Емоционална подкрепа или не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Емоционална подкрепа или не
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1212 пъти
Здравейте,
Благодаря на хората, които решат да ми отделят от времето си.
(Връзката ми е от разстояние. Виждаме се през няколко месеца. Описаните по долу две ситуации са били в моментите, в които сме физически разделени).
Какво бихте си помислили за мъж, който:
- помолите го да не ви говори за секс, защото се чувствате емоционално зле (имате проблеми) и се нуждаете от два-три дни, в които не ви се говори за секс... Получавате отказ - половинката ви не може да не ви говори за секс два дни.
- предстои ви влизане в болница и отделно имате здравословен проблем; най-натоварения работен период...
Ставате докачливи при телефонните разговори с половинката, но не се усещате, че се държите грубо. Реакцията на половинката ви - не вдига телефона си, когато го търсите, не отговаря на смс-ите ви и съответно вие не знаете какво се случва с този човек, дали изобщо още е половинката ви.
Връщате в съзнанието си предните дни и осъзнавате, че вие сте допринесли за това, половинката ви да ви игнорира...
След ден - два, успявате да се свържете и на въпроса защо не ми вдигаш, отговорът е: защото имам собствени ангажименти и исках да си почина от теб. А понеже ти е трудно, не мога допълнително да усложнявам ситуацията ти, като ти кажа, че ме натоварваш.


Въпрос- може ли да се разчита емоционално на този човек, който не може да не говори за секс два дни и който е неспособен при проблем да комуникира с вас, а просто ви игнорира?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 01a7d2ca1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мислех, че аз съм писала историята, но виждам, че е чужда. Искам да ти кажа, че аз на моето гадже веднъж нещо накриво не съм му казала, камоли да не се усещам като съм вкисната. Въпреки това ме игнорира, а напоследък и не е връщал обаждания от три дни. Жените имате супер много претенции. Мъжете мразят да изпълняват такива желания. Ако не те устройва, хвани си мухльо, мачкай го и го моделирай. В случая избор нямаш. Той ще те остави защото както е казал, го натоварваш. Тях всичко ги натоварва. Аз затова се държа като куха лейка почти вече. Основно за секс говоря, краааааааааайно несериозна съм и чак като се оля съвсем, загрубях. Естествено той моментално спря да отговаря. Просто не си единствена и той ти го навира в лицето нон стоп. Като иска само за секс да говорите, говори му само за това. Междувременно си търси друго гадже.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 22f1f6df47
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не. Дали разстоянието е причината, или човека, но не. Каква половинка като се виждате от дъжд на вятър? Така емоционално обвързване няма как да има.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 17eca6f005
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не. Този категорично не става. С чиста съвест можеш да го разкараш и на негово място да сложиш някой нормален, свестен мъж. Всъщност веднага го разкарай.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f918d4666f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може. Просто с теб не може, защото не можеш да задоволиш нуждите му.
Той пък не може да задоволи очакванията ти за отдаденост.


Аз с жена, която е емоционално-обременена и не ѝ се чука с човека, който уж обича не бих си казал повече от "Здрасти. "


Като цяло що се мъчите?




Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c99dd5b2e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз разбирам човека отсреща. Бих реагирала по същия начин.
Ж. 25г.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2145f3e35d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Какво значи „да се разчита емоционално“??? !!!
Като махнем уточнението „емоционално“- не, не може да се разчита на този човек, точно както не може да се разчита и на задаващата този въпрос! Нямате добра комуникация, т. е. не смятам, че сте във връзка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 98cd3c486d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така написано от теб - изглежда че това е ужасен човек, тип пълен егоист. Но за мен връзката, която имате не е точно връзка, защото е съвсем различно да си с един човек всеки ден или да го виждаш веднъж на няколко месеца. Не си губи времето с този мъж, а си намери такъв на който можеш да разчиташ.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2208a2d826
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз не мисля, че въобще имате някаква връзка. Т е връзката е само в твоята глава, както и това, че този ти бил половинка. Отделно, че съдейки по написаното, комуникацията не ви се получава. Губите си времето и двамата.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1d86e8cb96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката.
Първо благодаря на всички:)
номер 1 - не мисля, че жените имаме много претенции. Не е претенция, че се чувствах емоционално зле и го помолих да избягва темата за секса два-три дни. Просто имах нужда от друг тип разговори, ако ще за времето да са... а що се отнася до това, че го натоварвах - можеше да ми го каже. Той също ме е натоварвал и нямам притеснение да му кажа, че нещо ми идва в повече.
номер 2, 6 и 7 - според мен разстоянието не е причина, за да няма емоционално обвързване. Що се отнася до комуникацията - понякога е успешна, друг път не. По-скоро аз не разбирах в тези случаи защо, когато кажа на човека директно, че имам нужда от нещо за два дни - получавам отказа и защо, след като човекът ме познава и знае, че няма проблем да ми каже какво мисли, той предпочита да "мълчи", при положение че винаги сме имали проблеми, когато всеки от нас не каже това, което иска директно. Той не е лош човек, просто сме много различни характери.
номер 4 - когато сме разделени, никой от нас не може да задоволи нуждите на отсрещния напълно и очакванията му, но може да се старае да го направи. Що се отнася до "емоционално обременена и не й се чука" -и при двете ситуации бяхме физически далеч един от друг. Защо се мъчим? - не го правим.
номер 5 - аз не го разбирам и заради това попитах. За гледни точки, чрез които да ми се изясни. Ако той ми каже, че има нужда от нещо - аз ще се отзова, ако има проблем - ще му кажа. Никога няма, ако той се чувства зле съзнателно да му откажа да говорим по определена тема и бих му казала, ако имам проблем с поведението му.
Още един път благодаря и хубав ден на всички :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 328d980d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   към авторката от 2
Каква емоционална близост като се виждате през месеци? Разстоянието е причина. Аз не вярвам във връзките от разстояние, точно защото дистанцията раздалечава, а не сближава. Това, че се чувате или гледате по камери не ви прави двойка и емоционално близки. Просто хора, които се срещат като далечни познати и спат заедно от време на време, през месец-два-три, като няма с кого друг. Това пълноценна връзка не е. Привържениците на връзките от разстояние може да ме оборят. Но когато даден човек не го виждаш в ежедневието си, не прекарваш достатъчно време с него, не се храниш с него, не спиш до него, няма как да се съгради това свикване и привързване, ако се виждате през ден-два. Просто няма. Ти си някъде, той-другаде. Води негов живот, ти свой. В неговото ежедневие теб физически те няма, както и той не присъства в твоето физически. Ако ти се наложи помощ, него го няма. Това не е половинка, а случаен познат. Не знам защо хората се мъчат с такива отношения от разстояние.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1d86e8cb96
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от авторката към номер 2
Естествено, че не ни прави двойка това да се виждаме чрез камера и чуваме по телефона. Двойка ни правят емоциите, които изпитваме един към друг, изборът да се "борим" за отношенията си и вярата, че нещата скоро ще се променят. Не сме далечни познати, нито спим един с друг, защото няма с кого... за секс винаги може да се намери човек, но всеки от нас е решил, че сме намерили нещо един в друг, което ни е липсвало в останалите хора, с които сме комуникирали преди.
Съгласна съм, че не е напълно пълноценна връзка и че всеки води за момента живот с ежедневие, в което другия го няма. Също съм съгласна, че всеки от нас преминава през трудностите сам. Но не съм съгласна за това привързване, за което говориш. Човек може да е привързан към някого, който е далеч. Както към сестра/брат, родители, които са физически далеч.
Случаен познат е нещо много по-различно, аз не правя секс със случайни познати, не споделям проблемите си с тях и т. н.
Не е мъчение връзката от разстояние. Тя е избор както всяка друга връзка. Просто в тази е по-трудно, когато някои неща останат недоизказани, когато на всяка от половинките му се струпат проблеми... Но това може да се случи във всички връзки... А и целта на връзката, в която хората за период от време са физически разделени е това да се промени... Връзка от разстояние може да разбере само човек, който обича някого и е готов да премине през физическата самота, за да стигне до момента, в който това ще се промени. Просто понякога в живота се налага да се направи избор - или връзка от разстояние или да се разделиш с човекът. Може да не е започнала връзката от разстояние, но на даден етап да бъде такава. Това не я прави по-малко връзка от другите.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 22f1f6df47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   от 2
На днешно време хората си сменят местожителството, както и работата. Много от любов ходят в други градове, държави, даже континенти. Така че разстоянието не е оправдание, а желанието. Един мъж, ако те иска ще отиде на край света за теб, ще преплува морета, гази планини, но ще е до теб. А не да се крие в неговия си град, защото много надалече. Живеем в 21 век, не в 13. Всеки може да си намери работа в друг град, но да е с любимия. Ама абсолютно всеки. Хората сменят религии, имена, всичко заради любов, а твоя го е страх да си остави града.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker