Помогнете със съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Помогнете със съвет!
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 799 пъти
Аз съм жертва на домашен тормоз. Живея с мъж от 12 години, имаме 2 деца. Мъжът ми живее в моя дом, пари в семейството не внася, работи, но взема и от мен със заплахи, а също и от майка му. Заплатата му е по-голяма от моята. Всяка вечер е на минимум 4 ракии, висок е 1, 90 и е 110 кг. Посяга ми не от сега, познавам и любовницата му, новсе се надявам да се съберат и даме остави на мира, за да видя и аз бял ден. Но не. Живее си удобно намой гръб през всичките тези години. Не един път съм се опитвала да го изгоня, уж си тръгва, но вечерта е тук пиян и се сещате, че със сила се настанява отново тук. Родителите ми са възрастни хора и не могат да ми помогнат. Пред хората се представя като мъх на място. Искам дазнам ако отида със жалби в полицията дали наистина бихами помогнали някак да е сигурно, че на другия ден няма да ме дават по новините като поредната убита, което е почти сигурно, че ще се случи. Не се самозаблуждавам, ясно си давам сметка, че нещата няма да се оправят, но съм като лабиринт без изход. На 35 години съм, ако има значение. Мисля си, че няма по тежък случай от моя. И кризисен център не е решение. Но все пак, ако някой може да де съвет ще съм благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: d295e1e8b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тежко е знам... полицията, не знам до колко може да ти помогне. Такива хора, като него са много опасни и изискват взимането на сериозни мерки срещу тях. Ако имаш приятел, познат мъж нанасяй се при него, заедно с децата! Трябва задължително да имаш опора от няколко човека, които да ти помагат през този период! Сменяш и работата, не трябва да знае къде си и какво правиш! Децата, вече са проблем от гледна точка на това, че ако знае къде учат или работят да не ги пресрещне и да им направи нещо. Много сериозно сядаш и говориш с някой и обмисляш план за действие. Сега, не утре, не другиден. С този човек бял ден няма да видиш. Отделно може, познавайки любовницата да говориш с нея и да я помолиш да ти помогне ( колкото и нелепо да звучи ). Трябва да се махнеш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f61132a2ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има гореща линия за жени жертва на насилие, обади се и питай какво да правиш. Не знам защо мислиш, че няма по-тежък случай от твоя, има- много е страшно, но надежда има винаги. Най- добре щеше да е да си извадиш медицинско, щом си позволява да ти посяга, след това ограничителна заповед. Така стават нещата, към насилниците с категорични действия, иначе не разбират. Не знам от къде си, ако си около Стара Загора търси помощ в Самаряни, предполагам, че в други населени места има подобни сдружения.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 15711b3cb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Имаш ли брак с този човек? Ако нямаш брак ще е много по-лесно. Ако имаш брак - ще трябва да организираш развода си, модаваш молба веднага, с причини - агресия, домашно насилие и любовница. Доколкото разбирам, ти живееш с родителите си, т. е. в родния ти дом и той се самонастанява. В такъв случай, сменяш всички брави и ключалки, за да отрежеш достъпа му до къщата. Събираш му багажа и го изнасяш пред дома. Идва, почва с панаирите, веднага викаш полиция. Купуваш си спрей за да не си съвсем беззащитна. После подаваш жалба в полицията срещу него и искаш ограничителна заповед за теб и децата. Те вече ще имат регистриран случай на агресия от него към теб (когато се е опитвал да се самонастани). С него подхождаш твърдо - в опит да те бие, пръскаш със спрея, подаваш сигнал веднага до полицията и му казваш, че ако не ви остави на мира и продължи да ви тормози, ще намериш начин да го очистиш (блъф е, но се вържат, повярвай ми, казано с подходящ тон ще му вземеш страха). Така постъпих аз и успях да се оттърва от изрода. Само кораж, бориш се за живота си и този на децата си! Постоянно си го повтаряй и ще видиш колко си силна! Ако недай си боже успее да те удари - веднага медицинско и съд!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 915600a0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямаш ли няколко роднини/колеги/приятели, които да се съберат и да го ступат тоя "мъж". След това му казваш - ако пак ми посегнеш или ме тормозиш, ще ти се случи пак същото. И подаваш молба за развод, след като се разведете го изхвърляш като мръсно куче от апартамента си, оставаш с децата. А имайки предвид поведението му , надявам се съдът да ти отсъди да ти плаща издръжка, но да има ограничителна заповед да вижда теб и децата.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: deaee13c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Обикновено не пиша коментари, но няма как да не споделя личен опит с цел да ти помогна. Майка ми се озова в такава ситуация преди 15 години. Полицията не успя да и помогне. Аз лично съм се обаждал няколко пъти в полицията, защото нещата са излизали извън контрол. Бях на 13-14 годишна възраст. Идваха в нас колкото да го укротят и това беше. Майка ми не успя да извади ограничителна заповед тогава. Наложи се буквално аз и тя да отидем на улицата, за да се отървем от този човек. Прекъснахме връзка с абсолютно всичко общи познати и роднини, за да не може да ни намери, но вътрешния страх да не ни намери си остана до смъртта му. Целият ужас започна някъде около 3 години преди да се изнесем от общия им апартамент. Човекът (нарочно не го наричам баща ми) си беше нормален, обикновен и добродушен, но комбинация от алкохол, хазарт и безпаричие го превърнаха в истински звяр и сега гледайки назад не знам как всичко не е свършило с нечие убийство. Аз лично съм разсъждавал над въпроса и ако гореописаното се беше случило в някаква моя по-зряла възраст едва ли щях да се поколебая да защитя майка ми и да му посегна с цел да го убия. Надявам се твоят случай да е много по-лек и да не се отрази на децата ти. Това, което мога да те посъветвам е да търсиш помощ откъдето можеш, но не се оставяй повече на течението.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker