Защо бившият ми съпруг отказва да бъдем приятели след развода? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо бившият ми съпруг отказва да бъдем приятели след развода?
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 3457 пъти
Здравейте,
Искам да споделя нещо, което ме вълнува и ми се струва ненормално в поведението на бившия ми съпруг.
Аз съм жена на 48 г. от две години съм разведена. Децата ни са пълнолетни и бавно, но сигурно поемат пътя си в живота.
Добре, вината за развода беше моя. Влюбих се в друг мъж и той семеен. Нито съм очаквала това да се случи, нито имах силата и волята да го преодолея. Не можахме да устоиме един на друг и имахме връзка. И на двамата ни беше ясно, че съвместен живот не може да имаме. Когато съпругът ми разбра и директно ми каза, че всичко е свършено между нас на мен ми стана ясно, че връщане назад няма, въпреки че ясно му казах, че макар и да съм влюбена в другия, продължавам да го обичам и съм готова да прекратя връзката си с любовника и да продължим напред. Той обаче беше непреклонен. Добре, разведохме се. Драми не съм правила. Разбирам, чувства се наранен и предаден. 24 годишен брак отиде по-дяволите. Веднага след развода се разделих окончателно и с любовникът си, не исках жена му да разбира и да се вкарвам допълнително в други филми, още повече, че той има и много малки деца на 8 и 10 г.
След развода бившият ми съпруг спря да ми се обажда и да ме търси, което извинявайте въобще не е нормално за хора, които са имали почти четвърт век брак. Аз съм наясно, че двамата не можем да живеем заедно, че той никога няма да ми прости и да се съберем. Това го разбирам и го приемам. Не му се меся в личния му живот и въобще не ме интересува. Ясно съм му подчертала, че не храня лоши чувства към него и му желая от все сърце здраве и щастие. И ще се радвам да си намери подходяща жена. Той е баща на децата ми, имали сме дълги години съвместен живот и аз на това не мога да сложа кръст. Живяли сме и в тежки и хубави моменти, но аз ценя времето си прекарано с него и спомените, които имаме.
Той живее сам. Аз също съм сама. Децата ходят и при него, и при мен. Бившият ми категорично отказва да се събираме заедно, измисля си всякакви повод. Миналата Коледа не дойде, аз бях с децата. На рождиния ми ден пак отказа да се съберем, също и на именния ви ден. Неговият рожден ден отказа да празнува. На кафе да излезем дори отново си намира поводи да откаже. И започвам да се замислям - защо е всичко това? Предстоят ни сватби на децата, рано или късно, дай Божи и внуци после. Все така ли ще я караме? Хубаво, наранен е и разочарован е от мен, но моето поведение в миналото, за което съм съжалила, не е пречка да поддържаме нормални човешки отношения след развода.
Вие как мислите? Дайте съвет?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 83dda0f2e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

1.   Кое му е толкова трудното за схващане? Ами не иска човека. Като не иска, не иска - не е и длъжен.

Аз също не бих искал на негово място. И какво ще има да си казвам въобще с бившата си жена, като се видим? Няма как да стане аз 30 г. да съм я асоциирал с любов, семейство, вярност и изведнъж да започна да я приемам като приятел. А и защо ми е въобще приятел, аз приятели си имам? Още повече че ти като си го предала, нормално е да не иска да те вижда често, защото това му напомня разочарованието и обидата, която е преживял.

Има и друго - приятелството с бивши често води до усложнения. Най-малкото утре ще си намери нова жена и после тя дали ще му повярва, че с бившата си жена, от която има деца и са били женени 30 г., той просто ей така от приятелство общува и си пише с нея през ден примерно. Нормално е това да започне да създава излишни проблеми в личния му живот.

Били сте женени, имали сте деца, било каквото било, но всичко е приключило и не може да се върне под никаква форма и край. Няма приятелства, няма глупости. Закриваме страницата и всеки си продължава. Никой няма да тръгне да си усложнява живота и да се напъва да бъде приятел с някой, с когото е делял легло, къща, деца, лошо и добро толкова време. Или сте заедно, или кой от къде е, средно положение няма.

Щом си била невярна, поне имай достойнството да го оставиш на мира и да уважиш решението му да продължи живота си без теб. Нямаш право да караш когото и да било да бъде приятел с теб, още по-малко ако си му изневерила.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d422ba4c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Повечето разведени са така. Рядкост е да си пият кафето заедно или да си ходят по рождени дни. Не знам кое толкова те учудва? Не познаваш ли разведени двойки, в смисъл - хората се развеждат и някак не става така, че по празници да са заедно, кафе да пият, да се чуват.... Не го ли предполагаше това? Развод значи оттегляне от живота на другия. Да, може да се чуват и виждат заради децата, а може и да не го правят. Вашите деца вече са големи да го играете семейство по празници.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f0b5bd97b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Мисля, че съпругът ти е много наранен и не може да пребори егото си, дори твоите доводи да са по-разумни. Ще трябва да проявиш много търпение и постоянство, за да намериш отново път към него. Постави се на негово място - дълги години ти си била целият му свят, който изведнъж се е сринал. Сигурно му е трудно да те вижда и да общува с теб. Дори ти да си го преодоляла, той теб може да не е. За него ти си най-големият предател и е разбираемо, че не иска да се правите на приятели. Най-добре не му натрапвай присъствието си и прави много малки и деликатни крачки, ако искаш да имате някакъв контакт, дори минимален, заради децата. Може би с времето нещата ще се променят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 45461506b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Ами все пак ти си му изневерявала. Може да те смята за предателка и втора ръка човек. Може да иска да се насилва да общува с теб заради децата, но да си му толкова неприятна, че е по-силно от него. Това, че ти съжаляваш и си се извинила и т.н. няма никакво значение. Това не може да повлияе на това как си го накарала да се почувства, когато си предала 20г. брак, семейството си и децата ви. Явно гледа по този начин на нещата и понеже няма как по друг начин да те накаже, решава да те лиши от присъствието си, което очевидно те дразни. Явно знае как да ти отмъщава. А ти имаш прекалено високи очаквания, даже си и нагла. Остави човека на мира и не досаждай. Постави се на негово място, ти как би реагирала? И дори така, хората не са еднакви и реагират по различен начин на различните ситуации в живота си. Ти си най-малко тази, която би трябвало да му търси сметка бивайки причинителка на ситуацията , в която сте. Ама че наглост.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 379fd7c787
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   "След развода бившият ми съпруг спря да ми се обажда и да ме търси, което извинявайте въобще не е нормално за хора, които са имали почти четвърт век брак. "

Край, означава край. Не иска и толкова. Нормално или не, няма значение. Съветът ми е, да спреш да се занимаваш. Аз лично, бх ти казал, да се разкааш и никога, по никакъв повод, да не ме търсиш отново.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 94017998e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Новия му живот не включва теб по никакъв начин и това е причината. Знае че ще те види чисто формално още два три пъти през оставащия му живот и иска така да бъде. Аз също задрасках жена си и вече пет години съм чул без да искам два пъти нещо и ми е било гадно за момент защото и при нас стана подобна история.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ee3a0ccdec
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Защото не е длъжен. Никой не е длъжен като се разпадне връзка или брак, да сте си дружки. Не е било нормално да не иска? То не е било нормално и да имаш връзка с друг, ама.... Ти хем си зачеркнала този брак, хем изкарваш него виновен и ненормален. Отървал се е човека.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0ea6983a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Аз и телефона не бих ти вдигал. За какво ми е човек, който ме е предал, лъгал и наранил да ми цапа новото начало с мръсното си присъствие? Дори не знам как ще се зарадвам на щастието на децата си в присъствието на този човек, сигурно ще се мярна и ще си тръгна. А тези твои очаквания за комуникация са твърде лицемерни, честно...ти базикаш ли се, изобщо с какви очи го тормозиш човека с рожденните си дни и кафета, та чак да се чуди какви оправдания да си измисля, остави го на мира.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a8a68176cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защо ли...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b5a8246ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Авторке, ако наистина сте били приятели с бившия ти съпруг, изобщо нямаше да се стигне до развод. Сега какво очакваш да стане, след като си предала най-близкия си човек? Да плесне с ръце и да те прегърне? Аз също съм разведена. Причината не беше изневяра, а просто изчерпване на отношенията. Да ден днешен смятам, че разводът ни беше грешка и за двамата и никой не стана по-щастлив от него; трябваше само да освежим връзката си... но това е друга тема. Разведени сме от 4 години. За това време сме се виждали два пъти. Единият път беше когато той дойде на вилата ми да си прибере риболовните принадлежности, взе ги, качи се в колата си и си тръгна. Вторият път беше в едно кафене близо до работата ми, защото се оказа, че аз пък съм си забравила в неговото жилище едни документи, които ми трябваха, и той ми ги донесе. През първите 1-2 години си честитяхме рождените дни по телефона, но вече и това не правим. Предполагам, че ако се срещнем на улицата, просто ще се поздравим и всеки ще си продължи пътя. Някой по-горе каза, че разводът е "оттегляне от живота на другия" и е напълно прав. А в твоя случай, авторке, става дума и за нещо друго. Ако ти завлечеш с пари (т.е. измамиш) свой приятел, той няма да е дълго време такъв. Ако злословиш (т.е. предадеш доверието) зад гърба на своя приятелка, тя няма да е дълго време такава. Е, как очакваш да си пиеш кафето с човек, когото си мамила и чието доверие си предала?

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e2cef41c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Остави човека на мира. Било каквото било, ти си му причинила достатъчно болка, може да се каже ти си му сринала света. Път назад няма и не е нужно. Нека се съвземе поне и да има някакъв свой си живот. Ти си минало свършено време.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f0ae189818
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Госпожо, мъжете трудно прощават изневяра. Защото са абсолютно наясно с това, че жените изневеряват с чувства. Почти всеки мъж може да кръшне без да вложи и грам чувства, ей тъй за спорта. При жените е съвсем различно-ако изневерява без чувства го прави единствено заради някаква изгода. Изобщо не се учудвам на поведението на съпруга ти-моят мъж ми е казвал веднъж-дваш, че ако изневеря приключва с мен на секундата. Няма да го спрат нито деца, нито общи жилища и пари-просто приключва от раз. Каза ми-нито ще те ударя, нито ще те докосна, просто те изтривам от живота си. Познавам го добре, знам че точно така ще направи. А ти премисляй думите преди да пишеш-какъв приятел ще ти е той, никой истински приятел не ти забива нож в гърба. Да беше написала-да запазим цивилизовани отношения. Той тотално се е отвратил от тебе, бориш се за загубена кауза. И колкото по нахалстваш, толкова повече се излагаш. Да, знам че никой няма и да те погледне на тия години, но за това се сърди единствено на себе си. И прощавай, но ми се струва че послъгваш, че си зарязала ти любовника заради децата му, които са малки. Просто той, като абсолютен плъх пръв е напуснал потъващия кораб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6c0f128677
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ж67
Ти, скъпа си изневерила, добре. Не мислеше ли, че 24 годишен брак ТИ си го пратила по дяволите? Какво очакваш прошка, разкаяние, че не е плеснал ръце Аууу, как можа, ела да те гушна и да забравим? Не става. Не разбирам и тебе защо ти е да го виждаш, продължаваш напред и както дойде.
Преди 45 години срещнах моя мъж и бях при него на стаж. Разведох го за два месеца, бившата му се върна при родителите си и има друго семейство, синът му остана при баща си по финансово привличане. Имаме дъщеря, много са близки с брат си, но на сватбата на сина седяхме отделно, те дори не се и ръкуваха. Тя не приема никакви разговори със сина си за баща му, мащехата и сестра му. Вторият и мъж почина, чрез сина помогнахме с пари и то синът ми каза за паричната нужда, аз му дадох пари, баща му се намуси, имаме. Краят си е край, няма приятелство, добри отношения, нищо.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 197438e0f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Повече от нормално е да не иска да те гледа да любезничиш, при положение какво си направила. Откъде на къде ще го задължаваш пък и чак се чудиш и вайкаш Защо?!! Кое не ти е ясно, каква е тая мистерия? Използваш като оръжие в своя защита дългогодишният ви брак, но не си се поцеремонила въпреки, че сте толкова време заедно, да влезеш в чуждо легло. Омаловажаваш вината си с "Не можахме да устоим един на друг" и го представяш все едно не си знаела какво правиш. Много добре си знаела, не се прави на невменяема. Наглееш за да се оправдаеш, което е доста противно. Опитай се да си изживееш живота с достойнство. Не намесвай децата си в твоите глупости.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3c806a83b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Приятелство и предателство не вървят много добре заедно.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0cf2da8a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Как може да си приятел с някой, който те е предал?! Като си си хванала любовник, ти самата си сложила кръст на 24 годишният ви брак. Ти си му разбила сърцето, а сега искаш отношенията ви да бъдат както преди. Какво толкова искаш да говориш с него?! Не ти ли е минавало през ума, че всеки път като му се обадиш, все едно че нож му забиват в сърцето? Хората имат чувства и всеки по различен начин се оправят с проблемите си. Остави го на мира човека. След време отношенията ви може да се подобрят заради децата ви. Ако продъжаваш да го притесняваш, ще го отблъснеш още повече.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 94094f84cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Има достойнство - затова.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6035c21dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   какво неясно има? Присъствието ти му напомня за обидата, предателството, унижението, което е преживял и не иска да вижда човека, който му го е причинил. Аз не виждам нищо странно в това.
Да си приятел с някого означава все пак да имате общи теми за разговор, общи цели, разбирания. Той не иска нищо общо с теб и не го обвинявам.
Да, има бивши съпрузи, които поддържат приятелски отношения след развода. Това обаче са хора, които не са се разделили защото не могат да се гледат, а защото бракът се е изчерпал, не са щастливи заедно, без да са се наранявали взаимно. При вас нещата не са такива, а за теб е най-добре да уважиш решението му и да не се натрапваш с "приятелството" си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3ecc25d637
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Демек ти си го предала, пък да сте приятели. Доколкото знам, приятелството е точно обратното на предателство.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 319fa25dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Авторке, идентична ситуация съм, само че съпругът ми изневери и се разведохме. Покрай историята с голямата му любов станаха ясни и други негови похождения през годините, за които не съм предполагала. В командировки, а и не само, добре си е уплътнявал времето. Сега след развода, аз също като твоя бивш съпруг, не искам да го виждам този човек. Много години сме били семейство, но буквално се отвратих от него. Той се държеше също като теб, искаше да контактуваме и т. н. Спри се, защото е страшно лицемерно и противно. Ако продължаваш, ще те намрази твоя човек.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3cec642ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Е аз ли на 26 години да ти обяснявам защо мъжа ти не иска да се виждате? Това за пореден път ми показва колко инфантилно мислят жените. На 48 си, а разсъждаваш и говориш, като мои познати между 26 и 30 години.
Добре бе, как изобщо на ума ти идва да си помислиш, че може да сте приятели? Та това си е жива подигравка. Какви приятели? Кой нормален мъж ще държи жената, за която се е оженил и е давал всичко да му бъде приятелка, след като видиш ли, тя се влюбила фатално в друг. Тебе са те скъсали от ебане без извинение, докато той се чуди как да си гледа децата и да си оправи брака, а тя нашата се чуди, защо не и бил звънял.
И аз да съм, никога не бих се занимавал повече с теб. И не защото толкова трудно ще го преодолея, а защото човек не бива да потъпква достойнството си за някой, който е решил да държи двата клона едновремено. Като правиш избор поемаш и отговорността от последствията след това.
На теб мъжа ти не ти липсва, липсва ти някой постоянно да те валидира и да ти се прави на съпруг. Да знаеш, че имаш гръб зад себе си и си стабилна в някакво отношение. Липсва ти идеята за брак, защото очевидно е все тая с кой ще си, важното е някой да играе ролята на съпруг.
Сега си търси нов мъж и се оправяй, както намериш.
Цял живот сам ще седя, ама да си правят такава подигравка с мене няма да позволя.
Знаеш ли какво означава постъпата ти? 24 години пропиляни на ватъра за него. 24 години, в които живота му можеше да има друг облик и друг смисъл, ако не беше с теб. 24 години отделени на теб и на децата ви, в които съм напълно сигурен, че е направил безброй много компромиси. Знам и моя баща колко много се нервира на майка ми и съм сигурен, че и той е бил в това положение.
Изгубил и пропилял 24 години заради една жена, която я шибва хормона отново на 50 години и слага кръст на всичко, а можеше да следва собствените си мечти и желания.
Аз не те съдя толкова за изневерявата, защото това вече не ми прави впечатление в днешно време. Чудя се колко нагла трябва да си, за да зададеш подобен въпрос и да ти минават такива мисли.
Ами сега си свободна. Можеш да ходиш и да правиш секс, с който и когато искаш. Виж се само как описваш нещата, сякаш сте имали връзка 1 година. Ще се радвам да си намери подходяща жена.
Ами добро утро, ти си била неговата жена, обаче понеже жените сте егоисти и 5 пари не давате с кой сте. Стига да е някой, който плаща сметките и се грижи в дома да има спокойствие.
Дано не му прищрака на човека да си оправя отношенията с тебе, а си преразгледа живота и започне начисто.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5d503ff500
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Ега ти наглостта! Приеми, че на човека такъв „приятел“ като теб не му е нужен. Радвай се, че не те е наритал за сбогом. Аз никога нямаше и да те погледна. Миналото е мъртво, а с него и бракът ви. Няма нужда да се рови в пепелта. Всеки си има достойнство, ти си го предала и си се изгаврила с него, за какво си му сега? Хич и не се опитвай да търсиш контакт. Той не иска да те види, не разбираш ли? Като си искала да сте заедно по празници и др.- да си си седяла на г-за. Дано си намери стойностна жена и окончателно да те забрави.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: aba0de46cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Ами в тази ситуация, няма как сте приятели. Колкото и странно да звучи, ние с бившия ми мъж сме в чудесни отношения, но нашата раздяла не беше резултат на изневяра. Бяха много млади, имахме различни интереси и просто поехме по различни пътища. Днес, 20 години по-късно всеки от нас има друго семейство, деца. Имаме и общ син. Неговите деца са гостували у дома, в Германия. Празнували сме заедно празници. Моята майка, т. е. бившата тъща е в прекрасни отношения и с него, и с жена му, децата им я наричат бабо. Но ти, авторке, няма как да се надяваш на такива отношения, защото твоят бивш мъж е страшно огорчен, предаден от твоята изневяра след 25 години брак.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 735a7f7340
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Ама ти си и нагла? Предала си човек след четвърт век брак и се чудиш защо не иска нищо общо с теб, че и обяснение.Е, не!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e1f83a0ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Ти си една брутална, нагла жена и развратница. Как въобще можеш да имаш подобни очаквания? Каквото ви е свързвало, ти си го съсипала... Как имаш въобще очи да го търсиш и да му предлагаш мръснишки сделки? Явно нямаш никакви скрупули, живееш си живота както ти харесва, но изискваш от другите без да се поставяш на тяхно място. Но когато от теб се е изисквало едно единствено нещо - вярност, ти какво си правила? Държала си чуждия чеп... А сега говориш за четвърт век и за деца. Няма ги вече. Откъдето дошло, там отишло! Децата по пътя си, а ти - стара и сама като кукувица, да няма кой да те погледне на тия години. Защо ти беше нужно? Такива неща се правят преди брака!

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 198ff206e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

30.   Абе, къде е онази, която все обявява разни теми, че са писани от чичковци? И все плюе по мъжете ? Защо мълчи сега ?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b95678fdfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

31.   " 24 годишен брак отиде по-дяволите."
А кои ли са най-дяволите?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0cfe9c2a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Съжалявам, жена съм, но ти наистина прекаляваш. Как може да се чудиш защо те избягва? Не е ли очевидно?

Изневярата е възможно най-гнусното, отвращаващо, долно, подло предателство. Непростимо е. Ти дори си имала връзка с другият, не е било само веднъж. Ако бях на мястото на бившия ти, и аз нямаше да искам да те виждам. Щях и да те мразя, може би.

Не му досаждай повече. Остави го на мира. Наранила си го за цял живот, не му бъркай в раните допълнително. Ако си го обичала, както казваш, нямаше да изневериш. Непознато чувство ти е любовта, непознато...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: dd2a3807c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

34.   Грам мисъл няма в тея глави, бе.. Защо не искал да бъдете приятели и да си ходите на гости, да си лафите? Не виждаш ли колко глупаво звучи написаното от теб? ! Разбира се, че няма да иска, ти си го наранила толкова силно... Да беше мислила преди да си отваряш краката. Аман от кухи лейки.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a76bb7b4cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Не иска да има нищо общо с теб, защото вече ти няма доверие. След 24 години такова предателство от най-близкия си е удар с нож в гърба. Явно още го боли и му е унизително и всеки контакт с теб го подсеща за това. Ти може и да нямаш лоши чувства към него, но той вече определено има такива към теб. Подобни рани се лекуват много бавно, с години - не може да очакваш чудо.
Най-доброто, което можеш да направиш, е да спреш да му се натрапваш и да го каниш, за да не се налага да си търси извинения. Достатъчно вреда си причинила, с поканите си в момента му слагаш сол в раните. Спри и му дай времето и пространството, от което се нуждае, за да се възстанови.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 02eb183d7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Авторката. Благодаря Ви за коментарите, но очаквах все пак да получа и някакъв съвет, а не само нападки. Децата колкото и да са големи обичат да виждат родителите си заедно отвреме - навреме, на събития, семейни поводи и др. Това имах предвид. Иначе съм далеч от мисълта да досаждам на бившия си и да го каня да пием кафе всеки ден, а още по-малко да му се меся в живота или да го занимавам с мойте проблеми. Нито тая надежда да се съберем, нито пък искам. Всеки е поел по пътя си. Аз се извинила, разкаяла за постъпката си и нищо повече не мога да направя, нито да върна времето назад.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4c9ebce0b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Семейството вече го няма, а значи и семейни поводи няма. Има бивши членове на едно бившо семейство. Сега всеки е сам за себе си. Много ясно, че искаш да го върнеш или поне да не си сама. Но той не иска да ти запълва празнините. Приеми, че няма да се виждате. Пострадай известно време и продължи напред.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6035c21dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Какъв съвет очакваш, авторке? Човекът НЕ иска комуникация с теб, не можеш да го накараш да пиете кафе или да празнувате рождени дни. Представи си човек, който ти е опротивял, ама не искаш дори да го видиш, обаче той те кани на рождени дни, на Коледа, на кафе и не се отказва. Как мислиш, какъв съвет да му дадем, за да си промениш мнението?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ee3a0ccdec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   37,
Да беше мислила за това какво искат и обичат да виждат децата, преди да правиш другото. За едно дете е ужасно родителите му да се разделят, независимо на колко е. Особено ако тези родители са вече на възрастта, на която отдавна трябва да си седнали на задника вече и да не лудуват като пубери. Оправи си отношенията с децата, те са по-важни.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4e860c9108
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Когато вазата се счупи и да я залепиш, няма да стане като преди. И аз съм разведена от няколко години, макар и по други причини, но не поддържам никакви отношения с бившия. Не съм го виждала, а по телефона сме се чували само 1-2 пъти и то защото трябваше да подпиша едни документи, тъй като имахме общи банкови сметки. Та мисълта ми е, свършило е, харесва ти или не, просто продължаваш напред. Без драми, без ровене в миналото и без натрапване.
Знам трудно ти е след толкова години заедно, но е време да гледаш напред и да си уредиш живота.
Колкото до децата, Ами достатъчно големи са за да разберат. В живота не винаги всичко става така както ни се иска.
Обичай и подкрепяй децата си, а ако бившият реши да те потърси, ще те намери, но явно е твърде обиден и наранен от постъпката ти. Не винаги съжалението и извинението са достатъчни за да оправиш нещата. Човекът е ядосан, наранен и се чувства предаден. Нормално е да не иска да ти е приятел! Сама го казваш, 24 години заедно и ти просто така го предаде. Как очакваш да реагира? !
Така, че по-добре мисли за бъдещето, а не за миналото. Дори и да ти прости едва ли ще станете приятели. В най-добрия случай поне няма да те презира и мрази.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 319fa25dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Авторке, ти получи единодушни съвети - стой далеч от бившия си съпруг!!! Няма деца, няма нищо. За тези неща се мисли предварително. Освен да се извиниш, можеш да направиш най-доброто за него, а то е да стоиш по-далеч. Не отваряй раната му с подобни изисквания за прекарване на време заедно с децата. Повярвай ми, след дългогодишна връзка и подобно предателство, е нужно много време за възстановяване. Остави го намира!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5e48bd3a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Няма как да стане това, особено във вашия случай. Та ти си го предала и наранила. Нормално е изобщо да не иска да те вижда. Знам, че боли и вероятно имаш още някакви чувства, но истината е такава. Да си помислила преди да си изневерила.
Аз също съм разведена, но причината е, че бившият ми мъж е алкохолик. Рядко го виждам в името на детето, даже сме го поканили на Рожден Ден на малката, който е скоро. Не знам как ще издържа да го изтърпя дори за 2 часа, особено, ако е пиян. Правя го просто в името на детето. И как да му простя, че избра алкохола и си позволи два пъти да ме бие? Ами, не искам да го виждам. Не тая омрази и лоши чувства вече, но той си е направил неговия избор и трябва да си носи последствията. Подобна е ситуацията с бившия ти мъж. Човека е наранен и ти би трябвало да си го разбрала. Желая ти късмет от тук нататък и да не повтаряш грешките си.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d44b34b7d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Авторке,много ми е странно какви съвети търсиш.Твоят случай е безнадежден.И само едно ще ти кажа-вземи проумей,че се е случило най добрия вариант-просто сте се разделили и дотам.Представи си ако бяхте останали заедно,ей тъй заради деца,обществено мнение,общи имоти-та той ще ти натяква непрекъснато за грешката ти,ще се отвращава да прави секс със тебе-това ли искаш?Сгрешила си-поеми си последиците с достойнство и не търси под вола теле-няма да го намериш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d8272fa725
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Авторке, ако за пример гледаш други хора, които са разведени и поддържат подобни отношения.. НЕДЕЙ. Твоят случай е съвсем различен. Майка ми и баща ми са разведени от 8г тя има приятел, той също си има друга жена. Поддържат отношения единствено заради мен(бал, я болна, я за финанси, по празници също, чуват се от време на време и по телефона) но при тях не се е стигнало до развод заради изневери а защото просто не се разбираха. Познавам разведени двойки, които поддържат нормално отношения в името на децата си, на дългогодишния си брак, помагат си и прочие, но пак казвам ако в раздялата не е намешано предателство. От мъжа ти няма как да очакваш подобен тип отношение към теб и да си пиете кафето при положение, че си го предала и си имала и връзка дори, влюбена си била.. не е било за единия път! Просто е нагло и егоистично от твоя страна. Всеки си продължава по живо по здраво във вашия случай.. друг начин няма! Остави човека да си намери друга жена с която да е щастлив и да не го предава! Аз не знам ти с какъв акъл си започнала връзка и си го позволила като си жена на 48г? Не си на 20г да го правиш тия неща? ! Болно е защото остарявате не сте пълна младост и ако не си намерите дригата половинка а е малко трудно на тази възраст, защото на дали ще ти е до нов брак камо ли деца.
Според мен си свикнала толкова години на негово присъствие и подкрепа и изведнъж край не можеш да му се обаждаш и да разчиташ на него!
Отностно любовника ти.. нямам думи. Значи той излиза с чисти ръце, запазва си семейството, децата, жената все едно нищо не е било а ти оставаш сама, разведена и лошата! Недей да си толкова разбрана към другия и едва ли не над нещата. От цялата пумия е потърпевшо твоето семейство а той ни лук брал, ни лук мирисал(любовника ти) заслужава и той да е в твоето положение. И последното нещо, което ще напиша е че "Сам човек не е за никъде" и дано на тези години си намериш някой спътник в живота за старините(разведен или стар ерген). Недей в никакъв случай мъж с деца и жена, защото ще си сама и разнасяна като парцал винаги. Много рядко мъжете оставят жените си заради любовница особено ако имат деца!
Остави бившия ти съпруг да изживее мъката си на спокойствие без да му напомняш за себе си по никакъв начин:)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 541fb44aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   До № 30

Моника ли търсите?

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c493c05e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   Времето лекува. Време и търпение е нужно. Натрупването и притискането не помагат.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: fee1f51dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Развод значи развод! Ново начало, нов късмет и никакво връщане назад. В този случай няма деца, няма минали спомени. След развода почва нов живот и точка. Край. Бившите вече не са си длъжни с нищо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3dc690e609
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Ако мъжът ти ти е бил ветен, за него това е неористимо. Лоялните хора сне такива. Изневерят ли ни, режем окончателно.
Липсвала ти е тръпка, див секс, изневерила си, а той през това време е бил сам, липсвало му е същото, но е търпял. Направила си го на глупак, губила си му времето. Той също е имал възможности, но не се е възползвал.
Колко нагла трябва да си, за да искаш да бъде с теб на рождения ти ден, да се среща с теб и т. н Човекът има достойнство и нв цвлае да се среща с предатели.
Поведението ти е повече от нагло!
Една Жена

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 2ec160d52a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Че за какво му е да вре бившата си жена в новото си начало? ! Особено ако иска да има нова връзка! Какво точно да правиш ти там около него, на кафенца и тем подобни? ! Ще си пие кафенцата и "тем подобните" ще си ги прави с новата жена или сам, както реши. Защо Смяташ, че трябва да присъства на твой рожден ден? Ако дойде с нова връзка добре ли е или ще държиш да идва сам? !
Идеята ти е супер прозрачна дори тук, да си присъствие в живота му за да можеш да саботираш всяка възможност той да продължи живота си без теб и евентуално да си го върнеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker