Правилно ли е да се разделя със съпруга си и да отида да живея с друг мъж. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Правилно ли е да се разделя със съпруга си и да отида да живея с друг мъж.
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2370 пъти
Здравейте,

обръщам се към вас за съвет защото мисля, че ще полудея и в главата ми е пълен хаус. Ето и моята история накратко.
Обвързана съм от 11г с дете на 6г. С мъжа ми нещата никога не са вървели гладко. Той не е семеен тип. Винаги е обичал да излиза, да е сред компания. Винаги ме е пренебрегвал заради приятелите си. След като се роди дъщеря ни той напълно отказа да прекарва времето си с мен и детето. Само в началото когато беше бебе сме излизали заедно. Винаги е казвал, че го натоварваме и иска да прекарва времето си сам и с приятели. Не пие и не ми е посягал. Осигури ни добър живот. През последните 2-3 години нещата станаха още по зле. Хванах го в изневяра. Жената с която ми изтеверяваше не е била мимолетна връзка в продължение на 1-2 години постоянно намирах доказателства, че се виждат. Секса също е трагичен, правехме го на година по 5-6 пъти. Той е много избухлив и от най-малкото нещо започва да крещи и да псува. Детето също не е щастливо когато ние с него сме заедно. От година и половина даже се пренесе уж по работа в родния ни град. Ние с детето останахме в София. Първоначално пътувахме през седмица. Той пък идваше за по 2-3дни. От 7 месеца той тотално спря да идва. Когато не е вкъщи изобщо не ми звъни дори да чуе как съм или аз или детето. В началото на лятото аз се запознах с друг мъж. В началото много трудно се съгласих да изляза с него, защото все си мислех, че с мъжа ми нещата ще потръгнат и не исках да разбира за това, че се виждам с друг. Другия мъж се държи прекрасно с мен, готов е да ме приеме с детето и да ми осигури всичко което досега съм имала......... апартамент, кола..... Но иска вече да живеем заедно и не е склонен да продължава да се виждаме просто като гаджета, иска да сме семейство. Преди два месеца казах на мъжи ми че няма смисъл да продължаваме да сме заедно, при което той каза добре и никаква друга реакция. За тези месеци от както му казах това се прави, че не ме е разбрал и не ме взима насериозно. На другия мъж много му се изчерпа търпението към мен и ми каза че аз място в апартамента на мъжа ми нямам, както и колато която ми е подарил, трябвало да я върна, защото не искал да завися повече от него. В замяна той ми предлага същите неща и иска да взема детето и да се пренеса при него.
Аз много се притеснявам, ако направя това и ако ние с него не се разберем как ще се отрази това на детето ми. Как да му обясня кой е този човек. Как ще ме гледат хората, ако отида да живея с друг мъж и после се скараме и се върна обратно? С него сме заедно от 6м и се чудя дали времето прекарано заедно ( което е било поне 4 м нон стоп заедно) е достатъчно да се опознаем.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 69453f826a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мисля че губиш нещо ако опиташ. На детето кажи че не се разбирате с бащата и го запознай с другия.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b227a5d0ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Раздели си със съпруга, но не се събирай с новия. Така е най - добре за детето в тази ситуация.
Едно не разбирам, защо на повечето жени трябва да осигурим жилище, кола и екскурзии. Наистина платения секс е най - на сметка. Заради едната вагина и едното раждане цял живот да сме ми роби.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1cd811ce69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ако имаш сили е добре да му простиш, ако може да се оправите е добре да останете заедно заради детето и заради брака все пак.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ea4f52bf4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е невъзможно да го направиш, но времето е много малко и той е много влюбен, докато ти си пресметлива и е редно да го обсъдиш с детето и да подадеш молба за развод. Изчакай и опознай характера

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d21e4569fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Предлага ти апартамент и кола ?А за любов нищо не споменаваш!
А ти какво предлагаш на този мъж също не обясни.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5e47799a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Веднага напускай тоя "мъж"! Ужасна токсична връзка, дъното просто... Опитай с новия мъж, звучи свестен, детето ще свикне с него. И не се настройвай, че нещата няма да потръгнат и как ще се върнеш при първия. При никакви обстоятелства не се връщай при този кретен с извинение.. Той те е унижил до краен предел, нямаш ли достойнство, поне малко? !

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a37b36f44b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Според мен не е добра идея да си толкова зависима от този нов човек в живота ти. Иначе при тези обстоятелства, бих казала, че си свободна жена.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d2bf9bd984
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Първата ти грешка е, че не си се обезпечила, не си независима. Тоест всичко което имаш, е един вид назаем. В случай на някакъв фал, ти си на кота нула и трябва да започнеш отначало. Ако беше малко по-практична, след като от самото начало си усетила, че нещата не вървят както трябва, е трябвало лека полека да си постелеш чергата и сега ти да водеше хорото. Това, че си с дете, е също голяма отговорност и спънка в такива моменти.
От друга страна, вярвам, че човек трябва да следва сърцето си и понякога да рискува. По-добре щастлива и бедна, отколкото обратното.
Няма как да си сигурна, че при новият мъж нещата ще потръгнат и ще се сработите. 50 на 50 е общо взето. На твое място щях да опитам, като предварително обсъдя това с детето. Междувременно, събирай си парички и ги пази за квартира, в случай, че и при новия човек нещата не се получат.
А най-добре ще направиш, ако още сега се изнесеш на квартира, а той да дойде да живее при теб. Така ще му покажеш воля и някаква независимост и ще внимава с теб. Докато сега, ако се преместиш при него, той изцяло би могъл да се възползва от зависимостта ти и да се окажеш в още по-неприятна ситуация дори...
Никога не се оставяй в нечии ръце! Да приемеш помощ и да се облегнеш на близки хора в трудни моменти е нормално, но не и да зависиш от тях.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d2e0739586
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мадам, а вие с нищо ли не се занимавате, че все опирате до мъжка помощ във всеки аспект? ! Дебело подчертахте, че новия човек ще ви осигури материални удосбства. Не ми се навлиза в конкретика, но от написаното изобщо не се усети някаква собствена индивидуалност. Не се изненадвам, че бащатата на детето ви е изолирал тотално, като жена. С новия човек ще се получи същото, защото мъжете обичат да контролират с пари, докато са в началото на връзката. Вследствие, обаче подобен тип жени стават безинтересни и отегчаващи. На ваше място бих напуснала мъжът си, но бих го направила сама, не с помощта на някой си, само, защото ме е страх, че не мога да се справя сама. С подобен вид поведение винаги ще се поставяте в една и съща ситуация.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ecb66b3da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   И после се скараме и се върна обратно... тука ме изгуби тотално. Пфф изобщо не искам и да се женя, като ви слушам жените. Да, мъжа ти сигурно грам не му пука и нищо не го оправдава, обаче в край на сметка ти си си го избрала. Само не казвай той се промени с времето. Колко пък да се е променил чак толкова?
Жените оп от единия клон на другия, ама ако не ти хареса, оп пак на стария клон. Демек изобщо не ви и дреме за мъжете, а единствено и само за себе си и сигурността си.
И не ми казвайте, не слагай всички жени под общ знаменател. Напротив всички действате толкова еднакво, че все едно сте като близначки.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fd288851c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм напълно ЗА да се пренесеш. Всяка жена заслужава да е щастлива. Радвай се, че намираш човек, който те е оценил и е готов да се грижи за теб. За хорското мнение не мисли, то няма значение.
Бащата на детето ти е пълен помияр (с извинение) и рано или късно ще съжалява, че не е бил в живота на детето си и е загубил семейството си. Вие сте големи хора и всеки си плаща за грешките. Съветвам те да дадеш шанс на себе си да бъдеш щастлива и на детенцето ти да има мъжка фигура в живота. Независимо, че не е негов биологичен баща детето може да го усети като много по-близък човек ако нещата между вас се получат. Ти и детето не сте толкова различни, в крайна сметка всеки човек има нужда от грижа, любов и закрила.
Желая ти успех и щастие!


Кенди

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 32fb160fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Мацка, аз също съм разведена и с втори брак. Събрах си багажа от апартамента на първия си съпруг, влюбих се отново, настанихме се с новия ми мъж в СОБСТВЕНАТА ми къща, имаме и апартамент ей така за градски живот, ако ни писне рахата в предградията, а преди два месеца му подарих нова кола, защото старата просто не му беше удобна... През цялото това време аз РАБОТЯ, а не разсъждавам кой да зарежа и от кой да завися. В момента прекрасният ми съпруг спи и отивам да го гушна.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a5ab7f35a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ами пробвай, може пък с втория да потръгнат нещата. И тъй вече де факто нямаш семейство и живот с мъжа ти, не му дължиш нищо, животът трябва да продължи. Детето ти е още малко, но няма защо да криеш истината от него.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 792839841a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Сериозно ли ни питаш "да скоча ли от трън на глог"? Сериозно ли си мислиш "ако отида да живея с друг мъж и после се скараме и се върна обратно? " че този ти мъж ще те приеме обратно?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d6f630e896
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ти внимавай с този втория, че ще вземе да се окаже по-трагичен и от първия-такива условия ти къде не трябва да живееш и какво трябва да връщаш да знаеш че никак не говорят добре за този човек. Сега имаш някаква сигурност, а после какво? !? Да не се окажеш на улицата с дете, само защото на кякакъв си там такива му били условията

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b8faa70e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ти се притесняваш, че можеш да останеш без жилище и кола на разположение. Какво ще кажат хората? Това ти е оправдание. Ако живееш поне от 1 година в София ще знаеш, че тук няма значение какво ще кажат хората. За мен си разглезена жена, която ако не зависи от мъж, няма как да даде нужното на детето си.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 10de55ff56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Помисли първо за детето... важно е да има двама родители, но ако бащата не му обръща внимание, предполагам е добре да потърсиш своето щастие. И съвет - не се връзвай на обидите на разни неуспяли "мачовци", които сега ще те захапят, че си поредната, която ще кръшка на мъжа си. Това са разни утайки, които са смотани и нямат шанс в любовта и всички жени са им виновни. Помисли първо за детето и после за себе си. Този новият познава ли детето, то как го приема? Ако добре - супер! Според мен мъжа ти не е стока и аз не бих стояла при такъв, макар че като си с дете е малко по-особено, не се взима така лесно решение за край. Успех, каквото и да решиш!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 35d41d1656
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Просто имаш страх да не останеш сама на улицата с детето си, докато се чудиш при кой от 2мата да отидеш. Аз ако бях на твоето място щях да разсъждавам така: 1) Страхът ти е основателен и си помисли дали би могла , ако се разделиш с новия, да те приютят приятелка / родителите ти / дали би могла да излезеш на квартира. Т.е подсигури се така, че ако в един момент и двамата не са съгласни да те приберат, да можеш и сама да се справиш. 2) Според разказаното новият мъж е сериозен, защото иска не само теб и детето ти. Разбирам, че се притесняваш как ще приеме новината детето, но прав е да иска да прекратиш отношения с бащата на детето. Според мен ще иска дори и да се разведеш с първия си мъж. 3) Бащата на детето очевидно няма чувства към теб, но може да се разберете с него как да направите така, че да вижда детето ви от време на време. 4) Не си струва да се тормозиш да живееш с мъж, който не те обича само заради детето ти (до колкото разбирам той и от детето не се интересува достатъчно). Заслужаваш да си щастлива. 5) За това как да кажеш на детето си, според мен се посъветвай с мъжа, при който отиваш да живееш (тъкмо ще разбереш колко се интересува от това дете) или запиши час при психолог и го питай как да представиш тази новина без да травмира детенцето.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8d5085f16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Пренеси се.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3088dc1d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Зарязвай го, хващай другия и карай. Работата е ясна и по-скоро странно защо питаш. Година и половина "по работа" се преместил. Да не работи жиголо?

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: d2c4b6e11a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   И детето ли ти е толкова неграмотно?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b3839d5066
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Ха-ха, и другият като те изхвърли къде ще отидеш? При мама и тате ли? Ами ако те вече са на небето?

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e3eb4b41d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Ти с този твоя мъж е трябвало да се разведеш още преди години. Пускаш молба за развод сега, защото "той ви е изоставил", действително е така, защото е отишъл да живее в друг град и не се интересува от вас. Също така е имал любовница. Развода ще е по негова вина, ти ще получиш и родителските права, защото детето живее при теб. В никакъв случай не се изнасяй. Предяви претенции към семейното жилище и колата, много е възможно да останат за теб. Любовника не го споменаваш никъде, обясняваш му че се развеждаш, но до развода оставаш в жилището, за да го запазиш. След това ако искаш го продай, ако искаш недей,кажи му че ще му дадеш част от чарите ако започне да те изнудва, че то и до там може да се стигне. Нямаш работа да живееш при него до фактическото решение за развод. Това е голяма грешка. По този начин няма да получиш жилището и ако онзи ви изгони, оставате на улицата с детето. Ти няма как да знаеш колко му е акъла. Той утре може да реши, че детето го натоварва или че иска да си ергенува пак. Единствено е прав да иска от теб да се разведеш, за друго не може да има претенции. И гледай да си в добри отношения с него до решението за развода, за да не ти скапе делото от злоба.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 29daddc0e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Вие не сте семейство, това ясно. Обаче е много гнусно, че чакаш някой да ти "осигури всичко което досега си имала". На това му се вика проституция.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 2153996038
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Абе я ги зарежи тези двамата. Ела при мен!
Предлагам апартамент, кола, две крави, 10 овце и 12 декара земеделска земя в пазарджишко.
Ти май си го ударила на търг. Който от двамата мъже предложи повече - негова си. И идея си нямаш колко грозно звучи всичко това. Даже съчувствам на мъжа ти, че се е хванал с подобна жена, която го гледа като ходещ банкомат. Явно затова и се е отдръпнал от теб.
Заради такива като теб, на жените в днешно време им е тръгнала славата на меркантилни и сметкаджийки. Жалко, много жалко!

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ed1d0b399d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Здравейте, авторката съм.
Благодаря за мненията ви. Не знам защо решихте, че не работя и не съм независима. С мъжа ми нямаме брак такаче е още по-лесно. За връщането ми обратно, визирах това да отида да живея с друг мъж и ако нещата не потръгнат пак да се местя в апартамента в който живея сега, а не да се събирам отново с бащата на детето ми. Апартамента е мой.
Мъжът с който съм в момента е много горд, човек който разполага с големи възможности и не търпи това аз да живея в апартамент и да карам кола подарени от друг мъж, затова ми ги предлага. За нищо не съм го молила.
Въпросът ми беше по-скоро към жените преживели раздяла с бащите на децата си, как се решихте за ново съжителство, колко време чакахте преди да заживеете заедно и да създадете семейство? Притеснявам се че ако нещата между нас не се получат детето ми как ще го приеме, искам да я предпазя и да не я травмирам.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: c4a367c3a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Няма да имаш никакъв проблем с детето. Сама казваш, че не е добре, когато ви вижда заедно. Мойте родители са разведени и гадното беше, че майка ми постоянно ми крещеше колко гаден е татко ми и как си е имал любовници. И често не ме пускаше при него. Ама след време се кротна и от тогава често ходих при него. Голяма глупост е да стоиш с някой, заради детето. И за 2-мата ще е по-добре да се разделиш с мъжът ти. И побързай, защото любовника няма да чака още много време. Имаш само 1 живот, който няма да се върне пак. Може да станеш на 70 и да кажеш "Как можах до сега да бъда с този човек. Трябваше да отида при мъжът, който наистина обичах.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9256248ce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Е тяма пълно щастие и гаранция за нищо. Играеш и рискуваш. Това е! При едни жени се получава, при други не.
И аз се разведох и напусвах бащата на детето си заради друг мъж и той ми обещаваше какво ли не. Всичко беше добре, докато не му родих дете. После коренно си промени отношението към моето дете от първия ми брак, което е момченце. Премина от непоносимост, раздразнителност, грубост и накрая физическо насилие. Разбира се напуснах го. Сега съм сама и с две деца, макар финансово да ми е много трудно, щастлива съм с моите ангелчета.
И първия ми мъж, и втория вече имат други семейства с деца от теомъжени преди това жени. Плащат ми смешна издръжка, но биологичните им деца не са им приоритет, защжто имат други семейства.
Щом си независима, ако искаш рискувай, но отговорността остава твоя.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9f91526152
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   #2, ако жената за теб се свежда до една вагина и едно раждане, значи определено не заслужаваш нищо повече от платен секс. Даже това ти е много.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 8083150a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Ти така или иначе си разделена със съпруга си. Щом от 7 месеца е спрял да идва... и без да го казвате ясно, знаеш. И също знаеш, че където и да е той, не е сам.

Защо ти да си виновна, че имаш приятел? Значи не е проблем, че не сте заедно и той е продължил напред, но е проблем ти да продължиш напред, така ли?

Това е много остаряло мислене. В 21-ви век сме. Отдавна никой няма да те мери с домати по улиците, ако се разведеш. Е, само бабите пред блока ще те клюкарят малко, ама пука ли ти :) Те така или иначе си клюкарят. Горе главата!

Твоето не е като да имаш щастлив брак и да си тръгнеш заради някой красавец, че да се чувстваш виновна. Тогава щеше да е друго. В твоята ситуация ти брак имаш само на документи. А мъжа ти е с друга. Реално погледнато, ти си свободна жена.

А това с "ама аз имам дете какво ще правя" пак са глупости. Как какво ще правиш - каквото досега, ще си гледаш детето. Таткото и без това липсва. Няма да е нещо ново. Дано само новия ти приятел да излезе човек и да се харесат с детето, защото това е деликатна ситуация много. А ако нещо не се получи между новия татко и детето, тръгвай си. И сама можеш!

Тука само не ми харесва как все гледаш да ти осигурят - я кола, я апартамент. Хващай се на работа и си прави парите сама. За да не си на никого робиня и да можеш да осигуриш ТИ на детето си, а не да чакаш на таткото дето го няма или на новия си приятел. И най-важното, за да можеш в момента в който се почувстваш унизена или нещастна, да си хванеш чантичката и да си тръгнеш когато поискаш. А не да ти се налага да търпиш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker