Кой е най-добрият вариант? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кой е най-добрият вариант?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1232 пъти
Здравейте! Аз съм момиче, което е 12-ти клас и съм наясно, че искам да уча начална училищна педагогика с чужд език. Силно мотивирана, вярвам, че ще се справя и ще бъда в полза на себе си и обществото с тази благородна професия - идва ми отвътре! Въпросът ми към вас, читатели, е къде да уча тази специалност. Аз съм от Бургас, единствено педагогиката в града е на ниво, но искам да знам дали това ниво наистина се покрива и дали си струва да отида да уча в друг град. Има подробност, че нашите нямат възможност да ме издържат в друг град и държат да уча тук. Имам и дългогодишен приятел, който учи във Варна и всеки уикенд се прибира, за да сме заедно. Има толкова много неща, които ме задържат в любимия ми град, но от дълго време зее в мен съмнение дали то ще ми предостави необходимото добро образование и дали дипломата ми ще бъде също толкова приета, колкото тази от СУ или ПУ.
Благодаря за отделеното време и ще се радвам, бъдещи колежки, да ме посъветвате за предизвикателствата в тази професия и да ми дадате насоки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: a8165ff140
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Педагогика влизат тези с най-ниските оценки, некласирали се за нещо по-престижно. Където и да отидеш нивото е долу-горе същото, влезли на найсто класиране полуграмотни индивиди и преподаватели, заинтересувани от собствената си кариера и пари. Сори, ама мечтите са едно, реалността е друго. Живея точно до едно училище и като гледам учениците си мисля, че искам да съм всичко друго, но не учител. Но ти си знаеш.
Образованието е стока и като всичко друго доброто образование струва и добра сума пари, с които както пишеш родителите ти не разполагат. И това не е подробност, а основното и определящото. Вероятно ще си останеш в Бургас, т.е. избор нямаш.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a8165ff140
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Апропо, не разбрах какво общо има темата с любовта и изневярата.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 75076902ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Влизам в "Любов и изневяра" с надеждата да прочета за поредната любовна драма, а то било за даскалство. Пишете ги в правилните раздели.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f27b33f224
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз подкрепям Н1.
Завърших ВТУ преди 4-5 години. Съучениците ми със слабите оценки веднага се намърдаха в педагогическите специалности. За 5 години в университета установих, че точно там са най-големите двойкаджии и изобщо хора без никакъв талант и стимул. Всяко правило си има изключение де.
Един мой бивш съученик, който винаги си е бил на някакво посредствено ниво, в момента е учител в някакво селско училище.
Защо не запишеш нещо друго. Имах колеги, които допълнително ходиха на педагогически курсове. Тези курсове бяха само 1 или 2 семестъра. Или просто да запишеш педагогика като магистърска степен след време.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f7e45ef915
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не разбирам желанието ти да ставаш учител. Знаеш ли какви зверове са днешните ученици? Аз в момента преподавам в художествено училище и съм на срочен договор, тоест до края на учебната година. Знаеш ли какви диваци са? Нямат никакви ценности, не ги е страх нито от родител, нито от 2-ки, нито от отсъствия, сигурно и от Господа не се боят. Нагли, невъзпитани, безпардонни, нахални, нежелаещи нищо да знаят. Чалга поколение. За тях е по-добре да слушат Сузанита, отколкото да научат нещо. Дали изобщо знаят и азбуката... Така че не ги слушай тия по телевизията - увеличават учителските заплати. Да, обаче с такива пещерняци насреща ти никак не е приятно да работиш това. А и наистина голяма част от младите учители са не по-малко некадърни и неграмотни. Отишли да го работят това само с цел да имат отпуски и да блеят по цял ден. Ама не е никак лесно да преподаваш.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0963663a42
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всеки може да влезе с педагогика, където и да е.
Пускат кьораво и сакато да се обучава за учител.
Имаш абсолютно еднакъв шанс навсякъде.
Принципно бих ти препоръчала СУ - там ще можеш да си отидеш спокойно и на общежитие, ще имаш и по-голям шанс да си намериш работа после.
Преподавателите също съм чувала , че са добри.
А можеш да запишеш и задочно желаната специалност към СУ, т.е. да идваш само за лекции и изпити около веднъж на няколко месеца, за около седмица или две , не знам точно как са графиците.
Успех!
(и , моля те, следващия път публикувай в правилния раздел)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker