Разводи ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разводи ...
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1905 пъти
В последно време доста познати и непознатии взеха да се разделят. Повечето след поява на дете, като детето да е станало на 1, 2 г.
Според вас защо се разпадат толкова бързо семействата?
А разведените - какво ви накара да стигнете до там?
Явно семейния живот е трудна работа....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: cf163f0f5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен причините са изцяло прозаични битовизми:

- Финансите: разходите се увеличават, а доходите намаляват след появата на детето, особено ако майката трябва да напусне работа, а преди това доходът и е бил значителна част oт семейния бюджет.

- Роднините, намесата и съветите им, даже когато е уж с добри намерения, особено през първата година, докато детето е малко, а родителите не знаят още къде се намират, обстановката е деликатна и изострена и стреса е голям. Всякакви нетактични прояви, изцепки, непоискани съвети или изненадващи посещения, могат да разклатят и без това крехкото равновесие през този период.

- Отговорността за мъжа рязко се увеличава след раждането, което е източник на стрес и напрежение. От една страна жена му има нужда от повече нежност и повишено внимание, детето от усмихнат и грижовен татко - от друга на работа това никой не го интересува и не може да си позволи да прояви слабост. Там си е конкуренция и битка за оцеляване и всичко това се натрупва на човек. Малко или много това рефлектира върху отношенията с най-близкия.

- Следродилна депресия при жената, появата на трайни здравословни неразположения или хормонални дисбаланси в следствие на раждането, рискът от самото раждане, които носи тя. Всичко това се отразява пряко върху поведението и и тя може буквално да се превърне в различен човек. Става свръх чувствителна, често не се чувства добре в кожата си и привлекателна, а орязването на контактите води до чувство за непълноценност и социална неадекватност. Това също рефлектира върху отношенията с най-близкия.

- Сексът или изчезва или доста се разредява. Първо жената докато се възстанови от раждането, после покрай недоспиванията, ревовете, бърсането на насрани дупета и топленето на шишета и пюрета и прочие подобни крайно неромантични и невъзбуждащи занимания.

- Всеки от партньорите трябва да свикне с новата си роля, за която често не е готов и вместо да си поеме отговорността за изборите, е много по-лесно несъзнателно да я прехвърли върху другия и да започне да гледа на себе си като на жертва.

Това като причини достатъчно ли е? И това е при положение, че нещата са били хармонични преди раждането и няма намеса на 3ти лица (например любовници или воинстващи свекърви). Съвсем други са случаите, където нещата още отпреди не вървят и детето е последен опит да се задържи на вода потъващия кораб...

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9db5dfbcbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами защото след детето настава ад. Колкото и да ти обясняват колко е прекрасно, докато не се очовечи, а и много след това, родителите му са ходещи сенки. Обикновено бащите не издържат и се спасяват с любовница. Жените заради натиска на обществото нямат избор и се молят да порасне по-бързо, в другия случай го йвърлят на някоя баба.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ec438e382b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Не че е трудна. Просто днешните поколения са мързеливи и слаби.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f4de1ac70f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защото се женят " защото трябва" без да се обичат истински или защото някой ги е предал и искат спокойствие.
Понеже това е наложено от обществото " че всеки трябва " или пък роднини постоянно им го намекват.
А пък ни много хора се женят ей така просто за да не са сами или за да имат семейство за пред хората.
Жалко е, че браковете са без истинска любов и истински чувства.
Фалшиви връзки и фалшиви бракове.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0d5a3213d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   При мен беше поради родителските намеси от страна на майка и ,тя ни раздели и сега вече 5г и търси кандидат мъж без успех

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 8b0d47f275
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Много просто - днес се женят от консуматорски манталитет, т.е. с идеята да получат, но не и да дадат. И при първия момент, в който трябва да жертват себе си, комфорта си и се чувстват излъгани. Просто не осъзнават, че получаването винаги върви с даването. Под получаване най-често се разбира задоволяване на нуждата от определени емоции.

Примерно жената си мисли, че създавайки дете, ще е върховно щастие, любов, гушкане, т.е. иска да задоволи емоционалната си нужда от щастие или се омъжва с мисълта, че мъжа ще я дондурка и ще я носи на ръце цял живот, ще правят секс всеки ден, ще има лек живот с любимия и т.н. Пак емоционална нужда от сигурност, от вълнение и др. Обаче когато се роди детето и като почне да реве денонощно, през 3 ч да трябва да става да го кърми, като не се наспи няколко седмици, таткото като я овика няколко пъти, понеже вече не издържа да работи недоспал и като се върне да трябва да дондурка бебе, жена и домашни задължения, като изчезне секса, тръпката и като за капак като започнат да не стигат парите, понеже за детето постоянно трябват лекарства, дрехи, играчки, памперси и какво ли не и си дава сметка, че не е приказката, която си е представяла. Разбира се, и за мъжа важи.

Просто хората не правят информиран избор. Ако искат семейство и деца, трябва да знаят, че трябва да направят и жертва. Ако не искат, по-добре да не създават семейство.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1034d6d77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1 и 6 са прави и добре са синтезирали някои от причините. Но се опасявам, че това засяга малко по широк проблем в обществото или по точно казано - измененията в него последните години. Разводите са просто частен случай.

Сега, следва да кажем, че обществото винаги е било , как да го кажем , "наставлявано" да мисли и живее по определен начин. Различни култури, режими , прилагат различни похвати в тази посока. Няма да навлизам в подробности, по възрастните от вас които са живели в други времена и в други среди, имат поглед и могат да направят съпоставките. За хората които знаят само едно, съвсем естествено е по трудно. Разбира се, в тази категория влизат децата и подрастващите, които в случая са най уязвими и страдат най много. Сега, че тези "подрастващи" са вече на по 25 години, е съвсем отделна тема. Масово тяхното емоционално развитие е много по ниско. Не искам да ги обидя, просто това отново е следствие.

Но последно време нормите, ценостите които ни се налагат , са меко казано абсурдни и вредни, във всякакъв аспект. В общи линии ти се внушава, че си специален, уникален. Че света ще те приеме с отворени обятия стига достатъчно упорито да му се показваш и обесняваш къв си. Ще онемее и ще гледа в захлас твоята красота. "Бъди позитивен", "усмихне се и света ще ти се усмихне", "живей на един дъх, за този момент". На теория са много готини призиви но човек който блъска в безмилостната действителност на този свят, в който реално погледнато все още важат законите на джунглата и по силния винаги асимилира по слабия, подобни захаросани идеи са меко казани наивни, да не кажа глупави. Важат съвсем конретни, безскрупни правила на които не им пука особено "колко си красив и неповторим".

И въпреки това обществото като че ли не забелязва как всъщност се изражда, как забравя да се радва, да дава, да обича. Не себе си, това вече е издигнато в култ и не е тайна за никого. Но някак си никой като че ли не си дава сметка, че това подхранва най егоистичните и егоцентрични пориви в човешката психика и поведение. и резултатите са налице, особено след някоя годинка.

Давам ви прост пример - наскоро видях една реклама - "Be different, catch the trend". Замислих се колко абсурдни, противоречиви и откровено лишени от логика, са дори тези 2 изречения на тази огромна , "позитивна" реклама. Как така хем "ще си различен", и хем "трябва да следваш модата", сиреч да следваш стадото. Това не означа ли в крайна сметка си като останалите и не си баш различен?

Чудя се, хората които са го измисли това, и са решили, че е върхът на ПР индустрията, дали живеят във същия свят в който аз живея. Но от друга страна знам, че човешката психика в общия случай е нещо изключително , хмм, "адаптивно" и податливо на влияние. Така де, "лъжа повторена 100 пъти става истина".

Разбира се, рано или късно човек разбира , че това което му се набива в главата са глупости които сериозно изменят психиката му и го карат да се прави на такъв какъвто не е. От мъжка гледна точка, темата е засегната в "Fight club". Там има много сериозна доза истина за това какви мъже растат днешно време, с какви вътрешни противоречия и дълбоки проблеми. И до какво може да доведе това. Разбира се, ако си малко по откровен със себе си и се "пуснеш по нанадолнището". Повечето предпочитат "да не го мислят много, много " и да се съсредоточат върху по важните неща като готина работа, готина кола, готино дупе което да клатят от време на време. Готино телефонче, готино ТВ. Готин фейсбук който внушава на техните "приятели", че водят "невероятно интересен живот". Но рано или късно захаросания балон се пука...

Както каза номер 6 , всичко се свежда до умението ти да правиш информиран избор. За себе си, за своите желания, за своите истински нужди. За своите слабости. Колкото повече бягаш от тази отговорност да си информиарн, и да правиш този избор, толкова повече другите ще правят вместо теб този избор които засяга твоя живот и теб самият.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 062cf88347
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Коментарите са прави, младите хора се развеждат от консуматорско мислене, от мързел, защото са прекалено претенциозни към другия, важна е също и най старата причина за развод парите. Младите хора не са научени да си правят сметката, много по свидливи са от по старите поколения. Нито мъжете могат да свикнат с факта че трябва да издържат семейство почти сами докато жена им гледа детето, нито жените че трябва да живеят с по малко от колкото са си представяли, а са му дали на този мъж дете и мислят че са свършили кой знае какво, след като са родили и гледат бебе. Тоест и двата пола имат нереални очаквания срещу това което дават за връзката си. Мъжа си мисли че не нужно да се лишава от собствените си харчове, а жената че е дала дете и заслужава награда.
Реалността е такава че харчовете по едно бебе са доста, но нито мъжа иска да се лиши от удоволствията на които е свикнал, нито жената, и се получава липса, дупка, която поражда скандали.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6a6d92d4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз винаги съм възприемала развода като провал. А никак не обичам да се провалям. Затова съм и омъжена вече 24 години :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9575b388c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Явно ти не си женена. Като се задомиш сигурна скоро ще разбереш защо повечето се развеждат. Практиката е най-верния отговор. Вероятнастта да се разведеш скоро след брака е голяма. Причини колкото искаш. Ти от сега се готвиш теоретично за това и правилно!

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c73eb22e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   При мен бившата ми жена реши, че й е писнало 11 години с мен и иска разнообразие и свобода. Няма ли сме нито финансови проблеми, нито личностни, нито със секса. Борих се две години и накрая тя даде зор и се изнесох от нейното жилище. Мина една година и тя няма никакво желание за събиране. Отделно бях пълен путьо в семейството, а ако надигах глава, ме смачкваше или яйде тръгвай си. Аз си имам собствено друго жилище, ако смятате, че това е било проблем.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9d6645d171
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10 женена съм, две деца, просто ми е странно, че става толкова бързо при някои хора, не че и аз понякога не съм си мислела да съм сама...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 3113acd1bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравейте,
Не знам какво се случва, но и при мен след 17 годишен брак, жена ми ми заяви , че не я правя щастлива и иска са се разведем. Имаме 2 деца. Тя въпреки всичко е решила да търси щастието на друго място. Извади ми куп аргументи, от който останах като гръмнат и не мога да повярвам, че ми наговори такива неща. Далеч сум от мисълта, че аз съм идеален, но въпреки всичко си мислех, че истинското щастие в брака е щастието на децата. А то какво излезе. Сега сме раделени. Такава мъка ме измъчва, мъка по изгубения партньор и липсата на децата. Не го пожелавам на никой това.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7f1e877e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Защото хората не се познават.




Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 02932191ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Защото животът вече е различен, хората не се примиряват с нещата, които не ги правят щастливи. Много от нас имат възможности и са харесяани от другия пол. И когато в къщи не върви, любовта не се подклажда и от двамата, се появява трети човек, който те кара да се чувстваш значим. Защото многл хора се приемат за даденост, защото потъват в битовизми и любовта угасва.
Аз се разделих с моя мъж, който така и не поиска брак на втората година на детето. Бях се превърнала в домакиня с леко занемарен вид.
Битовизмите ме бяха обзели, изнервили. Дадох си сметка, че това не е живота който ще ме направи щастлива. Така и детето не беше щастливо. Мъжът ми не желаеше нито почивки, нито развлечения, прекарваше времето си в работата. Беше му скучен нашия живот. Но то кой да дойде да ти направи живота интересен. И така се разделихме. Детето го прие много добре, успокои се и то. Това ако беше баба ми на мое място би го търпяла. Едно време не са били по-щастливи, просто не са се разделяли, защото е било противоморално. Търпяли са и унижения и бой, сега вече не е така. Хората търсят качество в отношенията си, не само количество години прекарани заедно.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7071e054f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   15, права си, че едно време са търпяли прекалено много и си права, че си се развела. Но е вярно и че някои хора прекалено много искат всичко и на момента, без идея да дадат нещо в замяна. Днес медии, реклами и тем подобни постоянно ни втълпяват, че щастието е някаква самоцел, че всички заслужаваме да го получим на момента и без нищо в замяна, че едва ли не ни се полага по подразбиране, каквото и да направим.

Да, не е добре да търпиш прекалено, но и не е добре да изгубиш себе си в търсене на някаква химера, както правят повечето хора. Едно време ако много хора са били в едната крайност и са търпяли, за да не кажат нещо хората, сега пък има много хора в другата крайност, които за най-малкото нещо биха се развели, защото са с убеждението, че всеки им е длъжен, а те само трябва да получават всичко и на момента. Но тези хора от много търсене, претенции и т.н. просто губят себе си и в един момент се оказват самотни.

Имаше един лаф, ако цял живот търсиш най-правилните тухли, никога няма да построиш къща. Но и ако строиш с първите, които ти попаднат, без да отбираш много, също има шанс да не я построиш качествено. Явно някъде по средата е истината.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9d6645d171
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   13 Ако си играел на много игри може заради това... Просто човек приема всичко за даденст, не оценява другият и така. А казвала ли ти е преди това какво и липсва?

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1034d6d77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   11 и 13 имат сходни истории и в първия момент си посмилих, че има сериозен шанс номер 15 да е жена им :)

Много ми е интересно, на номер 15 мъжът като не искал да ходи по почивки, сега ти като се шматкаш по почивки и си правиш кефа, дали ти е щастлив живота?

А детето - защо докато е имало "постоянно работещ" татко, е било "изнервено", и чак след като ти си се разделила с баща му, тогава се "успокоило"? Навярно щото не ходи достатъчно по "почивки и развлечения" и то...

Хареса ми и "бях се превърнала в домакиня леко занемарен вид" :) Твърде много внимание обръщаш на този своя визия :) Поврявай ми, това е отчаяна и обречена на загуба битка с времето и по младите жени :) Колкото и да се пудриш, след един душ и истината лъсва :)

Иронията настрана, силно се съмнявам номер 15 да има обективна преценка за много неща. Много отдавна е доказано, че разводите не се отразяват добре на децата и после последното което правят е "да го приемат много добре и да се успокоят". Особено тези които са по инициатива на жената "защото не ходим по почивки"...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker