Моля Ви за съвет, не за критика. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моля Ви за съвет, не за критика.
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1529 пъти
Здравейте :)
Искам съвет, защото съм супер объркана.
Момиче съм на 20г., работя от 18 годишна една и съща работа, но преди около 10, 11 месеца се преместих на същата позиция в друга фирма.
Накратко да не влизам с подробности в тази нова фирма, имах отношения с шефа ми. Под отношения обаче имам впредвид просто секс. Бях сама тогава, така ни беше удобно и на двамата, не съм се въползва никога по никакъв начин от това, никога не е имало общо с работата.
В крайна сметка от половин година имам връзка, момчето е свестно, сериозно, но му споделих за това още в началото докато дори не бяхме заедно просто пихме говорихме си и се стигна някак си и до това, за което адски много съжалявам. Сега половин година по-късно с него се караме адски много заради това, че работя все още тук. “Отношенията” ми с шефа приключиха точно тогава когато започнах да илизам с него (сегашният ми приятел) и той много добре го знае.
Шефа ми е много разбран човек и той дори се радва за нас и ми е казвал, че иска да съм щастлива.
Моят приятел обаче напоседък е непоносим с това да напусна работа, побърква се от мислълта че ние се засичаме, че работя за него, а в същото време казва че ми има доверие и ми вярва, но просто не му е спокойно.
На мен работата ми харесва, разбирам се страшно много с колегите и колежките, работим в офис не е натоварваща работа, просто сме си като едно семейство тук, обичам ги тези хора ние за почти година вече се сближихме толкова много, че аз си ги приемам за семейство те са ми част от живота, от ежедневието, работата ни върви и просто нямам от какво да се оплача.
А и от друга страна, родителите ми нямат възможност да ми помагат ( помагат с колкото могат ) и на този етап аз разчитам главно да не кажа единственно на заплатата, която получавам.
А приятелят ми и по принцип е ревнив, дори да напусна и да отида сервитьорка някъде, той пак няма да е доволен. И това не е вариянт.
Преди седмица се скарахме, едва ли не се разделихме, защото ми каза да избирам или да си работя и да не сме заедно, или да напусна. Аз имам найстина чувства към него, не го лъжа, споделям му всичко, не съм му изневерявала не съм крила нищо от него.
Дори съм си ограничила контактите с много мои приятели ( само приятели ) мъже и това от моя страна е много голям компромис.
Оправихме се, но ето пак днес започна с намеците и глупостите кога мисля да напусна, да си давам предизвестието и т. н, това страшно много ме натоварва.
Говорих дори и с шефа ми, когато се бяхме скарали, стана ми гадно, това се случи по време на работа като се скарахме и ми беше много гадно едва ли не ми идваше да седна и да си порева, но дойде той поговорих с него и той ми каза както аз си преценя, но ми каза да си помисля дали си заслужава, понеже съм млада и ще срещна още много хора за напред. Каза ми да си представия ситуацията, напускам и след месец рабирам че ми е изневерил и се разделяме. И какво ще си кажа тогава “ ей го този сега, аз напуснах работа заради него и той ми изневери”. Примерно.
И донякъде, мисля че е прав, защото в днешно време е голяма рядкост да срещнеш човек, с който и да останеш.
Имам найстина чувства към него и съм си свикнала вече и с него, но няма как явно да продължим заедно ако не напусна, а дали си заслужава да напусна не мога да преценя вече и аз страшно объркана съм.
Спира ме и много факта, че аз разчитам на тази заплата, моля ви за съвет, критики вече чух достатъчно.
В крайна сметка всеки прави грешки не е станало нищо фатално, аз го казах и на моят приятел, с него или без него аз повече отношения с шефа ми от различни на работник и шеф, няма да имам.
Благодаря за отделеното време :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 426eeb5cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да си установиш приоритети в живота, които да следваш за в бъдеще
Аз например съм :
1. Приятелка
2. Семейство
3. Работа
4. Другите неща

Ти очевидно слагаш работата пред приятеля си. На никой не му харесва половинката да слага работата си пред него/нея. В голяма степен затова и връзките са неустойчиви и хората често се разделят.
Очевидно приятеля ти има нужда от много внимание , но и ти може би си объркала приоритетите. По същия начин лесно би могла да си намериш работа. Кое е по лесно да намериш ? Работа или нов приятел? А и мислиш ли , че да поддържаш отношения е по просто от това да работиш ?
Знаеш ли , само до преди 30ина години хората имаха една работа и една половинка. И приоритетите им бяха правилни . Семействата бяха здрави а икономиката ни процъфтяваща. В момента Япония е нещо подобно.

Сега е хаос. Разврат. Пазар на труда . Мързел . Безотговорност. А преди качеството на труда беше високо и любовта беше истинска.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f92dd87c69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Момиче, каквото и да пишем ние, изборът е твой. Или работата или приятеля. Не можеш да имаш и двете, накрая ще се разделите. Помисли дали на теб ще ти е много приятно ако приятелят ти всеки ден на работа е с някоя бивша? Но дори ти да си ок с това, той очевидно не е. От написаното съдя, че ти повече си склонна да избереш работата си, отколкото приятеля, когото уж наИстина (така се пише, млад човек си, покажи култура) обичаш. За работата си пишеш повече и само позитиви, отколкото за момчето. Разбрах, че сте си много симпатични и близки там, пък явно не сте и претоварени, щом има време за романчета. Не те обиждам - просто са факти. С любимия си била на границата от раздяла, гледаш на него като на нещо заменимо (под влияние и на шефа). Сметката взема връх над чувствата. Така си подредила приоритетите, ок, животът е твой. Аз някога поставих любовта на първо място и не съжалявам. Но, хора разни.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9116b2fe0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И какво спечели, като разказа всичко на приятеля си? ! Никой мъж няма да преглътне това, следващия път си трай. Бъди вярна, но миналото си е минало и никой няма право да те упреква за това.
В днешно време трудно се намира добра работа с готини колеги. Съветът ми е да не напускаш работата си, а приятелят. И не защото работата ти е приоритет, а защото той не е читав. Как така ще ревнува? ! И ще ти дава наклон на живота, без твое съгласие? Този не е твоят човек. Намери си готино момче и без толкова лични откровения. Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b401279424
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз пък смятам, че си постъпила правилно, като си казала на приятеля ти за връзката с шефа ти. Това, че не може да търпи, е съвсем друг въпрос. Кара те да избираш и в момента си на кръстопът. Избирай.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 43b6e02598
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И двамата имате някакво право.

Постави се на негово място. Всеки ден реално прекарваш повече часове с шефа си, отколкото с него. Шефа, с който си правила секс, и колкото да е нямало чувства, поне със сигурност е имало привличане и сега остава близостта. Когато се скарате с гаджето, шефът е там и готов да те успокои. Ти би ли се чувствала спокойна в такава ситуация?

От друга страна, добра работна среда не се намира лесно. Ако твоят е ревнив и ти няма доверие, като нищо ще се разтурят нещата, а ти може и да не можеш да се върнеш пак на тази работа.

Според мен наистина трябва да избереш едното или другото, няма как да запазиш и гаджето и работата. Само ти можеш да кажеш кое ти е по-важно. И друг път или избягвай такива занимавки в работата или поне не дрънкай наляво надясно какво си правила. Но общо взето, тръгнеш ли да правиш секс на работното място, трябва да си готова да го загубиш, много неща могат да се объркат, имай го предвид за в бъдеще.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a1197f9c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Не споделяй, особено ако става въпрос за интимни взаимоотношения. Там ти е била грешката.
Нали не му изневеряваш на приятеля ти и си прекратила връзката с шефа след като си започнала нова връзка. Е от какъв зор ти е било да разправяш за отминало време с кой си се чукала. Занапред ги запазвай тези неща само за себе си, на никой не му влиза в работата твоето минало.
Сега дай приоритет на работата си след като твърдиш че се чувстваш добре в този колектив, нямаш гаранция че ако смениш работата ще попаднеш на свястно място. А историята с приятеля ти е провалена, особено след като знае за секса с шефа ти. Явно е някакъв ревнивец и няма да те остави намира, винаги ще ти го натяква или поне ще си го мисли. Такива хора са злобари, психари и непредсказуеми. По-добре се разделете. Намери ди друго ново гадже, но в никакъв случай не споделяй за твоето минало и с шефа ти и със сегашния ти приятел защото пак сама ще се поставиш в омагьосан кръг. Моя съвет е - запази си работата и си намери ново гадже …. и си дръж устата затворена. Мълчанието е злато стара поговорка.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a353cd908d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не напускай тази работа, най-малкото няма да можеш да си намериш нова с този правопис. Докато мъж - ще си намериш някой нов. Този, дето в момента е с теб, упражнява натиск върху теб и не звучи като да е читав човек. Избягвай отношения с ревниви хора, както и с такива, които се стараят да ти определят къде да работиш, дали да работиш или не. При насилниците е силно изявена ревността, следва финансова зависиммост (да напуснеш работа), после социална изолация (а ти пишеш, че вече си ограничила контактите си с някои хора), после ще започне да ти казва как да се обличаш и списъкът е дълъг, все в твой ущърб. Сериозно!!! твоето "момче" изглежда като насилник, поговори по обширно с шефа си.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 97dbfe4bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дете, на мъж, колкото и да го обичаш, не споделяй всичко! Не знаеш, след време, как ще се обърнат нещата, понякога и срещу самия теб, както е в твоят случай, и ще ти се натяква до живот! Аз не бих рискувала лесно работата си! Дано вземеш правилното решение!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c22f1b7e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Моят съвет е да зарежеш ревнивеца. Да, направила си 2 сериозни грешки:
1. спала си с шефа. На работното място си отишла да работиш, а не да си вееш някои части на тялото. Имала си късмет, че човекът явно е свестен и не те тормози, изнудва или използва по някакъв начин, обаче знай, че не всички са такива. Можеше да попаднеш на такава гадина, че свят да ти се завие.
2. казала си на приятеля си за това. Неща, станали преди да се загаджосате, не го засягат и не би трябвало да ги обсъждате.
Вземи си сериозна поука и не повтаряй тези грешки повече.
За приятеля ти имам също сериозни резерви. Звучи като пълен комплексар, който се опитва да ти наложи тотален контрол - с кого да се виждаш, къде да работиш и т. н., което е много лош знак. Ако по принцип се държеше нормално и историята с шефа ти единствено го притесняваше, щях да кажа, че има известно основание и можеше да помислиш за нова работа. В неговия случай обаче предпоагам, че дори да напуснеш, пак няма да е доволен и ще измисли още нещо, за да те контролира. Освен това да не забравяме, че ще останеш без пари, юом и родителите ти нямат възможност да ти помагат, ще станеш съвсем зависима от него, което няма да доведе до нищо добро. Избягвай да се поставяш в зависимост от когото и да било, независимо колко звезди ти сваля.
Та накратко: моят съвет е да избереш работата в конкретния случай. Разбира се, крайното решение е твое.
успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker