На жените трябва да се даде шанс! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

На жените трябва да се даде шанс!
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2199 пъти
Тая вечер си изгледах мача и останах приятно изненадан, че бяха поканили жена в коментарното студио. По принцип канят Вили Вуцов, Владо Манчев и т.н., все личности вряли и кипяли във футбола, знаят всичко за играта до най-малкия детайл, докато това момиче очевидно беше притеснено, но все пак се зарадвах. То в началото всеки се притеснява. Еми друго си е, замислих се, брейй колко добре ще е утре на работа да съм заобиколен само от жени. Честно, не ги разбирам хората които мислят, че мястото на жената е в кухнята. Мястото им е навсякъде около нас. Даже в армията. Представям си утре да ме нападне армия от жени...май ще стана феминист. Не разбирам хората които ги е страх от феминистките. Може би са прекалено комплексирани и страхливи. Знаете ли, че в Иран е забранено на жените да ходят на мач??? Е, беше, тази година разрешиха. Напредък! В Саудитска Арабия пък тази година за пръв път им разрешили да имат шофьорска книжка. Една от държавите които са най-напред с правата на жените е България. Това обаче често остава недооценено, защото на пръв поглед се показва образа на бай Ганьо. Една тънка подробност е, че бай Ганьо всъщност е сърбин, но както и да е...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 648e071cb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не разбирам за какво е темата...
Коментаторите на мача (мъже или жени) са били там защото са ЕКСПЕРТИ ПО ТЕМАТА а не заради това дето имат между краката!!!

Поне за едно си прав - в България границите между половете са изравнени, но не защото сме големи феминисти ами защото сме били били социалистическа държава която не прави разлика между физически изправните биологични единици дето могат да поладат труд.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1a1f68e7b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Е, най-накрая да прочета нещо от мъж с мозък. Сърдечно те поздравявам! Може би има надежда за България...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4733c13428
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Има тук една женица, която дрънка глупости и постоянно нарича мъжете "ганьо" с което издава собствената си простащина. Ти ли си? Що за тъпа тема? На феминистки да дадем шанс, никакъв шанс! (pun intended)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fd61ffd330
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Личи си, че не си бил в Армията. Винаги е била мъжки клуб и точка. Това не значи, че те не могат да се справят с някои от мъжките неща там, а че когато съставът не е хомогенен, управлението е много по-трудно - и социално и физически -и започва снижаването на подготовката , за да могат мадамите да проврат крак през вратата. Те лятото пускат парното в офисите, ти мислиш да ги изкараш на минус 20 в снега...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1a1f68e7b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Номер 4, колкото и да се тръшкаш и колкото точки да слагаш, армията никога не е била само мъжки клуб, а още по-никога няма да бъде. С всяка изминала година расте броят на жените, постъпващи в армиите. Не само у нас, а в световен мащаб.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 481d4910da
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Много глупава тема, страшно глупава. Никой не е забранявал жени да коментират футболни теми, просто сред тях има по-малко желаещи и т.н. Намери друг начин да се направиш на толерантен. Писна ми от безсмислени теми. В стил:"не искам връзка, това нормално ли е?".

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d3aa6598fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не съди за нашите войнички по „Редник Джейн“ или по Израел. Нашите са в казармата главно заради редовната заплата, по-ранна пенсия, неплащане на лични осигуровки и ползване на майчинствата. То момчетата вече не стават за войници, камо ли жените. Армията ни е пълна смешка. Физически жените не могат да вършат всякакъв труд, заплатите на много места са по-ниски. Това, че някаква коментирала мач, не значи, че са решени проблемите на жените.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a9474e7f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   6, а ако се пусне тема "Мястото на жената е в кухнята" ще я дефинираш ли пак като безсмислена, или напротив?

Иначе и на мен са ми писнали някои теми, но модераторите решават какво да се пуска, така че като ще мрънкаш поне се обръщай специално към тях.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fd61ffd330
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   до 5
Армията до 1988 г си беше мъжки клуб, тогава приеха първия випуск жени във Военното училище в Търново. Неуспешен експеримент. Изпожениха се още преди да завършат. Онези с кариерни амбиции преспаха с половината Генерален щаб като завършиха и бойно поделение не видяха, освен една, дето отиде на гурбет /мисия/. Това, че са пуснали жените в армията не означава, че армията е станала по-силна, просто запълват дупки. Израел и Корея са изключение, останалите силни армии по света се базират на мъже и добра военна техника. Това е като с всичко друго по света - жените имат достъп до инженерно образование, ама не се пребиват да влизат, защото се иска учене и се носи отговорност, не е като да се занимаваш с глупости като психология и педагогика. Турция, Русия, Германия - все мощни военни машини. Изключение е Америка, но там войната се базира на техника, а не на жива сила и затова е все едно кой натиска копчетата. В компютрите, архитектурата, машиностроенето на жените е даден шанс, какъвто за мъжете няма, но като гледам, няма наплив от жени за тези специалности. Възможности има, ама си е друго да искаш специално отношение само защото си жена... Авторчето, като иска да дава шанс на жените, да отговори защо при едно и също престъпление тях ги осъждат на по-малко.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fd61ffd330
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   до 8
Мястото на жената е там, където е постигнала да бъде с труд и талант. Утре какво да очакваме - задължителни състезания по художествена гимнастика за мъже ?! Или олимпийски игри смесени отбори - състезание по бокс между мъж и жена ? Има си биологични ограничения, понеже се спомена Армията, тя е едно от тях. Утре , ако ми отвлекат детето терористи въобще не искам да има жена в екипа по освобождаването, колкото и да е била амбициозна. Искам корави и зли копелета, готови да убиват в името на нещо. Прав е 7, че надушиха благините в армията жените и юруш на маслините.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fd61ffd330
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Точно обратното, номер 5, колкото и жени да влязат в армията, тя ще си е винаги мъжки клуб, независимо какво казва Космополитън по въпроса. Но за да ме разбереш, трябва да си била там.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 85321f55fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ама тая армия дето я сънуваш, униформите им са камуфлажни прашка и монокини, нали? Целите в кал, тичат към теб на забавен каданс и се препъват една в друга, пък като са на земята се борят една с друга коя да продължи. Ти чакаш с един маркуч в ръка, за да си готов да ги отмиеш целите.

Играч си ти... само и историята да не беше плод на тролски мозък.



Братан.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4c9bb6026a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Аз пък мисля че ти си същия с темите против "феминистките", само че споровете там се изчерпаха и почна наново с обратната плоча! Супер си предсказуем и тъп, как не ти писна да спориш за тъпотии и да търсиш да предизвикваш спорове мъже срещу жени, вече мисля че серизно не си добре! За какво да сме давали шанс на жените те си го дават сами и правят каквото ги интересува. В армията също са много добри, виж тюркските жени които се бият срещу ИДИЛ и много млади са рамо до рамо с мъжете, и ранени продължавот да се бият! Аз съм виждал и жени в ММА които се бият като мъже. Темата ти е безсмилена, и тия "феминистки" са ти само в главата, от които си се побъкал. Даже някакъв ислямски лидер е бил казал, че земята не е свободна, ако жените там не са свободни.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8d1571eb0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

14.   Мястото на жената е под мъжа, до люлката и край тенджерите. Така е било през хилядолетията, затова са просъществували държавите тогава. А сега феминизма съсипва бавно, но сигурно всичко, до което се допре.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b81e4a9841
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Пич, искам да си зададеш само един единствен въпрос и да помислиш върху него:
В кои държави има най-голям прираст на населението и защо?
Там феминизъм ли е, и жените навсякъде ли са?
Ако един ден решиш, че искаш да раждаш - обади ми се, ще ме отмениш като жена...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 915387c82e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Да! Не гейовете и на негрите също...
Но въпросът е - кой им е взел шанса и взимал им ли го е някой изобщо?
Май обичаме да вдигаме пушилки, без да имаме никакви основания за това, а?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1637969639
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Напълно съм съгласна с номер 14. Ако мъжът купи къщата, леглото, завивките и осигури отоплението, аз няма да си подам носа навън и денонощно ще съм под своя господар и повелител, стига да иска. Ако набави храната и облеклото за мен и за онова нещо, което врещи в люлката, ще си седя до въпросната люлка с удоволствие. Същото е и с тенджерите - купува дом, печка и тенджери, носи и продукти, които да сложа в тях, и аз танцувам по цял ден щастливо около огъня. Никакъв проблем от моя страна. Но! През кои "хилядолетия" мъжете са се нанасяли в къщата на жената, наричали са я "златотърсачка", ако не си плати сама обяда, гледали са я в ръцете като се прибере с торбите след работа, харчели са й заплатата, зарязвали са я с "онова в люлката" и са имали претенции, ако от умора дреме, докато е "под мъжа"?
Не феминизмът съсипва всичко, съсипва го феминизирането на мъжете. Аз нямам нито една приятелка, която да не е ПРИНУДЕНА от обстоятелствата да работи. Не да работи заради социалната реализация, а за оцеляването на цялото семейство.
Тази вечер с мъжа ми имахме такъв разговор. Боледувам от доста месеци и нямам време да отида на лекар. Нещата се влошават от ден на ден. Е, той ме пита: "Ти кога най-после ще се погрижиш за себе си?" "Когато ти пораснеш" - отвръщам. Защото моя е задачата да осигуря парите за месеца, моя е отговорността сметките да са платени, къщата да е поддържана и в тенджерата да има храна. Ако постъпя в болница, великият господар и повелител буквално ще умре от глад. И затова отлагам. Коремът и стомахът ми са подути като на бременна в седмия месец жена и от половин година не мога да спя от болки, а продължавам да работя на три места защото вече пет години издържам и себе си, и съпруга си. Сега научавам тук от господинчото под номер 14, че това мъчение е защото съм "феминистка".
Мислиш ли, 14, че ако мъжът ми ми каже: "Осигурил съм достатъчно пари, иди се лекувай, не мисли за сметките, погрижил съм се..." аз ще откажа? Но нямам нито един лев заделен, а здравната каса не покрива всичко. И кой кого "съсипва бавно, но сигурно", моля? Не можете един чифт чорапи да си купите, великите мъже, асте тръгнали акъл да раздавате, че и претенции да имате.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b0ca66af86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   До номер 4, армията мъжки клуб? А армията няма делене на мъже и жени! Аз работя в арнията! Ж23

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 902d8cd01a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Глупости говорите за армията и че нямало място за жените там. Армията гос'да е комплексна структура в която участват всевъзможни елементи с различни способности. Армията не е и не бива да се бърка с ВАС - кашиците. В армията участват животни(делфини, кучета... гълъби) дори. Това, че тежката работа и мръзненето са квалифицирани от на мъжете като къртовски и непосилен труд не е нищо друго освен комплексарщина. Войните се решават на масата(не, не кръчмарската маса и не в дискотеката), а жените играят ключови роли както в логистиката (една армия не е армия без логистика - справка Наполеон, Хитлер... ), така и в продоволствието, производството, шпионаж и др. Това, че жените са по-слаби физически и имат различна гледна точка, не ги прави по-малко оцеляващи и приспособими от мъжете. А в модерното общество където функциите на семейството са поети от държавата жените трябва да са повече от всякога наравно с нас мъжете. Сори мужици с косми по гърдите като телена мрежа, ама в днешно време вие сте изчезващ вид. А на война като на война. В днешните времена, бойното поле е преместено във виртуалното пространство. А добре окопалия се кашик, често в реалността бива изненадан от дрон летящ на 10 км над него и управляван на хиляди километри от... жена.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: aa793d2fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Изравнени са вече ролите между мъжа и жената, защото сега масово жената е тази, която работи, за да изхранва постоянно мрънкащия и лежащ на кревата "мъжкар". Тя е тази, която се грижи за децата, ако стане нещо, тя е тази, която работи на 3 места, за да може да осигури на семейството си нормалните неща. За съжаление това става нещо масово, но ние жените сме си виновни. С това поведение приучаваме и синовете си и така... Иначе мисля че нормалната жена не е това, познато ни от разказите преди 100 години. Мъжът и жената са партньори, помагат си и вършат всичко заедно. Това е смисъла.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 03f9dcfb0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Моята дъщеря е в армията-отскоро,завърши Военен университет.Не бях кой знае колко съгласна с избора и,но вече мирясах.То като се замислиш при толкова мъже дето си скубят веждите и епилират краката някои жени ще се окажат по-мъже от тях.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 481d4910da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Номер 14, такива като теб създават проблемите. Търсиш прости обяснения на сложни проблеми. Мястото на жената е до мъжа, а на мъжа до жената. Под каква точно форма решават само двамата. Номер 8, не няма да я дефинирам като безсмислена, а като отвратително безсмислена. Според това което съм написал по-горе вероятно се досещаш защо.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d3aa6598fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   № 20 - ти в армията ли си? В колко битки взе участие? Колко пъти бяга 20 км с пълно бойно снаряжение? Или тези палаври ги знаеш от книжките и филмите? Говорим ти за българската армия, човеко. не за Междузвездни войни.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2c3dedcd5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   До 17. Написаното от теб няма нищо общо с темата. Ти не си феминистка, а мазохистка. А пък мъжът ти е готованец и пет пари не дава за теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1fce8052a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Номер 17 - от цялата тема единствено твоя постинг ми направи впечатление. Моля те, моля те, иди на лекар, защото това, което описваш може и да е киста и да се налага операция. Остави го да погладува твоя готованин и си влез в болница, ако се налага - ако се случи нещо лошо с теб, ще му е по-зле отколкото ако те няма за седмица-две, нали?

Иначе абсолютно правилно разсъждаваш - проблемът в днешни дни не е, че жените са се феминизирали, а че мъжете не са в състояние да изпълняват традиционната си роля. От жените съответно се очаква да влизат в ролята на мъж, на жена, на майка и на какво ли не. От една страна има смазващ социален натиск да работят и да се справят добре - иначе се гледа на тях като на паразити, използвачки, златотърсачки, боклуци... От друга страна, защо се бутат да заемат мястото на мъжете, защо не си изпълняват женската роля, натискат се да правят кариера вместо да се грижат за дома, не раждат повече деца и подобни.
Е, на кого да угоди първо една жена, уважаеми коментиращи? Какво искате в крайна сметка от жените?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker