Заслужават ли всички да бъдат обичани? Върти ли се колелото на съдбата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Заслужават ли всички да бъдат обичани? Върти ли се колелото на съдбата?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1478 пъти
Баналната история за баналните чувства, които всеки от нас е изпитвал поне веднъж. Питам се дали всички хора заслужават да бъдат обичани. Не говоря конкретно за мъже или жени. Хората сме много еднакви и много различни. Винаги единия е обичал повече от другия или никога не е бил обичан. За себе си мога да кажа, че никога не съм била обичана от мъжете. Аз обаче съм обичала, в момента също изпитвам силни чувства. Усещам, обаче че тези чувства от любов прерастват в омраза и неприязън. Питам се с какво този човек е заслужил някой като мен. За него едно време бях готова на толкова много неща и направих много неща. Сега обаче, след всеки удар от негова страна, след всяка болка аз изпитвам ярост и желание за мъст. Питам се или по-точно си повтарям, че и моят ден ще дойде. Ще дойде този ден, в който той ще иска да е с мен и да съм същата, но няма да има път назад. Мислите ли, че това са едни мои безсмислени утопични очаквания? Примерно усещам как ден след ден се отдалечавам от него и се питам така ли трябваше да стане. Питам се защо съдбата ни събра при положение, че той не заслужава момиче като мен. Заслужава някоя, безсърдечна егоистична шаврантия. Защо съдбата не го срещна с такава. Длъжна ли съм аз или тези като мен да страдаме и да бъдем прецакани за да може някой да си научи урока. Знам, че когато аз си тръгна ще ме мисли дълго. Не защото ще му липсвам аз, ще му липсва домашния ни уют и моята безрезервна любов, но не и аз самата. Ще се завърти ли колелото и за мен? Ще срещна ли истински обичащият и всеотдаен мъж. Съмнявам се, защото винаги добрите хора губим. А той дали ще страда така, както страдам аз сега, или може би никога няма да изпита това чувство, защото той просто няма такива? Добре де щом не е способен да обича, защо аз го обичах. Какво спечелих? Какво загубих? Кого да попитам да ми каже? Всъщност май никой нищо не знае и никога няма да разберем. Има ли сила, която връща на всяко зло със зло и на доброто с добро. Аз съм на 28 и досега не съм видяла да има някаква справедливост като цяло. Как да вярвам в Бог? В чудеса и в изцеление? Благодаря Ви за отделеното време. Аз ще продължавам да се чудя, и да се надявам че някой ден просто ще спре да ми пука и да се освободя от чувствата и да прогледна, че има много по-важни неща от това някой да ме обича.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: aed3edaf43
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стига сме намесвали и Бога в нашите глупости. Така е, ти си идеална и добра, а този до теб е супер лош. Що ли ми се струва позната тази история. Ще му пука точно толкова, колкото ми е пукало на мен когато някоя желае да ми покаже колко незаменима е и да ми го "върне", а именно изобщо.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 26001fe3a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Как да вярвам в Бог?" - Вярата в Бог идва от слушането и четенето на Словото Божие. Вярата не е за психотерапия, тя е за спасение на безсмъртната ти душа. Ако прочетеш Евангелията ще видиш, че ние трябва да прощаваме от сърце на длъжниците си а ти имаш желанието да им отмъстиш, обаче изисквайки отмъщение съответно и на теб трябва да бъде отмъстено за твоите грехове, защото с какъвто съд съдиш с такъв трябва да ти бъде отсъдено.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6006224b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   В случая няма какво да му се връща на този, в когото си влюбена, защото човек не може да си избира сам кого да обича и кого не. Както ти не си виновна, че го обичаш и не можеш да контролираш тези си чувства, така и той не е виновен в случай, че няма същите чувства към теб. Недей да го приемаш като несправедливост, просто се опитай да гледаш възможно най-реалистично на нещата. В живота винаги е така - ние не сме равни. Всички сме хора, във вените ни тече една и съща кръв, по еднакъв начин сме създадени, но възпитанието и ценностите, които получаваме, и обстоятелствата, с които се сблъскваме, правят така че животите ни да се стичат по съвсем различни начини. И това е напълно естествено. Пък и нещата не са толкова еднозначни. Човек винаги в едни ситуации е губещ, но пък в други е печеливш. Така че гледай по-позитивно. Има и други важни неща в живота освен любовта и връзките. Освен това, когато на човек тенденциозно не му върви в дадено нещо, трябва да се замисли дали и той самият не бърка някъде. Аз лично не възприемам винаги да се търси вина за несполуките ни само и единствено в някакви паранормални сили или в т. нар. "съдба". Просто се опитай да приемеш за нормална мисълта, че не може винаги и във всичко да ни върви, защото не сме толкова перфектни и толкова разумни същества, че да знаем как да го постигнем. Най-доброто, което можем да направим, е да се опитваме да осъзнаваме грешките и недостатъците си и да се усъвършенстваме доколкото ни е възможно. Недей да приемаш всеки невървеж в дадено отношение като жестока несправедливост.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 001931bcf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не. Не се върти нищо и няма гаранции в тоя живот.

Ако не те обичат, най-вероятно е защото не си за обичане. Това е тъжната истина. Хората, които са харесвани - са харесвани с причина. Същото и с хората, които са обичани и с хората, които са обожавани.

Хората обаче търсят вината / причината за това навън. А тя не е там а в самите хора, вътре в тях. Стани по-добра от колкото си била вчера и така всеки следващ ден. Трябва да се спре да се мисли какво може да се даде на даден човек, а какво този човек ще иска да си вземе от теб.



Братан.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 64dd7db510
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 1, явно и ти си си гадняр по природа, то сте си такива повечето не съм изненадана.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 815a6aff7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз си задавам същия въпрос, защо на курварите не им се случи същество като тях, да видят от къде изгрява слънцето...Защо такива хора не се събират със себеподобните си, а си търсят "жертви" сред свестни и добри жени/мъже?
Авторке, недей да мислиш толкова, слагай край и недей да чакаш възмездие. Този човек ти причинява страдание, т.е. бягай по-далеч от него, и гледай повече с разума следващия си партньор.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ca976e416a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   На първия въпрос - не, разбира се. На втория - да. Всеки си има съдба - добра, лоша, някаква. Но и всеки има свободната воля да ръководи своя живот. И да, в един момент всеки си заслужава това, което му се случва.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2806a8ba38
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   някой хора просто са психично дефектни и никога няма да обичат и да бъдат щастливи, много е просто

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c3897b9a40
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Извинявай господин Братан, обаче аз определено ставам за обичане. Всеотдайна съм, добър слушател съм, добър приятел съм. Тактична съм, земен човек съм и още позитиви имам. Имам и негативи, единият от тях е че съм наивна в любовта, комплекси имам също. На моменти избухвам в гняв и викам и крещя, нервна съм. Ето ако заради тези неща не ставам за обичане, нека не ме обичат. Ти не можеш да генерализираш при положение, че аз не съм описала на думи какъв човек съм. Мислиш се за готин и оригинален, но аз не мисля така. На всяка тема пишеш едни арогантни и надменни коментари, ето такъв човек като теб не бих обичала.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 17c09fded8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Така е, докато предпочитате да вярвате в някакви измислени богове, вместо в себе си. Никой не ти е длъжен. А и ти не си обичала, иначе нямаше да очакваш нещо в замяна. Това е търговия - "обичам те, ама и ти трябва да ме обичаш; ако не ме обичаш, се разочаровам от теб, преставам да те обичам и искам да страдаш. "
Ако си мислиш, че си добра, само защото си се вкопчила и си отдала силата и времето си на някакъв мъж, имаш проблем с понятията.
И да, има хиляди по-важни неща в живота от това да чакаш някой да се накани да те обича.
Честно, в последно време като вляза в тоя сайт и чета истории само от хора, които са перфектните жертви и които очакват някой друг наготово да им снесе това, което искат, че и да отговори на огромните им очаквания. Ехо, пораснете, не сте на 15 години, смешно е.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cb8d92c72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До 2

Тогава върви да четеш и не ни занимвай с глупсотите си :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: aed3edaf43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 2, погледни коментарите и темите и ще разбереш, че това да твърде сложни неща за модерните им душици, това за което говориш интересува нас "назадничевите".

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cb8d92c72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не! НЕ! Не всички заслужават. Освен това чюбовта е нещо, което трябва да се заслужи, преди да се даде!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9949e6c437
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   страшно е да знаеш истината за жените и повечето мъже сигурно щяха да живеят в неведение за нея, ако пошлата им дребнавост не я изваждаха на виден показ. Все пак жените са тези които прехвалват любовта та да излъжат някого че са достойни за обичане, обаче истински плашещата ирония е че самите те я хвалят толкова защото не са и способни да изпитват. Само жената се смята за център на вселената и пише " Питам се защо съдбата ни събра при положение, че той не заслужава момиче като мен". ". " Заслужава някоя, безсърдечна егоистична шаврантия. Защо съдбата не го срещна с такава". Тази богиня изисква мъст от съдбата на другиго за това че не е го наказала така както на нея и се иска. И все пак щом е със така злонрава и отмъстителна жена като нея явно и на него му е писано да има перфектния живот. И печалната егоцентрична реализация - "Как да вярвам в Бог? " Е вярно как да стане като центъра на вселената ще бъдеш не ти, а Бог. То ясно е че на радикалния егоист като вас му ценен нищо друго освен собствения гъз.
Така че госпожичке не се превземайте слушайте drama queen на Графа и си избийте болните фантазии за лична святост от не умната глава

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 63c1786308
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Човек не е роден за да страда и да му е кофти, като виждаш, че една връзка не те прави щастлива, прекрати я. Няма смисъл да си губиш времето и да се залъгваш, че ще стане чудо и той ще види какви качества имаш и ще те обикне като в сериалите. Просто приеми, че този не е твоят човек и отмини. Не си пилей чувствата за някой, който не ти отвръща със същото. Старай се да не мислиш за него, отдай се на хоби, развлечения, чети. Най-доброто отмъщение е безразличието и забравата, ако въобще имаш да му връщаш за нещо. Дали ще вярваш в Бог или нещо друго е много личен въпрос и не виждам защо трябва да го коментираме.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fbf3213f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Много интересен казус. Тя никога не е била обичана, но в момента обича силно мъж. Как така като няма взаимност имаш чувства към някой? Аз може много да обичам, но в момента, в който той прояви грубост, лошо отношение или подцени чувствата ми, губя всякакъв интерес къв него. Той е този, който не е достатъчно далновиден, за да ме оцени по достойнство. Той е този, който трябва да съжалява за мен. Продължавам без грам съжаление за бивши. Животът ми е много пъстър и интересен, за да си губя времето и да инвестирам емоции в някакви безперспективни връзки. Ежедневието ми е щастливо и смислено, защото аз си го правя такова.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: aed3edaf43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Номер 6, гаден съм защото не може някоя да ме манипулира с гадно отношение правейки се на интересна. Просто съм достатъчно далновиден за да изхвърлям такива като номер 19 преди да стане твърде късно :Д. Но пък винаги могат да се похвалят колко са щастливи в анонимен сайт, съответно не ги мисли :ДД.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker