Към мъжете: харесвате ли кариеристки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Към мъжете: харесвате ли кариеристки
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 3864 пъти
Заглавието казва всичко :)

Въпроса е към мъжете!

Говорим за жени, които са инвестирали доста време и усилия в своето образование, говорят свободно чужди езици, начетени са, но най-вече са успешни в работата си при това в традиционно мъжки професии като бизнес, икономика, компютри и тн. и прави стабилни пари (може би повече от теб).

Да речем, че такава жена ще изглежда прилично, но в никакъв случай не перфектно тъй като време за преси и гримчета няма особено. Ще си има мнение, ще го отстоява, ще спори с теб и ще ти е равна (даже ще области където е по-добра от теб).

Това плюс ли е или минус за вас?
Искате ли успешни и силни жени? Или предпочитате по-смирени, по-традиционно женствени, но и по-.. глупави дами?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 4 години, 6 месеца
hash: cef3be3b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лично аз, не харесвам такива жени, точно защото бившата ми реши да избере совсвения си интерес и кариера пред любовта и стабилната връзка, се разделихме ( започна работа в полицията). Категорично съм ЗА "по-смирените" и ако щеш "консервативни "жени

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: af9c3c505b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това е чест казус за много жени...От моя гледна точка мога да кажа, че мъжете имат друга нагласа към жените - не се интересуват толкова от техните социални успехи, а от жената като жена. Това понякога дразни жените с такива успехи, защото си мислят, че като е постигнала социален успех, тя стои по-високо в листата на желаните жени. Предполагам, че това произлиза от женската ценностна система за мъже - социално успелите мъже са много желани. На мъжете не им пука толкова за това, как жените са поставени в обществото - те се интересуват предимно от външността и характера на жената, един вид - конкурирам се с другите мъже извън дома, у дома искам хармония - а тя трудно се постига, когато тази до теб има за приоритет служебните задължения пред семейството. Свидетел съм на такива връзки, които се разпаднаха, защото мъжът не беше съгласен да го играе фон на професионалните амбиции на приятелката си. Това не значи, че такива жени не са за уважение, просто понеже често ги гони вътрешно чувство за несигурност дават максимума от себе си да се доказват професионално, а това означава, че ресурс като време и енергия отиват в интерес на професията, а не на човека до теб. Понякога в името на амбициите се жертват деца, семейства, да не споменавам и крайностите на много амбициозните жени - връзки с цел напредване в кариерата. Това дразни и обижда мъжете, защото отрича тяхната роля в една връзка - все едно да спиш с колега...Естествено, ще има и мъже без собствени амбиции или паразити, за които това ще е удобно, но не са много тези, които биха приели лесно мисълта, че жената им плаща сметките. Колкото до убеждението на много жени - че се справят по-добре от колегите си мъже - ако се погледне, то жените се развиват предимно в сферата на обслужващите дейности, където е по- трудно да се даде обективна оценка на това -кой как се справя.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: af9c3c505b
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

3.   Направиха ми впечатление последните думи на авторката. Често някоя жена набляга на това, че е умна. Впоследствие излиза истината - че тя е образована, което е много различно от това да си умен. Образованието дава възможност за добра работа или кариера, но интелектът показва как се справяш с живота... Като гледам идиотските решения, които някои жени вземат за живота си - и то жени с образование, езици, видели свят, и си казвам именно това - че са образовани, но тъпи...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6aa26c0379
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хубаво е че си със самочувствие, но то не ти върши много работа. Ако разчиташ на красота, трябва да те разочаровам. Мъж, който търси красива жена, я търси сред 20-25 годишните. Ти си поне на 30 с това образование и кариера. Начетеността е последното нещо, което ще го възхити. Виж, парите ти ще привлекат . Има много мъже, които ги интересуват. Успех!

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: c08595566b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Жена съм, донякъде може би се вписвам в твоето описание на "кариеристка". Не. Мъжете харесват чаровни, кокетни, емоционални жени, които ги карат да се чувстват живи и силни. Ако една такава жена е успешна и в професията си, тогава супер. Има много артистични професии, в които една жена може да бъде успешна. Описаната от теб кариеристка е много обрана в емоции, студена, прекалено рационална и премисляща, най-вероятно работи в голяма корпорация или банка. Независима и няма нужда от мъж да я глези или издържа. Мъжете не искат такива жени да себе си, освен ако не е някой интересчия или тя е много красива.

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a86d62a8b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Аз предпочитам женствени жени. Важното е женственото нежно излъчване, хубавите дупе, тяло и гърди. Харесва ми само като я видя и да ми идва желанието да я...
Предпочитам жената да е в по-традиционната подчинена на мъжа рола. Обичам да доминирам и да поемам отговорност за жените с които съм, и смятам, че и те го обичат.
Дали една жена е кариеристка и колко пари печели няма никакво значение, стига да е склонна да бъде истинска жена в нашите отношения. Не понасям властни, налагащи се и мрънкащи жени, жени които се опитват да са "като мъжете", и да ги бият в тяхната игра Това е противоестествено и абсолютно непривлекателно. Образованието, кариерата, парите са абсолютно несъществени за желанието на един мъж към дадена жена. Както се казва - дипломата от Харвард няма да ме накара да я желая повече.... нито служебната и титла и положение.
Жени, както вие не харесвате женствени мъже, така и ние мъжете не харесваме "мъжки" жени.
Бъдете женствени!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9a31a33bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Изгуби ме на "мъжки" професии...



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8391297b4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Ами няма как такава жена да бъде с Ганьо, за който най-важното е да се наяде, напие и понатупа жена си или пък да я усеща по-долу от себе си (нали трябва да чеше егото си). С такива жени се обвързват по-интелигентните мъже, които уважат себе си и човека до себе си и искат той да се развива.

Иначе това, което описа в историята си е типичният пример за една сравнително добре реализирана жена, каквато повечето съвременни жени се опитват да бъдат. Не мисля, че за един нормален мъж би било проблем да има развиващ се партньор до себе си, освен ако това не вади комплекси за малоценност и чувство на нереализация, което става негов проблем. Зависи вече и дали жената се опитва да набие тези чувства в главата на мъжа си. Отново няма как да бъдат заедно, не защото тя е по-реализирана, а защото се е провалила като човек. :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d96a288c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   " ...и ще ти е равна" Ей тука ме загуби.

Представям си колегата ми, мъж, който седи до мен да ме смята за равен. Хахах баси глупостта.

Имам две въпросчета , така ...ако може :
1. По какъв показател ще сме равни само да ми кажеш? Ръст , заплата , пишка , самочувствие , колко скъпи са ни колите ...не , наистина не доумявам..

Крайно време е да разберете че МЪЖЕТЕ НЕ СЕ СРАВНЯВАМЕ ! Ако искате да живеете в нашия свят (защото , да - вие искате да. Парите панталони , ние не искаме да носим поли) ще трябва да го спрете това.

2. Как разбра колко си интелигентна ? Лепна една магистратура , прочете 7 книги за Грета Тумберг и изгледа 5 филмчета в ютуба как се пише на С и сметна че си компетентна и всезнаеща?
Будиш присмех честно. И ще ти дам един наистина практичен и ценен съвет.

Пътя към мъжкото сърце е чувството за хумор у жената. Нещо което е рядко постижимо за вас , наред с остроумието и рационалното мислене. Ама като кажа чувство за хумор , не да смееш на вицовете на другите ами ти да ги разказваш. Опитай така . Повярвай ми , никой не се интересува нито от мнението ти, нито от това колко си "добра " писане на код.

Не нападам жените като цяло. Има такива на които шапка им свалям , но те не влизат в в нито една от категориите за превъзходство ,които си изброила.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d96a288c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   ... ще спори с теб и ще ти е равна

Моля някой да ми обясни какво означава " равна".
Че ние мъжете ако си мерехме чурките за всичко до никъде нямаше да я докараме. Точно както вие жените като се съберете на едно място до никъде не я докарвате.

Опа, май усети сарказма ми?
Точно така мила мъжете НЕ СЕ СРАВНЯВАМЕ! Точно затова никой няма да те вземе на сериозно. Всеки ще ти се подиграва и ще те вземат на присмех. А ти ако щеш и нобелов лауреат стани и програмен език създай.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d96a288c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ...ще спори с теб и ще ти е равна

Моля някой да ми обясни какво означава " равна".
Че ние мъжете ако си мерехме чурките за всичко до никъде нямаше да я докараме. Точно както вие жените като се съберете на едно място до никъде не я докарвате.

Опа, май усети сарказма ми?
Точно така мила мъжете НЕ СЕ СРАВНЯВАМЕ! Точно затова никой няма да те вземе на сериозно. Всеки ще ти се подиграва и ще те вземат на присмех. А ти ако щеш и нобелов лауреат стани и програмен език създай.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f49d08e0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Проблема не е в това, че жената иска да бъде кариеристка, това е яко, кара те да се развиваш и т. н. (че има мъже, които се плашат от такива жени- да има). Аз не съм от тях, всъщност търся точно такава жена, но има едно нещо, което не мога да приема и това е, когато жената иска да бъде мъж. Не харесвам феминизма, който преобладава в обществото. Мъжа и мъжествеността в днешно време е подложена на невиждано унижение. Каквато и да е жената, тя трябва да уважава един мъж, да го подкрепя и съюза между двамата да води до положителни промени и при двамата. Тоест, мъжа трябва да си знае мястото в семейството и жената също. Мъжете имаме нужда да сме лидери, а вашата задача е да ни карате да се чувстваме такива. Следователно думата на мъжа трябва да бъде закон за жената, в противен случай, жената изобщо не трябва да е с него.
Гадното и противното е, че повечето жени си търсят мъже-кученца, да вървят подире им и да правят каквото кажат, да но по този начин сривате цялото самочувствие на един мъж и всичко се обезсмисля. От друга страна пък и мъжете, готови да станат кученца сами са си виновни. Всичко е една голяма каша за мен и ако случайно срещнете правилният човек, знайте, че сте спечелили джакпота от тото-то, защото в днешно време свестните хора са изключително малко.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0d05f2c8db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Думата "кариеристка" (или "кариерист") винаги ми е звучала като упрек. Като описание на човек, който се стреми да се издигне заради самото издигане - пари, социален статус и т. н., а това отстрани изглежда поне малко като компенсиране заради комплекси (вътрешна неувереност, че не си достатъчно добър, за да те приемат какъвто си). Или като стремеж към власт заради самата власт и ползването на облагите от нея. За мен целта не е целта, а пътят, който ще извършиш, за да стигнеш до нея. Нещата, които ще научиш. Уменията, които ще придобиеш. Хората, които ще срещнеш. Всичко онова, което ще обогати като знания, интелект, характер, опит и т. н. Желанието да бъдеш по-добър в работата си не е кариеризъм. Кариеризъм е желанието за заемане на по-висока позиция, макар и непотплатена с необходимите компетенции и желание за работа.

Когато учих в училище и университета, ме наричаха "зубърка". А аз не учих наизуст, а с разбиране. И не заради шестиците, а защото ми беше интересно. И продължава да ми бъде интересно (ученето не свършва с дипломирането). Ден, в който не научиш нещо нова, е загубен ден. Сега, когато си върша добре работата и се старая да научавам нови неща, да се усъвършенствам, ме наричат "кариеристка". Те пак не разбират защо го правя. Много жалко, защото от добре свършената ми работа всички те имат полза.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 08693d87b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   Да, харесвам. Това са модерни амбициозни жени, а не задръстени слугини от 18 ти век. Аз си търся равностоен партньор в крайна сметка, не робиня миришеща на манджи!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 83acedbbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

17.   Жени, които приличат на мъже заслужават само и единствено мъже, които приличат на жени...

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e192c1ddcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

18.   Този тип жени въобще не ми харесва, а и предполагам, че е така и при повечето мъже. Просто жената кариеристка жертва част от своята женственост за неща, които не ни впечатляват нас мъжете. Въобще не ми пука на каква позиция си във фирмата, ако всяка вечер се прибираш късно, уморена и в лошо настроение. Да не говорим, че жените кариеристки са настроени много бойно и ще спорят с теб дори за най-малкото нещо. Да живееш с жена кариеристка е все едно да живееш с мъж, с който не сте приятели и който постоянно ти се хвали какво е направил.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 83acedbbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   14, освен това това в повечето случаи се оказва напразно, особено ако човекът е скапаняк по принцип... Тогава нито парите, нито социалният статус могат да му решат проблемите.
Да не говорим, че най-ценното на този свят е онова, което не може да се купи с пари.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4417f75a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Мъжете не харесват, защото се чувстват заплашени от тях. Дали жената ще е по-образована, с по-хубава професия и с по-хубава заплата, но това го плаши и го кара да се чувства по-малко мъж. Не всички са така, но повечето яко се комплексират и не искат такава жена, защото осъзнават, че не са за нея, че не могат да изпъкнат покрай такава жена. Затова трябва да е максимално по-ниско от него, за да се чувства мъж. За щастие все още има мъже, които успеха на жената не ги плаши.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 11dfd68e91
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Но.14 , много ми хареса какво си написала и ти сложих 5чка. Просто жените, като теб са малко , да кажем 1/1000 . Другите са уонабита.
Имах една колежка(в ИТ сектора) и тя като теб подхождаше с разбиране . Не просто интелигентна и начетена, а и умна (че и красива беше) и скромна. Обаче роди. След 2 години се видяхме и каза, че само си е губела времето до раждането.Дори и да се върнела на работа , изобщо 5 пари нямало да даде за фирмата и развитието в нея , имала си къде по важни неща, с които да се занимава, като сина й.
Физиология , хормони и естествен биологичен порядък . Факт

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f5f60eaf68
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   То знаят ли какво харесват днешните мъже. Ако реши да по ,, женствена,, както се изрази някой по горе и се съгласява в някаква степен да я доминират се започват упреци, че я мързи, не иска да просперира, да се развива, използвачка е и т.н. Ако пък е развита интелектуално и професионално като личност една жена и се търсят кусири как не е е женствена и е по добре да си гледа домакинство и деца. Все нещо не им е угодно на мъжете.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a8e8f8e7f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Кариеристите и от двата пола са за избягване. Аз съм мъж и имам доста добра работа и кариера, но не гоня това на всяка цена. Старая се да не поставям работата над личния си живот до колкото мога. Да живея за работа и кариера - това е абсурд. Имал съм и имам доста контакти със жени и мъже, които доста са си повярвали. Някои от тях имат много добри позиции, но са спуснати там и реално само получават заплата, а подчинените им изнасят целия товар за смешни пари. Има и други, които наистина имат качества и интелект, но и при тях кариеризма ги кара да се мислят за много по-големи. Честно казано от такива бягам далеч, защото просто са влезли дълбоко в някакъв филм. Да имам пък подобна жена до себе си е пълен абсурд.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6a678e3ae6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Хубава е описана въпросната кариеристка в темата, ама само с позитивите ѝ. Повечето такива, които познавам са стари моми или разведени. С претенции за бъдещия съпруг, но готови ви да легнат и не с толкова успешен и изискан. Познавах една, в научната сфера, около 40годишна пускаше на 17 годишен хлапак, иначе се бараше за много сериозна и възвишена. Така си и остана сама, на всичкото отгоре беше и много стисната и гледаше как да използва подчинените да ѝ слугуват и извън работата.
За мен това са жени с повечко тестостерон и агресия. Стават за съпруги на някой чехльо..

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ffe87098fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Да бе, и като се прибера все едно отивам пак на работа. Да ми се държи, като шефка, да ми спори за всяко нещо и да натяква колко видиш ли пари взима или колко е интелигетна, ако пък взима по-малко ще те упреква, че не се грижиш за нея, абе въобще...
Е, за това изобщо и няма да се правя труда да се женя, ще се занимавам с глупости.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ce4b7346bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   От авторката:

Благодаря за коментарите до тук! Интересни са.

Относно хората, които се хващат за конкретни думи като "мъжки професии" или "ще спори с теб" : това са просто фигури на изразяване. Не ми се пишеше цял политико-коректен роман в крайна сметка :)

Темата е, защото искам да видя как мислят хората по този въпрос, а именно: плюс или минус е това да инвестираш в развитието и кариерата си, ако си жена и най-вече как се отразява в личен план.

Моето мнение по този въпрос е раздвоено. От една страна за всеки човек, без значение от пола, е плюс да се образова и постига успехи.
От друга страна, обаче, сякаш забелязвам, че мъжете гледат на успешните и образовани жени като на по-малко жени.
В същото време, когато се хванат с по-традиционно женствени жени (тук говорим за мацки, които се гримират, оправят, сладки са, не инвестират много време в професионално развитие и тн), се започват едни оплаквания, че били кифли, пари харчели, елементарни и тн.

Мен лично това ме обърква!

Как мислите вие?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fb3b2c4cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Не, категорично не. И започвам. Тя поставя кариерата пред семейството - добре, кога и как ще правим деца, кой ще ги гледа тези деца, те имат нужда от майка! Имат нужда от майка си повече отколкото от баща си! Второ - кой и как ще домакинства? Не съм някакъв чистофайник, нито държа жената да е 24/7 с престилка и пред печката, но аз ли да почна да готвя, чистя и домакинствам вместо нея? Нямам време за гримове и преси - ами аз нямам време за фитнес тогава, ще си пусна бирено шкембе, ще стана тулуп 120 кила, ще пърдя и ще се оригвам пред телевизора! Не казвам да висиш по салони, но една жена ТРЯБВА, ДЛЪЖНА е да се поддържа! Трето - опираме до секс... ами така описана студена жена никакъв секс няма да й се прави. Е, како излиза? Няма семейство, няма храна, няма деца, няма и секс и любов. Не искаш романтика, не искаш да те глезят.... е, ами ти искаш да си седиш сама? Еми стой си сама тогава. Мъжа иска да е мъж и то във всяко отношение - да получава внимание, уважение, любов, да се чувства мъж.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: de73ed552a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Жена съм! Била съм и в такава и в такава ситуация! На мъжете угодия няма. Съпругът ми е летец, иска да изглеждам като стюардеса и в същото време да мириша на манджа. Дайте идея как да стане... :(

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cc746e5c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   28, ами просто бъди стюардеса, която готви. Аз познавам една такава. Възможно е.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2634d508c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Не харесват, защото искат да контролират жените, ама това няма как да стане. :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fa7bcc596a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

32.   "Мъжа иска да е мъж и то във всяко отношение - да получава внимание, уважение, любов, да се чувства мъж. "
Егати представата имате за мъжественост - да получавате само!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fb3b2c4cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Твърдо не. Жената си има място в света, както и мъжа. Щом не го иска това място, аз нямам проблеми с това и си търся нормална жена. Така всички сме щастливи - тя си е сама, има си кариерата, аз си имам моята и семейството, всичко е точно.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 956c0f1f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Ако една жена може да съчетава развитието си в работата и семейния живот, децата, любовта, тогава това би трябвало да е по-за предпочитане. Но, ако отделя повече енергия за кариерата си, отколкото за всичо останало, тогава вече не говорим за голям личен успех. Тя ще е заета през свободното си време, няма нито деца да гледа добре, нито да излиза често с някой.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e26dba2ab6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   28,

Пържи пъстърва, манджо. Не е сложно.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7f4ae809bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Интересно ми е как в сайта мъжете масово се оплакват, че трябва да изкарват пари, но не искат кариеристка. Това мъжът нема угодия. Изтъкан от противоречия и живеещ в черно бял свят на крайности.

Авторке, ще ти отговоря като жена. Мъжете обичат женствено и нежно. Ако може леко тъпичко и загубеничко, направо идеално. Объркването ти идва от факта, че твърдят обратното и настоятелно обиждат, принизяват и обезценяват всичко женствено. Но не се лъжи, те точно така го харесват, защото изправени пред противното, осъзнават собствената си малоценност. Една жена като описана от теб може да ги амбицира, но с времето ще ги смачка психически и затова е нежелана за сериозна връзка.

Дали ще гониш кариера, дали ще си супер умна, дали ще си много образована, смислената стратегия е да не го демонстрираш много много. Тъжно е, знам. А и удоволствието да натриеш носа на някое много знаещо мъжле със съмнителни мъжки качества отвъд междукрачието, си е незаменимо. Но това е самотен живот и ще изтърпиш доста агресия заради него. А женственото в теб е голяма сила и много хубаво, каквото и да се опитват да ти набият отвсякъде. Така че, възползвай се от него, нищо че далеч не се изчерпваш с това. Пък ако имаш късмета да срещнеш наистина изграден мъж, ще видиш колко щастие ще ти носи това. Рядкост са, но ги има.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e7cc1e8424
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Не ги харесвам. Те имат прекалено високо самочувствие и не позволяват на мъжа да ги води, искат те да са "шефа". От такива бягам надалече. Една жена би трябвало поне малко да се интересува от семейството си, от това дали децата, или мъжа и се чувстват добре например.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5600e95360
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Аз имам един въпрос . Философски. Към жените , кариеристки тук:

Защо го правите? Каква ви е мотивацията да гоните кариера?

Благодаря на всички отговорили

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7f4ae809bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   38, не съм жена, която си мечтае за кариера, но по стечение на обстоятелствата в момента фокусът ми е точно там. Ще се опитам да ти отговоря.

Кариерата носи на една жена, това което и на един мъж - удовлетворение от успехите, възможност за постижения, признание, финансова независимост. Попринцип жената е създадена да бъде майка и черпи повечето от тези неща от майчинството, съответно кариера не й е толкова нужна. За разлика от мъжа, който не е физически пригоден за такива неща и търси удовлетворение в друг вид развитие. Но понеже майчинство и женственото се принизявят и обезценяват, особено от мъжете, които реално няма как да ги изпитат, много жени се юрнаха да търсят тези неща в кариерата, защото смятат, че там само могат да ги получат. И получават нещо, но то не може да замени удовлетворението от това, че си изградил един живот от нулата. За съжаление, масовото отхвърляне на тази ценност отблъсна жените от нея.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ce4b7346bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

40.   Аз пък не съм създадена да бъда майка. Нито пък съпруга. Камо ли домакиня!

Аз съм създадена, за да бъда Аз. Да съм човек, личност, да се развивам, да се уча и да мога. И имам кратко време на този свят, за да бъда това Аз - както всички хора.

Разбира се, това не означава че нямам връзки, че не бих се омъжила един ден и родила. Само че ето я разликата - аз търся партньор с който да имаме отношения “заедно”, а не отношения “аз съм негова”. Защото ако изобщо съм нечия, аз съм си... моя.
Също майчинството не ми е номер едно приоритет в живота. Бих се радвала да имам дете и бих го обичала много, но моят живот и личност не се изчерпват само с репродуктивните ми способности.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2fbf102cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Харесваме кариеристки , но за 2-3 месеца само.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 88412b5ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   Не съм чел коментарите, за да не се влияя. Отговорът ми е "зависи". Зависи каква точно е жената.

Ако просто си работи, развива се и съблюдава баланса между личния живот и работата - да.

Ако обаче целият ѝ живот е работа, прибира се през вечер в 9 и всичко друго е второстепенно - не.

Ако постоянно натякава колко е успешна и поведението ѝ говори, че като е успешна, едва ли не това компенсира всичко друго и всеки ѝ е длъжен - категорично не.

Нямам проблем с това да ми е равна, даже предпочитам така.

"Ще си има мнение, ще го отстоява, ще спори с теб"

Зависи какво имаш предвид. Нека си има мнение, даже по-добре. Нямам против и да спорим, но под спор имам предвид да обсъждаме, да си казваме мненията, аргументите и да решим най-доброто за всички. Ако имаш предвид, че ще си държи само на нейното и няма да се съобразява с никого, с това вече не мога да направя компромис. Искам човек, с който можеш да седнеш, да обсъдиш нещата, да се разберете за благото на всички. Не отстъпчив, но не и такъв, който на всяка цена се налага.

Кариеристките много често изпускат баланса, имат някакво нереално самочувствие и си мислят, че са над всички. Рядко са такива кариеристки, които са запазили баланса. Пример за такава жена е шефката ми. Тя заема почти най-високата длъжност в голяма компания и въпреки всичко тя е изключително земен човек и можеш да седнеш да говориш с нея най-нормално. Нито подтиска другите, нито има нереално самочувствие, нито те натоварва, като общуваш с нея. Като за капак има и много успешен брак и добро семейство в духа на патриархалните ценности. Даже често като се прибере, си върши и домакинската работа и не прекалява с работата. Разбира се, и мъжа ѝ върши домакинска работа, не ме разбирай, че едва ли не е слугиня вкъщи. С две думи - жената е намерила перфектния баланс. Моята жена е нещо подобно, само че още не е на толкова висока позиция. Ако е такава като нея, ще се радвам. Но ако е типичната кариеристка - не. Проблемът не е в самия кариеризъм, а в това, че много хора стават задници, защото не могат да се справят с него на емоционално и ментално ниво.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a949b1ca20
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

43.   Жената си е жена и 100 дипломи да има. Единственото, в което жените са по-добри от мъжете е изучването на езици. Иначе в абсолютно вскяа професия доминират мъжете - лекари, юристи, инженери, икномисти, готвачи, пилоти, шофьори, спортисти, абе каквото се сетите. Просто жените еманципатки наблягат на кариерата за да са независими, но са все по-нещастни. Световният финансов елит успя да убдеи жените, че са равни на мъжете и ги накара да работят за увеличи богатството си. Днес жените не приличат на жени - надути, надменни, високомерни, излъчващи коктейл от злоба, презрение, загубили нежността, женствеността, изневерили сами на себе си. Мъжете са демотивирани да правят каквото и да било именно заради това, че няма истински жени, за които да бъдат герои. Размиването на пооловете е еднакво вредно за всички, но жените като по-наивния пол продължават да се връзват на евтината измама, вместо просто да бъдат жени - майки, съпруги. И съвсем нямам против жените да се развиват, да учат и да се стремят към успехи, но цената която плащат много жени е именно да губят сами себе си. А от това губим всички.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 833df00289
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

44.   Като жена инвестирала в езици, образование и работа ти отговарям. Кариеристка е едно много опасно понятие, което се използва от доста ограничени хора. Леля ми наричаше така майка ми, която беше принудена да ме издържа сама, без издръжка, без мъж, без помощ от роднини. Леля ми не инвестира особено в образование, намери си мъж, който да я издържа, нея и двете и деца. Но имаше ли майка ми избор? Това прави ли я кариеристка или просто човек, който иска да издържа детето си? Сам отговори на твоя въпрос.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6b5c3973e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

45.   На работа се ходи, само и единствено заради пари. Другото са глупсоти.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6b5c3973e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

46.   До 32

Така е. Истиснките мъже градят и/или взимат.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 613701dad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Е как ще ги харесват като най-много от тях се комплексират. Защо се задават отговори при все, че постоянно вижсаме злобата и необосновано плюене срещу всякакви оправни жени, които не искат да лазят в краката на неможковци, за да се почувстват и неможковците малко хора. И коментарите за пореден път го доказват. Те просто умират от яд и ужас, че са едно нищо, когато застанат до една такава жена. Мъчат се завалииките да изпъкнат и да се изкарат нещо повече, но тези жени за части от секундата ги сравняват със земята и то без постоянно да плюят и да се бият в гърдите, като горките комплексари неможковци.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6b83bf6cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Слава Богу, винаги съм имала до себе си интелигентни мъже, за които не само не е бил проблем, че работя, но дори са се радвали с мен за всеки мой служебен успех и са ме насърчавали да се развивам и да градя. Настоящият ми мъж казва следното: "На мен не ми трябва чистачка или готвачка, винаги мога да се обадя на фирма за почистване или да поръчам храна. Трябва ми жена с която мога да водя нормален интелигентен разговор на всякакви теми! " И мисля, че на това се дължи и част от успеха на връзката ни. И двамата държим да имаме общи теми за разговор и двамата държим да се развиваме и заедно празнуваме служебните успехи на всеки от нас. И не, не съм луда феминистка, за мен няма нищо по-хубаво вечер да се прибера вкъщи при любимия мъж, но просто не смятам, че това, че не съм се затворила в кухнята ме прави по-малко жена. Да, обичам си работата, да искам да се развивам професионално, да не се срамувам от дипломите си и се гордея с всеки свой успех, защото знам колко много труд ми е коствало да стигна тук където съм. И не смятам, че трябва да омаловажавам всичко това само за да се харесам на някого. Както казах имам късмет и винаги съм имала интелигентни хора до себе си. Не се имам за кариеристка, по-скоро за жена, която с късмет е намерила баланса между работа и личен живот. Пожелавам го на всички!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fa7bcc596a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Номер 46, истинските мъже градят и полагат усилия за това, което искат, а не чакат някой да им го даде, като на малко дете.
Жалко е това мислене, дето го имате - да взимате, да взимате, щото сте много специални разбира се.
Вземете пораснете!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9d27f40246
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Много ми е смешно, когато чета такива теми.
Хората сме различни и имаме различни идеали за живота си.
На мен например ми харесва това, че съм, както пише авторката - успяла в професията си, владея чужди езици и имам високи доходи. Ако на един мъж не му харесва, това означава, че има комплекси.
Вярно е, че мъжете харесват първо с очите си, но защо пък една жена, която е инвестирала в образованието си, задължително да няма добър външен вид? Е, ако под това имате предвид да е с гротескни "модерни" вежди и силиконови джуки - вероятно няма да е такава, да. Радвам се, че все още се намират мъже с нормална самооценка, които да не страдат от масовите балкански комплекси (и моят мъж е такъв - също успял, но ме подкрепя безрезервно във всичко, което правя - както и аз него).
На мъжете в България масово проблемът ви е друг - една жена с кариера и собствени средства не може да се контролира икономически, нито да се изолира. Българският мъж иска да е мачо - жената да служи в кухнята, да не отказва в спалнята, а той да носи прехраната и като тропне на масата - тя да мълчи смирено и да се подчинява. Показват го и повечето коментари. Бъдете спокойни, такъв мъж не ми трябва, не им трябва и на останалите нормални, емоционално зрели и успели жени. Живея си както си искам, без да ми трябва вашата оценка. Така го правят и те.
Гроздето е кисело, нали?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 73da6b7863
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Хич не искам да съм кариеристка, ама никак, обаче животът не пита. От мен ако зависеше, нямаше да мръдна от къщи, щях да си готвя супички на мъжа, да си превеждам книги, колкото да си запълвам времето и така. Но когато обстоятелствата се променят, трябва да действаш за оцеляването на семейството. След като заживяхме заедно, мъжът ми ме сюрпризира с новината за едни 25 000 лева кредит, взет от него и похарчен от бившата му жена. Трябва да го връщаме. После напусна работа, за да започне нова и се оказа с още 4 000 лева задължения по взет от работодателя заем. Той практически беше с едни 1000 лева назад всеки месец. А аз ходех на работа от 9 до 18 часа като повечето хора. Но и заплатата ми беше 800 лева. И какво да правим сега? Ами - активизирах се. Поех още два проекта, после още един. Писала съм по цели нощи, сутрин ставах от компютъра и залитайки отивах на работа. Започнахме да си стъпваме на краката, не да живеем богато, но да не се лишаваме от основни неща. Продължавахме да връщаме кредита, но вече можехме да си позволим да не се тревожим за битовите разходи. И изведнъж - буквално преди дни ме съкратиха от основната ми работа. Хайде още едни 800 лева назад. За три дни поех още два проекта и мисля, че ще стабилизирам бюджета за една година напред. Даже ще изкарвам някъде с около 1200 лв. повече от преди. Днес ми се обадиха с предложение за трети, но мисля, че чисто и просто няма как да го вместя в графика си, само ще прецакам хората, които разчитат на срокове. Междувременно съпругът ми започна да изкарва добри пари в новата си работа, порасна му позицията в йерархията, нещата вървят и перспективите не са лоши. Обаче! Какво щяхме да правим ние, ако се бях кльофнала на дивана пред турските сериали да хленча и да го обвинявам него, че е последен бедняк. В момента работя по ен на брой проекта за различни фирми. Той също се скъсва от работа. Кариеристка ли съм заради това, че съм опора на мъжа си в трудни моменти и мисля за бъдещето на семейството? Пак казвам: ако имам възможност само баници ще точа и ще обикалям с парцала. Но ако някой сега ме погледне отстрани с какво се занимавам, а именно: университетска работа, съавтор на поредица книги, редактор на друга книга, сътрудник на вестник, външен автор на списание, консултант по филмови субтитри на руски език... може нещо и да забравям, ще каже: "Баси кариеристката! " Затова обясних причината. Иначе - и цветна градина си имам на вилата, иска ми се да си подрязвам розите и да си пия кафето сред ароматите, ама няма. Това не означава, че съпругът ми е тръгнал гол и бос и че се прехранва със сандвичи. Но той разбира моята заетост защо е и всячески ме подкрепя - заедно готвим, заедно чистим, заедно правим всичко. Така че самото заглавие на темата ме подразни: "Харесвате ли кариеристки? " То е все едно да бъдат попитани жените "Харесвате ли плешиви мъже? " Никой не иска да оплешивява, ама се случва и ако притежава качества, е оценяван предимно по тях и не по това каква растителност има на главата, а по това какво има ПОД нея.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2b31e9c0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Трудна работа интимен живот с кариеристка.
И за периодичен секс пак си е кофти.
Там най-много някое жиголо да си намери призванието.

Бизнесът променя отношението към всичко наоколо.
В бизнеса за емоции място няма. Там е, сега, веднага, на всяка цена, без компромиси.
Представяте ли си какъв интимен живот се предполага в такива ситуации.
Същата работа е и с мъжа, ако не прави пари. Там пък за какво унижение става дума.
А, бе, за съжаление са бизнес дамите.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7f4ae809bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   От тази тема стана пределно ясно, че мъжете не харесват кариеристки. Защо тогава обаче се оплакват, че трябва да изкарват пари и че жените били меркантилни? Ако искаш жена, чийто фокус да е върху семейството, а работата да й е само за допълнителна подкрепа към бюджета, трябва да можеш да издържаш семейството. И е нормално една жена, която не гони кариера да търси финансово стабилен мъж. Добре е когато имате изисквания да се замислите дали те са реалистични и съвместими. И когато очаквате нещо, да направите необходимото от ваша страна, за да се случи то.

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker