Страх от съвместен живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Страх от съвместен живот
преди: 4 години, 6 месеца, прочетена 1524 пъти
Здравейте. Бях писал преди време, че с приятелката ми се случи да забременее непланирано. Тогава бях шокиран. Тя е свестно момиче, но като цяло мисля, че не сме точно един за друг. Решихме да задържим детето, макар че много хора ми казваха, че няма да съм щастлив. Аз реших, че ще мога да живея с нея. Проблемът е, че проблемите се задълбочават. Нямаме много общи интереси, нямаме общи приятели. Тя упорито избягва да излиза с моите приятели. Това всичко са предпоставки за труден бъдещ живот. Имам чувството, че ще се намразя за това, че позволих това да се случи. В нея се заражда една пасивна агресия, което може би е защитна реакция, заради моето държание. Но колкото и да обяснявам, че вече трябва да сме едно цяло, да имаме общи интереси, да имаме общи приятели, ми се отговаря с да, добре, да и продължаваме по същия начин... Някой има ли подобен случай? Допуснах огромна грешка, огромна... за която ще си плащам цял живот имам чувството. Моля не ми отговаряйте с "да си гледал навреме/ми ти къде гледа/ми нали ти си я избира" пак казвам, беше непланирано. Не го пожелавам това никому, защото няма пари, няма детски плач, няма квартири, няма приятели... Нищо няма значение, ако не се разбираме и вкъщи е военно положение. Това съм сигурен, че ще ме съсипе, а имам чувството, че натам вървя. Дайте съвет или просто споделете нещо. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 6 месеца
hash: 797538c95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжалявам, че така се е случило.. дано поне има кой да ви помага за детето. Поздравявам те иначе, че мислиш в интерес на детето, как то да е добре, подозирам, че сте млади и двамата с момичето. Не се отчайвай, може пък като се роди и като порасте да ти стане то самото източник на щастие. Да, отначало бебетата не разбират, реват, побъркват те, но пък след това става все по-интересно да изграждаш един нов човек.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5293b8ba99
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ама и ти си интересен - какви приятели намесваш в една връзка и семейство? Ще видиш, че с времето те ще изчезнат, а и дори д не стане така, не са изобщо толкова важни. Драматизираш.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 575e37ea09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Съветът, човек, е много прост и универсален - първо мисли, после действай. Голяма част от проблемите идва от това, че правим обратното. Помня ти предната тема и те съветваха да не се събирате, ти си решил обратното. Ок, живот твой, избор твой. Щом поне малко не се замисляш над това, което ти пишат и не си правиш някакъв извод, за какво ти са съвети и мнения изобщо? Те няма как да ти помогнат щом накрая вземаш ГРЕШНО решение. Между вас няма емоционална и духовна близост, само физическа. И няма и желание за нещо повече, накрая ще се намразите съвсем и ще си превърнете взаимно живота в ад плюс този на детето. Това, че не било планирано, не е никакво извинение за лекомислието и безотговорността и на двама ви. Убеди се колко кофти са последствията. Жал ми е само за детето, създадено от хора като вас. Аз не ви виждам как бихте се изтърпяли две години, камо ли цял живот. Не ви се получава и толкова. По-добре се разделете сега, поне няма да го травмирате със скандали и др. простотии. Ще си плащаш издръжката, ще помагаш, ще го виждаш, разхождаш и т. н., защото винаги ще си свързан с тази жена чрез детето. Така и тя ще има шанс, макар и не голям да се събере с друг по-подходящ човек. А ти дано си научил някакъв урок за в бъдеще от случилото се.
Така мисля аз, не ангажирам никого с мнението си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2d28f73ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Затова деца се правят планирано, и когато и двамата искат. А не-случило се, затова дай да сме заедно.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4d6c8b1e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да си използвал презервативи, сорри. И да си мислил навреме

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ed94363579
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   На колко сте?
Вие вече сте семейство, няма да имате време за приятелите, не може да я задължиш да ги харесва. Стийте си вкъщи и си гледайте детето.
Тя не беше за мен, ами тогава защо? Защо да не е за теб? И ние с мъжа ми харесваме много различни неща, но това не означава, че трябва да се разделим. С детето връзката много се променя. Стой си на мястото и помагай на жената за бебето.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: e3d6a6eb4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моят съвет е да потърсите професионална помощ в името на детето.
Кенди

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 098ed76bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Мисля че проблема ти се корени изискванията ти за това твоите интереси да станат общи, а всъщност общите интереси са плод на консенсус и на съответните компромиси.
С този си начин ана мислене жена няма да намериш, всъщност възможно е да намериш някоя, която да се откаже от всичко свое в твоя полза, ама тя няма да ти е партньор в живота, а твоя подчинена, с такава до никъде няма да стигнеш, защото човек който се отказва от всичко в твоя полза никога няма да може да ти даде добър съвет и никога няма да е твоя опора, а влачейки сам всички отговорности хич не е лесно и далеч не се стига.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6733763c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не е длъжна всеки път да излиза с приятелите ти или пък през седмица да я каниш на гости при вашите и подобни неща. Тя може да е интровертна личност. Тя не ти забранява да се виждаш с приятелите ти. От време на време излизай с тях и така.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: a5487316e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аргументите ти, че нямате общи интереси, общи приятели и избягва да излиза с твоите приятели са безпочвени. Много ясно, че няма да излиза, и аз не излизам с приятелите на мъжа ми, освен ако не присъстват и жените им. А за интересите ще ти кажа, че той гледа мачове, ходи за риба, аз обичам шопинг и лафчета с приятелки. Съвсем нормално е мъж и жена да имат различни интереси. За мене ти си незрял и жена ти с право ти се дразни. Как може да взимаш предвид мненията на хората, че няма да си щастлив? Ами ти си втълпяваш, че не си щастлив. Аз не прочетох, нито едно нещо с което да кажа, да ето проблема е в жената. Ами проблема е в теб. Незрял си.

 
  ...

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f6d61a4b46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Грешиш - нито трябва задължително да имате общи приятели, нито общи интереси. Разбира се това би било бонус, но в много връзки не е така. Най-важното е да се обичате и уважавате. Всеки може да се вижда с неговите си приятели и да се занимава с любимите си хобита. А с времето може да намерите и нещо общо, което ви е интересно. Ти явно не й отделяш достатъчно време и внимание и затова тя се държи така. Аз също не харесвам приятелите на мъжа ми, по-скоро няма какво да си кажа с тях, иначе нямам нищо против хората. Но те се събират веднъж на две седмици и това не ми е проблем, аз не ходя с него. Ако имаш някакво хоби, което отнема цялото ти свободно време, това също е голям проблем. Щом си решил да опитате да сте семейство, трябва да посветиш по-голямата част от времето си на жена си и детето си. Може би не си готов, но е време да пораснеш и да приемеш, че животът не е само хахо-хихи, а поемане на отговорности.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: fa92d9dfb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо се успокой. Всичко щи и наред ако осъзнаеш, че живота ни и приятели и кафенета. Не очаквай от нея да е приятел с твоите приятели. Вие ще сте семейство. Тогава всички други отпадат. Огледай се и виж по - възрастните, че всеки си гледа семейството и не и че са тъпи а просто това е живота и се радвай, че ще го имаш е няма да си един от онези бездетни и сомотни озлобени хора. Бъди толерантен към момичето и прави компромиси. Допусни я до себе си. Кажи и че си до нея. Не изисквай. Просто я обичай. Вземете си храна, говорете си... бъдете заедно у дома... нищо друго няма значение.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: f6706c79e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Аа викаш от къде на къде тая женска ще си продължава по същия начин и ще чака аз да си наруша спокойствието? ! Паразита ганьо му кажи и не го обиждай повече.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 50b3eb2274
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ако не желаеш това дете, има опция аборт. Според мен на първо място гледай собственото си щастие, защото след като се роди детето и има неразбирателство между теб и приятелката ти ще стане много зле положението и наистина ще си нещастен - и то не само ти, но и детето и жената до теб.
Ако приятелката ти не иска аборт, ти можеш да помагаш финансово за издръжката на детето, но не и да се мъчиш със съвместен живот с нея.
Последната опция е да опиташ да поговориш с нея за този проблем; ако тя не иска да излиза с твоите приятели, първо опитай да излизате с нейните; предлагай ти някакви съвместни дейности дори и да ти е досадно все ти да предлагаш (може да е неинициативна, a не скукарка), отидете на почивка или пробвайте нещо ново и за двама ви. Ако наистина не се получи нищо от този ви разговор, помисли дали би искал да живееш цял живот с жена с която ти е скучно / не обичаш - накрая ще си намериш любовница и ще стане мазало.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: dfcadf1377
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   В такава ситуация се опитай да поговориш с нея и да изясните различията си. Направили сте дете и за неговото добро бъдеще ще е добре да не е дете на разведени родители. Сигурен съм, че ще намерите решение на проблемите си. Опитай се да бъдеш позитивен и нещата ще се наредят!

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 1a2005bc89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Това, че нямате МНОГО общи интереси не е проблем, а напротив - така всеки ще има свое собствено лично занимание или теми, които да упражнява или дискутира с приятели, и това обогатява социалния живот, че и личния. Изтъкнал си само един, единствен проблем - не иска да излиза с твоите приятели. Т. е. не иска насила да харесва приятелите ти, защото Ти си решил така? ! Не се подчинява на твоите очаквания. Съответно и ти не си длъжен да харесваш приятелките и. Виж, важното е, да се подкрепяте, да се разбирате, да има сексуална съвместимост между вас и общи модели на семейство. НОРМАЛНО е, да не сте като скачени съдове и всеки да си има приятели. Нормално е и да имате и семейни приятели. Така че, след като не и допадат твоите приятели, просто ще се виждаш с тях без нея, а ЗАЕДНО ще си създадети социални контакти с НОВИ приятели, които да ви допадат и на двамата, без да прекъсвате връзка и със старите си дружки, разбира се. Може и да са роднини, може и да са съседи и т. н. Не се втелявай излишно. Никой няма да те лиши от приятелите ти. Нито е правилно ти да я принуждаваш и да и обесняваш едва ли не, че е длъжна да харесва полупознати хора. Малко странно разсъждаваш, уважавай индивидуалността и, и тя ще уважава твоята и няма да има напрежение между вас. Всеки от нас се е учил да гради семейство и взаимоотношения. Не се панирвай, гледай да се обичате и уважавате, и да си помагате, а социалният ви живот си е отделно нещо, и е най-добре всеки да си комуникира с приятелите, щом няма взаимна симпатия.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 45d3e520bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз бих се разделил с нея на твое място, детето ще си го гледам. Това, че имате дете не ви задължава да сте заедно.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 2e0e7b6c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Даааа! Известно време, ще караш на дрехи втора употреба и няма да имаш нови модели телефони и техника.

Ноoooooo ще си отгледащ децата.

Добрата новина е че това са някакви си 10 години.

След което ще имаш много power защото вместо да гледаш само себе си, ще си се научил да гледаш още 2ма.

А кой знае, може още едно да подкарате...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 7b68759d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Мога да кажа, че в предишната тема повечето хора ми говориха, че трябва да си поема отговорността. Аз се надявам, че с времето ще успеем да се сработим, защото тя е свестно момиче. Иначе пак ви казах, че мнения от сорта да си мислил не ми трябват. Случило се е. Иначе аз съм на 27, а тя на 29. Не мисля, че сме малки толкова.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 77aa564b88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Номер 10 ме разсмя - жена която си прекарва времето в шопинг и клюкарене с другите клявки, да говори за "зрялост" :) Като ти оставим вагината и утробата настрана, реално погледнато нема какво друго да предложиш на един мъж. Това което търси авторът, и това което търси всеки един нормален човек, е споделеност, нещо което да ви сплотява и обединява. Айде, децата са ясни, тази заветна ваша мисия в живота е генетически заложена и е нормално един средно интелигентен човек да търси нещо повече от това...

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 95b7b3bf83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Сходна ситуация при мен. Бременна и живеем заедно, лошото е, че тя е някаква супер тъпа мацка, която само се чуди за какво да се оплаква. Нямаме общи интереси, нивото на обща култура и професионално ниво са в пъти разлики. И аз сега се чудя... не виждам живота си с нея с начина по който исках да е. Нито мястото, нито времето, още по-малко момичето е подходящо.
Това едва от факта, че до преди да забременее не беше такава. (стратегията на всяка жена)

Най-вероятно ще чакам тя да стане и да си тръгне от мен, защото от месец насам само това чувам ежедневно. Оттам ще видя нещо друго... друг град, друга работа... и надявам се друг човек. Мъчно ми е за детето ни, защото то не го заслужава, но заради такива кравосмучещи създания като жените... това е положението. Ще плащам издържа и толкова. Вече даже търся в нета по колко на месец е.

Не си го причинявай. Няма смисъл да живееш с някого ако не си щастлив, ще ти мине живота ей така... в проблеми, караници и 0 щастие. Имаш избор... живота и щастието е твое - гони ги!
Естествено не ставай без отговорен баща след време. Разпределяй си времето и за детето си в крайна сметка направил си го, радвай му поне на него, ако не на човека до себе си.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ed10669f87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Ех, момче, какви приятели, какви пет лева... Бях на 23 години и много хубава, моят мъж ме запозна с приятелите си, всички сме с една специалност и имаме общи теми, включително и хоби фотография. Не ми харесаха, защото имаха гадни сексуални подмятания и намеци. Някои семейни, други разведени и стари ергени. Събираха се всеки вторник и всяка неделя се ходеше на фотоизлети. Добре, кога отишла, кога не, един вторник моят имаше работа и аз отидох без него по-рано и седнах в съседно сепаре и зачаках. Дойдоха, не ме видяха и такива неща чух за него и себе си, изгубих ума и дума. Келнерката видяла, че съм заприличала на мъртвец дойде и ми каза, че те така си клюкарстват за отсъстващия. Казах му на моя мъж и го заведох в кафенето и толкова. Приятели, приятели, колко да са ти приятели щом не се съобразяват с това, че имаш дете. Твоето дете е твое до гроб, твоя кръв, приятелите са ден до пладне, докато имат интерес. Знам от собствения си син на 35 години какви са. Какво те съветва майка ти?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fad5a2d791
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Споко дечко, ще порастнеш и ще улегнеш, всички сме минали по този път. Като започне детето да ти се качва на главата, ще забравиш за приятелите. Купи си удобни домашни пантофи и си сядай на задника.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker