Първата...и единствена? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Първата...и единствена?
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2056 пъти
Здравейте!

С приятеля ми сме заедно от 5 години, имаме чудесна връзка, много се обичаме и съответно започват намеците за брак...
И двамата сме на 24 години, запознахме се, когато още посещавахме гимназия. Той е страхотен, представям си бъдещето ни заедно, тези пет години бяха най-щастливите досега. Но както винаги аз като жена мога да намеря нещо, което да развали розовата картинка.

Притеснявам се, че аз съм му първата и евентуално ще се окажа единствената жена в живота му. Единственото гадже, единствената, с която е спал. Притеснява ме това, че когато се оженим всичко ще е прекрасно до момента, в който той не осъзнае, че не познава другите жени, че няма представа какво е да си с друга. И ако сега аз съм му достатъчна, какво ще стане след 20 години. Да, мисля си, че след като не е преживявал нищо с друга, ще тръгне по някое време да пожелава до такава степен някоя колежка или приятелка, че ще ми изневери.

Моля, не ме разбирайте погрешно, аз му имам доверие, не се съмнявам в него. Просто се замислих за онази мъжка черта, която кара мъжете често да си мислят и за други, и след като аз съм му първата и вероятно (ако се оженим) единствената, смятам за неизбежно той да реши, че съм му омръзнала.

Да, знам, че с такива мисли няма смисъл да стъпвам в брак и т. н.... Но.. точно затова пиша тук... искам да разбера има ли мъже, които са били само с една жена, които така да се каже от първия път са намерили любовта си и нямат проблем с това, не търсят секс от друга в последствие... има ли такива примери?

Притеснявам ли се с основание?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2ce9b96240
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не искам да ти влияя зле, но искам да съм честен. Мъж съм, също на 24, от 18 съм във връзка. Първата година и половина не се сещах за други жени, обаче обстановката в университета много започна да ми влияе. Гледах как колегите ми постоянно излизат по купони, срещат се с различни жени... Аз все бях на телефона, понеже учихме в различни градове. Тогава ми липсваше не точно секса, ми самия контакт с различните жени, ей така някоя заговорка или свалка, не точно секса. Него си го получавах предостатъчно от приятелката ми. Прехвърлих се в задочна форма да си стоя в малкия град и да не се напрягам излишно.

Обаче 4-тата година тя започна много отговорна и напрегната работа, това яко и повлия на секса и стана рядък. Точно тогава пък започнах следване за магистър в редовна форма на обучение и доста взех да заглеждам и заговарям жени, а и внимание към мен изобщо не липсваше. Вече сме 6-та година заедно, на няколко пъти съм бил на косъм да преспя с друга на чисто физическо ниво, без никакви чувства.

Ако преди ми липсваше просто контакта с различни жени, то сега си ми липсва секса. Просто тя стана много емоционално обременена, в момента копнея за секс точно с безотговорна и "по-отпусната" жена.

Общо взето вървим към приятелска връзка, както много други дългогодишни, но сме си още силно привързани един към друг, за това и не съм и изневерявал, хилядите хубави моменти за тези години са ме спирали...

Моят съвет е да заживеете заедно от сега, ако не сте го направили. Ние така и не заживяхме заедно, което до много голяма степен допринесе за редкия секс и охладняването на отношенията ни...
Просто такива дълги връзки без съвместен живот и дете в един момент писват и на двете страни и си ставате обикновени приятели.

На мен тя не ми е била първата, правил съм секс с 2-3 момичета в училище, но си бяха детски и неосъзнати нещата.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c20fcf4578
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А ти от къде знаеш, че си първата?
Айде това може и да го знаеш, ама от къде знаеш, че си единствената?

Аз много вярвам в любовта, но поставена пред такива обстоятелства не мисля, че може да не го сложи другаде.
Но никога не се знае.


По-добре не мисли такива неща и си живей живота.


Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4ec93978d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Дори и да е бил с няколко преди теб, пак ще си помисли за друга, ще му допадне някога физически някоя, защото тръпката отминава с времето. Човек може да има някакви мисли, независимо с колко е бил, мисля, че всеки от нас е такъв. Друг е въпросът с действията. Много хора са били само с един партньор, в миналото е било така при всички. Не ги мисли по този начин нещата, ако иска теб няма да вижда другите или поне действия с тях няма да има, макар че мъжете жените си ги привличат визуално.
Ж29

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d3085683e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Убедена съм, че в световен мащаб има много примери за хора, които са били само с един партньор през живота си. Не смятам, че това е фактор за евентуални бъдещи изневери. Според мен, за да се огледа човек за нещо ново, трябва първо нещо да "куца" в настоящата му връзка, без значение дали говорим за брак или за нещо не толкова сериозно. Но вероятно си зависи и от човека, няма как милиарди души да ги сложим под един знаменател. Факт е, че в днешно време не са на почит тези ценности - визирам това да имаш стабилен брак, да се уважавате взаимно, да не се огорчавате с внимание към други хора, но същевременно да не се и задушавате. Моите родители например имат точно такива отношения, а и много други хора предполагам, но днес като че ли е по-трудно да се постигне. Не е невъзможно, всичко зависи от това какви са хората.
В този ред на мисли - не се вкарвай в излишен филм. Ако се обичате, взимайте се. Пък то ако има нещо да става, ще стане, няма гаранция за никого.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 62b3d78d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Възможно е, това което си мислиш. Но е възможно и като не е опитал чуждо, да не знае какво изпуска и да не ходи да търси. А мъж който е пробвал много, вместо да се насити, може да придобие вкус към разнообразието и да иска да търси нови и нови преживявания. Няма сигурен вариант. Важното е да имаш човек, на когото можеш да имаш доверие и да се грижиш връзката ви да е добре.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a51b2a76ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей. Момче на 22г съм и съм във връзка с първата си любов :). И аз съм се замислял по тази тема, тъй като сме от 2 години заедно и супер много си допадаме.... евентуално ще е единствената ми жена, ако вървят така нещата, както досега. Но лично за мен не е никакъв проблем да не "пробвам" някоя, различна от моята. Има леко разминаване от сексуална страна, но никога няма да е причина да й изневеря. Така че всичко зависи от самия човек. Ако те обича истински - никога няма да го направи :). Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 156d85f9a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може и да има, но аз такива не познавам.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cdae1bf3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Доведи му някоя твоя приятелка да изчука преди да се ожените, за да нямаш притеснения за след 20 години.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0cc3874d3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   "...започват намеците за брак."
Миличка, на твоите години майка ми е била женена от 4, гледала е вече 2 деца, следвала е висше и е работила едновременно с това...
Стискам палци детството ти да продължи до 30, че и нагоре...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c1f2ee6d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж, сега, не се влияй от хората, които масово напоследък повтарят мантрата за "наживяването". Това е мит - че като се наживееш до 25-30 и после вече едва ли не като с магическа пръчка, започваш да желаеш само партньора си в следващите 50 г. Това са глупости. Това е все едно да кажеш, че като пиеш сега по 1 кило ракия всеки ден, след 10 г. ще спре да ти се пие. Това няма как да стане, даже е по-вероятно да ти се пие още повече или да си тотално деградирал до тогава.

Първо - когато си бил само с една жена 20 г., вече става без значение дали си се "наживявал" преди това, защото 20 г. е прекалено дълго време и няма особено значение дали преди това си бил с 0 или с 10 жени, защото вече си забравил какво е усещането така или иначе.

Второ - то си е повече до човека. Или си курвар или не. Ако си е курвар, това, че не е спал с други, не само че няма да задоволи глада му, ами след време ще знае колко е сладко и ще е привикнал към това разнообразие и ще му е още по-трудно да е верен. Ако дълбоко в себе си си е курвар, но сега е верен, само защото така му е вменено от родители и т.н., то той пак ще се изврати в един момент, защото ще идеализира разнообразието и в неговите представи ще е някакъв сладък забранен плод, на който не мжое да устои.

Искам да ти кажа, че това дали е спал само с теб или не, е без особено значение. Той ако ще се изврати на дърти, ще се изврати така или иначе.

Притеснява те, че ще му се иска с друга, но каква е гаранцията, че на него ще му е добре само с теб, а ти няма да искаш друг мъж? Сега си влюбена и може да ти се струва абсурдно, но мога да ти кажа, че е напълно възможен сценарий след време.

Ако пък толкова се притесняваш, когато след години усетиш, че връзката ви става скучна, просто обсъдете варианта суинг или да му позволиш да пробва 1-2 пъти, колкото да си задоволи мерака, или нещо такова. Аз не одобрявам подобни практики и може и на теб сега да ти са абсурдни, но ако толкова ви се иска след време, по-добре така, отколкото да се лъжете и криете един от друг. Защото истинската изневяра не е в това да си топнеш чушката, понеже 20 г. не си виждал друга жена, а в лъжата. Така че криенето не е добър съвет. По-добре ги говорете тези неща от сега откровено и се разберете, че ако някой ден не устоявате на любопитството, бихте обсъдили подобен вариант, без никой да се сърди.

Аз имам вече 14 г. брак, първи и единствен съм на жена си, тя ми е втората след първата ми любов, не съм с други след нея. Брака ми е щастлив. Да, минали сме през много трудности, дори сме били на косъм да се разведем. Имаше момент, в който и изневерих емоционално и тя разбра. Изневерих точно, защото спряхме да си говорим, да бъдем откровени, открити и честни. Тя въпреки че разбра за мен и беше разочаарована, ми влезе в положението, не ми се ядоса и седнахме и поговрихме честно без недомлъвки. В крайна сметка ми прости и точно това разбиране от нейна страна ме накара да осъзная каква жена имам до себе си. АКо беше друга, щеше да ми вдигне скандал и да ме напусне дори. Най-важното нещо, което сме разбрали, е да се говори открито. Не се срамувай, не крий притесненията си, не се сърдете, а когато имаш проблем и притеснения, говорете, говорте и пак говорете и търсете решения. Ето ти имаш притеснения - говорете, кажи му ги, не го оставай да гадае, не крий. Ако трябва разберете се, че ако някой има такива мераци, да сподели и да търсите решение, но никога не се лъжете и не се крийте, защото това съботира доверието между вас. А доверието е най-важното в една връзка. Дори влюбеността отминава с годините, но доверието и приятелството заминат ли си, става сложно. Дори без секс се издържа, но без доверие става истинско мъчение. Аз слава Богу успях да си върна доверието, отне ми много години, но успях. Но изгубено доверие трудно се връща, а то е важно. И се връща, само ако ти се даде възможност да го направиш, иначе не.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: dafcc9a604
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Няма значение, дали си първата или не. След 20 години брак, че и по-рано, със сигурност няма да си единствената, както и той. Това е животът, приеми го и намери други начини да си щастлива. Хората се женят предимно докато са млади именно, защото по-зрелите не биха се излъгали да го направят. Но човек и добре да живее, трябва да създаде поколение, а за целта трябва да се излъже. ;)

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 69452d3527
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пише ти жена отдавна омъжена. И ние се оженихме млади, преди това аз съм имала двама приятели-единия след като завърших гимназия-трая около половин година, а втория-докато бях студентка. И съпругът ми е имал малко приятелки и то-нищо сериозно. Аз не съм изневерявала никога, макар че един два пъти съм била на крачка да го направя, спрях в последния момент. Не защото съм имала нужда, просто бях много огорчена от него-той ми изневери на четвъртата година от брака ни. Обяснението му беше, че му е било любопитно да го направи и той, защото гледал другите-работеше в голям колектив, жени, мъже, изневерите там бяха ежедневие. Така че всичко е до човека-някои успяват да си контролират мераците, други не. Супер важна е средата в която работи-огромен процент от изневерите се случват именно на работното място. Започва се с колегиално приятелство, със споделяне и нещата прерастват в нещо повече. И мисля няма значение наживял ли си се преди брака или не-болшинството изневеряват заради тръпката, да си създадат емоции в делничния живот. Дано съм ти била полезна с мнението си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4fbb51715b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Запознахме се със съпругата ми преди 17 години, тя е първата и единствена жена в живота ми и бих искал така да остане завинаги, просто защото тя е жената на моя живот, независимо от това как тя ме възприема сега или за в бъдеще. За мен е ценност, че не съм бил с друга и искам така и да си остане.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5f2f9070df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Както при него, така и при теб е много възможно да пожелаеш друг. Колкото и да не ти се вярва. Човек трябва да си поживее преди брака, за да няма после разводи и/или изневери. Много сте млади.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d54fb8b24e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Номер 5, много точно. Според всички правени изследвания, колкото повече партньори е имал един човек преди брак, толкова по-голяма е възможносста да изневери след това. Не че е задължително, просто по-възможно.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: aef068f592
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От авторката: Благодаря на всички, които се опитаха да бъдат полезни и да дадат съвет. До номер 9: Наистина не разбирам смисъла на коментара... да и моята майка е била женена на 24, с дете, висше образование и работа. Под ”започват намеци за брак” имах предвид, че нещата са сериозни и той не е просто гадже. Нищо друго. Както и да е, достатъчно хора ме разбраха, за което им благодаря. Също така искам да отбележа, че съм наясно с това, че в бъдеще ще пожелаваме и други хора. Притесненията ми са свързани по-скоро с това до колко това ”пожелаване”, заглеждане или флит ще стигнат до конкретни действия. В крайна сметка се успокоих, ясно е, че каквото е писано, ще стане. Исках да разбера малко повече за мъжката психика, когато става въпрос за единствен партньор. И да, ще говоря с него на тази тема, но предполагам на един малко по-късен етап.
Признавам, че темата е плод на моето филмиране и прекалено преосмисляне на нещата, но... кой не го прави понякога.
Още веднъж благодаря! :)

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d28b1585c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   До тези на 22-23 години, дето всичко за живота им е ясно, и са сигурни, че "никога" или "винаги" биха направили или не биха направили нещо:
Дайте да видим на 44 какви ще ги говорите?
Защото и аз на 22 бях като вас и говорех като вас.
За щастие, или за нещастие обаче, животът е толкова богат и разнообразен, пълен с изненади, че това, което бих казала днес няма нищо общо с онова, в която бях твърдо убедена на 22...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d17f2ddaa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   17, a такива като теб на колко години трябва да станат за да осъзнаят, че всичко при всеки човек протича строго индивидуално...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d54fb8b24e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Номер 17, това че ти си нямала идея на 22 за нещата които разбираш сега, не значи, че и при другите ще бъде така.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2361108c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Авторке, логиката ти е неправилна. Точно обратното е - този, който е имал много връзки е по-вероятно да изневери.
Това съм го видял реално в живота около себе си.

А иначе такива мъже има - познавам няколко, а и аз самия съм един от тях. Имал съм интимни контакти само със съпругата ми. (Преди нея имах няколко приятелки, но не сме стигали до края. )
Разбира се, познавам и такива жени.

Има и хора, които не са били с никого.
Това зависи от морала на човека, от духовните му ценности, от вярата му в Бога и от много други фактори.

Затова не се филмирай за такива неща, а виж какви са ви отношенията с този човек? Не гледай само интимните отношения, а обърни внимание повече на духовните неща: духовно близки ли сте? Чувствате ли "важните неща от живота" по еднакъв или сходен начин? Имате ли еднакви и общи цели и приоритети? Обичате ли се истински - всеотдайно и жертвоготовно и т. н. т.

И ако това е така - създайте свое семейство.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 156d85f9a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Когато си бил само с един човек и нямаш никаква база за сравнение, много естествено, че ще ти се вижда най- най... Но животът е пълен с изненади, вечни неща в него няма.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker