Иска да я запознавам с нашите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Иска да я запознавам с нашите
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 1583 пъти
Здравейте
От месец и половина вече съм във връзка с прекрасно момиче. Тя е от Кувейт и са се преместили преди 4 години да живеят в България. Всичко върви супер за сега, но тя иска да я запозная с нашите и те искат да ги запозная с нея. Проблемът е, че родителите ми не знаят, че тя е кувейтка и ако разберат ще прекратят връзката ни. Нашите изпитват голяма омраза към мангалите както те казват и няма начин да се съгласят говорили сме по темата. Тя е напълно нормална християнка е не е някаква забулена, ако я гледате само трудно ще разберете че не е българка. Обясних и защо не искам да я запозная с тях и тя много се обиди. Каза ми, че ако се срамувам от нея и продължавам да я лъжа и не я запозная най-накрая ще ме зареже. А аз я обичам и не искам да късаме! Какво да правя моля ви помогнете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 16f53990ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно е, че не споделяш расизма на родителите си и за съжаление ще се наложи да си отстояваш тази позиция тук. Според мен първо трябва да говориш с тях и да им кажеш за приятелката си и да застанеш на нейна страна в разговора и съвсем директно да ги питаш дали могат да си загърбят ксенофобоята и да са част от живота ти или да бъдат изолирани от щастието ти, натъртвайки, че ти няма да се откажеш от това момиче, без значение, как се чувстват те по въпроса. Ако се инатят и не изберат да са част от живота ти в това отношение следва друг тежък разговор - с приятелката. Отиваш и говориш с нея, за това, че си се изправил пред родителите си на нейна страна, и че избираш нея пред техния расизъм. Ако тя избере да е със теб, въпреки, че родителите ти няма да одобряват това и няма да се запознае с тях скоро време си оставате заедно щастливи и се надявате някой ден вашите да превъзмогнат гадните си виждания, за да са отново в живота ти, където им е мястото. Просто трябва да проведеш тия разговори със всички участници в случката и да свалиш картите на масата. никой не питай за позволение, просто им кажи как стоят нещата и ги остави да си изберат това, което им е важно и с което могат да живеят. А ако не си готов да се скарваш с вашите за това момиче, въпреки, че не споделяш закостенелите им идеали, си свивай опашката между краката и гледай как губиш един качествен човек. Света си има достатъчно съгласни на теория със правилното - трябват действащи по въпроса, готови да правят нужните жертви, за да се промени нещо към по-добро.
S.A.D.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9ca64e515e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом е християнка, значи не е кувейтка като произход (арабка). Тогава какъв е проблема? Че е живяла в Кувейт?!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 238bdbc68a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не разбирам какъв и е толкоз зора на твойта приятелка само от месец и половина, но не е трябвало да ѝ споделяш притесненията си. И теб не разбирам защо ѝ отказваш, та нали точно ако ги запознаеш, твоите родители ще видят че не се различава от нас, пък и казваш, че е християнка, би трябвало това да ги успокои. Станалото- станало. Извини се на момичето, говори с родителите си, от какво се страхуваш? Нали си мъж, ако я харесваш бъди с нея, незвисимо от мнението им. Голям си вече, действай!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fad28d95d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм автора
Със сигурност няма да я приемат. Баща ми е бил колега на времето с някакъв арабин и ми е говорел много лоши неща, как арабите били крадци, утрепки, миризливи и т. н. Аз знам, че са расисти, но все пак са ми родители, винаги са били до мен и са ми помагали и аз не искам да си развалям отношенията с тях. Ще видя ако мога да я разубедя за запознаването, защото нашите със сигурност няма да успея да ги навия, познавам ги.
Кувейтка е по произход, защото пихме кафе с баща ѝ и той също е арабин. Направи ми впечатление, че баща ѝ не вярва в Бог, а пък и приятелката ми твърди, че е християнка, но само на думи, не е някаква религиозна. Мисля, че е атеист, но се прави заради мен, защото аз съм доста набожен и от разговорите тя го е разбрала, но явно не иска да си признае да не би да се обидя или да направя проблем. На родителите ми не им пука колко е умна или хубава те няма да я харесат само, защото е арабка. Аз си мислех да ги запозная и да не казвам на родителите ми, че не е българка, тя си е бяла само чертите на лицето са и малко по-различни, ама има един акцент дето си личи, пък и като не знае нещо как е на български го казва така както тя си знае, името и също ще издаде... Пък и аз ако ѝ кажа прави се на българка тя ще се обиди и няма да се получат нещата. Няма да се получи с лъжи. Освен ще им я покажа на снимки във фейсбук без да им казвам за расата ѝ, ще им разкажа за нея, ще им я опиша, предполагам, че ще им допадне тя има много хубаво лице. И ако я харесат, чак тогава ще им кажа името ѝ и ще я запозная с тях и тогава вече съдба, каквото стане. Това реших най-накрая май е най-добрият план за сега.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a0c9701d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ти какво, срам те е от приятелката ти ли? По-скоро в тая ситуация повече трябва да те е срам от родителите ти.

Само да те светна, че на запад “мангалите” сме ние, българите. Интересно ми е как ще се почувстваш, ако се влюбиш в англичанка примерно и тя ти заяви, че не иска да те запознава с роднини защото си българин. Много е обидно.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0779ad0373
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не е много нормлно да иска да се запознае с родителите ти след месец и половина познанство. По нашите стандартинти е малко социопатско, ама по техните може да не е, не знам. След като я запознаеш сигурно ще иска и да се жените... А ако не се получи, баща й как ли ще реагира? Чувала съм че са доста агресивни. Според мен това трябвя да те притеснява повече, а не как ще я приемат родителите ти. Също дали ще иска да работи. С една заплата в България трудно се издържа жена, тя е арабка все пак, сигурно е свикнала на готово. Майка ти и баща ти нямат думата. И да не са съгласни, това не е тяхно решение, но помисли дали все пак не са прави, заради нещата които ти изброих. Расата няма значение толкова, колкото манталитета. Не ми харесва това, че те кара насила да я запознаваш с вашите толкова скоро. Издава едно желяние да се налага, което е много зле погледнато от страни. Може и баща й да я кара. Абе да знаеш, че арабския манталитет си е там, никаква християнка не е тази и няма нищо общо с европейските жени. Има да си блъскаш главата. Наистина не е било коректно да й споделяш за расизма на вашите, но това ти е най-малкия проблем в момента. Знам, че няма да ме послушаш, но по-добре я остави, тук нещо не е както трябва.

Жена, 30г.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b13f306132
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Намери много тъмнокожо африканско момиче и първо им го представи него за булка. После ще е по-лесно с истинското. Сега, майтапа настрана. Кажи ѝ, че не се разбираш с тях и не искаш да повлияят негатвино на връзката ви, без да казваш конкретно какво мислиш (че са расисти). Хем е истината, хем не я обиждаш.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f7ac9450b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Е, по-добре е, че си бил искрен с нея /защо не искаш да я запознаваш с родителите ти/. Ако трябва да е обидена на някого, то е на тях. Ти каква вина имаш? Не можеш да ги промениш...

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: cee869ad4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Кажи им "аз съм гей" и като изпаднат в шок, им кажи "спокойно, нормален съм, просто приятелката ми е арабка".

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker