Чувствате ли се специални? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Чувствате ли се специални?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1509 пъти
Здравейте!
Пускам тази история, за да споделя какво ме мъчи.
Аз съм от онези момичета, които вечно са затворени в порочния кръг - искам тези, които не ме искат и не искам тези, които ме искат.
Проблемът е, че вече го приемам за нормално. Често гледам хубави, млади двойки около мен. Момчетата се държат сякаш обожават момичетата си, а въпросните момичета сияят. Там е работата - като виждам всичко това, обикновено си казвам:"Да, тя изглежда като страхотен човек, разбирам защо той е влюбен в нея. " И така мисля за всяко едно момиче. Но не мисля така за себе си.
Вече дори не мога да си представя, че някой би ме обичал толкова, че да иска да бъде точно с мен, при положение, че има толкова богат избор по света. Стигнах дотам, че когато не ми провърви с момче, в което съм влюбена, дори не се ядосвам, а някак го разбирам - казвам си, че е нормално да не ме избере.
Да го кажа по-грубо - сякаш чувствам, че не съм достойна за любов. Оценявам другите хора и смятам, че има нещо специално в тях, но не и в мен. Когато аз се влюбя в някой не му изневерявам, макар че дори не сме заедно. И не го правя нарочно, просто наистина не искам да спя с никой друг, освен с този човек. Но съм изгубила надежда, че някога това ще бъде реципрочно.
Случвало ли ви се е подобно нещо? Чувствате ли се специални във вашата връзка? Или поне някога чувствали ли сте се, в предишна връзка?
Има ли това общо със любовта към самия себе си? Ако човек се научи да се обича сам, вярвате ли, че така ще привече по-лесно някой, който също да го обича?

Благодаря ви за отделеното време да прочетете това :)

Момиче, 26г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 460a80aada
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен ти трябва повече увереност и да го играеш по-дискретно! Бъди малко по-мистериозна и въпреки това остани себе си.

43 15 73

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8129d1df02
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Естествено, че ако обичаш и ХАРЕСВАШ себе си ще бъде по-добре. И разбира се, че това личи. Виждал съм толкова неизпъкващи с красота хора, но пък толкова привлекателни с поведението си. Осъзнаващи кои са им силните черти, било то визуални или не, и наблягащи на тях.

Но човек трябва да работи върху себе си. Което означава, че дори да се харесва човек, полага усилия за да бъде така. Дали ще е спорт, за да има секси тяло, дали ще е грим и дрехи, без значение.

На първо място мисля, че най-привлекателното нещо е ако човек има пламък. За нещо.

Започни от днес с нещо малко и надграждай.




Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8721ad31b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Припознах се в историята ти! И аз като теб не мога да приема, че някой ще ме обича такава, каквато съм. Когато обичам някого, го обичам безрезерво, но ми се струва, че само ние, жените, можем да обичаме така. Нали знаеш онази любов? ! Когато я виждаш в очите на човека, когато той/тя е единствен! Не знам дали е само по филмите, но не мога да повярвам, че е възможно някой да ме обича по този начин!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b655d5530e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря ви!
Искам да бъда един от тези хора, които се обичат. Ще продължа да работя по въпроса...
Колкото до последното момиче - вярвам, че не трябва да губим надежда! Има хора, които се обичат така, пък дано и нас ни споходи :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 98bb5ab290
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Душица златна, изясни си понятието "реципрочно", че малко смешно излиза. :)

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b655d5530e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Реципрочен = взаимен, съвмествен
Т.е. "но съм изгубила надежда, че това ще бъде реципрочно (взаимно)"

И все пак... не разбирам защо отдели време в опит да ме критикуваш, вместо да дадеш някакво полезно мнение :)

Не мисля, че грамотността е най-важното в случая (макар, че е изрядна). Важна е мисълта ми. Мисли и ти извън кутията, може да ти хареса. Мерси.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 724e8883ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ми да, и аз се чувствам така. От една страна казват, че когато те обича човек засияваш и ставаш по-красив и това си е самата истина. От друга страна пък е вярно, че ти самата вече трябва да възприемаш себе си като красив, умен, добър, забавен и стойностен човек. Пък според мен за да го възприемаш това, то трябва да е факт :D Mного психолози говорят, че трябва да имаш самочувствие, не знам си какво.... естествено че е така, но в крайна сметка това самочувствие не може да бъде без покритие. Не може да възприемаш себе си като някакъв, какъвто не си. Всъщност двете неща са взаимно свързани. Както и да изглеждаш, какъвто и интелект да притежаваш, да- трябва да обичаш себе си, но и да се стремиш да изглеждаш по-добре, да се чувстваш по-добре, според мен това е единственият начин да повишиш реално самочувствието си

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 73c1a96b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Може би не си намерила човека. Да, аз се чувствам специална, защото човекът до мен ме кара да се чувствам така. Аз съм му първата и той на мен може би затова сме си толкова специални. Каза ми, че само мен е обичал и ще обича и за нищо на света не иска да се разделяме, каза че ще умре от мъка без мен. Постоянно ми повтаря колко съм красива, добра, учна, колко ме обича, никога не би ми изневерил. Правил е много жертви за мен и аз учещам в жестовете му колко знача за него. Той е страхотен! Пожелавам ти да имаш и ти такъв човек до себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6789a06099
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Момиче, за всеки влак си има пътници. Един ден правилното за теб момче ще се появи.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b1f9290789
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5, реципрочно означава "взаимно", напълно на място си е сложила думата.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: dcf2920e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Обикни себе си и ще те обикне и някой друг :)
За добро ти го казвам - звучиш тъжна, с ниско самочувствие, с комплекси. Най-вероятно мъжете, по които си падаш също го усещат и за това бягат. Спри да се сравняваш с другите. Не всичко е каквото изглежда.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e350dc9146
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке мисля, че точно обратното се случва. Твърде много обичаш себе си и не обръщаш внимание на тези, които наистина те харесват. Вместо да си мислиш че не заслужаваш любов ти си мислиш че някой, който те хареса не те заслужава.

А това, че гледаш другите двойки как се целуват по скамейките пак говори зле за теб. Не гледаш да си решиш проблема, а още повече го задълбаваш като им завиждаш. Тука ми мирише на поредната стара мома и/или самотна майка..

Ама така е.. в днешно време никой родител не си учи детето първо да обича, а не да бъде обичан. Всеки казва " моето дете е специално " и заслужава много. А истината боли.... Мен ме учиха да споделям и да обичам, и на пук на всички и всичко продължавам да го правя.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker