Защо толкова ви дразни ровенето в телефона? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Защо толкова ви дразни ровенето в телефона?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2690 пъти
Даже тази дума “ровя” е много грозна. Просто да провериш, дори само да използваш на партньора телефона. От кога тези сензорни боклучета ви станаха толкова поверителни, по-лични от бельото, с извинение и ще скъсате с гаджетата си или ще им вдигнете скандал до небето, ако ги пипнат? Това НЕ е липса на доверие, но доверието подлежи на проверка, нали се сещате? И да, понякога може да имам съмнение, което искам да изгладя. Лично ако приятелката ми не си дава телефона, автоматично ще помисля, че има нещо. Сега някои от вас ще кажат - не искам лични чатове да се четат, имам тайни на приятели/приятелки. Ако сте в началото на връзката, да - не е нормално. Но ако сте вече повечко време, не би трябвало да е чудо голямо. Ще ви разкажа какво стана при мен.
Бившата ми приятелка ми забраняваше дори пред нея да разглеждам неща на телефона, имаше си парола, дори в тоалетната го мъкнеше със себе си. Все ми излизаше с номерата, че има лични чатове с приятелки. Един път го забрави, аз знаех тайно паролата, влизам и какво - пише си с момчета. С един по-така. Натирих я много ясно. Човек крие ли нещо не е на добре.
Аз НЯМАМ против приятелката да ми гледа телефона. Ако имам таен чат с приятел, ще я помоля просто да не чете точно него. Но мисля, че нямам. Излагащи и пиянски снимки - ами тя ме е виждала и лигав, и гол, и пиян. Какво ще види ново? Чатове с бивши и други момичета - с бившите съм ги изтрил, защото не са ми фактор. С други момичета - миналото си е минало, бил съм свободен като сме писали. Интересно е как ревнувате заради харесвания в мрежите, погледи навън, но не си давате телефоните. Какво да кажа като гледам майка ми и баща ми как си ги разменят, разглеждат си всичко, тоест знаят кое къде е и какво е. Не искате тайни, ама не започвате от най-елементарното. Отнася се и за мъже, и за жени! И да вметна, не е нормално да флиртувате с други, макар само на чат, когато сте сериозно обвързани.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 01aff7e7b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм на 37, все още съм свободен, живея с майка си, но си имам снимки и клипове, които не искам да показвам на никого-изтеглени от мрежата или снимани неща, където съм бил сам, едва ли ще искам гаджето ми да ги види! Е, повечето, поне, които са ми излишни, ги качвам в облак, защото и картата памет не е безкрайна! Има и друг вариант-купува се още един телефон и въпроса е решен! Моя телефон е защитен с приплъзване на определени точки-всяко приложение е така, също и когато се пуска телефона!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4ab76047f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно съм съгласна с теб. :) Човекът до мен ми е най-добрия приятел и знае разговорите ми с приятелките, съобщенията от момчета... Изобщо не ме бърка да ми ползва телефона и някой да ми пише примерно по това време. И в същото време си имаме такова доверие, че никой от нас не би хукнал да рови да търси и да проверява, въпреки че телефона е в ръцете му.
Ж 25

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 369ff48d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Дразнят се, защото така можеш да разкриеш какво правят зад гърба ти и да им объркаш плановете. Не са с теб, защото те обичат а заради удобство. Ако ги хванеш ще плачат, ще се молят и ще те уверяват, че никога, ама никога повече няма да правят така, но твърде вероятно ще го направят. Не искат да ги хващаш, затова ужасно се дразнят ако им пипаш телефона и си слагат пароли и те питат защо им нямаш доверие, когато те не заслужават никакво доверие. Не искат да ги хващаш, защото хванеш ли ги може да поискаш да се разделите а това значи да ги оставиш в дупка, вместо да имат "сигурност" с теб и същевременно да си правят каквото искат зад гърба ти, те ще останат без сигурността на връзката и ще изпаднат в стрес и депресия. Те предпочитат да имат паралелни отношения без ти да знаеш за това и едва когато тези паралелни отношения са сигурни, едва тогава да могат да предадат доверието ти и да ти забият нож в гърба и да те зарежат. Ако ти им нямаш доверие от самото начало и ги подозираш и си готов да ги зарежеш при първия признак на двуличие това не им дава времето и възможностите да оплетат паяковите мрежи на лъжите си и да установят паралелни отношения, защото тяхната "сигурност" е под въпрос и те трябва да я стабилизират, да те успокояват, да те уверяват, че те обичат, че ти си тяхното "мило" и т.н. Не трябва да им даваш "сигурност", защото станеш ли "сигурен" може да се превърнеш в "платформа" от която се опитват да направят нещо друго и когато успеят - напускат платформата, защото повече не им е нужна. Какво става обаче ако платформата се клати? Няма възможност за "други начинания", защото няма "сигурност", платформата се клати и трябва да се стабилизира и това изисква цялото им внимание. Така, че усетиш ли нещо съмнително започни да клатиш платформата така, че да усетят, че губят "сигурност" без да са оформили все още други паралелни отношения.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6bbaf287ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Защо да не е нормално да флиртуваме с други като сме обвързани? Да умираме от скука на работата ли? Аз си пиша с разни жени за забавление. Не влагам нищо. Знам си границата. От това семейството ми не е пострадало.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 37bce10e13
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Грешно си интерпретирал доверие.То не подлежи на проверка, а точно обратното.Доверието е да можеш да "ровиш" в телефона и, но да не го правиш.Точно, защото вярваш, че е свестен човек и щом има теб, няма да се занимава с глупости.Доверието е като любовта.Дава се, без очаквания.

Естественно, няма да разбереш нищо от написаното, просто защото половината ти живот се върти около телефони и какво хората крият в тях.Представи си до колко си зомбиран и ти и всички други.Но пък, може би някой друг ще го прочете, ще го осени прозрение дори.Кой знае.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ae665ceb74
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Когато сме в къщи с мъжа ми телефоните ни стоят на масата, няма пароли, няма чатове, имаме общ Фейсбук, даже аз пиша повече в него. Тайни нямаме ни за миналото си, нито за сегашното. Много е по-спокойно така.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 597acd906b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прав си за всичко. Явно има какво да се скрие. А пък ти можеш лесно да я провериш, като помолиш някой твой приятел, който тя не познава и разбира се не ти е приятел във фб да й пише. Ако е отворена за флиртове и не подозира нищо ще клъвне. Но мисля, че няма нужда от тази проверка, защото нещата се усещат, както ти си ги усетил.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ae665ceb74
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   № 4 - Предполагам, че си ок и когато жена ти си разнообразява деня с флиртове и зарибявки с разни мъже из нета? Ако сте се събрали двама подобни, наистина не е проблем.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: f08fa38131
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мен лично не ме дразни, но дразни единствено тези, които имат какво да крият.

Ж,22

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: a210a5e6b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Проверката е най-висшата форма на доверие е цитат на... Ленин! Сега си помисли, дали искаш да действаш по принципите от най-кървавите години на комунизма. Разглеждането на телефона, е като четенето на личен дневник. Неетично е да надзърташ там, където не са те канили.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ecd3718890
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ти влизаш ли с обувки в чужд апартамент след като са ти казали изрично да се събуеш? Чужда собственост, чужди правила. Никой не ти дължи достъп до личната си информация. Какво ти правиш с телефона ти е твой съзнателен избор и отговорност, другите не са длъжни да го споделят. Ако се съмняваш в приятелчето или говориш с нея насериозно, или да си хваща пътя. Освен от чист егоцинтризъм, от друга гледна точка помисли ли? Може да споделя лична информация за здравословното си състояние и да не иска да става публично; може да говори по определен начин с някои приятели и да не иска това да става явно; може да не споделя нещо, защото би било срамно. Един милион причини може да има, ако някой крие нещо. Не е нужно да са по твоя вина, да са свързани с теб или въобще да те засягат. Хората си имат право на лично пространство и не е нужно винаги да кроят нещо зад гърба ти - до човека е, не до скрития чат. Ако имаш съмнения, адресирай ги адекватно, не чрез речи по интернет как имаш право на неограничен достъп до нечий телефон. Утре и PIN за дебитна карта ще поискаш.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 40bcc2134b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Не ме дразни. Отвращава ме. Нямаш работа там.

Alpha, ж. 30

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5a41d041fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Лично мен ме притеснява, защото има хора, които се хващат за всичко. Защо си казала това, защо си го казала така, какво си имала предвид с онова? Разбира се, ако човекът показва признаци на подобна параноя и ревност, вероятно не е добра идея да влизаш във връзка с него. Лично аз предпочитам в началото на връзката да се опознаем взаимно, да си опознаем приятелите, да си изградим доверие, и чак тогава да навлизаме в такава територия.

И дори тогава предпочитам да не ровя в телефона на половинката. Да, ако има нещо ще го науча, но може и да няма нищо, пък да видя някакви неща, които просто ми звучат някакси и да се тормозя. А веднъж почнеш ли да ровиш, все не ти стига, все търсиш още доказателства. Винаги се сещам за една тема тук, момичето имаше хубава връзка от години, но видяла на телефона някакви разговори от самото начало на отношенията им, и беше настанала драма и мъка.

Та това ми е мнението. Разбира се, много хора по този начин са хващали половинката в измевяра и ги разбирам. Веднъж като си се опарил и вече търсиш сигурност. Но това е нож с две остриета. Ако позволиш параноята и недоверието от минали връзки да те водят, можеш да съсипеш нещо хубаво без причина.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9d5a7afdc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   На 25г. съм, нямам приятелка, но и да имам, пак няма какво да крия.
И все пак телефона ми ще седи заключен и не искам, който и да е било да разглежда нещата в него.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3bd0230c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Този номвр 4. Каква ли скучна работа, ще да има, милият... Някои хора от работа не могат да си погледнат телефоните, тоя явно ще е някой шеф на компания:)))))), Пише еш в сайтояе... ммм, пак от скука:))))Ужас от такъв, да не ти е в къщата, гоеката му жена;)

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 06d47cdb9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Все едно в телефоните си криете държавни тайни и топ секретни документи! Или сте шпиони. Просто не искате половинката да види чатовете с други жени или мъже.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 612dc86da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   А като ходиш до кенефа по голяма нужда може ли половинката да дойде да те наблюдава? Така де, нали няма тайни.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4999fac53b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Стигне ли се до проверка на телефона чатове и т.н. - доверието във връзката е изгубено, поради някаква причина и не е добре. Не одобрявам подобни постъпки. Направих тази грешка веднъж и повече не искам да си го причинявам. Имах силни съмнения, които се оправдаха, но така или иначе това е грозно и неправилно! По- добре поговорете откровено, ако след добронамерен разговор, нещата си продължават постарому- всеки е свободен да си хване пътя.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 4999fac53b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Ровенето в чужд телефон не е етично, грозно е - съгласна съм. Обаче етично ли е, да те лъжат зад гърба ти, въпреки, молбите и разговорите? Мисмя че, не е. Човек не може да се оставя да го правят на глупак. Рано или късно, истината излиза на бял свят. Нещата се усещат, без ровене. Темата за личното пространство се преекспонира, твърде често. Дъщерята на моя позната, взела да си играе на телефона на баща си и излязъл чат с негова бивша, на която писал: Не забравих твоите очи и сърце отдолу... и детето попитало майката; Защо баща му праща сърце на друга жена и пише такива неща. Та, всеки да си прави сметка за собствения морал и поведение.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9d86307749
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Телефонът ми стои на видно място вкъщи и мъжът ми и децата знаят паролата. Нямам нищо за криене. Въпреки това, ако някой почне да рови в него и особено ако това се случи повече от веднъж, ще ми бъде неприятно. Това е лична вещ. Проверките говорят за недоверие, което аз не съм заслужила. Мъжът ми също си държи телефона на видно място и през ум не ми е минавало да погледна в него. Да почна да ровя би означавало, че не му вярвам, а това само ще го обиди. Така че проблемът с ровенето в чужди телефони не е в това, че има нещо за криене, а че показва липса на доверие.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5adab32d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Отговарям директно по темата, нямам представа каква дискусия се е водила. Телефоните на цялото ми семейство нямат пароли, никой на никого не е забранил и никой няма да каже гък, ако случайно му вземеш телефона, понеже ти е под ръка и те мързи да се вземеш своя, който е по-далеч, пък ти трябва да провериш нещо в нета примерно. Просто няма какво да крием.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 749827d529
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Има и друг аспект. Ровейки се в чужда лична кореспонденция, ти не научаваш само тайните на притежателя и. Ти научаваш и тайните на всеки, който е споделял с него. Предполагам това е неизказаната причина да искаш да надзърташ в телефона, просто си воайор, жаден да научи тайните на приятелките и, коя с кого, на кой колко му е голям... жалка картинка.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 99c885cf03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Да, изгарям от нетърпение, да ти дам достъп до 12 години чатове, мейли и SMS-и с хиляди хора, някои от които са ми споделяли скровенни тайни, а аз нямам никаква работа да ги казвам на никого и често съм давал ОБЕТ, че няма да го направя.
Може да съм обсъждал нещо, срещу човек, който е много опасен, а това да постави под риск моят или чужд живот.
Имам приятелка, която бе хомосексуална, но поради срам направи опит за самоубийство, след което я мъкнеха в чужди страни, за да извършват някаки процедури, забранени преди 50 години.
Имам бивша, което е била жертва на изнасилване, когато е била на 15. Ако ти носиш такъв товар и споделиш на човек, на когото вярваш, искаш ли същият този човек, след 4-5 години, ако се разделите, защото не сте били същите хора, които сте били, като сте се срещнали в университета, да дава достъп до такава информация на напълно непозната за теб жена?

До 16

А може и това да е! Отново, не са неща, които ТИ трябва да виждаш.

Ако не вярвате на половинката си и мислите, че мачка чаршафите с някой друг, то поговорете надълго и нашироко и прекратете тази връзка на момента!!!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3c46e67aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Хората имаме нужда от лично пространство.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: efeb64a382
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Аз съм авторът. Всички говорите, че има общо с липсата на доверие. Добре, ако заслужено се съмнявам в моята партньорка, защото ме е предизвикала? Но не съм сигурен и не искам да правя скандал или раздяла. А много хора лъжат само да ви кажа. И аз не предполагах, че бившата ми е лъжкиня и добра актриса, ама такава се оказа. Защото понякога има съмнения във връзката! Радвам се, че има хора, между които няма тайни. И не говоря за системно ровичкане, а единично или няколко пъти? На въпроса за тоалетната мога да кажа - не е етично партньорът да ме гледа, но ако живеем заедно и се случи да ме види, няма да вдигам олелия. Същото е и с телефона, като се замислиш.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e2534e1211
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Едно време имаше дуплекс и често връзките със съседите се преплитаха и пак никой не страдаше. Сега цял свят си изтипосал и кътните зъби във фейса, ала проблем голем да му пипнеш джиесему, сакън да не обругаеш личното му пространство. Пък после кой бил егоист, този що се пита дали е нормално да си пипате чурките с години, но личното ви пространство да е табу, или оня дето разправя, че би разкарал любимия си човек заради пипане на телефона.
Ама явно на някои хора им е толкова скучно в живота, че са се събрали с други скучни хора, за да утвърдят скучната си позиция в живота и на скучната работа търсят нови скучни хора, с които да си скучаят, прикривайки тези си пориви, за да е скучно на всички участници в скуката.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3290343126
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Браво на номер 4!
И аз щях да напиша същото.
Ж26

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 4999fac53b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   И изведнъж любовницата или любовникът от чатовете или т. нар. лично пространство се озовава в семейното легло. :)

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 561878340a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Започне ли се една връзка още в самото начало със съмнения значи е обречена на провал още в зародиш. При мен се получи, така че бяхме и колеги и рабитехме на едно място. Още в началото започна да иска да ми рови в телефона, да иска да чете стари мои чатове с приятели, приятелки да ми държи сметка за всичките познати в социалните мрежи. Бил се напарил преди затова обичал да държи изкъсо човека до себе си. В крайна сметка се разделихме, като причините не бяха само в ровенето в телефона ами и в характера му все искаше да сме нонстоп заедно ако реша да се остана у дома при нашите веднага почваше да си мисли, че нещо не е наред, държеше ми сметка защо не съм му казала, че се виждам с приятели, искаше за всяко нещо като не съм покрай него да го държа в течение, ако понякога случайно бях изморена и му откажех интимност и да видя с него до зори също правеше сцени. На всеки като опишех положението ме съветваше да го разкарам. Негови приятели му говореха, да си промени подхода, че не му е правилен, че греши. Непрекъснато се заканваше да внимавам какво правя, че навсякъде имаш познати. Ако татко не се месеше на моменти буквално нямах въздух от него. Всеки път подхванех ли темата раздяла смяташе, че някой ми влияе на решението било то някои колеги след като го изгониха или едно момиче, с което бяхме заедно ан почивка мъкнеше ми бившата си плюс най - добрата си приятелка да ме убеждава колко държи на мен, кълнеше се в покойната си майка. (Отделно и е чупил ръката вследствие на скандал тя била много истерична и му се нахврърлила и той в опит да се защити, което за мен не е оправдание). Накрая татко се намеси и оттогава повече не ме потърси 2 месеца без него ми е добре. Това е моят опит с обсебващите половинки и ровенето в телефона. Дано не си от типа бившия ми, защото ако е така ще останеш сам.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 18dd1ca6f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Ако някой иска да си има пароли на телефона или т. нар. "лично пространство", няма никакъв проблем. Взема си сакчето и нещата и се изнася, заедно с паролите си при "личното пространство". Малко крайно звучи, но си е така. Имам 2 телефона - личен и служебен. И двата нямат пароли и всеки може да ги вземе. Преди време имах връзка, в която телефонът се пазеше едва ли не повече от очите. Вечер имаше странни "сигналчета", смс-си и други подобни простотии. Излишно е да казвам какво излезе от всичко това. Като приключих тази връзка, сякаш планина ми падна от плещите.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: e0c9db5e83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Аз не ровя в телефона на съпруга ми,нито пък той в моя.Но съвсем скоро той взел моя телефон за да потърси номер на близък-вече подчертах,че телефоните ни ги оставяме на едно място.Погледнал ми и фейсбука.Там някакъв фейс мераклия ми писал на лични-колко си красива,желая те-абе знаете им репертоара всички.Мъжът ми видимо се подразни-мъж все пак- и ме попита кой е тоя.Погледнах го в очите и казах истината-не знам.А ние сме дълги години заедно,той ме познава перфектно и знае,че всяка емоция буквално ми се изписва на лицето.Искам да съм лицемерна като другите,да мога да лъжа като другите,но не-смотана съм и не мога.Повече нищо не каза,все едно нищо не е било.Предполагам,че това е доверието.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: a67f984a78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Всеки го разбира по различен начин. За един е нещо лично, за друг "сакън да не обругаеш личното пространство". Аз съм си оставил телефона, на жена ми е заключен, но ми е все тая. Ако исках да съм ѝ хакнал и лаптоп и всичко. Аз не го заключвам с някакви особени пароли, защото го гледам често и не ми се занимава.
Аз го разбирам така. Ако съм казал на някой да не ми пипа телефона и рови, ще разчитам да не го прави, ако съм казал, че може, все тая ми е. И "сакън да не му наруша пространството" не важи.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: d5735ad7fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Въпроса е на житейски опит. Има хора ,чийто живот си минава монотонно и няма от какво да се притесняват и мислят, че и другите са като тях. Но както казва 23 , когато човек има такива истории зад гърба си и познава такива хора не може да се впусне още от втората среща да си дава телефона. Най добрия ми приятел например е бивш затворник . Приятел ми е от 32 години . Случи се злополука и почина момче , той го изяде. Хората не знаят, че е лежал в затвора и сега е интегриран в обществото напълно. Ако знаеха живота му щеше да протече по друг начин.
Ако приятелката ми иска да научи това, то ще стане чак след като той е решил да й каже. А не от телефона ми.

Или пък навремето , като бях млад 16-17 получавах любовни писма (хартиени) от едно момиче. Майка ми ги отваряше , даже още преди да съм ги прочел и ги четеше. Умирах от срам. Повече доверие на майка си престанах да имам, спрях да споделям и се криех за всичко вече. Другия вариант беше ако тя просто ме беше оставила да й разкажа за това момиче , ако аз искам да споделя., когато му дойде времето . Ама не.

Да се навираш в живота дори на собствените си деца е груба проява на невъзпитаност и неуважение, защото точно това води до недоверие. Точка.

Но.20 много добре го е казала.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: 76a3e39c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Ревността, ниската самооценка и други психологически проблеми са причините за оправдаването на едно чисто противозаконно и аморално действие като ровенето в личната кореспонденция - с основателен или без основателен повод. Има други начини за научаване на истината и изясняване на отношенията. Всеки човек има свобода на избор и права. Партньорът му - също.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 2e36e01b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   А ти защо толкова много си умираш да РОВИШ и бърникаш в личните неща на хората, които НЕ те засягат? !? Ти защо не започнеш да даваш отчет на приятеля си, къде и с кого си била, всеки път, когато се върнеш отнякъде, и да си включиш GPS-а на телефона, за да може да те вижда всеки момент, къде точно се намираш, с точност до 1 м.? Ама няма да го направиш, защото за теб е неизгодно и всичките ти изневери и тайни мръсни игрички, които пък ти не искаш да излязат наяве, ще бъдат разкрити, нали?? Аман от женски двойни аршини! Преди да изисквате нещо от мъжете, първо вие самите си го покрийте това ваше изискване, и тогава ще е справедливо!!!

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 431963f438
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Това е болестно състояние. Един път съм го изпитала - с бившия ми. Много ме лъжеше, нямах му никакво доверие, ужас, чаках го да заспи, че да му преровя телефона или да влезе в банята. Масохистично и едновременно садистично поведение от моя страна.

С настоящия ми, с който сме сгодени и ни предстои сватба, отначало ме гризяха разни въпроси дали всичко е така хубаво, дали не крие нещо, любопитна бях, НО успях да устоя! Две години и половина сме заедно - нито един път не съм му поглеждала телефона и се гордея с това. За него, не знам да ми е проверявал телефона, но аз нямам какво да крия. И двамата имаме пароли, но си ги знаем, паролите служат за да не се отключват телефоните докато са в джобове/чанти. Например на него някой му пише докато шофира и той ми диктува - напиши му/ѝ еди си какво. Или той няма батерия и поръчва вечеря/такси от моя телефон, аз докато карам той отговаря на моите съобщения, пуска навигация. Не бих му се разсърдила, ако реши да погледне с кого съм си писала да речем. Бих се разсърдила ако тръгне да ровичка из женските ми чатове, защото някои дами ми споделят лични неща, които НЕ свеждам до неговото знание. Ако рови из чатовете ми с мъже - ок, няма какво да крия, но мисля, че не го прави.

Та така, бих се дразнила ако някой се държи с мен така, както аз се държах с бившия. Ако просто хвърли повърхностен поглед с кого си пиша, бих го писала човещинка. И мен понякога ми става любопитно, но за сега съм се въздържала, защото му вярвам и се надявам да не се стига до там да гледам.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 36ee2cb11b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   За да държиш толкова да и ровиш в телефона, значи и нямаш доверие, а това е пагубно за всяка връзка. Дори не става въпрос дали има нещо, което не иска да виждаш или не, просто всеки човек има право на лично пространство. И ако не иска да го споделя с теб си е нейно право.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: c5cc9bab9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Моят телефон си седи без парола и може да се вземе и да се ровичка без проблем. Държа на същото от отсрещната страна. Не ровя и не разглеждам без причина и не ме интересува, но е важен принципа. Ако някой си крие "личното пространство", то винаги има защо. В моя телефон няма абсолютно нищо.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 0dd97c0218
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Телефонът ми няма парола и за мен не е проблем мъжът ми да го ползва при нужда (и се е случвало), да отговори на обаждане, ако съм в банята или има нещо друго. Неговият телефон има парола, но ми я е казал и аз също съм ползвала телефона му. Телефонът е просто вещ - толкова и нищо повече.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker