И просто всичко се срина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

И просто всичко се срина
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1382 пъти
Харесвах един колега в продължение на пет години. Неуморно. Не съм го преследвала, не съм го закачала, излизала съм с други, но винаги когато го видех - трепвах.
Преди година и половина той ме покани на вечеря и започнахме да градим нашата връзка. Реално всичко беше точно така както си представях преди да започнем да излизаме, че ще е. Той е спокоен в ежедневието ни, любящ, помага в домакинството, готвим заедно, забавляваме се, заедно си изкарваме страхотно в леглото. Нашите го харесаха, техните ме харесаха. Идилична картинка. Проблеми? Не, никакви. Караме се за дреболии, но по принцип бързичко се оправяме.
Заживяхме заедно преди 6 месеца по негова инициатива. По принцип това е моментът, в който връзките ми се разпадат, защото от много ранна възраст съм свикнала да живея сама и винаги ми е било трудно да се съобразявам. Изненада! Този път всичко се случи по мед и масло, сякаш сме родени да живеем този живот заедно.
Преди седмица ми предложи брак. Супер романтично, много сладко изживяване. Разбира се, че нямам повод да откажа! Пръстенът е на ръката ми.
Днес си бяхме взели допълнителен почивен ден, отидохме на планина и той реши да проведем сериозен разговор на тема как се чувстваме във връзката ни. Аз му казах, че всичко при мен е ток и жица. А той... че всъщност не ме обичал. Директно ми заяви, че той вече е минал 30-те и желае да създаде семейство, но не чувства, че аз съм "неговата" жена. Приятно му било с мен, спокоен се чувствал, но можел да си представи живота без моето присъствие. Неговата идея е да си останем заедно, но да имам предвид, че е възможно в даден момент да се разведем, ако намери своята половинка.
Цялата ситуация не мога да определя как ме кара да се чувствам. И съм ядосана, и съм тъжна, и съм наранена, и съм учудена, и... просто съсипана може би. Не разбирам как съм успяла година и половина да тъна в неведение за липсата на чувства. Той се държи толкова добре с мен, гушка ме, целува ме, грижи се за мен. Очаквах, че ако някой няма чувства, то ще си му неприятен може би. Когато някой бивш ми е омръзвал, просто ми е ставало неприятно да бъдем заедно и в никакъв случай не съм правила жестове на внимание каквито годеникът ми показва. Възможно ли е да не осъзнава, че ме обича? Но то неговите думи бяха по-скоро не че не ме обича, а че не е влюбен. Не е бил и навярно няма да бъде в мен.
Изобщо не искам да влизам в брак с човек, който не си представя да остареем заедно. Но и междувременно не си представям живота си с някой друг. Пет години си падах по него скришом! Мисля че до края на живота ми ще бъде така. И не че не мога да бъда с друг, докато го харесвам. Но просто... с него съм си у дома. Ако ме разбирате.
Не знам какво да правя. Мисля, мисля... и накрая просто закопнявам за него и отивам да го целуна. Знам че любов само от едната страна не е достатъчна, но просто не знам как да го пусна след като той все още не иска да си ходи. Но и развитието на такава връзка е толкова грешно. Брак, деца и накрая развод. Не трябва да бъде така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6bbe16c2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В такива случаи е най-добре да не се измъчват нещата в опити за поправяне на нещо което вероятно е непоправимо. Ако те обича неосъзнато всякакви разговори са излишни. Кажи му че щом няма чувства към теб е по-добре да се разделите и тогава той самостоятелно ще може да осмисли какво изпитва.
От друга страна може да е от тоя тип хора които си нямат идея какво е любов. Ако се е хванал на глупостите от филмите че страстите хвърчат нонстоп, то тоя човек е неподходящ за дълготрайна връзка изобщо.
И в двата случая раздялата е най-практичното решение, като така и двамата ще имате време да осмислите нещата, не само той.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3da231edb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Уау...

Има едни такива хора, които след определна възраст, решават, че "времето е дошло", а те още не са срещнали Човека, така че се хващат с някой, който не им е чак толкова на сърце, но все пак е ОК, за да не стоят сами и да си подсигурят бъдещето в случай, че единственият така и не се появи. Един вид се примиряват с теб и ще те заменят веднага, когато/ако излезе по-добра партия. А в случай, че не срещнат такава... е, били са пресметливи и са омотали някой приемлив, който да им прави компания в живота.

Била съм в подобна ситуация с момче, което не харесвах особено, но това беше период на страшно отчаяние и чувство за малоценност от моя страна. Не вярвах, че някой някога ще ме хареса, така че той беше по-добре от нищо. И с техните се запознах, и в леглото всичко си беше наред, разбирахме се добре и се грижехме един за друг. Не бях влюбена, изпитвах просто благодарност, че е с мен. Но никога не съм искала да се женим, живеем заедно, да имаме деца или нещо подобно, а и бяхме на по 21. След 8-9 месеца се влюбих много силно в друг мъж и се разделихме.

Та нямам представа какви са причините на твоя човек - може да е отчаян, може просто да не му се стои сам или нещо друго, но не ми побира акълът как ще предложих брак на някого и след седмица ще му изтърсиш, че не си влюбен в него и ще се разведете, ако еди какво си. Освен здрав пердах, заслужава да го насолиш пред всички какъв използвач и интересчия е. Излиза, че с теб запълва времето, докато се появи нещо по-добро. В тази позиция ли искаш да бъдеш? Отсега нататък те очакват само съмнения и тревоги. Ще се породят ревности и подозрения, които ще отровят връзката ви до краен предел.
Едва ли ще го оставиш на момента, но моля те, поне не се омъжвай за него и не му раждай деца. Имай си едно на ум и ако срещнеш друг, не се колебай.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: af3e9e569e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Същата история и при мен, с разликата че скъсах с нея след по-малко от месец.

Две са причините той да не иска да останете заедно за цял живот:
1. ) физически не му отговаряш на критериите (всеки мъж/жена има критерии). Може да го попиташ сама - питай го директно, чисто по физически критерии (ръст, килограми, цвят коса, лице) дали са част от причината да не е привлечен на максимум от теб.

2. ) ти го обичаш повече отколкото обичаш себе си. На едно подсъзнателно ниво, това отблъсква партньора (независимо дали е мъж или жена, и при двата пола това действа отблъскващо). Когато обичаш партньора повече от себе си, ти ставаш зависим и няма знак на равенство във връзката.

Колкото и да ме хейтят после в коментарите, това само доказва че има доста вярно от това, което съм написал. Истината боли. И пак ще повторя, тези неща важат и за двата пола.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 77ed3f8aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не трябва да е така за това багажа и Сбогом
На сила хубост не става са казали хората, но човека му правя евала, бил е открит и честен с теб, за което не трябва да му се сърдиш, просто с времето е разбрал, че не ти си жената за него и ти го е казал в очите, да ще боли, но ще мине.
Съвета ми е просто си тръгни без увъртънки!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8f91d9a596
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Моята история е малко по различна от твоята. Моя бивш годеник ме остави, защото почувствал, че не аз съм жената, с която искал да остарее. Бил объркан и поиска да се разделим. Тогава проявих разбиране, бях съсипана, но не обвинявах. В крайна сметка не искаме да прекараме живота си с някой, който не ни иска и обича. Година по късно се върна, но не моли за прошка, а казва, че всъщност бил щастлив и спокоен с мен и съм му липсвала. Все още силно го обичам, цялата ми душа си го иска обратно. Но не усещам от негова страна същото. Не искам да свържа с някой, който не е влюбен в мен само, защото не е намерил нещо по добро на този етап. Да, ще бъда щастлива в началото, но с времето ще усещам по осезаемо липсата на любов. Ще виждам във всяка по красива жена около него потенциална заплаха. това ще ме направо несигурна и нещастна , а вероятно и озлобена. сега се боря със себе си. Трябва да взема окончателно решение да го изтрия от живота си, но е толкова трудно.... как като искам само него и никой друг.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 26f2448b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако случайно е зодия скорпион, типично за тях - тествал те е. Това е едната възможност, която трябва да намериш начин да изключиш. Ако се окаже, че е било блъф - супер!
Другото нещо обаче, което би обяснило тези негови думи е, че го е карал по шаблон, усещайки те като такава каквато и ти се описваш, или евентуално защото така му е "натяквано" от неговите родители и близки, че така "трябва" и "така правят другите". Реално се чувства добре с теб, но наистина не си човекът с когото той би остарял, просто за момента така го е устройвало. След като обаче достига финалната стъпка, предлагайки ти брак, на която ти се съгласяваш, той се дърпа назад. Вероятно е очаквал ти да се предадеш на някакъв етап от връзката, за да не му тежи на съвестта раздялата, която той очевидно е съзрял още от самото начало. Просто не е вярвал, че твоите намерения са сериозни, предполагал е, че ще се изплашиш и отдръпнеш първа, съответно той ни лук ял, ни лук мирисал. Би имал идеалното обяснение пред себе си и пред близките, си, за краят на вашите отношения. Това обаче не се е случило, ти приемаш предложението му, съответно той в безизходицата си, сключва "сделката" която описваш - а именно да останете заедно, докато някоя друга ви раздели. Отново е очаквал, че тези думи ще те наранят и откажат от връзката ви, съответно ти ще я прекратиш. Има хора, които просто не могат да скъсат, не могат живеят с мисълта, че са разкарали някого от живота си, тоест на тях им тежи да се чувстват "виновни" за нещо подобно. Това идва от възпитанието и от детството... Както и да е...
При всички положения ситуацията е една голяма червена лампа за теб. Опитай се деликатно да достигнеш до истината в най-скоро време, за да можеш да вземеш адекватно решение. Ясно е, че го обичаш много, но и също толкова много ще страдаш, ако намеренията му се осъществят, което според мен, ще се случи скоро. Той ще намери и други начини да те принуди да го напуснеш, след като сам няма смелостта да те разкара. Ти решаваш дали да си запазиш достойнството, тръгвайки си без скандали и без сбогом, без дори да му казваш... Или пък да останеш с него и да бъдеш смазана психически и предадена в някакъв момент, което неминуемо ще навреди на теб и на следващата ти връзка. Когато се настрадаш и се решиш на такава разбира се...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1a399b9bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами какво да ти кажа, аз също съм жена и живях три години така докато господинът един ден и то след като се покри ми каза, че за него никога не съм била нищо в любовен план, никога не ме обичал и все такива "приятни" неща да чуеш след толкова време с някого. При това без да си подозирал. Десерт беше това, че ми каза че много обича друга жена (която познаваше едва от около 2 месеца). Нямаше такава болка, която при мен трая 2 години, от стрес развих ендокринно заболяване и други неща. Та изобщо не ти препоръчвам такъв филмДа не говорим, че в момента живея в страх да не би и следващата връзка да ми е така, да са с мен и пак след много време да признаят, че съм нищо за тях. За щастие го преодолях, но понякога болката и до днес яси я спомням.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 97c03c13a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Глупак! Година и половина те е лъгал, и сега е решил да го играе честен и искрен с теб.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8c988997e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ужас. Тва е пълен ужас. Направо се отчайвам от мъжете вече. Всички са боклуци. Единствените дето няма да се държат така, са отчаяните загубеняци - дебели, плешиви, мазни, бедни, с малки пишки, задръстени, консервативни. Понеже никой не ги ще, се държат супер с жените, та дано се навие някоя. Когато всичко е по мед и масло обаче, както описваш, се случва като при теб. Тея жени с готините мъже не подозират, че им изневеряват също. Като ти чета историята, се отчайвам още повече. Аз почнах по трима да въртя, та поне един да е свестен, но не. И това не помага. Влюбена съм в един. Само аз му звъня, покани ме на гости при него в чужбина. Точно почнахме да се уговаряме за дата и полет, спря да ми отговаря по тела. Опитвам се да не се разстройвам, да се държа като Кучка уж, а то искам семейство. Та опитвам се да съм прагматична, приемам покана за купон от номер две мъж. И какво? Оказа се наркоман. Не стига че друсаха цяла нощ, пиха с литри, ми към 10 сутринта приключиха с коз, да не са капо случайно. Е как да не се отчайвам. Омръзна ми от тъпи съвети тип Не си подбираш добре мъжете. Както и да подбираш, все са боклуци. И то много крайни. В България е останала утайката на обществото. Това, което ти се е случило, е пълен абсурд. Той иска брак с позволени изневери. Иска на баницата мекото. Иска хем уют и любов, хем някой да му готви и чисти, хем да спи с който иска, хем ако намери по яка, да се разведете. Честно ли искаш съвет? Ако си минала 30те не е зле да се съгласиш. После си убий всички чувства към него и тръгвай по любовници. Но за детето, трябва да си готова да го изглеждаш сама.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8b6b31ed1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ще цитирам някои пасажи от номер 9 които мисля, че даже нямат нужда от допълнителен коментар:

"Аз почнах по трима да въртя"

"После си убий всички чувства към него и тръгвай по любовници. "

"В България е останала утайката на обществото. "

С последното съм най съгласен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker