Остави ме заради болест - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Остави ме заради болест
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1542 пъти
Бихте ли изоставили човека, когото уж обичате, ако здравословното му състояние трайно се влоши?
Наскоро ми се случи да бъда изоставена. Връзката ни продължи повече от 2 години. През цялото време се е отнасял много добре с мен, обичах го много и уж и той мен. Харесахме се от пръв поглед и минахме през определени трудности, но останахме заедно. Само че от началото на годината моето здравословно състояние се влоши. Имах уж малък проблем, който впоследствие стана по-сериозен. Случваше се доста често да имам болки, ходих по лекари и ми предписваха някакво лечение, но все без резултат. От това състояние и болката изпаднах в депресия. Не от най-тежките, но определено не бях същата. Станах по-малко жизнена, по-мълчалива и тъжна. Предписаха ми и антидепресант, защото на моменти ставаше нетърпимо. Но въпреки това се стараех да го прикривам, когато се виждаме. Полагах големи усилия да не се издавам. Имах му доверие, но не знам защо не исках да му споделям. Но... в началото на юли реших да му кажа. Разказах му за проблема (от сега ви казвам че нито е нещо нелечимо, нито нещо заразно, нито нещо което да повлияе на сексуалния ни и друг живот), за това че вече пия и антидепресанти. Излях си душата и се разплаках, а той ме прегърна и каза че ще е до мен, че проблемите са решими и трябва да бъда силна. Почувствах се по-добре като споделих. Продължихме да се виждаме, но аз усетих че той започна да се държи различно с мен. Просто го усещах, защото пак ми казваше че ме обича, пак ме прегръщаше и целуваше, но някак си усещах че не е истинско. Стигна се дотам че след месец трябваше аз да го моля да излизаме, а преди винаги той беше по-настоятелен. И не след дълго, в средата на август, на една от срещите ни ми каза че трябва да поговорим сериозно. Тогава ми каза че вече не изпитва това към мен, което е изпитвал преди. Попитах откога, а той ми каза че откакто съм му споделила, но не било това причината... не искал да го играем (така се изрази... )гаджета повече и сме можели пак да излизаме, но просто като приятели. Не знаех какво да кажа, толкова го обичах (и признавам, още го), пак се разплаках, а той дори не ме прегърна, просто ми каза да бъда силна и че всичко ще е наред... и си тръгна... Писах му няколко пъти след това, той ми отговаря но личи че е без желание, и аз видях че няма смисъл да досаждам повече... а толкова ме боли... и състоянието ми пак се влоши. Толкова много го исках, толкова хубаво беше всичко, а накрая рухна... и се чувствам едва ли не виновна че съм се разболяла и че съм му казала, а сметнах че така е честно и му имах доверие... Не можех да повярвам че ме изоставя в момент, когато най-много имах нужда от него. Не е честно... :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1bad71ce0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш късмет. Отървала си се от него. Това ще ти послужи за урок, знам, ще страдаш, но бъди силен човек и изгони от най-важното място - сърцето ти.
Каквато и болест да имаш има човек, който ще е с теб завинаги. Да, това си ти. Ако сама се предадеш, който и да е до теб, няма да запълни твоята празнота. Възможно е да намериш втори, даже трети човек, който ще е винаги с теб. Не трябва да губиш надежда.
Човек научава уроци, а когато нещо не е научено - повтаря грешките си. Цени ресурсите, доверието е ценен ресурс. Вярата е ценен ресурс. Трябва да се внимава в кого влагаме тези ресурси.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 112eff3e8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом в такъв труден период те е оставил,не е ьа теб просто. Щом не може да премине през една трудност с теб за какво ти е? Чувствата ти ще отминат и всичко ще се нареди,въпрос на време е. :) успех и ти пожелавам най-скорошно оздравяване и като оздравееш в никакъв случай не го търси

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 760c77818d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   В такава "култура" на бърза храна и бързи връзки живеем. Ако питаш защо един мъж може да постъпи така, първо погледни жените в този сайт какви съвети дават щом има нещо, което не им харесва - "остави го този", "зарежи го" и подобни. Вината е тяхна, че и мъжете станаха такива.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c7a3a10d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило момиче, това момче е истински кретен и не бива да се ядосваш и да страдаш за него. Той няма добра душа и това е видно. Аз пък имах проблеми със семейството си и започнах да пия антидепресанти и за една година качих 20 килограма от което ми се развиха 3 заболявания заради килограмите и до ден днешен аз качвам и пия лекарства за моите заболявания, 3 месеца не бях правила секс с моя приятел, защото се чувствах зле и той изтърпя всичко това и все още е до мен и ми казва, че всичко ще се оправи. Просто не си попаднала на достоен човек, това е което мога да ти кажа. Най-доброто отмъщение е да му покажеш, че си по-добре без него. Съветът ми към теб е, когато се чувстваш по-добре да си купиш хубава рокля, токчета, да се гримираш и да събереш 5-6 човека за дискотека, да отидете, да си изкарате супер като непременно направи много снимки и клипове и ги качи в социалните си мрежи. Снимай се с роклята и токчетата и напиши текст на снимката ''а сега без теб гледай как танцувам, без теб как се забавлявам, без теб, вече те забравям, тук на дансинга''. Намери някое момче да си направите селфита на които да си страшно красива, накарай го да те целуне по бузата и си качи и такава снимка. накарай го да види какво е изпуснал и, че ти си по-добре без него. Повярвай ми, че твоето щастие без него ще бъде най-голямата болка и наказание за него. Това съм го правила с мой бивш приятел и работи. Успех и да оздравяваш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c2b5609f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А може ли да ни обясниш по точно какъв е бил "малкия проблем"

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a595fe404a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не е бил за теб не го съди всеки има право на избор. Болна си остави го да си намери здрава

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e3025452f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нали не очакваш той да остане с теб само от съжаление! И справедливо и честно ли е да очакваш някой да се наеме с тежката отговорност за болен човек до края на живота си, като пожертва своя!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f152291fef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Уф, радвай се че си се отървала преди да ти е забил нож в гърба при още по-тежко състояние. Просто никога не те е обичал. Аз когато се запознах с мъжа ми ме беше сковал един ужасен артрит и куцах като дявол, сега съм добре, но пак може да се случи зимата. Обяснила съм му още в началото че може и по-зле да стана с годините.
Баща ми, се разболя от рак. Майка ми е до него, въпреки че никога не са били добро семейство. Просто си попаднала на боклук, а може и просто да си е търсил отдавна причина да те зареже. Спри с антидепресантите и си намери някакво занимание да се разсейваш. Човек ще срещнеш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: dbf4c89574
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   По принцип чрез трудностите в живота ни се отсяват качествените хора. Но, като човек зарязал приятел, не гадже заради отношението му към себе си, което той изтълкува, като зарязване заради болестта, мисля да ти предложа другата гледна точка.
Приятелят ми има дискова херния, която също боли адски (и аз имам и знам от личен опит). Това също не е (в повечето случаи) супер сериозно заболяване, всъщност е често срещано, не е заразно, не е нелечимо, просто изисква повече внимание и грижа към себе си. По време на криза, моят приятел също прибегна до антидепресант. И мен това ме смути. Не можах да разбера този негов избор. От тези хапчета той стана ленив и изобщо не следваше терапията, която му беше предписана. Когато аз получих криза и изкарах близо 2 седмици на легло, изчетох и изгледах всичко що намерих за това заболяване, чаках с нетърпение болката да отмине за да отида на физиотерапия, да започна да правя упражнения. Казвах си "Само Господ да ми даде възможност пак да се движа, няма да се прибирам, ще съм навън всяка свободна минута, ще спортувам и ще се грижа за себе си. " Мигновено промених храненето си, поръчах си витамини и добавки, започнах да пия чайове-абе направих всичко, което можех още, докато бях на легло, а в мига щом болката намаля започнах курс физиотерапия с всички възможни средства електростимулация, ултразвук, масажи. Купих си книги за лечебна физкултура и т. н.
Предложих всичките си знания на приятеля си, както и компания за тренировки. Той не пожела да направи нищо за себе си. Заседя се вкъщи, залежа се, изпадна в самосъжаление, започна да се нарича инвалид, говореше непрекъснато за болестта и болката, а реално не предприемаше никакви действия. Когато бяхме заедно често се разплакваше, казваше, че съм единствената, която я е грижа, никой друг не идва да го вижда, да си поговори с него и т. н., а когато и аз нямах време да отида ме манипулираше отвратително, вменяваше ми чувство за вина и ме държеше отговорна за неговото щастие. Не веднъж съм казвала, че да държиш друг човек отговорен за настроението и щастието ти е най-бързият начин да отблъснеш този човек- това просто е огромен товар, който никой не би искал да носи. Та с времето и мен започна да ме отблъсква- състоянието му на вечно нуждаещ се. Още повече, че знаех от личен опит, че ключът за излизането от това състояние е в него. Аз вече бях направила каквото мога бях му дала подкрепа, знания и контакти да се справи, само дето той не искаше да се справи, а да го съжаляваме и да му съчувстваме. Е, това не го мога. Не мога да съчувствам на някой, че го мързи да се грижи за себе си. И така един ден избухнах- казах му, че се е превърнал в отблъскващ мухльо и страшно ме натоварва и да ми се обади, когато се вземе в ръце за тренировка. И си тръгнах. Беше ми доста гузно, цял ден го мислих вечерта му звънях, но той затваряше. Звъннах на майка му, защото реално се притесних да не направи някаква глупост и познай какво се оказа. Толкова ми се ядосал, че цял ден повтарял "майната ви на всички, аз сам ще се оправя" и бъркал разни смутита, ръфал джинджифили и т. н. майка му даже ми каза "много правилно постъпи, докато го съжаляваме той няма да се стегне". След 2 седмици се засякохме в парка до нас- тичаше човека. Подмина ме с думите дишай праха на мухльото. Щях да падна от смях. Явно и злобата е движеща сила. Та не бих казала, че съм сгрешила като съм го "зарязала". Всеки има нужда от шут отзад понякога.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: cfe21ef6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Честно е. Никой не иска да крепи уязвимо негативно мрънкало. Това е най-отблъскващата част у една жена. Ти какво щеше да направиш ако той беше лабилен психически и цивреше по цял ден?

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: da04dc6ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Този коментар със селфитата и токчетата ме спука от смях. Не мисля, че ако човек остави другия в такъв момент е лош и т.н. Директен е, казва каквото мисли. А има и друго - може да не те е оставил заради болестта ти, а заради теб самата, но да не ти е ок да го признаеш пред себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: fca5c1ac7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мило момиче, не съжалвай за това. Аз също минах през депресия и разбирам че сега може да ти е много по-тежко. Ичглежда този човек не те е обичал и изобщо не си сгрешила, че си споделила с него. Вече си видяла, че не може да разчиташ на него. Истиснките приятели се познават в трудните моменти, и фалшивите също. Много е тежко в такова състояние да те остави, човек, който си приемала за близък. Бъди търпелива и не се насилвай много. Не се притеснявай, ако не се справяш в ежедневито. Това е съвсем нормално. Радвай се на малките неща в живота всеки ден, на слънцето, водата, храната, природата, приятелите. Благодари за всяка малка стъпка напред и остави времето да излекува раните. Разсейвай се с някакъв приятен за теб спорт всеки ден, дори и сама. Ако можеш тичай или се разхождай. Прекарвай по-малко време във фейсбук, интернет и този сайт за момента. Прегръдки и успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ecbb2e34a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   За съжаление точно в такива моменти разбираш кой колко държи на теб и те обича. Лесно е в здраве и богатство да имаш половинка, приятели "за маса" - също много. Но трудностите, през които преминаваме, ни отварят очите. Ти си била честна с този мъж, разказала си му какво се случва с теб. Няма как да имаш угризения и чувство на срам. Той си е взел решението едностранно. Такива хора не разбират, че подкрепата и обичта са част от лечението на болния. Явно не те е обичал, може би и не е способен на обич. Или е от хората, които вярват, че ще са вечни. Ще си мине и той по реда си. И него животът ще го пречупи и рано или късно ще те потърси пак с извинение. Никой не знае утре къде ще е и какво може да му се случи. Страшното става за минути понякога. Ти ще си намериш по-добър човек, за когото изпитанията не са заробване, а сплотяване на двойката. Може би пък навреме си го разбрала какъв е, преди да си се обвързала с деца за него. Твоят проблем ще мине, по-големият проблем е бил с мъжа до теб. Такъв е животът - няма да ставаме нито по-млади, нито по-здрави. Има от всичко е живия живот - и безпаричие, и сълзи, и предателства, има и истински хора.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 243bf71d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Историята ти може да се гледа от много ъгли и е трудна за коментиране.

Не е лесно да те оставят в труден за теб момент, знам го от опит. Но има и друго, не е лесно да си непрестанно до човек, който страда от някакво заболяване и не е на 100%.
Истината е някъде по средата. Според мен не сте били един за друг. Човек, който държи на половинката си, ще стисне зъби. Ще му съчувства, ще му бие шут отзад, ще му вика, ще го мъкне по кабинети, но няма да го остави. Има я и тази "твърда любов", когато помагаш на другия с леко по-агресивни методи, като например да му изнесеш конско.
Направи ми впечатление, че ти самата не си посмяла да му кажеш за заболяването си. Това също не го разбирам. Ако той беше правилния човек за теб, ти нямаше да имаш проблем с това да му споделиш. Не ти говоря за това да изпадаш в емоционални катаклизми пред него всеки ден, но да седнеш спокойно и да му обясниш:
-Имам това заболяване, направих това и това, посетих тези доктори, пия тези лекарства. Сега пия антидепресанти, защото така и така.
Ти не си имала спокойствието да му споделиш, макар че две години сте били заедно и се предполага, че сте си близки. Той не е съумял да ти каже какво го тревожи, да ти обсъди с теб случващото се, да ти сподели искреното си мнение и те е зарязал отново без да бъде откровен пред теб. Такива връзки не са връзки. Това не е любовта, която човек иска да споделя до края на живота си с друг. Вие сте се освободили един от друг. Не е толкова лошо, колкото го чувстваш в момента. След време ще се появи човек, с когото ще можеше да говорите открито за всичко и ще осъзнаеш, че сегашната ти раздяла е за доброто и на двама ви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker