Порок който ме цеди с всеки изминал ден - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Порок който ме цеди с всеки изминал ден
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2482 пъти
Здравейте преди около година бях писал тук поради почти подобен проблем.
Ако пола има значение мъж съм и съм на 25 години.

Не издържам вече заради болната ми ревност от миналото на човека до мен..
Съсипах вече 2 предишни връзки поради този порок но сега положението е доста по-напечено..

Сегашната ми приятелка също има неща зад гърба си които не мога просто да преодолея.. представям си всичко искам да питам всичко в най-малкия детайл защото така и така фантазията чи ме унищожава...
Тези мисли за буквално 24/7 в главата ми и просто не знам как мога да ги приема..
дразня се защото много от нещата говорят за достойнството на човека до мен и се старая да оправдая всяка ситуация за която знам..
Но тези размисли и страсти ми точат енергията до ента степен и в момента нервите ми висят на косъм с огън под него, имам чувството че е въпрос на време да избухна просто, а не искам..
Аз също не съм девственик, но тя определено ме бие по точки, а проблема е, че аз по някакъв начин слагам мене си и нея на писатата за състезание и не мога да приема факта, че тя е по-напред. Знам звучи изключително комплексарско, вероятно и сте прави, но искам да ги преодолея тези комплекси..
Отедлно комплексите има и други причини които ме тормозят:
-Комплекси
-Интерпретирам я като захабена гъба, която аз в момента използвам след много преди мен..
-Виждам я като секс кукла бе чувства и разум
-Възприемам себе си за изключително малоценен, като балъка за който тя се е захванала и просто иска той да я обича и целува по челото.

А същевременно ме боли и мине гадно че отново тези мисли, интерпретации и възприятия ме обвзеха (буквално)..
Не ям почти нищо, в работата съм неадекватен и много други неща които ми пречат на ежедневието....

Вече посещавам психолог и изключително се надявам да стане някакви чудо и да успея да променя гледната си точка.

Има ли хора преодолели подобен на моя проблем? Моля за мнения, а не упреци!

Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: cae579b456
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми като е тоооолкова тежко разделете се. Всеки има минало, аз не питам моя мъж за това което е било, той няколко пъти се опита да мине със “тя бившата... ”. Тя бившата за това е бивша щото е там някъде в тъмното, сега съм аз това е важното-насъоящето и бъдещето. На моя знам смао за една от бившите и беше такава латино сага, че навсякъде ще ни завидят. За това нищо не искам да знам щото Ей тъй си правиш живота сложен без време.
Пък твоето като е толкова страшно и не можеш да го преглътнеш се разделете. Сега ти не обясняваш каква е ситуацията.. следователно не можем да ти дадем смислен отговор. Какво значи за теб:” гъба която сега аз използвам” и тем подобни простотии?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6b26c85b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не съм убедена, че нещо може да ти помогне. Всеки има минало. Щом не можеш да се примириш и то ти трови настоящето, раздели се и с тази и живей сам, без постоянна партньорка. Или си търси някаква девствена и без опит с мъжете. Поне аз не се сещам за друг вариант.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2b7c803eca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Психологът ще ти помогне. И аз ходя, не за ревност, но нещо подобно-проблеми с доверието и обвързването, та съм ходила и на групова терапия за ревност един, два пъти.
Имаше едно момче, което разказа как през лятото отпуските им с приятелката му са се разминавали леко и се разбрали тя да отиде на морето с приятелка, а той да отиде няколко дни по-късно. Като пристигнал я заварил да пие кафе с непознат мъж на басейна. Тя изобщо не се смутила, станала, целунала го, запознала ги и на тръгване прегърнала момчето и му казала "това беше един от най-приятните ми разговори, благодаря ти. " Нашето момче превъртяло играта, задърпал я в стаята и "10 мин. не можех да спра да й крещя каква гнусна курва е", мацката гледала като плесната с мокър парцал. Накрая му казала, че съжалява, но тя е социално същество и няма да позволи някой да й ограничава комуникацията, щом не му е ок-всеки по пътя си. В крайна сметка тя си тръгнала същият ден и го оставила сам на морето, с уговорката, че като се приберат в града ще говорят. И така преди разговора той пита психолога кой е прав. И той му каза "Разбира се, тя е права, хората са социални същества, едни повече-други по-малко. Но ти си в правото си да избереш да не бъдеш с толкова социална жена, щом това ти създава дискомфорт. "
Та, понякога част от "лечението" на ревността е просто да не се подлагаш на дразнители. Изобщо да не се свързваш с хора, които ще ти причиняват дискомфорт на първо време. Тоест, търси партньорка с по-чисто минало.
Другото, което разбрах на груповата терапия, е че ревността е един вид да признаеш превъзходството на другия и е тясно свързана със самоувереността и обикновено в тази посока се работи. Така с времето се постига една нагласа, че си ценен партньор, че превъзхождаш повечето мъже и те не са никаква заплаха. Но това е по скоро за хората, които живеят в страх от бъдещето, ти си по-фокусиран в миналото.
И третото, е че ревността не само, че не предпазва от изневяра, но и я предизвиква. Поради склонността на хората да изпълняват очакванията ни, поради това, че реално нищо не губят- доверието, дето така или иначе го нямат, нали. И понеже проявата на ревност е все едно да повтаряш непрекъснато "има много по-добри от мен".
И така, лично на мен ми помогна тази терапия, да знам тези неща. Да разбера, че това макар да е нормално, е много деструктивно чувство, без никакви положителни аспекти и единствено може да вреди във взаимоотношенията ми.
Успех

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1d611491ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Еми, няма как човек да е бил сам преди теб и вашата връзка. Ти също не си бил сам. Тези неща са преживени и забравени, никой не се връща назад, а гледа в настоящето. Ако тази жена те обича, разбирате се, не затъмнявай вашето ежедневие с безсмислено ровене в миналото. Така пречиш най вече на себе си. Лошото е, че ревността е една болест, която убива и двама ви и ви обрича рано или късно на раздяла. И аз съм ревнувал от ярост, че някой е бил по рано с човека до мен, докато разбрах че няма никакъв смисъл от това. По важни са вашите отношения, щастие на момента, а не миналото. Дано съм бил полезен.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 96779f8a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Миналото си е минало, би трябвало да сте големи и разумни хора, щом я виждаш по този начин значи не я обичаш. Остави я, нека намери по-добър за нея!

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9c71073bc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Някъде бях гледала някъкъв документален и мъжът в филма каза, че "цял оивот е мечтал да се ужени за проститутка". Разбираш ли? Тя беше минала супер много мъже и беше щастлива с някого, който я обича заради нея самата и не го е срам от миналото.
Миналото е минало и трябва да остане там. А и миналите и мъже нямат значение тях ги намя, защото ти си по-добър примерно от тях или се е случило така, защото приятелката ти е била прекаленно добра и наивна, а те обиграни и са се възползвали от това.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 31118052d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И предишния път ти казах, търси професионална помощ. Имаш проблеми с натрапливи мисли, може би ОКР, лекува се с определен вид антидепресанти. Нито е срамно, нито е нещо толкова рядко срещано. Отиди на психиатър, сподели за проблема и ще ти даде решение. Не знам колко още години трябва да се измъчваш и да съсипваш емоционални и други хора, за да стигнеш до този извод. Успех.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4b697e14f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Аз също не съм девственик, но тя определено ме бие по точки, а проблема е, че аз по някакъв начин слагам мене си и нея на писатата за състезание и не мога да приема факта, че тя е по-напред. " - или компенсирай с точки(за да я изпревариш) или оставаш сам и никоя няма да те дразни. Голям си егоист, мислиш само за себе си. Вече няма жени без съмнително минало, по добре не рови назад. Ако има начин да се трие паметта, може и да ти помогне, но такава опция няма, ще си останеш егоист. Поне не измъчвай жените, защото в това състояние и секс няма!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c7633d6ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Достойнството на една жена няма нищо общо, с това с колко мъже е правила секс (виж ако е било за материални облаги е друга работа), особено ако е била необвързана. Но ти си комплексиран балкански субект. Аз на нейно място не бих те търпяла да ми ровиш в миналото. Явно и тя е тъпо парче.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 08b75912d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Аз лично имам сериозен проблем с доверието към партьора до мен. Конкретно породено от предишни връзки, моето решение е елементарно. Знам че не е най-правилното, но просто така имам пълноценна връзка, изневерявам веднъж било то с компаньонка или стара приятелка и нямам проблем с доверието след това. Знам че каквото и да стане няма да съм капо и по този начи ще оправдя действията на партьора ми ако нещо стане. Сега много ще ме хулят но, това е положението, по-добре да не тормозя човека до мен с мойте комплекси, всеки който попада във връзка трябва да има едно на ум, че може да крие както лоши така и добри моменти. Дали съм егоист ? Да. Но с моя егоизъм помагам и на себе си и на човека до мен, предпочитам да се радвам на живота с човека а не да го сривам и тормозя. По-добре месец щастие от година нещастие.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6b26c85b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Някъде прочетох, че има значение само тази единствена бройка, която превръща останалите в нули.
Ако обичаш някого, ще го приемеш какъвто е. Щом не можеш, остави го да върви по пътя си и ти върви по твоя. Не измъчвай и двама ви.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: d69ee28ce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   #13, а може би има и трети вариант, в който преодоляваш комплексите и несигурността си и не ти се налага да вършиш глупости, за да се чувстваш добре с партньорката си? Ако тя някой ден научи как си се "успокоил" за връзката ви със сигурност тя ще изгуби всякакво доверие. А ти ще изгубиш нещо много ценно, което си провалил още преди да е имало начин да разбереш, че е такова.

Относно автора. Изпитваш болна нужда от превъзходство над жената (кой печели "състезанието"), и разбира се дискомфортът е страшен, когато има опасност да не си напред. Виждаш всяко нещо, с което тя води, като твой дефицит. Обвързваш ценността на хората със секса, и липсата на непорочност при жената те вкарва в див ужас. Когато жената има опит, в твоята глава ти влизаш в състезание и с нея и с предишните й партньори. А явно не си достатъчно уверен в сексуалните си възможности, за да вирееш в конкурентна среда. Затова и агресията ти се насочва към жената, започваш да я осъждаш заради миналото й, предишният и опит я превръща във "втора употреба", "изхабена", "гъба". Разбира се, в тези усещания няма нищо рационално, те просто са опит на мозъка ти да прехвърли отговорността за твоята драма върху нея, защото нямаш увереност във възможностите си. Воден си от страха, че не си достоен, съответно търсиш нещо, при което и минимумът ще е достатъчен да си първи. И вместо да се излекуваш, просто си го изкарваш на нея и си стоиш в болестта.

Накратко казано, имаш си проблеми. Трябва да работиш върху тях, иначе много терзания те чакат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: b5e128b146
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз затова съм била само с 1 човек и той е бил само с мен. Така няма мисли, ама дали го харесва бившия, ама дали не е бил по-добър в леглото и т. н. Може би ти трябва някоя, кото мен която да е девствена и така ще си по-спокоен, но трудно ще намериш такава.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3064ce1baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Липсва ти самочувствие, казвай си всеки ден, щом е с мен, значи съм по-добър от предишните. Усмихвай се, целивай я, пряви и повече френска, и всеки ден и казвай обичам те.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f22e812ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   16, ако човек е неуверен в себе си, пак ще намери за какво да се хване. Ако не е за миналото, ще е как е погледнала някого на улицата приятелката му, кой й се е обадил, какво е лайкнала и каквото още се сетиш.
15 е напълно прав, авторът трябва да работи върху себе си, иначе никоя няма да го изтърпи, а и нищо добро като цяло не го чака.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker