Помогнете ми да намерим решение на проблема с половинката ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96188)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22617)
 Секс и интимност (11194)
 Тинейджърски (20145)
 Семейство (4801)
 Здраве (7759)
 Спорт и красота (4046)
 На работното място (2135)
 Образование (5866)
 В чужбина (1287)
 Наркотици и алкохол (922)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1491)
 Други (13018)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Помогнете ми да намерим решение на проблема с половинката ми
преди: 8 месеца, 8 дни, прочетена 2066 пъти
Здравейте!
Имам връзка от една година с едно прекрасно момче.
Той дойде да живее в моя град, за да бъдем заедно.
И двамата сме на възраст, заради която се замисляме за общо бъдеще и искаме да имаме дете, но имаме много голям и дори неразрешим проблем с това.
Проблемът е, че той има генетично заболяване, което е много вероятно да се предаде на нашето поколение.
Проблемът е на психическа основа, като дори аз в рода си имам роднина с това заболяване и се страхувам изключително много за бъдещите ми деца.
Неговото заболяване не ми пречи по никакъв начин да бъда и да се грижа за него, обичам го много, но изпитвам ужас, че могат бъдещите ни деца да пострадат и да го наследят.
Това, което успях да измисля, за да намаля риска е да забеменея от ДОНОР, но половинката ми категорично отказва и го разбирам...
Споделил е на родителите си, които скочиха срещу мен и са готови да ме линчуват.
Помогнете ми да измислим някакво решение на проблема, защото ако не успеем сигурно ще трябва да се разделим, защото няма да имаме общо бъдеще...
Аз съм на 27 и се притеснявам, че в най-скоро време трябва да забременея, защото биологичния ми часовник тиктака... Не знам какво решение да взема...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 01e0f29a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Донор или осиновяване. Мисля, че приятелят ти е егоист. Има жена, готова да бъде с него въпреки заболяването му, но те спира за дете с твои гени от донор. Той какво, разсъждава ли изобщо?

 
  ...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 31745f1919
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Кажи повече за заболяването... Има си генетици, добре е да направите консултация, има заболявания, на които сме носители, въпроса е, ако и двамата се срещнат, да се прояви в детето. Има болести, които могат да се предават през поколение. Работила съм в институция за лица с увреждания, една от лекарките казваше, че до девет поколения може да се прояви.

 
  ...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 8ba6b4e2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Хахаха имаш архаично мислене. Никой не ражда на 27 в днешно време, освен по селата

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: b59e3ee64e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Не ми харесва това, че зад гърба ти е коментирал с родителите си нещо толкова лично. Не ми харесва и реакцията им. Те какво искат- болно внуче? ! Бягай, момиче, не си престаряла. Намери си нормален мъж, този твоят не идва от читаво семейство, ще ти вгорчат живота.

 
  ...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 88f4bfb28b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Ти си с него заради себе си и че искаш дете. В твоите очи той си е донор. Така виждаш хората около себе си... донори.

Изобщо се чудя след като си казала това нещо за донора как продължава да те търпи и защо е още с теб. Генетичния проблем е в теб, болестта ти се нарича примитивен егоизъм, не е в него. И каквато и да е неговата болест, ти си тази от която всички трябва да се пазят.

Човека може да има 2 години живот, но да ги изживее достойно. Ти и 40 години още да живееш, ще си все така парцал.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 7 дни
hash: e4ad204248
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Какво е заболяването? Вече има изследвания- фетална морфология, с която още в 16-19 седмица се преглеждат всички органи, заедно с нея се прави и изследването за с. Даун и генетични отклонения.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: 9aee00a1b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Той иска ли деца? Ако да, го попитайте според него какво да правите. Нека той измисли нещо.

 
  ...
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: a50c9a0080
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

10.   Оххх "трябва да забременея", "часовникът ми тик така".... " аз го обичам ама трябва да забременея от друг, защото така и така". "Моля ви, дайте ми съвет как да го убедя да гледа чуждо дете и как да му кажа, че той за разплод не става. " "На 27 години съм и нищо, че не съм пораснал на акъл, искам вече да имам дете, защото е време. ", " Ама и аз не мога да разбера роднините му защо не ме харесват, аз само предложих да имам дете от друг, защото.... нали се сещате. "

 
  ...
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: f74c49428a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Няма какво да слушаш съветите на някакви идиоти в интернет. Тези неща се обсъждат с лекари

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: 44c31c537e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Осиновяването не е решение, защото и там може да има аболести. А ранния крининг не установява психични заболявания. Може децата ти да не са болни, но внуците ти ще са. С това шега не бива. Най важното е децата да са здрави, защото ако не са, ще си замине и любовта и всичко, което в момента ви крепи. А ти като здравомислеща жена, мисли за поколението си.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 6 дни
hash: 0cd51a3e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Той има някакво заболяване и ти въпреки това го обичаш, обаче те е страх, че ако детето ви има същото заболяване никой няма да го обича ли?
Мисля си, че щом той самия и неговите родители мислят, че няма проблем той да има собствено дете, то ти преувеличаваш факта за болестта му или риска от нея. Най вероятно дори не си толкова надълбоко информирана за болестта му и дали тя се наследява и каква е вероятността от здрав донор детето да има подобно предразполагане към подобна болест.
Защо реши, че имаш право да решаваш за него, той чие дете ще отглежда. За себе си ок, сама решаваш от кого искаш да родиш, но забравяш че той има същите права, има право детето което ще отглежда да е негово и да избере коя жена да му е майка. Забравяш че нямаш право да налагаш на някого да отглежда дете с чужд ген. И щом него не го е страх, че детето му може да е болно, значи вероятността или е минимална или е само в твоята глава.
Защото точно болните най ги е страх децата им да не наследят болестта им. От собствен опит знаеш, щом в рода си имаш човек с такова заболяване, и сама казваш че те е страх, но не искаш да се лишиш от сообствено дете, а с лека ръка решаваш за него, дали да има собствено дете. Щом и ти носиш в гените същата болест не е гаранция че дори детето ти да е от донор то няма да е болно от нея. Ще кажеш рискът е по малък, ако в детето има само гените на единия, а защо те да не са само неговите, а твърдо искаш да са само твоите?
Съветът ми е ако не искаш дете от него остави го да намери такава жена, която не я е страх да роди негово поколение. Ако пък го обичаш и искаш да прекараш живота си с него, остави на него решението дали детето ви да е негово биологично или от донор или осиновено.

 
  ...
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: 4bdcd2984d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Темата е много деликатна и той не е трябвало да обсъжда въпроса с родителите си. Наистина е по-добре да се консултирате с генетик и
ако забременееш, да правите всички възможни изследвания на плода.
Аз имах проблем да забременея и няколко години опитвахме ин витро. Накрая се получи, но сме обсъждали и темата осиновяване / използване на донорска яйцеклетка. Мъжът ми беше против да гледа дете с чужди гени и го разбирам, въпреки че аз бях съгласна на тази опция. Другият ни краен вариант беше да използваме донорска яйцеклетка с негов материал.
За мъжете наистина е трудно да приемат чуждо дете. А твоят май е мамино синче, щом все се допитва до мнението на техните. Иначе е нормално да искаш вече да родиш, особено ако планираш още деца.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 5 дни
hash: a6f050351a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Правилно моето момиче, аз имах един познат който ходеше с една девойка 15 години. От 13 се опитваха да си направят дете, но не можеха заради нея, от разюздан живот й бяха заминали яйчниците. Въпреки това той стоеше с нея и навъди над 50000 лева кредити за инвитро. В крайна сметка с последния опит се получи и тя забременя. Роди им се здраво и прекрасно момиченце, но мацката след година изведнъж реши че този мъж не е за нея, той вече не съществувал, бил й омръзнал? Преставяш ли си? Така сега поуката от историята може да е двусмислена. Вие си преценета коя ще изберете. А ако това ти е притеснението повечето недъзи се предават през поколение, най-добре консултация с лекар, ние тука сме бедни душици с много вътрешни болки, надали някой от нас ще ти даде адекватно мнение. В крайна сметка ти ще се грижиш за това дете цял живот не ние. Нормално е да се притесняваш никой не иска да гледа болно дете цял живот, макар и повечето тука да се правят на моралисти и готови на всичко за човека до себе си ама истината е някъде там... в друго съзвездие.

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 64752e32fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Заболяването, без него тряя да гадаем особено такива като мен, който са биолози и мигат да ти кажат проценти даже.

 
  ...
преди: 8 месеца, 4 дни
hash: 438a11785a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Биполярно разстройство ли има? Това е често-срещано в България, много хора имат предразположеност, а дори не знаят. Отключва се най-често от злоупотреба с антидепресанти или наркотици. Познах ли? Ако е това и той е вече болен, не съм сигурна дали трябва да стоиш с него, нали знаеш че като спре да си пие хапчетата може да стане опасен? Не мисля че има някакъв смисъл да криеш какво му е в анонимен сайт. Хората просто ще ти дадат съвет.

Ако пък има шизофрения, не раждай деца от него в никакъв случай. То от който и да родиш, в поколението напред ще има някой болен, с твоята предразположеност, но ако родиш от него, риска е прекалено голям. Не си бъркайте гените така. Даже най-добре си осинови дете или ползвай донорска яйцеклетка и ти в този случай. Това заболяване е много тежко за близките, обкръжението и самия болен.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 2 дни
hash: 767c3c3684
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Има шизофрения и напоследък не се издържа заради неговите родители, които след като разбраха за идеята за донорството си поставиха фикс идея да ни разделят. Майка му денонощно му пише и му звъни, а той изобщо не иска и да я ограничи. Единственото, което казва е, че те са му семейството.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker