстеняк е просто. Малка ми е кутийката над главата. Може би не се е отделял от техните дълго време като млад. В този случай София му е давала комфортна зона . Ще мрънка , ще мрънка и или ще свикне или ще се разделите
Има и още нещо. Най вероятно му създаваш комплекси, че твоята работа е по добра и изкарваш повече и търси под мухата слон другаде.
Опитай се да му помогнеш да започне някакъв бизнес и да придобие самочувствие и нещата ще се наредят .

Иначе са съквартирантите . И аз цял живот живея с най добрите си приятели . Живял съм с жените си с години също.
Все ми е тая, мога и така и така.
По важното е че не е живял сам. Това е вече лошо , защото човек става саможив.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker