Мислите ли, че семейство в голям град се задържа по-трудно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мислите ли, че семейство в голям град се задържа по-трудно?
преди: 4 години, 4 месеца, прочетена 1225 пъти
Здравейте, на 28 години съм, живея с приятелката ми самостоятелно в град с 30 хиляди жители. Като цяло имаме и двамата добри доходи и живеем добре. Обаче винаги сме се двоумели, дали да не отидем да живеем в Пловдив, който ни е на 40 км(работя там и пътувам).

Аз лично имам някакви наблюдения, че повечето на нашата възраст, които отидоха в София или Пловдив се разделиха скоро след като се преместиха, кой изневерил, кой не можел да търпи другия. Другите пък, които се задържаха там все идват намусени и се оплакват от живота в по-големия град, но стоят заради по-добрите доходи.

Пък тези, които са си в града са си заедно, нормално си живеят.

Като при всяко нещо истината ще е някъде по средата и всеки случай ще си е индивидуален, но все пак ще се радвам да чуя какви са вашите мнения по въпроса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 4 месеца
hash: 203c53ab5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ние живеем в чужбина и като се върнем в София, моя хуква по дискотеки. Имаме 2 деца. Това лято щяхме да се разделим на няколко пъти.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: de51ad235f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Странно, но и аз забелязвам тази тенденция. В големия град имаш по-голям избор, съответно повече изкушения. Отделно там по можеш да останеш анонимен, не е като в малкия град, където всички се познават и няма къде да отидеш с любовницата, а дори и да не отидеш лесно ще бие на очи. И не на последно място - в големия град е по-изнервящо и това влияе на семейния живот особено на хора, които не са свикнали. Има си навалица, има си сериозно време за пътуване до работа, има си конкуренция на работа, хора всякакви от разлини краища, с различен манталитет, лудница. И е нормално като сте перманентно изнервени да се влоши близостта. Няма го това спокойствие на малкия град, което да ти позволява да се отпуснеш, да се насладиш на семейството и т.н.

Но в крайна сметка си зависи най-вече от вас. Ако се обичате истински, имате желание да сте заедно и сте отворени към комуникация и решаване на евентуални проблеми, не би трябвало големия град да ви повлияе.

Но големия си има цена. Ако не е семейството, ще е времето и натовареността, живота е скъп, трудно е в началото, докато се устроиш. Малкия град също си има цена - по-трудно е да се развиеш, но пък имаш спокойствие, чист въздух, не висиш по 2 часа в задръствания. Въпроса е кое ви е по-важно и каква цена сте готови да платите. Но не си мислете, че в големия град живота ви ще бъде рай. Едно ще е по-добре, друго ще е по-зле.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e350b5b241
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Според мен зависи от семейството. Ако двама души се държат заедно и вървят в една посока, няма значение къде живеят. Големите градове, колкото и да са натоварени, предлагат много възможности за работа и развлечения. Ще можете през уикендите да сте си заедно, да се разхождате, да ходите на различни културни мероприятия. Би било чудесно, стига да сте единни, да продължите да си обръщате внимание и да си говорите за важните неща.
Иначе всяко преместване е голяма кошия, чупене на нерви отвсякъде. Първо се почва с организация, спестяване, търсене на квартири... после опаковате и подреждате багаж, пренасяте, чистите. Истинска лудница е. И двамата в началото ще се чувствате леко изгубени в новия град и ще ви отнеме малко време да изградите контакти. Ако някой се вглъби в себе си, много вероятно да се стигне до сериозни спорове вкъщи. Затова ти казвам, зависи какво семейство сте. Стига да държите един на друг и да вървите в една посока, знаейки защо го правите, то не би следвало да имате сериозни спречквания и да стигнете до раздяла. За семейството това е едно от най-важните неща- да е единно.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d903c4d810
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж, ако не сте един за друг все ще се разделите в един момент.
Това е най-добре да стане възможно по-скоро, а не след 5-10-15 години.
В малките населени места хората, които не се обичат също се изневеряват.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 45a896e6cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не зависи от града, а от човека, хората искат всичко, искат ново, искат интересно, не търпят, няма компромиси.

 
  ...


...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 48a5b9b4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Големият град е доста по-натоварен и изнервящ. На мен ми харесват градове до около 100 хил. Ако имате добър стандарт, за какво ви е да се тъпчете в големия град. Още повече, че ви е на 40 км. и винаги можете да прескачате.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 550a9924f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Работата е, че ако си в малко населено място и познваш абсолютно всички, много лесно забравяш, че има и други типажи хора. Но ако отидеш от град с 7-8000 души, в град с 500 000, ще вивидш далеч по-голямо разнообразие, свобода и различие. Поради някаква причина, раздялата е виждана, като огромна трагадия, но истината е, че раздялата е просто кулминацията на трагична връзка.
Ако в малкия град те е било страх, да се разделите, защото всички други са заети и защото повечето хора са със стадния манталите и се чувстват длъжни, да те накажат, че не им живееш по разбиранията, то в гоемия можеш да намериш спасение.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 550a9924f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   От 8

На някой не му хареса, колко съм прав :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a46e091cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не само се задържа по-трудно, но и се създава по-трудно, а и децата идват по-късно. Ако разгледате статистиките за средната възраст на родилките при първо дете ще видите, че в София първо дете се ражда след 30г. възраст за разлика от Бургас, например, където е 26. 5г. За справка областите с повече ромско население, например Сливен, възрастта е 23.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 67e44d36db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   В днешно време като цяло семейството успява да устои и да се задържи доста по-трудно спрямо преди години.
Това че някой живее в малък град може да дава на пръв поглед някаква по-голяма сигурност, но от друга страна светът е голям, интернета е навсякъде, има различни социални мрежи и много хора търсят бягството от малкия град именно там.
Лично аз бих живяла в малкия град на по-спокойно и на по-чист въздух, далеч от шума на големия град, но бих продължила да работя в големия. Все пак с кола сте на 30 мин. от града, след като живеете на 40 км.
Ако хората са един за друг независимо къде ще попаднат (в малък или голям град, или в друга държава) ще продължат да бъдат заедно, ако ли не то другите провокиращи ситуации просто ще действат като активатор на дадена реакция.

Ме

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: c9dca29367
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбира се, че е така авторе. За съжаление жени дето да искат да копаят на село с мотиката вече нема... не че някога е имало.

Всеки вика, искам големия град, че да ходя на театър и опера. А в реалността покрай театъра само са минавали и после пак се забият на шоуто на Слави в къщи.

Аз съм живял в 3 града , с над 15млн жители и все още на опера не съм ходил никога. Да ги питаш тогава хората, защо си развалят семействата като отиват някъде, ама а де...

Аз се прибирам на село. За вас не знам.

Питали един римски император Диоклетиан, защо се е прибрал на село. А той им рекъл, че да отгледа зелка е много по значимо от това да управлява империя....

С други думи " Акъла идва бавно и болезнено, но има голям шанс изобщо да не дойде и тогава остава само болката "

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 14e186faa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Според мен не зависи от града. С мъжа ми се запознахме в град 130.000, после живяхме в голяма европейска столица, после в градче под 100.000, сега сме в 200.000-ен град. Честно казано, не разбирам защо искаш да се местите. Имате големия град наблизо. Ако имате нужда от култура и развлечения, сте на половин час от там. Имате си чистотата и спокойствието на малкия град. Хората са по-приветливи. Като дойдат децата няма да ги возиш постоянно на дълги разстояния до градина, училище, балетна школа, джудо, музика и прочее. Ще си по-спокоен за тях в градче с малък трафик и с много приятелчета. Роднини ще ви се притичат на помощ. Ако има нещо, болницата в Пловдив ви е близо. Да ти кажа, завиждам ти, че хем имаш спокойствие и корени, хем си работиш в Пловдив, имаш разнообразие и възможности за излизане и развлечения. За мен твоят живот е чудесен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker