Ужасно се дразня от бившия - как да се справя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ужасно се дразня от бившия - как да се справя?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1726 пъти
Здравейте хора, моля за съвети и мнения. Разведох се преди 2 години, но и досега изпитвам ужасна неприязън към бившия ми.Дразня се от всяко негово позвъняване, дори от това, че контактува с децата, макар и рядко. Искам този човек да стои далеч от нас. Той е един лъжец и гадняр.Разведохме се заради няколко изневери, за които разбрах много късно, за съжаление. Опита се да ме изкара най-черната на света, че за нищо не ставам, че съм никоя и т.н. Не мога да ви опиша каква помия се изсипа отгоре ми....Не смятам че заслужих чак такова отношение, след много години семеен живот. За мен този човек е непознат и вреден. Засичала съм го,че говори на малкото ни дете против мен, подиграва ми се, в стил че аз нищо не правя за детето, омаловажава усилията ми като майка. Иначе работя, доходите ми са добри, справям се и без неговата издръжка.Какво да направя, за да го изолирам от живота ни? Как да преодолея това неприятно усещане, което ме трови, когато се наложи да комуникираме по някакъв повод? Направо се поболявам вече, ужасно е неприятно. Минаха 2 години, вече не би трябвало да се натоварвам толкова емоционално, но....не става. Помогнете ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: bf17292611
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Не смятам че заслужих чак такова отношение..." - никой в този свят не смята че заслужава такова отношение.
А от самия ти пост личи, че и ти не си цвете за мирисане.
В момента се чудиш как да извъртиш класическия женски номер на изтръгването на децата от ръцете на мъжа и настройването им срещу него, въпреки че претендираш че той ги настройва. Освен това се чудиш как да лишиш децата си от баща.
Това че изпитваш неприязън към него си е твой проблем, не техен и те не заслужават да патят от това.
В общи линии тук се правиш на божа кравичка, но никой не знае версията на мъжа ти, а съдейки по поста ти, неговата може и да е по-лоша.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 98a0496720
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ж33
Да много кофти ситуация. Съжалявам за случилото се и се радвам, че си се оттървала. Хубаво е да се държиш на ниво и бившят ти да не усути това, за което пишеш тук според мен. Ако той знае, че може да ти влияе ще го прави. Спазвай и всичко от документите след развода, за да няма за какво да те съди и той да вземе попечителството. Затова, че говори срещо теб на детето ти може да се консултираш с адвокат дали е доказуемо. Иначе говори с децата си обяснявай им нещата, бъди приятел с тях и един ден те ще те оценят. И нещо много важно какъвто и да е той, колкото и да си наранена не споделяй това с децата ти, поне не докато не станат достатъчно големи.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 01319f2e08
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисли за тези терзания като за негова власт над теб. И избери той да я няма! Не може да му даваш толкова власт над теб. Обидата си е обида, нанесена е, изстрадай я най-сетне. Отделяй си съзнателно време в графика да страдаш и плачеш, ако трябва, но я обуздай. В петък и вторник от 21 до 21:15 - страдаш. Не по друго време. Прави си приятни занимания около срещите ви, по-скоро след тях. Дали ще е приятен филм, среща с приятели, фризьор, неща за теб, които ти носят удоволствие. Така бързо ще забравяш лошото и ще се фокусираш към хубавото.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e6f26c25c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Споко, той се сам ще се отдалечи от децата, така става. Не го мисли, трябва ти време и търпение. Не им говори срещу него обаче, защото той им е баща - добър или лош. Нека те сами решат, като пораснат. Ти се успокой, намери да правиш нещо което ти доставя удоволствие. Ако имаш време де, защото сама с две деца...знам как е. Минала съм по твоя път. Бъди силна, обичай децата си и себе си и всичко ще бъде добре.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9e4580d209
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами трудно е да спреш да изпитваш неприязън към някой, който не просто не ти дава повод да му простиш, ами продължава да ти дава причини да го мразиш. Единственото, което можеш да направиш е да минимализираш контактите на макс. Не прави грешката да настройваш и ти детето, вярвам че то ще разбере и оцени грижата ти. А такива хора като него не могат да са щастливи, остави го да си живее със злобата.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 17f4aed2ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За тези неща се мисли преди да създадеш семейство и да се появят децата. Сега нищо не можеш да направиш. Заради доброто на децата трябва да го търпиш, иначе може сама да си навредиш. Ако се опиташ да го дистанцираш от децата, може да заведе дело и да ти ги отнеме. По закон той има право да контактува с тях!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ff6aa86ecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Няма как, а и нямаш право. Законът е един, и важи за всички. Той ще плаща издръжка, ти ще му осигуряваш достъп до децата. Добър, лош - баща е на децата и има право на контакт с тях. Сигурен съм, че и ти не говориш добри думи за него пред тях, ама не го споменаваш тук. Опитай се да преодолееш това, което те мъчи - тровиш сама себе си.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9298b82912
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   В живота е много по-лесно да мразиш, от колкото да обичаш. Той е баща на децата ти и не можеш да го махнеш от живота си просто ей така. Опитай се да се разберете някак, колкото и да е трудно. По-добре ще е и за теб и за него. Омразата не води до нищо хубаво. А от цялата работа не сте важни вие, а децата. И ако се мразите, тези деца няма да видят нищо хубаво. Няма да могат да израстнат правилно.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: acea24a46a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ама аз не разбрах, той не е плащал издръжка ли? Директно жалба в прокуратурата и го съдиш да си я плати. Бързо-бързо ще ти я преведе. От къде на къде? Иска да има права, но да няма задължения, къде го има това?

Относно настройването, за сега не знам и аз как точно може да се действа. И при мен е същата история, но положението е брутално - докарват ми детето в истерия. После в продължение на няколко нощи се сеща за помиите, които й обяснява и аз я успокоявам и на следващия път - пак същото. Ако някой знае какво може да се направи, да пише.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 039b39ff7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пробвай отвара от нафталин и сода каустик. Ако не му подейства, може би с теб ще.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 46858c3328
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Катарзиса на жените идва, едва когато си счупят главите. Първо без да мислят се впускат в безразборни връзки, после пишат във форуми, мразят бившите си партньори и така съсипват и живота на децата си!? По добре не създавайте деца, щом късно ви идва ума! Гледайте "Фермата", там показват такива жени.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3b42636af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   "11. От къде на къде? Иска да има права, но да няма задължения, къде го има това?"

На мен през цялото време ми е искала издръжка (въобще не съм бил против, дори в началото беше няколко пъти по-голяма от нормалната). Идеята й беше, че съм едва ли не опасен за детето, което не се връзва с търсене на издръжка. Нали ако беше вярно, щеше да иска изобщо нищо общо с мен. Обаче въобще не й беше съвестно да настройва детето срещу мен. И дори сега когато детето отдавна не е дете, нямаме никакви контакти. Така може ли: искаш издръжка, а не си изпълняваш задълженията за свиждане? Може, може! Законът го позволява. След десетки жалби в прокуратурата установих, че може да я осъдя на 10 лв глоба (думите бяха: в особено тежки случаи). И бащите са силно преебани, в случай че се интересуват от детето. Както и истината може да е противоположна на изложеното.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: bf17292611
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Най-забавното е че след 10 години, когато въпросните деца се продрусат ще са виновни обществото, образователната система, музиката, компанията, само не и некомпетентната самотна майка, лишила ги от бащина фигура щото видиш ли "изпитвала неприязън".

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3be8d2c9d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Вероятно е имало причина да ти изневери. Нещо сексуално според мен. Не се пляскайте като монахини, пляскайте се като врозовите филми! Иначе ей такива неща стават.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7c721958f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Авторката съм. Разберете, че тоя човек не мога да го гледам, не искам да се доближава до мен на по-малко от 2 метра. Съзнавам, че това е мой личен проблем, който не касае неговите отношения с децата. Боря се да преодолея това отвратително чувство, но все още неуспешно. Поне веднъж в месеца се виждаме, когато взима и връща детето. Ужасно е, повръща ми се направо, всеки път пред мен е помията, която ми се изсипа с голямата кофа. И ако го видите колко мил и загрижен, колко обичащ го играе, ама иначе не искаше в споразумението да запишем по-чести срещи с детето, да имал повече свободно време за себе си. Идва ми вече в повече това негово лицемерие. Отделно, когато е сам, води в дома си различни жени, и това също е причина да не искам малкото дете да ходи там. Много неприятна ситуация.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker