Фитнес - ползи и вреди - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Фитнес - ползи и вреди
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 2330 пъти
Здравейте,
Възнамерявам да започна сериозно да се занимавам с фитнес и в момента събирам колкото се може повече мнения. Какви са предимствата и ползите на тренировките в зала и съответно какви са вредите в кратък или дългосрочен план? Изобщо нямам предвид стероидите, така че няма смисъл да ги намесвате. Имам предвид тренировки + протеин и стабилно количество храна. Целта - увеличаване на мускулната маса, силата, издръжливостта. Моля, да коментират хора които действително се занимават или са се занимавали с фитнес, а не дочути неща от тук и там. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 876d0f2f97
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Библиотеката

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5b7edc595f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вредите са само и единствено ако посегнеш към анаболите. Друга евентуална вреда е евентуалните контузии. Всичко останало е само плюсове. Аз като трениращ от около година, ще ти кажа следните неща. Първо почни с треньор 1-2 месеца да може да ти покаже фундамента на стойката и кое как се прави. Не тръгвай на своя глава ще патиш. Второ колкото и да ходиш и да блъскаш, без да промениш храната ефекта няма да е кой знае колко голям. И поне 8 часа сън дневно, вярвай ми аз имах един период в който не се наспивах и ходих като пребит, качих мазнини и загубих мусколна маса.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4bb9fe9c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сила и издържливост са различни неща и се тенират по различен начин, ти да си виждал някой маратонец да изглежда, като култорист?
Иначе фитнеса е ок, страхотно хоби с добавена стойност хубаво тяло. По уредите няма какво да направиш грешно, когато работиш със свободни тежести трябва да имаш хубава техника на изпълнение, за да не си направиш контузия. В залите има момчета, които от доста време с това се занимават и биха ти дали полезни съвети, не се подвеждай по приказки за бързи резултати, те са винаги за сметка на здравето.
Аминокиселини, протеини, витамини са ок. За поемането на стабилно количество храна, аз бих внимавала, защото по този начин се разширява и обема на корема. Всичко, което не трябва на организма се депонира, най-голямарчаст в мастните клетки.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c2d4fdb5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вреди от спорт и фитнес няма. Има само глупави хора, които си причиняват травми или които оглупяват от самовлюбване в собственото си тяло.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 90a8261fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ползите и вредите зависят от самият трениращ и от това как подхожда с начинанието.
Ако не извършваш упражненията правилно, работиш с тежести над възможностите ти, нямаш правилен подход, стойка и тн. то ще се контузиш и навредиш.
Аз съм на 27 години и от 10 години се занимавам с фитнес и най-различни спортове.
Ще ти дам един пример. В тийнейджърските си години два пъти си контузвах коляното. От там и мускулите на десният ми крак отслабнаха, което доведе до дисбаланс, защото единият крак беше по-силен от другия. От време на време имах и периоди с лека болка и дискомфорт. Един ортопед ме посъветва да започна да ходя на фитнес и да правя упражнения за да стегна мускулите на краката и нещата да се балансират. Така и направих и след време проблема изчезна.
Тоест физическото натоварване с тежести подсилва мускулатурата, което е превенция към настъпването на травми и дисбаланси в тялото.
Има и рехабилитатори, които карат пациентите си да извършват различни анаеробни движения.
Чрез фитнеса си изправих и стойката. Преди години постоянно се изгърбвах и бутах раменете си напред, особено като стоях на компютър. Физическо натоварване плюс стречинг и си реших проблема.
В България за съжаление още свързваме фитнеса с разните назобани татуирани мутри, но той е много повече.
Тренировките с тежести подпомагат и Централната нервна система. Също така човек може да стане по-силен, издръжлив и експлозивен.
Почти всички атлети, от скиори до ММА-бойци, футболисти, тенесисти и тн. тренират и във фитнес залите заради горе-посочените плюсове.
Напиши в тубата "Железните момчета (2002)" да видиш ползите от анаеробните тренировки. Има и един американец "AthleanX" му се казва канала. Той е физиотерапевт и помага на много хора чрез най-различни физически упражнения.
Можеш да напишеш и в нета каква е ползата от анаеробните и аеробните тренировки.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 66568506af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами защо не пробваш сам/а и да видиш какви са ползите и негативите?

Тренирам от над година и половина вече. Започнах миналото лято уж с цел бързо да направя малко мускули и да сваля мазнини за плажа. Нямах намерение да тренирам повече от 2-3 месеца честно казано, но се оказа, че ми харесва. Освен това се оказа и, че за 2-3 месеца не може да се постигне кой знае какво :) (е, изглеждах малко по-добре на плажа де). Трябва да знаеш, че ако се захванеш сериозно и искаш по-сериозни резултати трябва да отделиш малко внимание и на храненето. Относно самите тренировки - може да се консултираш с треньор, но аз лично си харесах определена програма от интернет и общо-взето си я следвам с изключително добри резултати (5/3/1 Boring But Big). Общо-взето трябва яко фокус върху основните упражнения - клек, лежанка, тяга, раменна преса. Те са "сложносъставни" (използват повече от един мускул) и може само тези 4 упражнения да правиш и да развиеш супер физика, но за по-бърз и балансиран резултат трябва и малко асистиращи упражнения.

п. с. Коментар 1 ме разсмива с това "библиотеката" - сякаш като тренираш си някакъв назобен тъпак. Всъщност повечето трениращи са съвсем нормални хора с добри професии, средна класа, образовани. Не говорим за анаболните батки, които избиват комплексите си за малоценност.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9989e85a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам защо хората толкова много обичат крайностите... Или не спортуват изобщо, хранят се с вредни храни, или си подлагат организма на прекалено голямо натоварване. Толкова ли е трудно да се сетиш, че е най-добре да спортуваш умерено - за здраве. Силата и издръжливостта ще дойдат и ще ги имаш цял живот, не само докато си млад и докато не си изхабиш организма. Ще имаш мускули, но няма да изглеждаш като киборг. Така ще имаш само ползи, без вреди, но ти си решаваш. Модата или здравето.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 99fe1117bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ползите са красиво тяло, здраве, самочувствие, добро настроение. Вреди няма според мен, много важно е да се тренира правилно, за да не се контузиш! Аз ходя на фитнес, от осем години, жена съм и, когато ми се е налагало да пропусна за две седмици(три пъти се е случвало за този период) съм се чувствала много зле. Обожавам да тренирам, спорта е здраве! Комплиментите, които получавам за тялото си много често също определено си заслужават потенето и времето, което отделям за тренировки.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 9ee2c08c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Вреди няма, освен ако не тренираш необмислено и не се интересуваш дали изпълняваш правилно упражнията.
Ползи: ще изглеждаш по-млад от връстниците, по-добър сън, функционалност на тялото, по-добро настроение и може би нови познати.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 26ce183f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Така стана, че 5 години работата ми изискваше през ръцете ми да преминават около 3, 5 тона на ден. Една година по-късно след като напуснах, раменните ми стави ме болят силно, независимо, че вече не се налага да вдигам тежко. Хрущялът вече е трайно износен и нещата ще стават само по-зле. Знаеш ли, че Иван Абаджиев караше щангистите да вдигат по 10 тона на ден? А знаеш ли, че тези мъже на 35 години вече бяха пълна развалина и няма нещо което да не ги боли? Всеки ден за тях е една силна болка. Казват ти, че да тренираш няма нищо страшно и има само ползи. Каквоооо? Глупости на търкалета! Мамини синчета, които избиват комплекси с напомпани мускули. Я ги накарай вместо във фитнеса, да вдигат по няколко тона на ден, но вършейки някаква полезна работа! Ще ти се изсмеят директно в лицето, защото това е презряна работа. Не си прецаквай здравето, само защото искаш да изглеждаш като мутра! Вярно е, че нашите момичетата обожават тази визия. Не си причинявай сам жестоки болки, само за да се харесаш на някого. Не ти се вярва нали? Моля! Заповядай! Всичко написано от мен ще стане и дълбоко ще съжаляваш, но здравето няма да върнат нито мазила, нито илачи. Жал ми е за такива като тебе, които си мислят, че визията на тялото ще им осигури всичко в този живот. Е, няма да го осигури! Знаеш ли, че всички обикновени хора, независимо от социалният им статус, открито се присмиват на всички такива бабанки? И не си мисли, че съм някакъв слабак. Имам мускули от работа, но ми се иска тази болка да я няма. Радвам се, че вече не работя с мускулите си, а с ума си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker