За да изискваш, трябва и да предлагаш - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97706)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (22994)
 Секс и интимност (11335)
 Тинейджърски (20287)
 Семейство (4900)
 Здраве (7872)
 Спорт и красота (4113)
 На работното място (2200)
 Образование (6010)
 В чужбина (1304)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1510)
 Други (13335)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За да изискваш, трябва и да предлагаш
преди: 10 месеца, 26 дни, прочетена 962 пъти
Здравейте!

Разсъждавам над това от известно време, като мислите ми са пряко свързани с начина, по който гледам на себе си и затова ми се ще да чуя чужди мнения, тъй като не съм сигурна дали съм права в разсъжденията си.

Момиче на 17 години съм. Изискванията ми към момчета (с които бих могла да имам връзка, не говоря за приятелски отношения) винаги са били сравнително високи, никога не ми е било все тая с кое момче ще съм например. Може би и това е причината да съм имала и само един приятел досега. Давайки си сметка какво изисквам от момчето до мен, например да е джентълмен, интелигентен, забавен, да се поддържа и т. н, и т. н, осъзнах, че това са страшно много изисквания от моя страна и започнах да се питам какво предлагам всъщност аз и дали желанията ми са реалистични. В следствие на това ставам все по-критична към себе си, започнах да се стремя към един вид съвършенство, което никога няма да достигна, просто защото е невъзможно.

Изискванията ми към човека до мен в скоро време едва ли ще сваля (ако съм на 40 и сама, ще се наложи :D), но въпросът ми е следния: според вас необходим ли е стремежът към самоусъвършенстване, само за да оправдае човек изискванията и желанията си? Много хора са ми казвали, че изпадам в крайности, затова се надявам да чуя и вашите мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 6a329e99a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Накратко - да. За да изискваш, трябва сама да покриваш собствените си изисквания.

Искаш поддържан мъж - значи се поддържай и ти.
Искаш да е спортен - значи спортувай (тичай, може фитнес, може аеробика - каквото решиш).

Но никога не се стреми към съвършенство - непостижимо е. И двата пола се изпотяваме, пърдим, серем и за 1 живот богове няма да станем.

По-скоро намери начин да приемаш недостатъците с хумор и търси човек, който да е ДОВОЛЕН от живота си, а двамата да сте отбор и заедно да се развивате и справяте с предизвикателствата.

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: ca927b806f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Спокойно, душичка. Тръгнала си по модерния път. В общи линии има две възможности за развитие на живота ти:

1. Учиш се от грешките си и порастваш. Какво точно имаш да научиш, ще спестя, тъй като не е това целта на коментара ми.
2. Купуваш си котка, когато наближиш 40-те, които споменаваш.

Дерзай.

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 0ef534f1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Напълно нормално е да имаш изисквания - все пак става въпрос за човека до теб, не просто за далечен познат. Не може да ти е безразлично с кого си и годините нямат нищо общо. Цениш, както себе си, така и другите, които не заблуждаваш и използваш, защото в момента си сам, скучно ти е и т. н. Винаги се усеща, когато имаш самоуважение и когато си отчаян или не ти пука за другия човек. Това не важи само за физическото привличане, но и за поведението и отношението. Разбира се, има разлика между нормални изисквания и претенции. Това, което си изредила е съвсем в реда на нещата, претенции би било да очакваш някой мъж да ти осигурява всичко в материален план, а ти само да приемаш.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: d09b5ff11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Изначалното ти мислене за " дай ми куклоте, на ти парцалките е грешно" Любовта няма нищо общо с бизнеса. А ти гледаш на нея като бизнес.
Ще се продаваш ли, какво? Проститутките така разсъждават.

Истината, миличка е че живота е само даване. Даване, даване, даване. Намери си някой на който да даваш. Един стига. Ако и той е с тази нагласа, ей ти щастлива връзка. Докато гледаш обаче какво получаваш или дали той заслужава това което му даваш никога няма да си щастлива.
Това е най трудната част от живота, да се пречупиш. И да, ония на 40дето вече за никъв чеп ме стават, точно така са си мислели цял живот. Избирали са до безумие, за да задоволят собствените си естетически потребности и интереси. След на земята малко, виж обикновените хора. и ще видиш че изобщо не са толкова обикновени колкото си си мислела.

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 28cf2f88fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма нищо лошо човек да е критичен и изискваш ососбенно в интимните си отношения, но все пак трябва да има някакви граници, а и самия той да покрива опредлени критерии. Сама се съгласи, че не е ОК, да очакваш човека до теб да е поддържан, да спортува редовно, да е с перфектни зъби и т. н. а ти да си към 100 кг, мърлява, да лежиш на дивана по цял ден и да те мързи зъбите да си измиеш и да си срешеш косата.
Така, че да, изисквай, лошо няма, все пак не е казано да спим с всеки мърляч, но и гледай ти какво можеш да предложиш. Само без крайности, защото ако претенциите ти наистина са прекалени ще си останеш сама. Ключът е да си умерена. Да, знай си цената, но не очаквай невъзможни неща от мъжете! Защото докато търсиш най-най-най перфектния, като нищо ще пропуснеш някой сладур, който може и да не покрива критериите ти на 100 %, но ще те обича истински и всеотдайно.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 251d0620bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 4, а и авторката, всичко ви хубаво, но защо решихте, че жена на 40 цитирам "за никакъв чеп не става"? Не става за 20-30-годишните мъже, с това съм съгласна. Но светът не се състои от 20-30-годишни хора. Точно на 40 се запознах със съпруга ми и смея да твърдя, че водим много по-пълноценен живот от редица по-млади хора, които още си блъскат главата над въпроси от типа "аз какво предлагам и какво мога да искам". Живеем си, забавляваме се, обичаме се и така. От позицията на нашия житейски опит вие пък ни изглеждате като неориентирани пубери и мъничко ни е жал за вас, защото най-трудното ви предстои.
И на 20, и на 30, и на 40, и на 50, и на 80 години хората са си хора - със своите желания, болки и надежди. Баща ми на 70 години направи изобретение, което промени драстично машиностроенето. Майка ми сега е на 75, опитен педагог и продължават да я търсят за работа, въпреки че се е оттеглила. Едно от най-щастливите семейства, които познавам, се запознаха, когато тя беше на 62, а той на 65. Ще ви скрият шапката тези сладури - обиколиха света, не си пускат ръцете, живеят за мига, усмихнати, позитивни, влююбени. Тези хора за "никакъв чеп" ли не стават?

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: ae3d7f7650
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Не прекалявай с изискванията, защото перфектни хора няма! Имам позната като теб, все кусури намира на мъжете и вече е на 26 и още не е имала връзка.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: e1f51b44ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Честно да си призная, аз лично никога не съм разсъждавала така, дори на твоите години. Звучи ми като сделка - "аз предлагам това и това, мога онова, по тази причина изисквам ти да бъдеш такъв и такъв". В реалния живот интимните връзки рядко са равностойни (имам предвид в някои определени отношения като интелект, хубава фигура и т. н. ), но това не пречи на хората да са щастливи. Нарича се компромис и рано или късно всички се научаваме да го/ги правим. Разбира се, за всеки човек има неща, с които не би могъл да направи компромис, но извън тях не задълбавай чак толкова. По пътя на тази логика, не критикувай и не изисквай прекалено много и от себе си. Прецени кои са важните неща за теб самата и ги усъвършенствай, но няма как да си НАПЪЛНО съвършена. И никой няма да го очаква от теб, повярвай ми.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 17ada3f64d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Лично аз обичам да се развивам и да надграждам възможностите си. С времето установих, че колкото повече имам да предложа, толкова по-малко са мъжете, които могат да отговорят със същото. Все пак, когато се качват възможностите, се качват и изискванията.

Но в крайна сметка, когато си харесаш някого истински, не му мериш всяко достойнство и тези неща нямат голямо значение. Просто е хубаво, когато изискваш, да имаш и какво да предложиш. Аз мога да предложа много и съответно да си позволя да изисквам много. Но всъщност тези, които реално ме отблъскват са тези, които имат много претенции без покритие, а не тези, които не са топ във всяко едно отношение.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: e0510717f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Необходимо е човек да бъде себе си, защото така или иначе привлича подобни на себе си хора. В какви крайности те обвиняват? Като слушам изискванията ти би следвало да се стремиш към висока интелигентност, тоест да четеш доста книги, да бъдеш забавна, тоест да имаш различни интереси, да си социална, да си възпитана тоест да познаваш правилата за етикет и да не се чудиш защо имаш 4 комплекта с прибори за хранене и кой за какво е, да си поддържана тоест да се храниш здравословно и да спортуваш редовно.
Аз не вярвам някой да те критикува, че се стремиш към тези неща, но подозирам, че щом го правят може би наблягаш само на външната поддържка.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: d09b5ff11e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От но.4 до но.6 , бих казал "не съм искал да Ви обидя" , но не виждам защо вие се обиждате.
Когато на човек самочувствието му е покрито с дела и факти- той не се обижда и от най грозните думи.

Колкото до моите думи - казах го в контекста на факта , че в днешно време има твърде много самотни майки, прогресиращо погрозняващи навлизащи в депресивната зона на критическата възраст(около 40те), но с високото си самочувствие от отминалата младост.с 20 котки , редящи се на опашка за донори на сперма. Нереални , емоционални концептуалистки. А са се докарали дотам от твърде високите си егоистични, естетически изисквания към мъжете. Точно те не става за нищо , да.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 34d8770d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Отношението ти е много разпространено в днешно време и затова хората правят все по-малко секс и стават все по-малко връзки. Момичетата гледат на отношенията като на някаква сделка и преценяват и хитруват и като мине известно време и нищо не става на тях им става нещо и се отчайват.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker